„Израелски новини”: ислямизацията на Европа е много добро нещо

redicecreations.com, 08.10.2015 г.
Превод: Р. Григоров/Българска Легия за информационна защита


34490raabi-large

Израелският равин „раби” Барух Ефрати смята, че евреите „трябва да се радват за това, че със загубата на своята идентичност Европа СИ ПЛАЩА за това, което ни причини в продължение на стотици години”, като същевременно възхвалява исляма заради „насърчаването” му на „скромността и уважението към Бог”.

Относно увеличаването на броя на мюсюлманите в Европа се оказва обаче, че не всеки се тревожи от този факт вкл. и въпросният израелски равин, който дори приветства това обстоятелство.

Равинът „раби” Барух Ефрати /Rabbi Baruch Efrati/, глава на йешива- и на еврейската общност в селището на еврейски заселници Ефрат /Efrat/ на Западния бряг /на р.Йордан, б.пр./ е уверен, че ислямизацията на Европа всъщност е нещо добро.

„С Божията помощ, езичниците там ще възприемат един много по-здравословен начин на живот, с повече честност и почтеност, а не като лицемерното Християнство, което се представя за чисто, но в корените си е из основи корумпирано”, обяснява той.

„Раби” Ефрати бе помолен да коментира въпроса от студент по ориенталистика, който се интересувал от по-широката тема за съотношението между юдаизма и този течащ с особена острота през последните няколко години, процес в Европа.

След избирането преди 3 години за първи път в историята на континента на забулена в хиджаб мюсюлманка за кмет на босненския град Високо, студентът попита равина на сайта „Кипа” /Kipa/: „Как ще се борим с ислямизацията на Европа и как ще я върнем на християните и на умерените?”.

В отговор, Ефрати написа, че ислямизацията на Европа е нещо много по-добро от „Християнска Европа” по етични и теологически причини – като „наказание срещу християните” заради преследванията на евреите, както и поради факта, че Християнството се счита за идолопоклонство за разлика от исляма, от халахическа гледна точка /т.е. от гледна точка на „Халаха”/Halakha, הֲלָכָה/ – законодателната, нормативната част от Талмуда/.

„Евреите трябва да бъдат радостни от факта, че Християнска Европа губи своята идентичност като наказание за това, което ни причини по времето на стотиците години, през които бяхме в изгнание там”, обясни равинът, сочейки „етичната” причина за приветстването на мюсюлманите, цитирайки „шокиращите” описания от литературата Ришоним /написана от водещите равини, живели в периода ХІ-ХV век/ за погромите и масовите убийства, извършени от християните срещу евреи.

„Ние никога няма да простим на европейските християни за милионите изклани наши деца, жени и възрастни хора…Не само през последния Холокост, но и през поколенията назад, по един последователен начин, който онагледява цялата лицемерна същност на Християнството.

„А сега Европа губи идентичността си в полза на друг народ и друга религия и няма да има останали и оцелели от нечестивостта на християнството, което проля много кръв и не е в състояние да изкупи”.

Втората, теологичната причина според „раби” Ефрати, е че Християнството, което той разглежда като идолопоклонство, „има склонността да унищожава нормалния живот и същевременно да се „въздържа” от него, от една страна”, като същевременно „губи скромността си”, от друга страна, обхващайки целия диапазон „от радикалното монашество до крайната западна разпуснатост”.

„Ислямът, добавя „раби”, „е религия, която отрича неговите /на Християнството, б.пр./ пророци, но същевременно е честна религия. Тя възпитава във водене на един „по-стабилен” живот на брак и създаване, в който съществуват пълна скромност и уважение към Бога”.

В обобщение Ефрати заключи, че „дори и да сме във война с арабите в защита на земята на Израел, Ислямът все още е значително по-добър като езическа култура в сравнение с Християнството”.

Той обаче добави, че евреите все пак трябва да се молят за това, „ислямизацията на по-голямата част от Европа да не засегне народа на Израел”.

Източник: redicecreations.com

Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

51 thoughts on “„Израелски новини”: ислямизацията на Европа е много добро нещо

 1. Бях си казал да не обръщам внимание на тоя екскремент, рицаря, но ще наруша решението си просто да кажа на колегите тук – този човек е опасно луд! Тежко болен психически! Не дай си Боже да го срещнете сами – той е в състояниое да убие човек. Не заради някакви свои принципи или своя вяра или каквото и да е такова – не, просто защото е много тежко болен психически! Вай, вай!!!

  • И след този призив хората сигурно вече копнеят да се срещнат с ТЕБ?…
   😀
   Понеже си дал много добри доводи, нали? Естествено! Както винаги… Правилни, истински доводи, подкрепени с много факти, вдъхващи искрено доверие…
   Човече, ти сам си правиш чудесен автопортрет. Слава Богу, хората сами могат да преценят картинката. И преценката им може да те изненада.
   Но ще се изненадаш сигурно и от нещо друго. Аз всъщност те подкрепям!
   Да, и аз също призовавам хората да мислят много, защото някои от пишещите тук са пропагандни тролове (платени провокатори), други са глупаци, трети са просто негодници… Но често се срещат и психично болни. (Да, „Помаков“, така е! – тук си прав…)
   Остава само хората да се научат да преценяват правилно кой какъв е, каква му е мотивацията и колко си струва да му вярват. Сами трябва да се научат, тук никой не може да им помогне.

 2. Като чета коментарите на и без това превърнатата вече във форум публикация се сещам да добавя и аз… Абе много интересно, защо християнството и една камара други религии/вярвания са тоооолкова паралелни с митологиите пр. и сл. Хр.? Примери: Хор, Дионис, Атис, Митра, Кришна, Херкулес? Още?

  Елементарно, трябва да се гледа над посочения от мен пример с общо обхващащи очи. Не, не съм атеист!

  Християнството от къде излиза? От Исус Христос (митологично същество?доказателства за съществуване?), „неговите“ ученици?, от църквата?… тоест тя не си ли противоречи с „първо-указанията“?, не беше ли една от заповедите „Не си прави кумир и никакво изображение…“, а друга „Не пожелавай нищо, което е на ближния ти.“?? Ами тази „Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог…“??? Нещо да ви говори, защо и трите са нарушавани постоянно и директно от църквата и служителите ѝ? Не пожелава ли попът материални блага от клиентите си-„вярващите“, не събира ли „падрето“ с кошнички мангизи от същите? За „иконологията“ трябва ли да споменавам? Та те всички религиозни храмове са нещо създадено в нарушение на самата „вяра“. Двойни стандарти, лицемерие?

  О, да. Сега да спомена, и че християнството е базирано на книгите на Хумаш (Танах)/Петокнижието – и на всеки „прозорливец“ ще му стане ясно: Хор-Египет-евреи-Моше(Мойсей)–заповеди-Тора-Исус Хр.-религия/вяра?-идолопоклонници (нарушители на законите-неверници –> Вярват им в бога, изпитват страховете им, предават приказките им, живеят според наложеното им? Докато те, обаче от друга страна, -> Е–В–Р–Е–И <-, участ съвсем други неща (ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ПУБЛИКУВАНИЯ МАТЕРИАЛ):

  Пиркей Авот, Незикин, Глава трета, Мишна 5. Раби Нахуня бен Акана казвал: „От всеки, който приеме върху себе си бремето (на изучаването) на Тора, се сваля бремето на подчинението на властите и бремето на грижите за изхранване. А на всеки, който отхвърли от себе си бремето (на изучаването) на Тора, се възлага бремето на подчинението на властите и бремето на грижите за изхранването“.

  Добре дошли в реалния свят. Горе в дясно (в сайта) картинката го казва всичко!

  • Яворе,
   Има един научна книга от наш историк – Петър Георгиев. Заглавието е „Траките, които създадоха християнството“. Може би ще ти е интересна…

   • Да, може би книгата е интересна. Това обаче не означава, че заслужава доверие. Колкото повече опознавам идеите на „Помаков“, толкова повече се считам длъжен да предупреждавам хората: внимавайте дали си струва да се доверявате на неговите източници!

  • Яворе, радвам се, че си задаваш тези въпроси! Не спирай дотам, търси отговорите! Сигурен съм, че един ден, когато успееш да ги откриеш, много ще се радваш. Защото тези отговори наистина съществуват. И те съвсем не са като псевдо-отговорите, които тук предлага „Иванов“.

 3. Всяка религия, която заявява превъзходство над другите е добра религия.

  Вярата не трябва да сплотява, а да поражда омраза и разделение!

  Що за вяра, щом не злорадства над завоевателния характер на друга религия…

  Религиозен фанатизъм съзирам, рицарю!

