„Америка за България“ брои 11, 2 милиона лева на „протестъри“

Хора от така наречената „Протестна мрежа“ за пореден път прибират стотици хиляди левове от фондация „Америка за България”, показва справка в грантовете на чуждестранната организация. Сметката сочи, че тези и други „избрани” родни НПО-та и медиите, които са трибуна на посланията им, са заработили над 11 200 000 лева, или 6, 5 милиона долара, за протести и други занимания, угодни на фондацията „Америка за България”, пише агенция „Форумнюз“.

33_1__1200x800

Крупните суми от вчера са поредната порция за изхранване на въпросните организации. Сред щастливците отново е Антоанета Цонева. Нейният Институт за развитие на публичната среда вече е получил 530 000 лева за периода 2009-2013 г. С новите близо 300 бона Цонева се превръща в една от най-спонсорираните родни „граждански активистки” с над 800 000 лева.

Но тя все още не може да стъпи на малкия пръст на Саша Безуханова, чиито предишни „подаръци” възлизат на 1,3 милиона лева. Новото финансиране сигурно ще дойде добре на „Българското училище за политика”, макар че на фона на предишните суми изглежда като капка в морето.

Но какви са грантовете – институтът на Цонева получава своя, за да „подкрепи целенасочено усилието за подобряване на националните стандарти за свободни и честни избори. Ще бъде осъществен цялостен мониторинг на финансирането на политически кампании и съответствието им с ограниченията в закона, като възможни промени в регулаторната рамка ще бъдат дискутирани със заинтересованите институции.”

Казано на прост език, Антоанета Цонева и нейните хора ще нищят предизборните ситуации в България. Тази дейност те ще упражнят за пореден път. Досегашните им изводи са – у нас положението е много тежко, изборите винаги се поставят под съмнение, както и демокрацията в България изобщо.

„Училището” на Саша Безуханова взема 120 000 лева за „усилията да изгражда и увеличава експертизата и опита на завършилите и да ги включва в дискусия за предизвикателствата, пред които е изправена страната днес. Завършилите училището ще анализират задълбочено местната обществена и политическа обстановка и ще развиват политики, които ще представят на обществени или политически форуми като възможна основа за бъдещи промени на национално и регионално ниво”.

Обяснено просто, „Америка за България” си гради у нас люпилня за политици, които вероятно някой ден ще изпълняват безпрекословно заръките на Вашингтон.

Съюзът на съдиите намазва почти половин милион лева за „осъществяването на поредица от образователни и общностни програми. Програма „Гражданско образование” цели да даде на ученици от средните училища практически познания как функционира съдебната система и да покаже как се разрешават спорове в демократичното и свободно общество. Програма „Оценка на работата на съдебната система” цели да развие методология за включването на граждани, както и представители на други юридически професии, в оценката на работата на съдиите.”

Тук отново е нужно разяснение – някакви граждански организации ще бъдат обучавани как да оценяват работата на съдебната система. Практиката показва, че досега съществуващите правят само едно – повтарят заклинанието, че за всичко е виновен съдът.

Засега не е ясно кои ще са следващите зарадвани от US фондацията. На този етап капо са видният протестър Асен Генов и организацията му „14 януари”. Но най-вероятно трансакцията е на път.

Каква е равносметката за годините от 2009-а до сега? Колко пари са налели US фондациите в български неправителствени организации, чиято основна дейност е да мътят обществената и политическата действителност?

Първенец по получено US спонсорство са медиите, които крепят въпросните НПО-та и са глашатаи на техните твърдения и „експертни мнения”.

Издателството „Икономедиа”, чийто продукти са вестниците „Капитал”, „Капитал дейли” и сайтът Дневник.бг, през 2011 г. получи грант от 3 000 000 лева от „Америка за България”. Той трябваше да бъде изразходен до ноември 2014-а. Така и стана. Когато това финансиране изтече, от „Америка за България” отпуснаха още 3 милиона лева, които ще бъдат пръснати от Иво Прокопиев и компания до декември 2017 г. Отделно фондация „Капитал” е сложила в джоба си още 130 970 лева – по името може да се сетите с кого е свързана тя.

