Първи въздушни удари на руски изтребители по позиции на „Ислямска държава“

„Ал-Масдар Нюз”, 25 септември 2015 г. Лейт Фадил
Превод: Р. Григоров/Българска Легия за информационна защита


Първи въздушни удари на руски изтребители по позиции на „Ислямска държава“ в района на магистралата Алепо-Дейр хафер в поддръжка на настъплението на Сирийската Арабска Армия към ВВС-базата „Кувейрес”, изразът, използван от „Ал-Масдар Нюз” е: „със забележителна прецизност и безмилостна жестокост”.

Russian-Air-Force-702x336

За първи път от пристигането им в Сирия, руските ВВС нанесоха серия от въздушни удари върху позиции на талибаните от ISIS в източната част на провинция Алепо, в района на магистралата Дейр Хафер-Алепо, като същевременно части на Сирийската Арабска армия предприеха наземна атака срещу терористичната групировка.

В четвъртък сутринта, Сирийската Арабска армия съвместно с Националните сили за отбрана проведоха мощно настъпление срещу позиции на ISIS в Айн Сабл, в резултат на което талибаните бяха заклещени в югозападния периметър на града, разположен източно от Тал Райман и Ал-Салихия.

Поддръжката от въздуха за сирийските въоръжени сили беше не от друг, а от руските военновъздушни сили, които според съобщенията са атакували позиции на ISIS в източната част на провинция Алепо със забележителна точност и безпощадна жестокост; освен това тези удари съставляват сефтето на руското физическо участие в продължаващия вече четвърта година сирийски конфликт.

Руските военновъздушни сили също така са били забелязани да извършват полети над провинциите Риф Димашк, Латакия и Хама, пак в четвъртък сутринта, като се съобщава, че всичките техни самолети са се върнали обратно във военновъздушната база „Хмамият” в пристанищния град Джаблех.

Според висш офицер от Сирийската Арабска армия, тези руски въздушни удари са били координирани със Сирийските военновъздушни сили, които на свой ред са нанесли отделно въздушни удари срещу талибаните по магистралата Ракка – Дейр ес-Зор.

Източник: almasdarnews.com


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

6 thoughts on “Първи въздушни удари на руски изтребители по позиции на „Ислямска държава“

  1. Тъпото в цялата ситуация, е че всички скачат на нож, когато Русия започне военни действия. А когато САЩ подпалват война никой не чува и никой не вижда.
    Бог да е с НАШИТЕ братя руснаците!

    • Както винаги Руснака ще оправи работата от воле !! Само смърт за тия льохмани от ИДИЛ !!Много си бяха повярвали,че са някакъв фактор в коленето и бесенето ;))

    • Абе, то, ако има как и на техните създатели да им сипят да ядат, никак няма да е зле…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s