  • Всеки, който е убеден, знае истината и правдата, е ДЛЪЖЕН да заявява за превъзходството на своята идеология (или религия) пред другите.

   Превъзходство на ИДЕЯТА, а не на ХОРАТА, които я изповядват. Алоооо! Гледай в обектива! Тука ли си?… Гаси джойнта!…
   ИДЕЯТА, алооо! ИДЕЯТА! НЕ ХОРАТА! Капиш?…
   И изобщо, не знам дали си глупав наистина, или само на глупав се правиш?… Обясни ми простичко, КОЕ ИМЕННО не успя да разбереш, след като здравата се понапъна?

   Всеки, който е толкова дебилен, че не е сигурен в превъзходството на своята идея, но предварително сам се цензурира и твърди, че „то може и другите да са прави де, то пък що аз да съм най-прав“ е смотан кретен. Такъв човек не носи нищо на обществото. Такова лигаво нищожество не може да защити даже теоремата, че 2+2=4, ами мънка, че то на него лично така му се струвало, но иначе въпросът бил подлежал на обсъждане и изисквал консенсус. Ето такива искат да ни възпитат днешните господари на света, т.нар. „глобален елит“, защото такива сме му удобни.

   „Елитът“ не иска да имаме ясно мнение, което да остояваме на „пазара на идеите“ – така, че конкуренцията да покаже, коя идея е най-добрата, когато се види какви плодове носи на хората. Не, те искат да сме релативисти, неуверени и „толерантни“, за да сме вътрешно неустойчиви и колебливи. Или пък да крием това, което знаем и в което вярваме, да се молим в килера. Да, Христос е казал да не се пъчим по площадите, но и да бъдем светлина, а светлината не се крие в шкафа. А „елитът“ иска да ни манипулира. Искат да ни водят накъдето ТЕ си пожелаят. А те, между другото, много добре знаят своята идеология и въпреки, че не я изказват ясно и членоразделно, а я крият, са й фанатично предани. А такива като тебе, им служат на тях.

   Какво „сплотяване“ може да има между тиранията и демокрацията? Между фашизма и свободното общество? Между доброто и злото? Между престъпника и полицая, между убиеца и жертвата му, между измамника и измамения, между вълка и агнето, между истината и лъжата, между дявола и Бога? Понякога може да се търси „обща земя“, а понякога не може и не бива.

   Сплотяване е възможно ОКОЛО НЕЩО, нещо общо. Но винаги трябва да се има предвид и това, което разединява. Има случаи, когато страните са антагонистични, или са толкова чужди, че нямат и една педя обща земя помежду си. Тогава защо трябва да се „сплотяват“? На каква основа? И как?

   Общото между хората е в това, че са хора, независимо дали го искат или не, те биологически са сродни. Ето защо, за да живеят някак си заедно, не може да нямат търпимост един към друг. И въпреки това те често се ядат и убиват. А в света на идеите, в т.ч. религиозните идеи, даже и по принцип не е така. И не може да бъде така. Там по начало няма и не може да има „единение“. Там има само процес на остро конкурентно търсене на истината. И рафиниране, пречистване на вече възприетите идеи. Това пречистване не допуска „компромиси“ и размесване на най-различни, често противоречиви и противоположни възгледи.

   Така, че тези дивотии за „религиите“ ги говорят само разните антирелигиозни измамници и материалисти. Както и глупаците, които предните са успели да изманипулират.

   Всъщност, целта на всяка една религия е да се установи връзка с Бога или с отвъдното, невидимото, с другата реалност. Там езичниците, в частност, си представят и търсят много разни божества.

   Тази ВРЪЗКА (религията) е нужна на хората с някаква цел. Целта е не „мир, разбирателство, щастие и единение“, бла-бла-бла. Целта е користна и съвсем проста: избавяне от смъртта. Тъй като смъртта е най-големия проблем на човечеството. Всъщност, тя е даже единственият му (истински и сериозен) проблем.
   Повечето религии търсят от отвъдния свят и други ползи – намеса и решение на някои свои лични или обществени проблеми. Но единствено християнството твърди, че Бог поставя условие пред хората: за да получите помощ, бъдете такива и такива един към друг, бъдете добри и милостиви и т.н., при това БЕЗ РАЗЛИКА дали хората са вярващи, в кого и как вярват, какво обществено положение заемат и т.н. И единствено православието е дотам последователно в този постулат, че категорично забранява нападателните религиозни войни и насилственото налагане на своята Истина.

   Отново повтарям (за изоставащите): любовта към ближния е изискване единствено на християнството, а не на всички религии. „Мир“ и „единение“ са глупави лозунги за един юдаист, за един мюсюлманин, пък даже и за индуист, и пр. Обратното твърдение е плод на невежество. В другите религии освен християнството понякога се изисква любов към членовете на своята (!) религиозна общност, но не и към „външните“ хора. Понякога се проповядва търпение към външните, допуска се и състрадание, например, в будизма. Но единствено при християните се говори за „любов“ (!), и то към ВСИЧКИ.

   Отново повтарям: омразата и разделението се пораждат не от това, че някой счита своята религия за единствено истинска и единствено вярна. Той е длъжен да счита така. Омразата и разделението се предизвикват от моралните недостатъци на хората, които са навсякъде в обществото; но могат да се настанят и в дадени религии. Особено, ако тези религии са тотално измислени.

   Да си представим, че всяка религия твърди, че „може и така да е, а може и да не е така, кой знае всъщност каква е работата“. Тогава би имало мир между религиите, но хората биха тънели в безпокойство и безнадеждност, защото основният им проблем би си останал без ясен отговор. Колебливата, некатегоричната религия е безполезна, тя има НУЛЕВА стойност. Тя не може да поведе хората наникъде – нито към истината, нито към задънена улица. Затова и НЯМА такива религии.

   Затова ВСИЧКИ религии са категорични по отношение на своето учение и го считат за изключително вярно.

   Но тогава възниква вече на ВТОРИ план друг проблем: а изключителността на религиозната идея трябва ли да дава изключителност и обществени привилегии на нейните адепти? Тук християнството казва „не“, а повечето други религии, вкл. юдаизма и исляма казват „да“.

   Така, че проблемът не е в това, смятат ли разните религии, че са единствено истинни. Проблемът е в това, какво според тях произтича (!) от тяхната изключителна истинност. Аз, като православен християнин, в това отношение нямам от какво да се срамувам. Да се срамуват другите, агресивни и комплексарски религии! И да не се сърдят, че отстоявам убежденията си. И в идейната сфера, и в обществената съм готов да ги защитавам до смърт. И отново – разлика: християнинът защитава(!) себе си и вярата си, а другите нападат(!) иноверците. Православният само защитава идейно изповеданието си, докато другите идейно натрапват и налагат своето. Като при това често прилагат и брутална сила. Православният умира, докато защитава физически членовете на своята църква, когато са нападнати. Иноверците убиват, докато нападат другите и се стремят да ги подчинят, да ги експлоатират, да ги унижат или напълно да ги унищожат. Има разлика във формулировката „до смърт“. (До ЧИЯ смърт?…)

   ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА ВСЪЩНОСТ. Защо тогава лицемериш? Защо налагаш един морал, произхождащ от християнството, на всички останали? Юдейският морал не е такъв. И ислямският не е. И атеистичният не е. Кого лъжеш?

   Разединението, войните и насилието не са породени от религиите и от някакви други идейни причини – религиозни, мирогледни, философски. Те са породени от греховната природа на човека, в която има много зверство, злоба, завист, егоизъм, агресия, алчност и ненаситнаст, леност и какво ли още не. Тези неща омърсяват и религиите, при това в различна степен – НЕ ВСИЧКИ ЕДНАКВО. Даже да нямаше религии ИЗОБЩО, хората пак щяха да намират за какво да се ядат и да се убиват. Ако пък всички религии бяха като православието, техните членове щяха да си пият заедно биричката и да спорят, но въпреки това щяха да си помагат и да живеят в мир.

   Глупаците смесват две съвсем различни неща, които нямат нищо общо. Едното е идеята, учението за Бога, представата за неговата изключителна истинност. Другото е собственото превъзходство, налагането над останалите. И казват: я дайте, за да има мир, да станем всичките атеисти – и готово, въпросът е решен. Защо? Защото двете неща уж били желязно свързани. Щом виждаш идеята си единствено правилна, значи няма как да не си насилник и агресор. Но как точно според вас са свързани тези неща? Та това си е чиста лъжа!

   Не; и да изкореним всички религии, все едно няма да има мир. Тогава ще има още по-страшна война на всички със всички, и даже тотално мракобесие. Днес някои религии учат поне на търпимост, а християнството – и на любов. А тогава и тези неща няма да се ценят. Не е ли по-добре да потърсите религията, която носи наистина МИР, да я осмислите, да я разберете и да я приемете? Или, ако не ви стига капацитета за това – поне да си замълчите?