Друга медия, свързана с платените протестъри, през миналата есен взе1 152 600 лева от американците. Става въпрос за сайта Медиапул, чийто шеф е Стояна Георгиева, която пък управлява фондацията, получила гранта, „Инфо спейс”.

Със средства на „Америка за България” се подкрепят и журналистически разследвания покрай местните избори през 2015 г., които да бъдат излъчени в Нова телевизия. Материалите са за шест общини, за да бъде разследвано „изразходването на общински средства, наличието на корупционни практики, изборни измами и манипулации“. Получател на средствата – 98 820 лв., е сдружение „Българион” на журналистките от Нова тв Галина Щърбева и Лора Крумова. В него е и Петко Гюлчев, който е съпруг на Щърбева.

Не трябва да се забравя Българският институт за правни инициативи, чийто програмен директор бе настоящият министър на правосъдието Христо Иванов.

От 2011 г. насам НПО-то е взело американски грантове на стойност 1 117 000 лева.

Другата странна юридическа организация – Съюзът на съдиите, вече е горд собственик на споменатите 436 000 лева.

Когато теглим чертата, излиза, че за последните 4-5 години въпросните „граждански активисти” и медиите, които ги крепят, са сложили в джобовете си 11 250 000 лева, или 6,5 милиона долара американски средства, които по родното законодателство не се облагат с данъци. За тези пари не само ще има протести, ами е възможно някой „гражданин” да изяде жълтите павета пред Министерския съвет и Народното събрание.

Източник: petel.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

8 thoughts on “„Америка за България“ брои 11, 2 милиона лева на „протестъри“

 1. Боклуци, отвращавате ме. Няма по-грозно от това да продадеш родината си и да работиш срещу сънародниците си.

 2. Нищо ново! Благодарим само за уточнените числа… Но по същество, всичко това е отдавна известно.

  Въпросът е: и какво от това?… Какво от това, че вече всички знаят имената на подлеците и предателите? Какво от това, че знаят с какво се занимават, как го правят, кога и защо, за колко пари и даже кой им плаща? Знаят… Е, и?… Много важно…

  Нито един от познатите ми, които знаят за изложените по-горе факти, няма да си дигне задника и да го занесе на площада, за да покаже публично недоволството си. Или възмущението си. Или да поиска нещо… Но виж, ако му дадат 20 лева – ооо! – тогава ще отиде! Че и децата си ще заведе биля! Че и съседа ще повика! И даже, което е най-изумителното, ще се вживее в ролята, ще повярва в лозунгите, дето са му поръчали да ги скандира, и даже сам ще си повярва, че е някакъв си там „борец“ за нещо-си! А пък без пари… казват, мечката не играела. И маймуната не се маймуняла.

  Всеки ден наблюдавам „възмутени граждани“, които псуват властта, и то съвсем основателно. И въпреки това, когато дойде ред за избори, послушно отиват до урните (никога не пропускат!) и гласуват отново и отново за същите тези морални изроди, които ги убиват. И то осъзнават какво правят, което е най-шокиращото.

  Псуват ГЕРБ, възмущават се от тях, и въпреки това гласуват не за някой друг, а пак, отново и именно за ГЕРБ. Или псуват „предателите“ от БСП, наричат ги лъжци и изтривалки, и въпреки това послушно гласуват за БСП – отново и отново. Или реват против това, как ни били експлоатирали чуждите корпорации, псуват ги… и въпреки това отиват да гласуват за „десните“ от РБ („разбойници-бандити“), които са яростни еврейоатлантици и еврейоинтегристи и имат една главна цел – да служат именно на тези същите транснационални корпорации. И хем знаят този елементарен факт, но той сякаш изобщо не ги обърква.

  И като ги питаш, – абе ей, защо постъпваш така? Ум имаш ли? Нали ТИ (!) вчера (!) ги оплюваше тези същите? Те отговарят нещо от сорта, ами знаеш ли, то „няма за кой друг“ (!?)… то има едни там, вярно, ама те са… маргинали, да речем… ама те са такива, или те са онакива… За тях не може и не бива… Така се говорело… И често даже изреждат като „довод“ 5-6 стандартни кретенски клишета, предназначени за лоботомирани дебили. Най-често – втълпени от медийната пропаганда. Дето не изискват много мислене и се приемат без съмнение. За по-лесно. (Овчият мозък е малък, лесно прегрява.)

