Западни издания се чудят как 28 бойни самолета от руските военновъздушни сили се оказаха изведнъж в Сирия

Изданието The Aviationist се е замислило, по какъв начин руските ВВС са успели незабелязано да извършат прехвърляне в Сирия на цял авиополк, попаднал впоследствие в полезрението на американските спътници.

По-рано бяха публикувани спътникови снимки, според които в сирийската военновъздушна база „Басел ал-Ассад” край Латакия, се намират 28 руски бойни самолета: 4 Су-30СМ, 12 Су-25СМ и 12 Су-24М2.

original

Съдейки по окраските на самолетите, изданието прави предположение, че Су-25СМ са от състава на 368-ми полк на щурмовата авиация в Будьоновск. The Aviationist подчертава, че в базата са развърнати и 12 хеликоптера вкл.10 Ми-24 и Ми-35М, а също така и два хеликоптера Ми-8AMTШ от 387-ма армейска авиобаза в Будьоновск.

original

Източник на изданието предполага, че бойните самолети на Руската федерация са се оказали в Латакия, съпровождайки транспортни самолети, които са летели до Сирия и обратно. По време на тези прелети, вероятно са правили междинни кацания в Иран.

Тази версия обяснява още и факта, защо някои от руските военно-транспортни Ил-76, които поначало са способни да извършат без междинно кацане прелитане от Русия до Сирия, са правили все пак междинно кацане в Хамадан на 18-19 септември – т.е. преди руските изтребители да започнат да се появяват на летателната полоса в Латакия.

Припомняме, че на 14 септември частната американска разузнавателно-аналитична компания Stratfor публикува спътникови снимки на обекта, уж потвърждаващи „сведенията за това, че руските военни строят ВВС-база в Латакия”.

Американски източници предположиха също така, че армията на Руската федерация строи в момента на територията на Сирия още две военни бази.

Източник: smi2.mirtesen.ru


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

One thought on “Западни издания се чудят как 28 бойни самолета от руските военновъздушни сили се оказаха изведнъж в Сирия

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s