   Никога не съм твърдял, че истинската вяра трява да злорадства над завоевателния характер на друга. Това е клевета, глупост, извъртане, накратко – тъпотия, която даже не знам от къде ти е хрумнала и защо си я написал. Това не влиза в ничия догматика. Това е светско макиавелианство. Може да има някои членове на някои религии, които мислят по този начин. Все едно християнин да се радва, че мюсюлманите колят езичници, защото езичниците „не вярват правилно“ и значи, чудесно – по-малко ще останат. Но нали тяхното място ще се заеме от още по-страшните мюсюлмани, които после ще дойдат да „просвещават“ с ятаган и нас? Това е безумно и никога не съм казвал, че е добро. Защо ме клеветиш?

   Нито религиозен, нито какъвто и да е фанатизъм няма в това, което съм написал. Има категорична неотстъпчивост, неприемане на чуждото – това, което считам за лъжа. Нещо повече – мисля, че всички трябва именно по ТОЗИ начин да се отнасят към своите убеждения.

   Фанатизмът е неразумен, нелогичен, той е магарешки инат, който отрича очевидното и при това е винаги агресивен към несъгласните. Категорично оспорвам, че съм фанатик. Спокойно мога да нарека фанатична твоята подкрепа за ню-ейдж вярата в „нещо си там“, което е „едно и също за всички“. Или агресивното ти упорство, с което налагаш тази либерална идея. Защо трябва да съм фанатик аз, а не ти? Такива като теб твърдите, че „всичко е относително“ и „който никога не отстъпва от своето е фанатик“, а в същото време никога не отстъпвате от именно тази своя идея, напротив – най-фанатично я налагате и я натрапвате. Ами щом е така, не бъди фанатик и ти – кажи „ами може би си прав, може би аз греша, кой знае как е всъщност работата“. И се скрий някъде, за да докажеш, че „не си фанатик“. Я, да те видим?…

   • Рицарю, най-точното определение за теб е „психично неуровнавосен“ или „психично объркан“ индивид! Ти трябва да си обект на психиатри и подобен род учени и майстори на поправянето на човешката душевност! Или, ако си в някаква духовна общност, трябва някой брат да се занимава с теб, да те насочва така, че да не принасяш вреда на човешката общност от която си се пръкнал и сред която живееш! Само че днес много малко от монасите имат грижата да се занимават с генетичните дегенерати (т.е. уроди) и да им пречат да увреждат с поведението си останалата част от популацията… Едва ли ще ги разбереш тия неща, щото те наистина се базират върху факти и върху доказани истини от изследванията на поколения биолози. А всичко което ти говориш е от областта на душевно смахнатите екземпляри на генетично увредената част от хората… Но, това е съдбата на човеците… и само те богат да се оправят с подобен род проблеми…

   • Когато един ниско интелигентен и комплексиран субект си въобрази, че е компетентен в дадена област, моментално тръгва да раздава присъди и диагнози. И при това не си прави труда да спори. За него мнението му е „очевидно“. Той не се обосновава, не привежда логични доводи, факти и доказателства. Спестява си тези „дребни ненужни подробности“.
    Точно затова глупаците се големеят над умните. Точно затова много луди в лудницата се изживяват като лекари и психиатри. Вие, „Помаков“ май сте типична илюстрация на това смешно явление.

   • Човеко, ти си за психиатър! Категорично! Или в по-меката форма – за психотерапевт! Такъв просташки и нагъл език по отношение на хора, които не са съгласни с теб просто защото не споделят твоите разбирания за света и за човеците, може да държи само психично увреден човек. Съжалявам че трябва да ти ги кажа тези неща, но явно ти не си в състояние да се усетиш сам и да си коригираш поведението!

   • Просто ви предизвиках, Помаков. Размазах ви с истината – и вас явно много, ама много ви заболя! Вие сте болен, Помаков! Болен сте от гордост и горделивост. Затова ви боли и затова реагирате по този начин. Няма как да ми отговорите по същество – безсилен сте, нямате доводи. И затова просто показвате колко сте обиден и колко ви е заболяло. Така е, от истината боли… Радвам се! Тази болка може да ви размърда мозъка. Жестоко е спрямо вас, но е полезно. Нужно е. Извинявайте, но няма как. Не са ви научили родителите ви на времето, в семейството – на тактичност, на уважение… Затова се налага чужди хора да ви учат тук, по форумите. А това е винаги болезнено. Съжалявам.

 4. Вероника, ще трябва да намериш труда на д-р Асен Чилингиров „Българската църква“ – не мога обаче да ти кажа откъде, трябва да видя дали я нямам в електронен вид?!? Д-р Чилингиров живее в Германия някъде от началото на 60-те години на миналия век; специалист по история и история на културата. Имаше и други съчинения по темата, ама сега не ми се рови из разни компутърни архиви. Като ги намеря ще ти пусна заглавията или ако са в електронен вид – тях самите – на лични. Става ли?

  • Помаков, вие явно много я четете тази книга и много я цитирате, па даже и я рекламирате… Но ще си позволя да се намеся и да кажа на Вероника, че тази книга няма благословението на православната църква. И нищо чудно – писана е за църквата, но от нецърковен човек. И даже (според мен лично) от невярващ човек, който като цяло е враждебно настроен конкретно към православието. Голям въпрос е при това положение, дали книгата е обективен и достоверен източник на обработена (!) историческа информация. Щом Светият синод явно се е усъмнил в това и не е благословил книгата, или пък тя просто е издадена на своя глава, с пренебрежение към мнението на епископите… то явно има нещо в нея, което понамирисва. Попитайте църковни историци, преди да вярвате на всяка буква. Такива има много. Препоръчвам по-скоро богословския факултет на Великотърновския университет, да речем, а не на Софийския. Там хем по-лесно ще ви отговорят, защото не са така надменни, хем и не са така силно повлияни от западния светски либерализъм, който процъфтява в София.

   • Рицарю, Голяма смешка си написал! Ами че как ще я одобри светия ти синод след като той от 9-и век е инструмент на същите тия юдохристияни, които са палели старите първохристиянски храмове заедно с богомолците-траки-вътре? И са ги преследвали като цяло по същия начин по който инквизицията е преследвала богомилите. Историята не се пише с вяра в някаква религия, а се пише безпристрастно и само въз основа на факти, а не на предположения и мнения! И най-малко пък заради някаква благослови…

   • Лъжете и заблуждавате хората! Но няма проблем – очевидно е, и точно затова всички ще го разберат.
    Всъщност, никакви подобни ужасии, за каквито пишете, никога не е имало. И ако вашият авторитет наистина беше обективен и безпристрастен, и работеше само с факти, а не със спекулации, изсмукани от пръстите и свалени от тавана, нямаше да изпише такива кошмарни неща.
    Впрочем, в богословските факултети работят истински специалисти – учени, които работят именно по научните методики на светските университети. Има и историци, които слагат в джоба си някои не-църковни такива. Затова трябва да се питат именно те, а не тодорживковските храненици, преминали първо през партийното одобрение на БКП, а после и през мозъкомиялната на западните либерално-протестантски „експерти“.
    Именно обективността и безпристрастността на вашия авторитет аз подлагам на съмнение. Именно „научността“ му ме съмнява. И давам даже доводи – ЗАЩО, какъв мотив има въпросното ваше „светило“ да пише това, което е написал. Чакай от някой да пише обективно и научно относно матирия, която презира! Но на мен ми е по-интересно, защо „трудовете“ му намират такава благодатна почва – тоест, хора като вас?

   • Направо е безсмислено да ви отговарям и да ви пиша каквото и да е. Вярвайте си във вашите си неща, но просто не се опитвайте да се натрапвате на други хора с вярванията си и с убежденията си.

   • Помаков, нахал такъв, ще ви отговоря ТОЧНО с вашите думи:
    „Направо е безсмислено да ви отговарям и да ви пиша каквото и да е. Вярвайте си във вашите си неща, но просто НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА СЕ НАТРАПВАТЕ НА ДРУГИ ХОРА с вярванията си и с убежденията си.“
    Да, да – това важи 100% именно за вас. Нима не сте забелязал, как системно натрапвате на хората убежденията си? Всеки път, когато използвате авторитета на „д-р Асен Чилингиров“, за да разпространявате лъжи, ще срещате моята съпротива. Имам право на това и Бога ми, ще го използвам.

