Китайска военноморска армада е на път към Сирия

„Правда”, 25 септември 2015 г.
Превод: Р. Григоров/Българска Легия за информационна защита


Според руския сенатор Игор Морозов, Пекин е взел решение да се включи във войната срещу ISIS и вече е изпратил свои бойни кораби към сирийския бряг.

56425

Игор Морозов, член на Комитета по външните отношения на Горната камара на руския парламент /Федералния съвет/ съобщи за началото на военна операция на Китай срещу терористите от „Ислямска държава”. „Известно е, че Китай се присъедини към нашата военна операция в Сирия, един китайски крайцер вече навлезе в Средиземно море, следва го и един самолетоносач”, заяви Морозов.

Според неговите думи, Иран може би съвсем скоро ще се присъедини също към операцията чрез „Хизбула”. Така, руската коалиция в региона получава стабилна основа и най-логичната стъпка би била САЩ също да се присъединят към нея. Въпреки различията между Москва и Вашингтон относно пътищата за разрешаването на сирийския конфликт, очевидна е изключително ниската ефективност на действията на водената от САЩ коалиция срещу терористите. Ислямистите просто усилиха позициите си.

Както заяви в интервю за „Правда” колумнистът Леонид Крутаков, най-сериозният конфликт в момента е този между Китай и САЩ. Москва би могла да подкрепи всяка една от тези две страни, смята експертът, и това е което ще промени из основи световният ред за много години напред.

Източник: english.pravda.ru


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

2 thoughts on “Китайска военноморска армада е на път към Сирия

  1. Военни действия срещу измислена от САЩ война… Дали това няма да отслаби Братята ни?
    Нещо като онзи номер „виж какво имам в лявата ръка…“ и те удря с дясната…

    • Ама па и да седим да гледаме също не става, нали?… Те на бати Влади тези фокуси с лявата ръка няма да му минат, не се бой. И китайците също не са вчерашни.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.