Меркел поиска военна акция в Сирия и включването на Асад в преговорите

Германският канцлер Ангела Меркел за пръв път подкрепи позицията, че Башар Асад е част от решението на войната в Сирия. Канцлерът стигна и по-далеч като се обяви за провеждането на военна операция в Сирия.

Extraordinary EU Summit on migration and refugee crisis„Когато става въпрос за Сирия и това го казвам за първи път – ще ни бъде необходима военна акция, но тя няма да доведе до решение. Необходим е политически процес, който не върви много добре“, заявява Меркел пред германското радио Дойчландфунк. Пълното интервю ще бъде излъчено по-късно, но от отделни откъси, които бяха излъчени, германският канцлер вече е склонна да мисли за стъпка напред към преговори с Асад.

„За да се стигне до политическо решение е необходимо представителите на сирийската опозиция, както и тези, които в момента управляват в Дамаск, включително и и останалите да постигнат истински успех в преговорите“, казва още германският канцлер.

Тя смята, че Русия, САЩ, Саудитска Арабия и Иран могат да играят важна роля в тези преговори, заедно с Германия, Франция и Великобритания.

Политиката на Меркел беше остро разкритикувана от зам.-председателя на евроконсерваторите Джефри ван Орден. В интервю за Канал 3 той заяви, че тя е изпратила много грешно послание на имигрантите с поканата й да влязат в Германия. Той заяви още, че най-важното е действията на САЩ и НАТО да бъдат добре координирани в Сирия и посочи, че намесата на Русия не помага с нищо за разрешаване на конфликта. И тук различията между британската гледна точка и тази на канцлера отново изпъква. Липсата на единодушие за намеса в сирийския конфликт и кой има право да участва продължава да бави разрешаването на тежката военна обстановка в Близкия Изток.

kanal3.bg, 04 Октомври 2015 г.
Бележка на AB:
Как може да има преговори с така наречената „сирийска опозиция“ след като те са част от същите тези терористи подкрепяни от коалицията САЩ/ЕС?

Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

6 thoughts on “Меркел поиска военна акция в Сирия и включването на Асад в преговорите

 1. На запад има един основен принцип, пронизал не само политиката, но и всички сфери на обществения живот. Тъй като западната цивилизация е цивилизация на хищниците, на насилниците, на лицемерите, на бандитите, на циниците и на материалистите. Затова там по принцип – колкото по-силен е опонентът, толкова по-нормално е поведението спрямо него. А със слабите се говори, както се говори със слуги или с роби. Слабият там е презиран, мачкан и експлоатиран, защото западният човек е дълбоко убеден, че щом някой се държи като овца, значи е овца; а значи, трябва да бъде доен, стриган, колен и изяждан. И това е най-естественото нещо на света, защото в това е естественото му предназначение – за какво друго служат овцете? Ето защо на запад с удоволствие, ама много обичат! – да приравняват слабите хора, слабите страни и слабите държави към категорията „овце“.

  Та, щом Русия най-после започна да се държи не като овца, а като силно и опасно същество, макар и не хищно (иде ми сравнението „див бик“), то моментално и отношението към нея се промени. Противно на това, което твърди западът, защото той винаги(!) нарича черното бяло и бялото черно, и винаги като всеки крадец вика „дръжте крадеца“, – не е вярно, че Русия била разбирала само един език и той уж бил езикът на силата. Не, напротив! – този език всички го разбират; но Русия освен него умее да говори и на други езици, не зверски. Тя винаги е в състояние да предложи нещо взаимно изгодно, за разлика от запада. Именно западът никога не може да предложи нищо, освен насилие или поробване. „За да не те убия, стани ми роб“ – това е „най-доброто“ им предложение, на което действително е трудно да се откаже.

  Именно западът (с най-типичен представител Вашингтон) е този, който никога не разбира от нищо друго, освен от сила. Силата, и конкретно насилието – това е единственият език, който те разбират и на който разговарят. (Последното им изобретение е т.нар. „мека сила“. Това е все едно – „няма да ти отрежем главата, ще те удушим с мека възглавница“.) И политическото поведение на запада за пореден път го доказва.

 2. Интересно е и още как ще мутира поведението на международните лидери в близките няколко месеца…

  Ето две гледни точки.
  Тази на западните СМИ – ББС:  А ето и другата страна на монетата:

  • Да, но това не са „две гледни точки“. „Гледни точки са“, ако страните честно и обективно се стараят да отразят събитията така, както ги разбират, пречупвайки информацията през призмата на своя мироглед. Нали така?
   Е да, но тук нямаме нищо подобно. Тук имаме от едната страна (руската) обективно излагане на истината и фактите, честно тълкуване и пълно отсъствие на манипулация. От щатско-британската страна имаме съзнателни (!) ЛЪЖИ, изкривяване на истината, необективно представяне на действителността, манипулиране на общественото мнение.
   Значи, едното наистина е гледна точка, но другото НЕ Е гледна точка. То си е чиста пропаганда. Пропагандата не е гледна точка. Както и да го въртиш, тя си е чисто и просто форма на лъжа. Лъжата „гледна точка“ ли е? И откога така?

   Това всичкото го написах, защото ми ПИСНА от „политкоректност“. Крайно време е най-после да се научим смело и открито да вземаме страна! И да не се срамуваме от нея, а смело, даже и настъпателно, да отстояваме позицията си! Като смело твърдим, че тя е ИСТИНА, а не просто „гледна точка“.
   Впрочем – майната им на всички релативисти, мултикултуристи и всевъзможни политкоректници, дето все се „боят“ да не „обидят“ някого! Майната им и на „обидчивите“ – да се обиждат, па ако ще да се подрискат от „обида“! („Обиден“ циганин, хванат да краде…) Кажи смело: Ето ви я лъжата, ето ви я истината; а ако не ви харесва, свободни сте да се гръмнете!
   Какво ще кажете за ТАКАВА една „гледна точка“, а?…

   • Трябва да идеш в някоя телевизиика да се изкажеш… Едва ли ще се намерия някой, който да те обори…
    С добро го казвам пич, дано не ме разбереш погрешно.
    Със здраве.

   • AB Администратор: Внимание!
    Нарушенa e точкa 2. Прочетете правилата за коментарите!

    съжалявам, но и аз ако може да ти кажа едно обективно мнение – имаш още бая хляб да изядеш, докато разбереш някои работи. Къде е Путин , като бомбардират училища и болници, хамериканците в сирия? Ще ти кажа къде е, прави изявления от трибуната в които казва и по някоя истина, за да може да отвлича вниманието ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ Да ги вкарва в безплодни обсъждания на празните си приказки, губейки им времето и енергията !

   • Вие сигурно добре сте се охранил с хляб, но от него май са нараснали единствено задните ви части. Иначе щяхте да се запитате, какво друго, по-добро трябваше и можеше да направи Путин? Естествено, ако вие бяхте президент на Руската федерация, щяхте да се справите по-добре от него. Може би, на такива мисли ви навежда многото изяден хляб. Имам добра новина за вас – много хора „мислят“ по същия начин. А също и лоша новина – всички те са жертви на ефекта „Дънинг-Крюгер“.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s