 5. 500-те години под турско робство и обилното количество клипове на отрязани глави, ръце, крака, обесени хора и т. н. някак си не могат да ме убедят, че видите ли исляма е религия на мира. Не ми се връзва просто…

  • … правилно не ти се вързва:

   Сура 9, стих 5:

   „5.А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги
   хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се
   покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е
   опрощаващ, милосърден.“

   http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/9.At-Tauba.htm

 6. Връщането и издигането на религиите като определящи обществените отношения през 21 век показва пълното деградиране на обществата, обезценка на теориите за ролята на демокрацията, на теориите за силата на пазара и пр.мантри. Ако това не прикрива поредните опити за овладяване на голяма част от ресурсите на богатите държави, т.е. отново алчността и парите да са в основата на всичко, значи се оказва, че човешкият разум е безсилен да преодолее инстинктите и се обръща отново към боговете, които и да са те.

  • … всичко е въпрос на баланс.

   100% „светско“ общество е толкова опасно, колкото и 100% „религиозно“ такова.

   „Божието – богу, а царевото – царю.“ – както е казал народа … 😉

  • Да, но вашето мнение „Сава Сава“ не е меродавно, тъй като вие не сте с нищо по-възвисен, или даже по-дистанциран от тези, които демонстративно презирате. Това вашето мнение е мнение на един религиозен човек, т.к. атеизмът не е нищо повече от религия. Просто той е религия на отрицанието. Но, от друга страна, отрицанието на Бога е също толкова бездоказателствено, умозрително и спекулативно и също така изискващо сляпа вяра, както и исляма, да речем. Доказването на несъществуването на черна котка в тъмна стая, чисто логически е също толкова невъзможно, както и доказването на нейното присъствие. Нещо повече, отрицанието на Бога изисква още по-силна вяра, направо могъща вяра – тъй като пренебрегва даже и косвените намеци, като безбройните „необясними“ свидетелства, пък и някои научни доводи, както и спекулативни построения, в подкрепа на съществуването на Създателя. Вместо тях, атеистът няма просто НИЩО – пълна нула. Има само една сляпа и фанатична вяра, основана на опростен, елементарен, осакатен мироглед.

   Ето защо тук аз виждам просто как един вярващ човек, по същество, дълбоко религиозен, осъжда и отрича останалите религии. Нищо ново…

   Аз ще направя същото. Ще кажа: не са ВСИЧКИ религии ЕДНАКВИ. Все пак ИМА ЕДНА, и то ТОЧНО една, която е истинна, която е най-близка до абсолютната Истина. (Която Истина действително и обективно СЪЩЕСТВУВА.) Така, че не е все едно „кои са те (боговете)“. И вярата в Бога всъщност е признак на интелектуална сила – точно обратното на това, което вие, „Сава Сава“, твърдите.

 7. Съгласен съм с Ромел. Хората изглежда изобщо не си дават сметка за психичното състояние на така наречените „евреи“ или „Юдеи“ или поне на една доста голяма част от тях. Защото аз мисля че има съвсем нормални, свестни хора сред тая религиозна или психопатска общност. Защо психопатска? Най-напред защото тази част от еврейството е с един направо непреодолим комплекс за малоценност от една страна и комплекс за богоизбраност, за величие от друга. Това ако не е опасна лудост, просто не мога да си представя какво друго може да е такова психическо състояние!? И то на една прослойка която дърпа (или се опитва да дърпа) конците и решава съдбите на голяма част от света. Именно поради комплекса за малоценност, например, юдеите (може да ги наречем и ционистите) искат да обезличат напълно населението на Земята – да го лишат от разнообразието, което е основен и най-важен принцип в действието на биосферата и въобще на живота на тази планета, направо да го да го лишат история, ценностна система, религии, нравственост и каквото още ви хрумне. Да го превърнат в скотска маса. Сигурен съм обаче че и тогава те няма да се чувстват спокойни и сигурни, защото самите те са със сбъркана психика и оттам идват всичките им проблеми и проблемите на света!

 8. ‪#‎ционисти‬ ‪#‎евреи‬ ‪#‎Ротшилд‬ ГЕРМАНИЯ ИЗПЛАЩА ОГРОМНИ РЕПАРАЦИИ НА ЦИОНИСТИТЕ , СТИГАЩИ ДО 40 % от държавния бюджет на Израел = ТОЕСТ =40 % от държавния бюджет на Израел Е ОТ ЛЪЖАТА ЗА 6 МИЛИОНА ИЗБИТИ ЕВРЕИ http://der-stuermer.com/bulgarian/Ernst_Zuendel_-Shest_miliona-_izgubeni_i_namereni.pdf

  • Хахахахаха!

   Ако се добавят и субсидиите от САЩ, които също стигат в някои години до 40% от приходната част на бюджета на Израел …

   Бре-е-е-е, то било хубаво да си евреин: Пускаш си брада и дълги бакембарди, обличаш се като смешник в траур и се „молиш“ на когото си искаш, а Германия и САЩ работят за теб! 🙂

 9. Всяка религия, която заявява превъзходство над другите е лоша религия.

  Вярата трябва да сплотява, не да поражда омраза и разделение!

  Що за вяра, щом злорадства над завоевателния характер на друга религия…

  Лицемерие съзирам!

  • Всяка религия, която е истинска, не само счита, но и е ДЛЪЖНА да счита, че е по-вярна от другите. Бедата е, когато самите адепти на въпросната религия, като отделни личности, се считат за по-горни от другите хора, от членовете на другите религиозни общества. Превъзходството е напълно приемливо за обществото, когато се възприема като чисто идейно такова, но не и когато е личностно.

   Именно затова християнството е най-толерантната религия, защото тя проповядва любов към всички, без оглед на тяхната вяра. И в същото време то категорично настоява, че е даже не „най-вярната“ и „най-истинската“, а ЕДИНСТВЕНО вярната и ЕДИНСТВЕНО истинската религия. Но от това не следват никакви беди за обществото. Освен, ако се засягат някакви комплексари. Защото има и религии, които са комплексарски. Те проповядват съвсем други неща. Например, че самите ЧЛЕНОВЕ на другите религии са по-низши и самото СЧИТАНЕ, че тяхната религия е по-добра, вече ги „обижда“. Нещо повече – изисква война, изисква „обиждащите“ да бъдат убити, репресирани и т.н.! Ислямският фундаментализъм е точно такава религия.

   Ето защо, религиите НЕ СА ЕДНАКВИ. В православието няма нищо лошо и странно в това, че то се смята за единствено вярна религия. Но при исляма, където вярващите са абсолютно убедени точно в същото, тяхното убеждение е вече опасно. Там се счита, че единствено вярната религия дава друг, по-висш статут на самите й носители. И именно това ги кара да се чувстват „обидени“ от самия факт, че някой си позволява да не счита тяхната религия за единствено правилна.
   Така или иначе, повтарям – ВСИЧКИ религии, които са религии, а не изкуствени, прикрити анти-религиозни проекти, мимикриращи като религии – задължително ТРЯБВА да се считат за единствено и изключително истинни. А следователно, и качествено превъзхождащи другите. Просто някои възприемат превъзходството като чисто „идейно“ (тоест духовно – невидимо, неизразено по обществен начин) превъзходство на църковната общност (напр. православните). А други възприемат превъзходството и като обществено превъзходство на членовете на тяхната общност над другите хора (най-вече при ислямистите).

   Ето защо те моля (за пореден път) да не пишеш сладникави и некомпетентни ню-ейдж щуротии. Защо не се запознаеш с материята? Един курс по православно богословие няма да ти навреди.

 10. Връщането към религията на пречистващия огън е решението на всички проблеми. 🙂

  Когато се върнем към старата вяра, дадена ни от Заратустра и забравим всички еврейски имитации на религии, проблемите ще изчезнат. 😉

  Какво ще кажете?

   • А ти наясно ли си, че Заратустраизма признава Христос, като пророк?

    От къде, мислиш, е дошла в християнството свещта? И кандилото, което се долива постоянно, за да не загасне огъня?

    От къде са дошли тримата влъхви? ( По различен начин се превеждат: тримата мъдреци, тримата мъдри царе, тримата вълшебници, тримата магьосници. ) Каква религия са изповядвали в родината си?

    Наясно ли си от къде идва във фолклорът нестинарството и прескачането на огньовете?

    От друга страна, с чий Христос искаш да останеш: Катарския, коптския, католическия, протестантския, православния, Христос на „Стражева кула“ … ?

    Ако става дума за Христос, дори Мохамед го признава за пророк.

