Меркел поиска военна акция в Сирия и включването на Асад в преговорите

Германският канцлер Ангела Меркел за пръв път подкрепи позицията, че Башар Асад е част от решението на войната в Сирия. Канцлерът стигна и по-далеч като се обяви за провеждането на военна операция в Сирия.

Extraordinary EU Summit on migration and refugee crisis„Когато става въпрос за Сирия и това го казвам за първи път – ще ни бъде необходима военна акция, но тя няма да доведе до решение. Необходим е политически процес, който не върви много добре“, заявява Меркел пред германското радио Дойчландфунк. Пълното интервю ще бъде излъчено по-късно, но от отделни откъси, които бяха излъчени, германският канцлер вече е склонна да мисли за стъпка напред към преговори с Асад.

„За да се стигне до политическо решение е необходимо представителите на сирийската опозиция, както и тези, които в момента управляват в Дамаск, включително и и останалите да постигнат истински успех в преговорите“, казва още германският канцлер.

Тя смята, че Русия, САЩ, Саудитска Арабия и Иран могат да играят важна роля в тези преговори, заедно с Германия, Франция и Великобритания.

Политиката на Меркел беше остро разкритикувана от зам.-председателя на евроконсерваторите Джефри ван Орден. В интервю за Канал 3 той заяви, че тя е изпратила много грешно послание на имигрантите с поканата й да влязат в Германия. Той заяви още, че най-важното е действията на САЩ и НАТО да бъдат добре координирани в Сирия и посочи, че намесата на Русия не помага с нищо за разрешаване на конфликта. И тук различията между британската гледна точка и тази на канцлера отново изпъква. Липсата на единодушие за намеса в сирийския конфликт и кой има право да участва продължава да бави разрешаването на тежката военна обстановка в Близкия Изток.

kanal3.bg, 04 Октомври 2015 г.
Бележка на AB:
Как може да има преговори с така наречената „сирийска опозиция“ след като те са част от същите тези терористи подкрепяни от коалицията САЩ/ЕС?

Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

6 thoughts on “Меркел поиска военна акция в Сирия и включването на Асад в преговорите

 1. На запад има един основен принцип, пронизал не само политиката, но и всички сфери на обществения живот. Тъй като западната цивилизация е цивилизация на хищниците, на насилниците, на лицемерите, на бандитите, на циниците и на материалистите. Затова там по принцип – колкото по-силен е опонентът, толкова по-нормално е поведението спрямо него. А със слабите се говори, както се говори със слуги или с роби. Слабият там е презиран, мачкан и експлоатиран, защото западният човек е дълбоко убеден, че щом някой се държи като овца, значи е овца; а значи, трябва да бъде доен, стриган, колен и изяждан. И това е най-естественото нещо на света, защото в това е естественото му предназначение – за какво друго служат овцете? Ето защо на запад с удоволствие, ама много обичат! – да приравняват слабите хора, слабите страни и слабите държави към категорията „овце“.

  Та, щом Русия най-после започна да се държи не като овца, а като силно и опасно същество, макар и не хищно (иде ми сравнението „див бик“), то моментално и отношението към нея се промени. Противно на това, което твърди западът, защото той винаги(!) нарича черното бяло и бялото черно, и винаги като всеки крадец вика „дръжте крадеца“, – не е вярно, че Русия била разбирала само един език и той уж бил езикът на силата. Не, напротив! – този език всички го разбират; но Русия освен него умее да говори и на други езици, не зверски. Тя винаги е в състояние да предложи нещо взаимно изгодно, за разлика от запада. Именно западът никога не може да предложи нищо, освен насилие или поробване. „За да не те убия, стани ми роб“ – това е „най-доброто“ им предложение, на което действително е трудно да се откаже.

  Именно западът (с най-типичен представител Вашингтон) е този, който никога не разбира от нищо друго, освен от сила. Силата, и конкретно насилието – това е единственият език, който те разбират и на който разговарят. (Последното им изобретение е т.нар. „мека сила“. Това е все едно – „няма да ти отрежем главата, ще те удушим с мека възглавница“.) И политическото поведение на запада за пореден път го доказва.

 2. Интересно е и още как ще мутира поведението на международните лидери в близките няколко месеца…

  Ето две гледни точки.
  Тази на западните СМИ – ББС:  А ето и другата страна на монетата:

  • Да, но това не са „две гледни точки“. „Гледни точки са“, ако страните честно и обективно се стараят да отразят събитията така, както ги разбират, пречупвайки информацията през призмата на своя мироглед. Нали така?
   Е да, но тук нямаме нищо подобно. Тук имаме от едната страна (руската) обективно излагане на истината и фактите, честно тълкуване и пълно отсъствие на манипулация. От щатско-британската страна имаме съзнателни (!) ЛЪЖИ, изкривяване на истината, необективно представяне на действителността, манипулиране на общественото мнение.
   Значи, едното наистина е гледна точка, но другото НЕ Е гледна точка. То си е чиста пропаганда. Пропагандата не е гледна точка. Както и да го въртиш, тя си е чисто и просто форма на лъжа. Лъжата „гледна точка“ ли е? И откога така?

   Това всичкото го написах, защото ми ПИСНА от „политкоректност“. Крайно време е най-после да се научим смело и открито да вземаме страна! И да не се срамуваме от нея, а смело, даже и настъпателно, да отстояваме позицията си! Като смело твърдим, че тя е ИСТИНА, а не просто „гледна точка“.
   Впрочем – майната им на всички релативисти, мултикултуристи и всевъзможни политкоректници, дето все се „боят“ да не „обидят“ някого! Майната им и на „обидчивите“ – да се обиждат, па ако ще да се подрискат от „обида“! („Обиден“ циганин, хванат да краде…) Кажи смело: Ето ви я лъжата, ето ви я истината; а ако не ви харесва, свободни сте да се гръмнете!
   Какво ще кажете за ТАКАВА една „гледна точка“, а?…

   • Трябва да идеш в някоя телевизиика да се изкажеш… Едва ли ще се намерия някой, който да те обори…
    С добро го казвам пич, дано не ме разбереш погрешно.
    Със здраве.

   • AB Администратор: Внимание!
    Нарушенa e точкa 2. Прочетете правилата за коментарите!

    съжалявам, но и аз ако може да ти кажа едно обективно мнение – имаш още бая хляб да изядеш, докато разбереш някои работи. Къде е Путин , като бомбардират училища и болници, хамериканците в сирия? Ще ти кажа къде е, прави изявления от трибуната в които казва и по някоя истина, за да може да отвлича вниманието ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ Да ги вкарва в безплодни обсъждания на празните си приказки, губейки им времето и енергията !

   • Вие сигурно добре сте се охранил с хляб, но от него май са нараснали единствено задните ви части. Иначе щяхте да се запитате, какво друго, по-добро трябваше и можеше да направи Путин? Естествено, ако вие бяхте президент на Руската федерация, щяхте да се справите по-добре от него. Може би, на такива мисли ви навежда многото изяден хляб. Имам добра новина за вас – много хора „мислят“ по същия начин. А също и лоша новина – всички те са жертви на ефекта „Дънинг-Крюгер“.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s