Унгарските евреи приветстват нашествието на пришълците от третия свят в Европа, подготвят епилог за Орбан

„Ню Обзървър”, 10 октомври
Превод: Десислава Атанасова/Българска Легия за информационна защита


Унгарските евреи тържествено приветстваха нашествието на мюсюлмани от страни от Третия свят в страната, в пълен контраст с официалната политика на правителството за спиране на тази инвазия със сила.

Heisler

Андраш Хайслер

Предложението на евреите, направено от Андраш Хайслер (Andras Heisler), председател на Федерацията на еврейските общности в Унгария в интервю за “Euronews”, може би отбелязва началото на раздялата между министър-председателя Виктор Орбан и евреите в тази страна.

Доскоро Орбан беше изменил на пътя си и пълзеше пред унгарските евреи, като по-рано тази година дори се обърна към годишната обща среща на Световния еврейски конгрес (нататък СЕК – б.пр.), състояла се в Будапеща, като заяви пред повече от петстотинте делегати от целия свят, че той осъжда антисемитизма и че „отговорът на унгарското правителство на нарастващия антисемитизъм е връщането към и укрепването на примерите и традициите на добрите християни.”

В деня преди срещата на СЕК унгарската полиция, по заповед на Орбан, забрани демонстрация на националистическата партия „Йоббик” срещу провеждането на конгреса. „Йоббик” отмениха забраната по съдебен път, така че Орбан инструктира вътрешния министър „да използва всички законови средства,” за да предотврати събитието и поиска от Върховния съд „да проучи с какви законови средства разполага Унгария за прилагане на Конституцията.”

Определено Орбан беше убеден, че всички тези про-еврейски пози ще му спечелят подкрепата на еврейската общност – илюзия, която сега, с последното изявление на Хайслер, беше разбита.

Според съобщението на “Euronews”, унгарският еврейски лидер заяви, че „ако погледнем историята, ще намерим много примери за това как евреите и мюсюлманите са живели заедно в мир и хармония, в една ползотворна общност. Не мисля, че трябва да се страхуваме от това отново да живеем заедно.”

Това беше напомняне за времето, когато ислямският свят с военна сила завладява Испания и Южна Европа, когато евреи и мюсюлмани активно работят заедно в нападението над европейците. В Испания например, когато мюсюлманите са окончателно изгонени през 1492 г., евреите също са изритани от тази страна, след като става ясно, че активно са си сътрудничели с мюсюлманските нашественици.

Подобен сценарий се разиграва и по време на Османската империя, в която стотици години наред османската столица Истанбул (преди това Константинопол, столица на Източната римска империя, преди да бъде завладяна със сила от мюсюлманите през 1453 г.) става сцена на най-големия и влиятелен еврейски център в света, в който евреи са на важни правителствени позиции под управлението на султаните.

Хайслер продължи с думите, че „ние не трябва да се страхуваме от религията на другия. Трябва да се страхуваме от тероризма, който е отговорност на правителствата и на ЕС – да разпознаят терористите в тълпата от мигранти и бегълци. Тяхна работа е да минимизират риска и опасността.”

Публично заявеното противопоставяне на Орбан на инвазията отначало беше обосновано с религията – по-рано той предупреди за специфично мюсюлманската природа на инвазията от Третия свят.

В негово изявление пред франкфуртския „Allgemeine Zeitung,” Орбан каза тогава, че нарастващият мюсюлмански наплив застрашава „християнските корени” на Европа и че „неговата страна не желае да приема голямо количество мюсюлмани.”

Тези, които идват, са възпитани в друга религия и са от радикално различна култура. Повечето тях не са християни, а мюсюлмани. Това е важен въпрос, защото Европа и европейската култура имат християнски корени. Или вече не е така и това е предупреждение, че европейската християнска култура едва ли е в състояние да отстои собствените си европейски християнски ценности?

Не е ли притеснително само по себе си това, че европейските християни сега едва ли са в състояние да запазят Европа християнска? Няма алтернатива и за нас няма друг вариант, освен да защитим границите си.”

Сега неговата позиция влиза в открито противоречие с официалното изявление на унгарските евреи и на СЕК, който в свое официално изказване съобщи, че „унгарските евреи заявяват подкрепата си за бежанците.”

В съгласие със становището на СЕК, Федерацията на унгарските еврейски общности (Mazsihisz) и Унгарската независима ортодоксална еврейска общност оповестиха, че „подкрепата за бежанците е директива на юдаизма” и че те са „шокирани от расистката реч на омраза, често насочена срещу тези, които идват в Унгария.”

За еврейските общности е много важно да се помогне на тези, които са отчаяни (sic!). Подкрепата за изгнаниците и бежанците е заповед в юдаизма. Ние сме загрижени и шокирани от расистката реч на омраза, често насочена срещу идващите в Унгария.

„Ние сме благодарни за помощта, която гражданското общество оказва и ние самите предлагаме помощ, за да помогнем на тези, които са в неволя.”

Разбира се, СЕК запази мълчание по въпроса за отказа на Израел да приеме каквито и да било „бежанци” – действие, което не е изненада за наблюдателите, които вече са запознати с еврейското лицемерие по въпросите на расата и имиграцията.

Следователно Орбан, вероятно без да иска, се озова в конфликт с организираното еврейство, както у дома си, така и в международен план, и може да се очаква, че еврейското лоби, чрез контролираните от него западни медии и правителства, скоро ще окаже натиск той и неговата партия да бъдат отстранени от власт.

Източник: newobserveronline.com

Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

3 thoughts on “Унгарските евреи приветстват нашествието на пришълците от третия свят в Европа, подготвят епилог за Орбан

  1. И все пак, Виктор Орбан единствен направи нещо, за да се опълчи на системата. Която е изградена именно от т.нар. „евреи“ – от юдеоанглосакси, или юдеомасони, или еврейоинтегристи, или еврейоатлантици, или „световен елит“, „господари на парите“ – наричайте ги както си искате. (Името им е „легион“…) Може да го критикуваме (градивно), но трябва и да го имаме за пример, като образец за подражание. Кой друг политик смее да прави това, което прави Орбан? Той е истински честен човек, анти-гРобалист и патриот на своята страна.
    Естествено, срещу него ще има и борба, и заговори. Вие да не сте очаквали нещо друго? Естествено е и той да потърси първо съдействие и подкрепа, преди да обяви война на всички. Може и да е допуснал някоя друга тактическа грешка. Това да му са кусурите! Ако искаме да оцелеем, би трябвало да го подкрепяме по всеки възможен начин и да се учим от опита му.

  2. А бе тя и баба ти Меркел беше много въодушевена то бяха покани към тези варвари неграмотни убйици то беше каланяне.Ама онези диваци като нахлуха сереха по градини по плетища ебеха по Германия де когото сварат. Докато ГЕРМАНЦИТЕ НЕ СЕ ОСЪЗНАХА И НА БАБАТА СЕ КЛАТЯТ НОГИТЕ ШЕ ОДИ У Африка..Така че маджарите едва ли ще го понесат това…

  3. Поуката която следва да се извлече е мохамедани и чифути да си живеят в Африка. Семитите си знаят номерата, те са си като братя и са несъвместими с нормалният човек. Подобно на пустинните животни, единствено те убиват деца.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.