    Друг е момента, че „последователите“ му, струва ми се, не са били, както се каза от един политик, „лош материал“. :-/

    http://istorianasveta.eu/pages/posts/ukaz-na-proroka-moxamed-za-pravata-na-sinajskija-manastir-bdquosveta-ekaterinaldquo-1321.php?searchresult=1&sstring=%D0%BC%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%B4

    😉

   • За мен Христос не е пророк, а е много ПОВЕЧЕ от това – Той е богочовек, Син Божий и спасител от смъртта за всички хора – и живи, и починали. Оставам с този Христос, Който е описан в Символа на вярата на светата православна църква. Намерете си го и си го прочетете, няма даже да си правя труда да ви го цитирам. Жал ми е за вас, но за вас е по-добре да сте против Христа, отколкото изобщо да не се интересувате от него. Има значи, все още надежда. Може и да се присъедините към Него един ден.

   • Жал му било за мене … :-/

    Ми, като ти е жал за мене, ‘що не до’деш да ми платиш сметките за парното до м. април следващата година?

    Намери си и си прочети документацията от първия вселенски събор, бе, рицарче. 🙂

    От друга страна, богомилите са си живеели съвсем спокойно с тяхното християнство заедно с другите българи, които са изповядвали заратустраизма чак до религиозната реформа …
    Седни и си намери малко история, момче. 🙂

    Всъщност, ти нямаш ли си за четене „Макроикономика“? 😉
    Хахахахаха!

    Никой не е казал, че е против Христос. Противопоставянето е на ограничаващата политическа доктрина, която се крие зад определена форма на религия, без значение, дали е католицизъм, салафитски ислям или др.

    „Ама едно знае баба – едно бае.“ 🙂

   • Да, жал ми е, защото „не само с единия хляб живее човек“. Ще дойде време да умрете и тогава сметките ви за парно няма да ви послужат за нищо, когато се изправите пред Бога.
    „Документацията на Първия вселенски събор“ вие и нея ще я прочетете така, както дяволът чете Евангелието. Както бихте прочел и всичко друго, свързано с православието.
    Богомилите са живеели уж „мирно“, но са предизвиквали смутове. И не властта е била инициатор на изгонването им, а именно тези, на които са им дошли до гуша – обикновените православни хора. Все едно да хленчите днес за това, как някой бил ощетявал горките мормони или йеховисти, които ни правят на луди – обикалят входовете, звънят по вратите и дърпат децата ни. Ощетяват ги, да – с това, че ги гонят и никой не ги иска наоколо да му досаждат. Да не говорим, че тези секти в много отношения са вредни и опасни.
    Ясен сте ми вие! Не сте бил „против Христос“… Няма и как да сте, само дето отричате, че Христос е Син Божи. Нали така? Това пропуснахте да го споменете. Малката подробност. И после се надявате, че ще намерим общ език – да, по политически въпроси, може би. Но по религиозни да имате да вземате. Пълните главите на хората с неща, които според мен са бръмбари. Имам право на това мнение и Бога ми, ще се възползвам от него всеки път.
    Православието е в света, но не е от света. То не напира да влиза в политиката и няма никаква „политическа доктрина“ – тези ги разправяйте на щатските кравари. Може би ще срещнете разбиране. Ако пък някой се опитва да се крие зад православието и да го използва за користни цели – това е негов проблем. Проблем е и за наивниците, които са се хванали, а не е мой. И не е проблем на православната Църква. Защо залепяте към нас разни лицемери и се опитвате да ни приписвате вината за тях? И защо изобщо отклонявате темата към всякакви щуротии, за които не е ставало на въпрос? Типично сектантско поведение.

   • … много излизат коментарите от темата, но ще ти отговоря и повече няма да се занимавам с теб.
    ( Нещо, пак не мога да отговоря на точния ти коментар. Може би има някакво ограничение от администратора. )

    ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯ КОМЕНТАР! Ако трябва няколко пъти, но го направи без емоции. Емоциите са лош съветник, когато разсъдъка не е бистър. Не бързай да се впускаш в контра-отговори.

    Та, мога да започна да ти обяснявам за това и за онова … За това, как е взето решение за догмите, които да са правилни и кои да не са, което си е чисто изграждане на „сфера на влияние“ и класическо подтискане на свободната воля … За това, как са орязани голяма част от евангелията при първия вселенски събор и как са криели пълните текстове на християнските евангелия в коптските манастири в Египет и Етиопия … За това, как богомилското християнство е изповядвано в Босна чак до османската инвазия и как босненците са приели исляма единствено и само да не се лее кръв ( точно, както е станало и в Родопа планина )… Как катарите са направили опит да култивират франките, което и готите не са успели да направят, нищо че са им направили държавата, както и на руснаците … и т.н, и т.н.

    Но няма смисъл. :-/

    „Едно знае баба – едно бае.“

    Гледаш на нещата от твоята си гледна точка и не искаш да видиш гората от това, че си се съсредоточил в едно дърво.
    … щом така си решил – твоя воля. 😉

    Вярвай в каквото искаш. Имаш свободната воля да го правиш.
    Не забравяй, обаче, че точно позицията „Аз/Ние, които сме праведни/правилни срещу другите, които са неправилни/грешници.“ е сектанска позиция. 😦

    Всяка религия може да се ползва от отделен индивид за търсене на връзка с Бог, а също така всяка религия във времето се превръща ( временно или постоянно ) в политическа доктрина, за съжаление. Дори в Персия е имало момент, в който „добро“ е било единствено и само, което е било определено за такова от владетеля на Персия. ( За да разбереш последното, трябва да си поне бегло запознат с религията на Заратустра. ) Фреди Меркюри изповядваше тази религия до последно. И не се опитвай да говориш за него, че бил такъв или онакъв, ‘щото доста гей скандали гръмнаха и из родните православни манастири последните години. 😉

    Проблемът е, че виждам слабост във вярата ти, рицарче. 😦

    Като ти чета коментарите, личи си, че показваш слабост. 😦 Несигурност … Ядосваш се, че с рецитиране на заучени думички, останалите не приемат позицията ти, дори ти се противопоставят. 😦 Това е признак за слабост. 😦 И понеже става дума за вяра и/или религия и за теб, става дума за слабост в твоята вяра. 😦

    Сега вече на мен ми става жал за теб. 😦

    От както започнах да се заглеждам извън Библията, като единствен религиозен документ, мисля, че станах по-религиозен и започнах да поразбирам малко християнството, а и света започнах да разбирам …

    Препоръчвам ти и ти да се поразровиш малко извън догмата. Вярвам, че ако го направиш, ще станеш ако не истински, то поне повече християнин.

    Давал съм го и друг път този пример, но ще ти го дам и на теб:

    „ГЛАВА 6.
    1. Когато човеците взеха да се умножават на земята и им се родиха дъщери,
    2. тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.
    3. И рече Господ (Бог); няма Моят Дух да бъде вечно занемарван от (тия) човеци, защото са плът; нека дните им бъдат сто и двайсет години.
    4. В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци.“

    Това е то тук: http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=bible_old_testament_1.xml

    След това го сравни с елинския религиозен епос и ми обясни, каква е разликата, освен в това, че елините са били по-детайлни в това, кой точно коя жена си е взема от „дъщерите човешки“ и какви деца е имал, съответно, какви са били великите дела на децата им.

    След това се разказва за Ной, но историята е взаимстван от шумерите и историята за Атрахасис. За това трябва да прегледаш Гилгамеш … 😉

    Ако прегледаш религиозния епос на нартите, там пък ще намериш доста общи неща със самото сътворение на света от гл.1. Преди доста време в България нартския религиозен епос го издадоха, като „Кавказки приказки“, но е … адаптиран, като за дечица. Можеш да го намериш без проблем на руски.

    За новия завет няма да ти говоря, ‘щото може да ти се разклати доста вярата. 😦

    Слабост във вярата ти виждам и фанатизъм. 😦

    Мен не ме е страх да умра, нито от това, което ме чака след това. Далеч съм от мисълта, че ме чакат райските двери широко отворени, но се чувствам подготвен за това, което ми се полага в нематериалния свят. Материалното ми трябва до толкова, доколкото живея в материален свят, който е такъв по Божия воля.
    Ако ми кажеш, че ти нямаш материални потребности … 😉 Няма да ти повярвам! 🙂 Човек не чете макроикономика, ако не търси материални блага. 😉

    Жал ми е за теб.
    Дано да намериш себе си. 😦

    P.S.: Към администратора: Моля да ми пуснете този коментар. Повече няма да правя коментари по тази публикация, че наистина поизлязохме от темата. Макар, че темата е … коментар на равин за исляма в християнска Европа, т.е. темата е религия, а коментарите са за религия, основно за християнството, т.е. в общ план, не са извън темата. 🙂

    ( За последното усукване, ми иде, сам да си бия един шамар, но макар да изглежда, като жонглиране с думи, мисля, че не е далеч от истината, дори от моя гледна точка си е истина. Поне „Моята истина“, ако се перифразира заглавието на книгата на Ф.Митеран „Моята част от истината“. 😉 🙂 🙂 )

   • Именно АЗ чета подробно. Вие „спокойно и неемоционално“… „четете“ и нищо не разбирате. Или разбира, но извъртате и лъжете.