  Как да ги наречеш такива индивиди? Зомбита? Овце? Био-единици? Шизофреници? Дебили? Това явление е направо уникално, изумително! Достойно е да се напишат по темата десетки тлъсти научни дисертации! Да не си доволен от „своята“ политическа сила и въпреки това, отново и отново, с тъпа железобетонна упоритост, да гласуваш за същите предатели и убийци, за които ЗНАЕШ, че са именно такива! Невероятно, просто непостижимо за нормалния човешки ум. Ето, на това му се вика „твърд електорат“. Който даже не взема и стотинка за своята предана, беззаветна верност. Нема такова явление никъде по света, освен у нас!

  А „малцинствата“? Те знаят, че ДПС са бандити, лъжци и паразити, и въпреки това гласуват отново и отново за тях, просто защото – ами нали ние сме си турци, цигани – де да идем, то това ни е на нас партията, друга нямаме. Кучета я яли България, ние сме турци, какво ни интересува нас. Или пък, дай ни тука по 20 лева и пет кебапчета, и кючек ще ти изиграем биля!

  Също много интересни са и тези, дето са уж възрастни граждани, които носят отговорност за съдбата на собствената си страна… и при това твърдят, че те „не се интересуват от политика“. Щото, да речем, „сите политици са маскари“. Има и българи, които не искат да бъдат българи, искат да бъдат немци или американци. Има и такива, които се надяват страната България напълно да изчезне от картата.

  Но иначе всички искат хубав, охолен живот, ама ако може, ей така да им падне отнякъде от небето едно друго, добро правителство, па да ги вземе под крилцето си и хубавичко да ги нахрани, чак да се спукат от благинки. Без зор – просто щото са такива едни мили и симпатични. Овчиците на бати, миличките ми те.

  Гледам, че по все повече коли, хората лепят надписа „нема такава държава!“ – да, верно си е. Ама и такъв народ, също нема! Стадо има – от мръсни, проскубани и гладни.овце.

  Но докато има овце, ще има и касапи. По някакви много интересни, даже забавни механизми, населението в България стремително се превръща в стадо. Всеки ден тълпи от хора се превръщат в овце, съвсем доброволно. И то стават дръгливи, проскубани овце, дето само за ножа плачат. Щото за нищо друго и не стават.

  Овчето стадо е само един биологичен ресурс. Овцата не иска да знае нищо. Тя се интересува само в кой ъгъл й сипват все по-оскъдната й порцийка сенце. Даже и да я заставиш да знае нещо, тя няма да реагира по никакъв начин. Пък и, какво може да направи една овца? Може да каже „беееее“, но като се има предвид каква е ползата от блеенето – няма нужда да си хаби дъха. То, затова овцете си мълчат. В това има даже някаква особена мъдрост…

  • Блестящо казано, Knight!
   Аз, за себе си също нямам отговор на въпроса ЗАЩО, когато някой те оправя отзад и се намираш в стойка “партер“, не се обърнеш поне да видиш кой те оправя. Това ще ти даде основание да го нахокаш или да го похвалиш, най малко!

  • Адмирации,супер…Добре,какви предложения за противодействие и взаимодействие имате,иначе на гол тумбак чифте пищови,грам практика и действия са много повече от тон думи,започни с малкото за да постигнеш голямото…не говоря много защото всичко отива в НСА шибаната американска агенция…

   • Какво предлагам на практика ли? Ами, много е лесно. Ще кажа аз какво правя. Не пропускам да изляза на протест – но не такъв, дето е тръбен и възхваляван от медиите, а такъв, дето е оплюван и премълчаван. Гласувам също така само за тези, които са оплювани, мразени и премълчавани. Които са изобразявани като толкова „лоши“, та ни се внушава, че е срамно даже да споменеш за тях.

