Към руските бойни самолети в Сирия се присъединява и китайска палубна авиация

Олег Соловьов, 6 октомври 2015 г.
free-news.su
Превод: Р. Григоров/Българска Легия за информационна защита


1354090923868

Шестият ден от военната операция на въздушно-космическите сили на Руската федерация против терористите в Сирия показва впечатляващи резултати. Във взаимодействие с радиоелектронното и спътниковото разузнаване, руската усилена авиогрупа отбелязва сериозни успехи по унищожаването на техника, инфраструктура и опорни пунктове на талибаните от „Ислямска държава” (ISIS).

Тези новини предизвикват ядно „скърцане със зъби” във Вашингтон, в резултат на което САЩ започнаха пропагандна кампания против Русия. Редица американски издания започнаха да твърдят, че руските самолети бомбардирали „сирийската опозиция” и „мирни квартали”, привеждайки като „доказателства” видеа и фотографии от по-ранни дати. Други западни средства за масово осведомяване пък, позовавайки се на представители на Пентагона, започнаха да плашат с наземна операция на руските войски в Близкия изток. Всичките тези усилия обаче, да бъдат очернени действията на Русия в Сирия търпят пълен край, тъй като западната общественост прекрасно вижда крайните резултати.

Впрочем, последните известия от близкоизточния фронт заставят реакционерите от Вашингтон отново да си „гризат ноктите”. Според данни на израелското разузнаване, публикувани в сайта „DEBKAfile” /ведомствено издание на МОСАД, б.пр./, миналият петък /2 октомври/ Китай е уведомил Москва, че има намерение да се присъедини към военновъздушната операция, която провеждат в момента в Сирия въздушно-космическите войски на Руската федерация. За тази цел ще бъдат използвани палубни изтребители „J-15”.

От своя страна Кремъл е предложил за разполагането на авиацията си, Китайската Народноосвободителна армия /КНОА/ да използва военновъздушната база „Хмеймим”, от което обаче китайската страна се е отказала. Било е уточнено, че китайските намерения са „J-15” да бъдат използвани от борда на самолетоносача „Ляонин- CV-16”, който по-рано хвърли котва край бреговете на Сирия /на 25 септември в пристанище Латакия, б.пр./ без авиогрупа. Китайското командване иска да провери своята морска авионосна единица в бойни условия. По този повод и шефът на китайската дипломация Ван И, на заседание на Съвета за сигурност на ООН заяви, че светът трябва да отговори на действията на терористите и на този конфликт като цяло.

По-рано, от военни представители на Руската федерация, Сирия, Ирак и Иран беше създаден координационен щаб, който взе решение за създаване на въздушен коридор през техните страни за прехвърляне по въздух на товари и бойна техника. Аналогичен коридор за предислоциране на негова бойна авиация е организиран и от страна на Китай.

Източник

Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

One thought on “Към руските бойни самолети в Сирия се присъединява и китайска палубна авиация

  1. Е, как да се въздържат китайците и да не използват и те този прекрасен полигон, бих казал даже „тир“(стрелбище) за изпробване на оръжията? Руснаците си изпробваха вече и самолетите, и средствата за радио-електронна борба, и крилатите ракети, и корабите, и дроновете, и тук-там още туй-онуй. Могат ли китайците да останат по-назад? Могат, но не повече от една крачка. Задължително трябва и те да използват келепира, дорде им е паднал. Къде ще намериш друга такава възможност? Да трепеш живи цели, почти беззащитни, и при това съвсем законно – защото са си терористи и главорези… И да влезеш в новата банда, дето оформя нов световен център на влияние… Не се изтърва такъв шанс!

    А краварите тъй скърцат със зъби, че направо пломбите им ще изпадат. Горкото им мило чудовище, дето го създадоха с толкова труд, толкова пропаганда, толкова холивудско актьорско майсторство, толкова пари и оръжие, сега го трепят и го правят на мишена!… Ай-вай, какво ще правят те сега без него?… Как са „демократизира“ Сирия без „опозиция“? А как се прокарва газопровод от Катар към Европа през СА, Сирия и Турция, ако не демократизираш първо „кървавия диктатор Асад“ и не декапитулираш неговите „колаборационисти“? Как се запазва петродоларовия стандарт, ако не осигуриш на Катар и СА дебел износ? И как се смазва Русия, ако не й отнемеш половината европейски газов пазар?… Така, както е тръгнало, утре САЩ съвсем ще паднат в дупката! Това не може да се търпи! Направиха си едно страшно ислямско чудовище да им свърши мръсната черна работа, а пък ей го на – кой не му се изреди вече да го работи отзад? И накрая съвсем ще го убият. Истинска трагедия, гръм и мълнии!… 😀

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s