    Емоциите са нещо съвсем нормално, щом не пречат на разсъждаването. А при мен, струва ми се, НЕ пречат. Изобщо православието смята, че изкуственото потискане на емоциите е противоестествено. В човека трябва да има единство и хармония на ум и сърце. Никой светец не е пън без емоции. Това е индийска мода, не е наша. „Чистият ум“ е нечовешки, той не е от Бога. Не случайно Бог е оставил на човека емоциите, не го е избавил от тях. И това не е грешка – емоциите си имат предназначение. Самият Богочовек, Синът Божи Христос е плакал (при смъртта на Лазар) – това не е ли сантиментална глупост? Не е ли слабост? Не е ли признак за безсилие? НЕ, НЕ Е. Христос е възкресил Лазар и е знаел, че може да го направи и ще го направи. Плакал е въпреки това. И не се е срамувал от емоциите си. Никога не ги е крил, също и когато е вилнял в Храма с бич от волски жили. Едва ли го е правил с пластмасова муцуна на хималайски гуру, който безстрастно повтаря идиотското си „оммм, оммм“.

    Затова е вярно, че било лошо, дето съм емоционален. Уж било мой недостатък, признак на слабост и т.н. Слабост е глупостта, колебливостта, лъжата или извъртането. Добър опит, но не мина! Не можете да ме изложите по този начин. И не ме занимавайте повече с тази идиотска теза. Опитайте при някой либерал или „миролюбив“ сектант от „ню-ейдж“. Или при някой йога… Или при някой шри-чинмоец с фалшива усмивка на Мона-Лиза.

    Чистите емоции (без разум) са лудост, заболяване. Но ако твърдите, че това е моето състояние – „помътен разсъдък“ поради свръх-емоции… И че като следствие уж пиша нелогични емоционални глупости… Трябва първо да сте 100% сигурен, че сте схванал за какво иде реч. Но струва ми се, НЕ СТЕ. Защо губите времето на хората? Та вие не сте в състояние даже да осъзнаете какво обяснявам.

    Но всъщност не обяснявам на вас, а на тези, на които такива като вас им пълнят главите с бръмбари. Вие никога няма да разберете. Аз давам на ДРУГИ хора противоотровата – да знаят и да се пазят от вашите глупости. Опитайте се да ме спрете…

    Евангелията не са „орязани“ – вие лъжете! Ако пък ми посочите някакви уж „източници“ – те до един ще са фалшиви и недостоверни. Този филм съм го гледал вече – много пъти съм го минавал! Първият Вселенски събор изобщо не се е занимавал с „цензура“ – нито на Евангелията, нито на каквито и да било други документи, а с оборване на арианската ерес и с работа върху Символа на вярата. Впрочем, „Евангелието на Тома“, „Евангелието на Юда“ и тям подобни писания са апокрифи – явни фалшификати, което е било известно още тогава и е било само потвърдено от отците на църквата. Всичко друго са лъжи. Ако лъжите са изписани в куп писмени „източници“, това не ги прави истина – само оборването им става по-сложно.

    Днес се води информационна политическа война. На времето се е водила същата информационна война, но догматична. Вие сте продължител на традицията на древните агресивни лъжци. Те приличат на днешните американски информационни агенти. Но и тогава, и днес е възможно да бъдете разобличени, ако се разкопае цялата ви вмирисана купчина „документирани“ лъжи. Вие просто разчитате, че никой никога няма да си направи този труд. Хвърлете сега лъжата, че Първият Вселенски събор се е занимавал с репресии, с цензура, с фалшификации и информационно мракобесие – и гледайте сеир! Нека православните да се оправят… Затова най-хладно, разсъдливо и спокойно ви квалифицирам като информационен агент-измамник. Твърдите, че църквата е вършила мръсотии – вие трябва да го докажете. С факти, доводи и цитати. Дръжте топката!

    Да, няма смисъл, наистина, да ми пишете глупости! Виждам, че всичко, което сте чел някъде, е взето от жълто-апокрифни източници, защото е най-малкото спорно, а често и невярно. Явно сте колекционер на ереси и фалшификати, но да има кой да ги купува…

    Рядко се среща толкова смешно и тъпо разсъждение: „…решение за догмите, които да са правилни и кои да не са, което си е чисто изграждане на „сфера на влияние“ и класическо подтискане на свободната воля… “ – алооо, що за атеистично-либерална помия е това? Пропуснахте само „правата на човека“!

    ЕСТЕСТВЕНО, че отците ще определят кое в учението им е правилно – какво друго сте очаквал? Да приемат чужди, взаимно противоречиви тези и изобщо всичко, което някой им пробутва – бил той просто глупак, или саботьор? Каква „свободна воля“ са били уж потиснали – свободната воля да се заблуждава човек? НЕ Е ВЯРНО – всеки има право да вярва ако иска и във Великото Спагетено Чудовище – никой не му е отнемал това право, нито пък е могъл. Просто са уточнили, кое именно е тяхната вяра и кое НЕ Е ТЯХНАТА вяра – което са имали право да определелят, и точно това и са направили. И какви „сфери на влияние“ бе, алооо – 325 година не е 1945!

    Накратко – ако човек е деформиран, неизбежно налага своите схващания и представи върху явления, които нямат нищо общо с тях. Отците най-безкористно са си защитавали чистотата на вярата (своята си!) от провокационни вметки, а вие ги обвинявате в политически машинации и какви ли не грехове. Защото вие друго не познавате. Прасето не може да мисли с категории, в които няма кал и фекалии. „Това си знае, това си бае“ – важи предимно за ВАС. Отървете се от мръсотиите в собствената си глава, и тогава може би ще разберете какво НАИСТИНА се е случило в ранно-християнската община.

    Ограничен човек ли сте, или манипулатор? Кога съм твърдял, че „Ние, които сме праведни/правилни срещу другите, които са неправилни/грешници“?… Никога не съм казвал, че сме „правилни“, още по-малко „праведни“. Казвал съм, че именно на нас ни е дадена ИСТИНАТА. ИДЕЯТА е правилна, не ЛИЧНОСТИТЕ – алооо! – гледайте тука, в обектива!

    А дали сме достойни за Истината, дали ЛИЧНО НИЕ, конкретните хора, сме праведни/правилни – това не е факт. Не е вярно и това, че нашата Истина ни прави по-лоши. Не, ние с нищо не сме нито по-добри, нито по-лоши от другите. Просто считаме, че неизвестно защо, именно на нас ни е дадена Истината, а заедно с нея и технологията, и заедно с нея, ШАНС – въпреки всичките ни недостатъци. Така някои (!) от нас, които са добри и достойни, ще се възползват максимално от технологията, която ни е дадена, и която РАБОТИ, и това е ИСТИНА – и те ще се спасят от смъртта. При тези от нас, които са зли и недостойни, технологията просто няма да проработи. А тези, които изобщо не са сред нас – даже и да са по-добри от нас, даже да са супер мили и свестни – те гарантирано няма да се възползват от технологията и благополучно ще си умрат. Всички те. И не защото са по-лоши, а просто защото не са повярвали на Истината и не са дошли да си получат лекарството.

    Простичко и ясно. Къде тук има големеене над другите, агресия, отхвърляне, разединяване, деструктивно обществено поведение?

    Аз не съм идеален християнин. И няма и да стана – лош християнин съм и вероятно даже лош човек. Но (ах, каква несправедливост!) – аз знам къде ми е лекарството! Защото съм повярвал. И ето, че като един страшно недостоен тип, имам повече шансове от безброй други прекрасни хора, които не вярват и плюят на моето лекарство. Аз ли съм виновен, че те ще умрат? Или съм виновен, че така считам? Или съм виновен, че им го казвам – „плаша ги“, един вид, „обиждам ги“? „Тревожа ги“? Ами майната ви, плашете се и се обиждайте… Белким някой чуе, па разбере, па може и да повярва и да вземе да дойде, знам ли? Светите тайни са за всички и нямат лимит. На някого да съм отнел свободата и правата?