    По принцип, постъпвам напук на медийния и политически мейнстрийм. Правя всичко на обратно. Защото считам, че щом нещата вървят към все по-зле, значи спешно трябва да се спрем, трябва да дадем назад. Трябва да обърнем радикално посоката, и то веднага. Ако щете, това е елементарен инстинкт. Толкова е прост и ясен, че даже не е нужно да се обосновава. Затова предлагам следното:

    Ако всички плюят по социализма и го поливат с помии, а страната затъва все повече и повече – значи, все пак има нещо в този социализъм, дето не е чак толкова лошо – обществената солидарност, да речем? Пък и много други неща – няма нужда да копаеш, на повърхността лежат. Я вземи, па поискай социализъм!
    Ако всички с пяна на устата те убеждават, че капиталистическата, или т.нар.“пазарна“, икономика е най-добрата система, измислена досега, а ти виждаш бедни, отчаяни, страдащи хора, ровещи по кофите – спешно спри да вярваш, замисли се! Поискай друга система!
    Ако всички ти говорят за толерантност, когато виждаш с очите си, че страната ти се залива от нетолерантни тълпи агресивни примитивни главорези, които пряко я заплашват – то спешно, веднага! – спри да бъдеш толерантен!
    Ако ти говорят сърцераздирателно от сутрин до вечер, че някой ти е враг, че някой е лош – сам се поинтересувай, кой е той всъщност? Ако категорично твърдят, че някой ти е съюзник, приятел, защитник, образец и авторитет – пази се от него!
    Ако ти говорят, как НАТО щяло да ни защитава и трябвало да си спестим излишните разходи за армия, а виждаш, че НАТО тласка света към война, към страната ни се насочват ядрени ракети, как ставаме все по-жалки, зависими и беззащитни – то веднага се спри, възпротиви се на еврейоатлантиците!
    Ако от сутрин до вечер те убеждават колко е прекрасно и изгодно да бъдеш в еврейосъюза, а ти виждаш, че членството там носи на България беди, бедност, зависимост, ограничения, тотално подчинение на идиотски правила, че ни заставят да приемаме обществени принципи, идеи, които довчера са били считани за мерзки, гадни, противни, неморални, неправилни (педераслък, разврат, педофилия, евтаназия и т.н.) – веднага, спешно се възпротиви! И колкото по-агресивно ти налагат убеждението, че еврейоинтегризмът бил твоят единствено правилен и даже единствено възможен (!) циливилизационен избор, толкова по-ожесточено трябва да се съпротивляваш.
    Ако от сутрин до вечер те убеждават – „приватизирай!“, прави точно обратното – искай национализация!
    Ако от сутрин до вечер ти внушават – цените на тока трябва да се повишат, няма как иначе – настоявай да се понижат! Ако ти казват „няма начин“ – знай, че има начин! Ако казват „не може“ – значи може, искай го!
    Ако от сутрин до вечер те занимават с ток-шоута и с интригите на разни артисти и „звезди“ – търси това, което крият, за което не говорят! Питай за това, от което бягат, от което се мръщят, от което псуват и плюят!
    Ако те убеждават, че „всички са маскари“, значи има поне едни, които не са – търси ги, виж кои са те!
    Ако кисело се хилят и ехидно съскат, само когато се спомене за Евразийския съюз – стани му фен, поискай членство в него!
    Бъди ожесточено против всичко, което ти се налага и ти се внушава! Нали сме уж в демокрация? Защо тогава да не дадеш шанс на другата, алтернативната идея? Не си ли ти суверенът?

    Накратко, обърни наопаки всичко, към което те бутат, всичко, което ти внушават, разтури всичко, което правят и поискай точно обратното! Плюй на ценностите им, а ако те са отрицание на нещо старо – искай да се върне старото!

    (Прави точно обратното на това, което сутрин ти внушава пропагандното радио, като напр.“Хоризонт – Преди всички“ и нещата със сигурност ще се подобрят.)

    Ето, това е начинът според мен. Поне в настоящия момент. Защото това не е най-добрият начин да стигнеш до някакво определено, по-добро място. Но затова пък е идеалният начин да избегнеш пропастта, когато си пред нея и те блъскат напред.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.