Джулиан Асанж: САЩ и Израел планираха да съборят правителството на Асад още през 2006

Говорейки от посолството на Еквадор в Лондон, Джулиан Асанж разкри, че САЩ планирали събарянето на сирийското правителство няколко години преди дори да започне сегашната криза.

55f066e5c3618882648b45b6

Създателят на Уикилийкс поиска убежище в посолството през 2012 г. Днес помещенията на сградата продължават да са под постоянно наблюдение провеждано от полицията 24 ч. в денонощието [1]. Това струва на данъкоплатците във Великобритания 12 милиона паунда досега. [2]

Продължаващата заплаха за свободата обаче не задържа Асанж да продължава с работата си, разкриваща мръсните тайни на световните правителства. Последните му откровения идват в едно интервю с RT [3], в което говори за своята нова книга „The WikiLeaks Files“, публикувана миналия месец.

В описания документ пише, че планът за Сирия бил да се използват различни фактори, които да създадат параноя вътре в сирийското правителство, която да го подтикне да предприеме драстични мерки и да се притеснява от възможен преврат. Американското правителство се опитвало да направи така, че сирийското правителство да изглежда слабо и Асад да направи погрешен ход създаден от заплахата на нахлуващите екстремисти в страната му.

Също така се казва в документа, че са кроили планове да насърчат разправиите в региона като направят Иран да изглежда като заплаха за Асад, такава каквато реално не е.

Искали да пуснат фалшиви слухове, чрез които да преувеличат и да промоцират, че Иран се опитват да сменят вярата на сунитите, и че си сътрудничи със Саудитска Арабия (СА) и Египет, като по този начин направи така, че ще се намали влиянието на иранското правителство над населението.

Документът на Уикилийкс показва, че тези планове са измислени от израелското правителство, и разкрива, че правителството на САЩ са опитали да работят със СА, Турция, Катар и Египет за да насърчат провала на режима на Асад като по този начин също отслабят Иран и Хизбула.

Асанж казва, че ако Сирия се дестабилизира достатъчно, Израел може да бъде в позиция да задържи Голанските възвишения завинаги, или дори да завземе повече територия.

Според Асанж, документа осветява как сегашната сирийска криза отразява влиянието на САЩ в Близкия изток, и по-специално начините по които използва своите партньори за да притиска тази страна. Част от проблема на Сирия е, че САЩ имат редица съюзници около нея, главно СА и Катар. В документа се разбира как САЩ ползва своите над 100 военни бази и мрежи от посолства за бъдещи империалистични интереси.

Медиите често показват опростен поглед върху сирийската криза, особено когато правителството на САЩ ги използва за подкрепа на войната игнорирайки историята на региона.

Днес, Близкия изток е разкъсван на парченца от манипулативни планове с цел да се завземе контрола над петрола и газта, като за целта са ползвани лапнали въдицата хора, които са настройвани един срещу друг на религиозна основа.

Източник: mintpressnews.com

[1] mintpressnews.com

[2] govwaste.co.uk

[3] rt.com


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

4 thoughts on “Джулиан Асанж: САЩ и Израел планираха да съборят правителството на Асад още през 2006

  1. „…манипулативни планове с цел да се завземе контрола…, като за целта са ползвани лапнали въдицата хора, които са настройвани един срещу друг на религиозна основа.“

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s