    На всички примери и цитати, които бълвате, ВЕЧЕ СЪМ ОТГОВОРИЛ – ще се самоцитирам: „Много хора и в много страни са създавали свои вярвания – човешки вярвания, в които покрай митовете е имало и много истини. Бог е допускал част от истината за Него да достига до хората по много канали… Но когато са си създавали народните религии, НЕ БОГ ги е водил за ръката“ – ето това означават всички „сходства“ между християнството и другите религии. Нищо повече не означават, и нищо не доказват.
    За „фанатизма“ ми също вече съм отговорил.
    За материалното споменах, не за да го омаловажа – цялото християнство е пропито с грижа за ближния в материалния свят. Но ние сме в този форум, за да разменяме ИДЕИ, а не пари и купони. Казах, че си има приоритети – и духовните неща са по-важни. Глупаво е да ги противопоставяте на материалните. Но явно, сигналите ми не достигнаха до вас там, в танка.

    Накратко, престанете да настоявате – НИКОГА няма да стана като вас. И на никого не го препоръчвам. Православен християнин съм до гроб („фанатик“), защото съм заложил на нещо, което познавам. Знам идеално ЗАЩО съм християнин. Не трябваше изобщо да ми отговаряте, когато написах „Не, благодаря, аз предпочитам да си остана с Христа“. Но вие тръгнахте да спорите и така се наизлагахте, че сега който чуе за зороастризъм, ще бяга като от чума, все едно че го гонят онея (мормоните с табелките).

   • Иванов, тука има хора, на които е здравословно да не им се обръща внимание – те са психично болни!

   • Добре, „Помаков“, на теб няма да ти обръщаме внимание. Благодарим за предупреждението.

    Да, и малко оф-топик – използвам случая…
    За тези, на които мозъците им са завряли от напрежение, докато са се борили с моите коментари… Понеже трудно прочитат повече от десет реда без почивка…
    Искрено се извинявам! Горките вие – знам, че ви е трудно – толкова рядко ви се налага да използвате мозъците си по предназначение!… Не ми се сърдете, в бъдеще ще гледам да ви щадя. По-простичко ще ви говоря, и по-кратичко. Като за вашето ниво…
    😀

 11. Нищо ново под слънцето. Поредното еврейско псе, което е наизустило Талмуда, Тора и всичките им подобни промиващи мозъци юдейски шарлатании. Ако някой християнин му зададе въпроси като: „не са ли християните най-преследвани и измамени от евреите по света“ , „не са ли изопачили евреите световната история най-нагло и безочливо за да забият подло нож в гърба на християнството и останалите религии (типично за тях)“ и „не са ли избили евреите повече християни и (не само) отколкото християните някога ще избият евреи“ , то тогава равинчето сигурно ще обърне поглед към небето да брои птичките и то, защото ще е наясно, че това е точно така, а не само защото няма да му изнася да каже истината. Трябва обаче да му се признае, че донякъде е прав, като твърди, че Европа заслужава тази инвазия, защото ако навремето Европа, а и останалия свят са си отваряли очите и не са се поддавали на еврейската пропаганда сега световните събития и тези в Европа щяха да бъдат със съвсем различни цветове. Има толкова много автори на книги, статии във вестници и най-вече световните събития, които се опитваха да отворят очите на човечеството за еврейската опасност, но света предпочете да се довери на тяхното сатанинско лицемерие! В крайна сметка явно света трябва наистина да бъде доведен буквално до унищожение за да разбере, кой му дърпа юздите и, кой му копае гроба!

  • Нека да не забравяме, че все пак католицизмът не е чистото християнство.

   • То и православието, което ние българите изповядваме не е чисто православие. И то е изопачено, преправено и пропито с еврейска отрова и ни е поднесено барабар с цензурираната библия. Да, чак толкова далеч в манипулациите си са стигнали евреите, колкото и да не ви се вярва.

   • Правилно, Ромел! Ние, по-точно нашите предци траките, са покръстени от трима апостоли на Христа и техните сподвижници и ученици. Т.е. ние сме приели автентичното първохристиянство. И така е до 3-и век от новата ера, когато император Константин ( „Сердика е моят Рим“) прави християнството равнопоставено на другите религии в империята. На първохристиянството обаче! Тогава именно се заражда една група ли, клика ли, която е съставена от юдеите, които по време на войните на император Тит (юдейските войни) с евреите изобщо не са в Палестина, не са дори и раждани там, а си живеят кротко и блажено в Беломорска Тракия, не знаят бъкел иврит, а говорят гръцки и са си „византийски“ граждани. Най-вероятно те са видели в първохристиянството нещо застрашаващо благия им и охолен живот и подемат една яка борба да наложат своето виждане и принципи на християнството. Тая борба трае около 3 века!! И е всичко друго но не и християнска. Защото има и голямо избиване на първохристияни (обявени за еретици – ариани, манихейци, павликяни и не знам още какви, па и не съм се интересувал), избиване което не се различава много-много от същото извършвано от католическата църква! разпушени са близо 1000 първохристиянски храма на територията на провинция Илирик (населена изцяло с българи!!!) останки от които има дори и в тая част от провинцията, която днес е в границите на България. И т.н. и прочие… И да стигнем до втората половина на 9-и век, когато княз Борис І, който не е никакъв Покръстител (не е покръстил нито един човек!!!), а е просто една юдео/византийска подлога налага с меч юдеохристиянството или източното православие в княжеството си. Хайде, че стана дълго…

   • дай линк или препоръчай литература по темата, да видя за какво става въпрос.

   • Вероника, правилно питаш! Помаков е чел недостоверен източник (виж по-горе – той не го крие, ами даже го рекламира!) и после сам допълнително си го е доукрасил. В резултат на враждебните, необективни спрямо православието „изследвания“ на един отгледан от живковисткия режим „академичен историк“ (разбирай, про-западен атеист и анти-православник), и в резултат на собствената дива интерпретация на „Помаков“, ето – имате удоволствието да четете някакви… направо, страхотии – съвсем неверни неща. Изразявам категорично недоверие към това, което е написал в коментара си Помаков.

   • Напротив, православието е абсолютно (!) чисто, тъй като това, което клеветниците наричат „изопачаване“ е всъщност исторически процес на ОЧИСТВАНЕ на православието от лъжите, фалшификациите, глупостите и бабешките суеверия.
    „Българското православие“ с нищо не е по-различно от „другите православия“ – ако някой твърди обратното, той е просто българофоб и нихилист. (Освен, ако не е заблуден човек, явно не от най-умните.)
    Две хилядолетия и повече православието се ЧИСТИ от „еврейската отрова“ и твърди истини, които вбесяват юдеите. И някой днес твърди обратното?! Какви безумци има на света!… Или крайно некомпетентни хора, които заблуждават и останалите.
    Библията е „цензурирана“ единствено от тези апокрифи, за които още преди хиляди години се е знаело, че са фалшификати, или са противоречели на свидетелствата на живите апостоли и на тези, които са имали щастието лично да ги слушат и да ги познават. Днес, по това, което е достигнало до нас, само за пореден път се убеждаваме, че дедите ни са били прави. Творения като „евангелието на юда“ и всякакви подобни апокрифи са подражателски щуротии, анонимни графомански измислици на някакви хора или злонамерени, или болни. Те имат нулева религиозна стойност. Именно за такива „книги“ става въпрос – от тях библията е „цензурирана“.
    Освен това в Библията не са включени даже някои съчинения, които сами по себе си не са неверни, но не носят религиозна стойност и полза. Те не се считат за боговдъхновени и следователно, нека да ги използват учени и историци – нищо лошо няма нито в тях, нито в употребата им. Но защо трябва да утежняват тялото на Библията като ненужен пълнеж? Това не е „цензура“, ще ме извинявате. Даже т.нар. произведение „Дидахи“ („Учение на 12-те апостоли“) не е влязло в Библията – въпреки, че само по себе си е полезно и поучително. Защо? – ами, просто поради съмнения в неговото авторство – неуточнен автор (автори). Но то не е отречено от православието и широко се използва! Пословицата „който не работи не трябва да яде“ произхожда именно от там, ако някой не знае.
    Да, евреите са стигнали далеч в манипулациите – кой би оспорил това? Но понякога ми се струва, когато чета някои „антиеврейски“ коментари, че ето, виждам пред себе си именно това – еврейска манипулация. И за това си има добър критерий – щом някой оплюва и клевети православието, щом лъже и заблуждава относно достоверността на Библията, твърде вероятно е крадецът да вика „дръжте крадеца“! Тоест, осъзнати или неосъзнати като такива, но именно юдейски (!) агенти ви промиват мозъците с антиправославна пропаганда.

   • … „православието“ е толкова чисто, колкото не е бил цензуриращ първия вселенски събор в Константинопол през 4-ти век. 🙂

    Стига фанатизъм, бе, рицарю. 🙂

    Максимално близко до християнството са били коптите в Египет и Етиопия до към 6 век и богомилите/катарите до към … 10-11 век.

