Западни издания се чудят как 28 бойни самолета от руските военновъздушни сили се оказаха изведнъж в Сирия

Изданието The Aviationist се е замислило, по какъв начин руските ВВС са успели незабелязано да извършат прехвърляне в Сирия на цял авиополк, попаднал впоследствие в полезрението на американските спътници.

По-рано бяха публикувани спътникови снимки, според които в сирийската военновъздушна база „Басел ал-Ассад” край Латакия, се намират 28 руски бойни самолета: 4 Су-30СМ, 12 Су-25СМ и 12 Су-24М2.

original

Съдейки по окраските на самолетите, изданието прави предположение, че Су-25СМ са от състава на 368-ми полк на щурмовата авиация в Будьоновск. The Aviationist подчертава, че в базата са развърнати и 12 хеликоптера вкл.10 Ми-24 и Ми-35М, а също така и два хеликоптера Ми-8AMTШ от 387-ма армейска авиобаза в Будьоновск.

original

Източник на изданието предполага, че бойните самолети на Руската федерация са се оказали в Латакия, съпровождайки транспортни самолети, които са летели до Сирия и обратно. По време на тези прелети, вероятно са правили междинни кацания в Иран.

Тази версия обяснява още и факта, защо някои от руските военно-транспортни Ил-76, които поначало са способни да извършат без междинно кацане прелитане от Русия до Сирия, са правили все пак междинно кацане в Хамадан на 18-19 септември – т.е. преди руските изтребители да започнат да се появяват на летателната полоса в Латакия.

Припомняме, че на 14 септември частната американска разузнавателно-аналитична компания Stratfor публикува спътникови снимки на обекта, уж потвърждаващи „сведенията за това, че руските военни строят ВВС-база в Латакия”.

Американски източници предположиха също така, че армията на Руската федерация строи в момента на територията на Сирия още две военни бази.

Източник: smi2.mirtesen.ru


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

One thought on “Западни издания се чудят как 28 бойни самолета от руските военновъздушни сили се оказаха изведнъж в Сирия

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.