    Друг е момента, когато се говори за християнство, да не се забравя основата на която стъпват есеите при изповядването на техния … 😦 ( как да го кажа, без да го казвам? ) … юдаизъм. :-/

    … или не си чувал за есеите, които са съществували поне от 6 в. пр. н.е.?

    Много кривнаха коментарите в страни от еврейската антихристиянска пропаганда. 🙂

   • Да, „чувал съм“ и знам, все пак съм богословски грамотен. Християнството е революционно, то не стъпва на нищо друго, освен на Стария завет (да, на същото това Петокнижие, което са ползвали и есеите). Но апостол Павел ясно обяснява, че Христос, без да отменя Стария завет прави радикален, революционен завой в него. Това кара юдеите да Го мразят и отхвърлят. Няма такава приемственост между християнството и юдейството, за каквато намеквате. Излюпеното пиле е резултат от яйцето, но НЕ Е яйце. В известен смисъл е даже отрицание на яйцето. Революция на яйцето – нещо качествено ново, по-съвършено и по-висше. Чудя се каква аналогия да подбера, за да ви стане ясно. Нищо, надявам се, хората да ме разберат правилно.
    Ето защо евреите мразят християните най-много от всички, защото са тяхно отрицание, въпреки, че излизат от тяхната черупка. Ето защо, и Църквата от две хиляди години безкомпромисно и категорично се е старала да се разграничи от юдеите – от техните лъжи, измислици, обряди, даже от датите на техните празници. И днес някои да ни слагат с тях в една чиния?! Да, много забавно. Каква „компетентност“ – наистина, впечатляващо.
    Ако за вас очистването от лъжите и заблужденията е „цензура“ – то благодаря, че сваляте картите, за да се разбере от кои сте и за какво се борите. И днес е пълно със соросоидни либерасти, които са против „цензурата“, защото им пречи да лъжат и мамят. Нищо ново под слънцето, и тогава са се опитвали. Но още на Първия Вселенски събор са били поставени на място. И днес дай Боже, да се случи същото, даже и в светския живот.
    Стремежът към истината не е „фанатизъм“. Толерастите много обичат да обвиняват хората със стабилни убеждения и ценности именно в това – във „фанатизъм“. Не ви ли е срам да използвате тяхната демагогия? Не, не ми е все едно нито в кого вярвам, нито как. Също както не ми е все едно и с кого си лягам. Ако това ме прави „фанатик“ – да, ОК, такъв съм, и много се радвам, че съм.

   • … не мога да ти отговоря на другия коментар, затова ти отговарям тук.

    есеите са стъпвали само на Тора толкова, колкото самаряните спазват кашер. 🙂

    Провери си какво е направил Орфей ( при слизането му в царството на мъртвите ) и го сравни това, което е направил Христос. Също така виж си провери и за орфеевото разпятие.

    ( Набързо тази картинка ти намерих, затова недей да търсиш в материала към който е прикачена, това или онова и не търси под вола теле или къде е скрит м/у редовете дявола. 😉 )

    Провери си за Атон ( култ към слънцето ) в Египет към 1500 г. пр. н.е.
    След това говори за „РЕВОЛЮЦИИ“ В РЕЛИГИЯТА. 🙂

    А за Заратустраизма – пак ти напомням да си провериш нещата. Това е едно доста приятно сайтче, става за начинаещи:

    http://www.zarathushtra.com/

    Искам да ти видя физиономията, ако се зачетеш в религиозния епос на нартите! 🙂 Според тях земята е направена по заръка на Бог, но е изпълнена тази заръка от Сатан. Че и голям проблем имал с изваждането на сушата от водата! Накрая патицата му помогнала, чак на третия път … И т.н.
    Не бил доволен Бог от това и го прокудил … И т.н.

    ми, нормално: Огледай се – всеки яде някой друг, за да оцелее живота в материалната му форма …
    В буквалния смисъл. Само хляб да ядеш, пак изяждаш семето на житото, а ако е заквасен хляба с квас, а не с мая, направо ядеш жив хляб. 🙂 Да не говорим за дебели вратни паржоли или сух суджук, ако има към хляба. 🙂

    Христос е бил голяма работа, но това, в което е превърнат образа му от „последователите“ му няма нищо общо с действителността му, като пророк. :-/

    А и като започната такива като теб да ми говорят за Христос … Сякаш до него нищо не е имало. :-/

    Бог праща пророци, когато имаме нужда от тях, за да ни помогнат да се върнем в правия път, а не да ги превръщаме в кумири.
    Прочети си заповедите, рицарче. 😉

    То, и Мохамед е бил изпратен за хубаво и е казал на арабите ( цитирам по памет с мои думи ), че докато не се култивират, няма да ги приемат нито християните, нито евреите, но това е вече извън темата Християнство, така, че може да те затрудни. 🙂

    Жив и здрав да си и с най-добри чувства!

    Не забравяй, че „Прекален светец и Богу не е драг.“ 😉

    Най-добри чувства!

   • Вие се заблуждавате дълбоко. Много хора и в много страни са създавали свои вярвания – човешки вярвания, в които покрай митовете е имало и много истини. Бог е допускал част от истината за Него да достига до хората по много канали… Но когато са си създавали народните религии, НЕ БОГ ги е водил за ръката. А Мохамед пък, съвсем точно, не го е водил Бог – бил е бяс… Ако съдим по историята му, съвсем е очевидно. Но това мюсюлманите ще го отрекат, естествено, трудно им е да го повярват. Аз пък ще се осмеля да го кажа в прав текст.

    Та, такива като вас, категорично отказват да видят, че има ПРИНЦИПНА разлика между християнството, а в най-изчистената му и автентична форма, православието – и всички останали религии. Имате право, всеки сам си търси пътя към Истината. Но никой не е длъжен да се съгласява, че християнството е едва ли не народно творчество – просто затова, защото много неща в творчеството на народите напомнят за някои християнски събития.

    Древните хора по интуиция, с духовния си усет, са си измисляли някои не съвсем неверни неща. Много митове и легенди (по Божие допущение, чрез негова намеса) са съдържали намек за Истината. Или са били първообрази на ИСТИНСКИТЕ неща, които са щели да се сбъднат по-късно. Така хората по-лесно биха разпознали божественото събитие, когато действително се случи.

    И пророците са били само предвестници на Този, Който в крайна сметка, е трябвало да дойде. И Той е дошъл. Преди него е имало много, но само той е бил Единият. А мнозина са пропуснали този момент, като са Го взели просто за поредния пророк и са продължили да чакат някого. И има още много да Го чакат…

    Но ще е късно, когато Го забележат най-после. Защото Той вече е дошъл и е донесъл своите СВЕТИ ТАЙНИ, които избавят от смъртта. Всичко останало не е толкова важно. Интересно е, полезно е, но не дава отговор на въпроса: как да получа вечен живот? Ами, ето го – лекарството е пред вас, и технологията за вечния живот най-после е пред вас – кристално изчистена и проста… Приемете я от ръцете на Бога! Но вие казвате: ха, бог – я, па! Той този, не е нищо повече от оня и оня, и нищо повече не е направил от тези и онези, и всичките събития, за които говорите, не са нищо повече от тея и онея… Не ми трябва нищо от вас.

    Ами, щом считате така, да сте жив и здрав. Аз пък имам право да заявя, че правите страшна грешка. Но както искате, ваша си работа. И няма да пропускам да си казвам мнението, ако ще сто тона вербовъчни материали да изпишете за Заратустра, зороастрийството, и какви ли още не народни религии.

   • От IX век до сега католицизмът все повече и повече отстъпва от Истината. И с всяка изминала година става все по-нечист като християнство… Но този процес е плавен, постепенен. Отначало нещата не са били толкова лоши и са били все още поправими. Днес – едва ли. Паразитите не могат да надвият един здрав организъм. Щом са го завладели, значи, организмът не е здрав. Дошъл е редът му да умре.

    А Европа твърде дълго е била християнска. Ето защо тя вече няма друг път. Тя или ще бъде християнска, или никаква. Или ще процъфтява, или ще се превърне в огромен концлагер, в някаква територия като от постапокалиптичен холивудски филм. Защото вие не си мислете, че арабите и турците ще могат да живеят в Европа както са си свикнали. Самата природа ще ги накара да разберат, че тук не може да се живее без труд. И те никога няма да се чувстват тук у дома си. Ето защо те само хищнически ще експлоатират, ще рушат и ще унищожават като варвари, каквито са си. Докато не оставят тук нищо работещо и докато самите те не бъдат унищожени на свой ред от по-умните юдаисти. Които пък ще им спретнат една тоталитарна фашистка диктатура… Без значение, псевдо-ислямска, или атеистична – на юдеите им е все едно под какви лозунги ще унищожават гоите и и в какъв сос ще ги ядат.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.