Защо американо-израелското лоби подпали войната в Сирия?

През февруари 2002 г. бе създаден консорциум от енергийни компании, наречен Nabucco (OMV Gas & Power GmbH (Austria), BOTAŞ (Turkey), MOL, Budapest/Hungary, TRANSGAZ, Medias/Romania, and BULGARGAZ, Sofia/Bulgaria follow) с цел изграждане на нов магистрален газопровод. Сто хиляди сирийци станаха жертвени агнета на ционистката външна политика и енергийната война, водена заради несметните сирийски богатства и подкрепата на Палестина от Сирия и Иран.

Преди започването на войната, израелците дадоха ултиматум на демократично избраният президент на република Сирия – Асад, да спре подкрепата си за окупираните от Израел палестински територии. Турция от своя страна има териториални имперски амбиции за възстановяване на някогашният си халифат, включващ земи от всички гранични държави (включително България) и с радост се включи в заговора целящ да приложи добре познат сценарий, използван успешно за съсипването и разделянето на Югославия.

Турците организираха тайни терористични тренировъчни лагери на територията си и отвориха сирийската си граница за свободен достъп. Привлякоха се наемници от цял свят, които се обучават и въоръжават от офицери на ЦРУ и Мосад.

Обучение на чужденци в турски лагер.

Обучение на чужденци в турски лагер.

Войната започна с преднамереното планирано убийство на сирийски полицай по време на мирна сирийска демонстрация. В последвалите размирици по същия начин са разстреляни протестиращи. Мирни жители биват клани наред и вината за всичко това се хвърля на полицията и военните.

Огромно количество оръжие бе прехвърлено на сирийска територия и така наречената – „гражданска“ война, започна. Терористичните удари се организираха и започнаха от територията на Йордания и Турция, но главният удaр дойде от турска територия. След като пограничните турски градчета се напълниха с агресивни чуждестранни наемници и религиозни фанатици, местните хора надигнаха глас и излязоха на протести.
Всички медийни опити, информацията за това да бъде огласена се заглушават. Местните турски журналисти, посмели да надигнат глас са заплашвани и сваляни от ефир.

Какво очаквате – Путин да ви сервира кафе ли, господа „демократи”, няма да стане, ще ядете дървото и пушек ще се вдига, и ще мълчите, това е положението засега.


Юсеф Нада, Италия 2006 г.

Юсеф Нада, Италия 2006 г.

През ноември 2001 г. в Лугано се осъществява операция със секретно име „Банкерът”. При швейцарско-италианска операция във вилата на египетския банкер Юсеф Нада, ръководител на банката Ал Таква от 1988 г, обвинен в поддръжка на тероризма, е намерен документ озаглавен „Проектът”, съдържащ стратегия насочена към установяването на „царството на Аллах по цялата земя”. Юсеф Нада се оказва член и един от ръководителите на небезизвестната организация „Мюсюлмански братя”, практически организацията-майка на ислямските групировки по света. Самият „Проект” е 14-страничен документ, датиран от декември 1982 г. В него се казва:

„В този доклад се излага глобалното виждане за международната стратегия на ислямската политика. В съответствие със заложените тук ръководещи постановки в различните региони (на планетата) е разработена ислямска политика съобразена с местното равнище.”

Документът наставлява: „да се изучават местните и световните центрове на властта и възможностите за тяхното подчинение на нашето влияние” и още „да се влиза в контакт с всяко ново движение, участващо в джихада, там където той се провежда на планетата”. Целта на всичко това според документа е: „Да се насочат ислямските усилия в единно русло, за да се увековечи властта на Аллах на земята”.

В един анализ на документа от Специалния отдел на швейцарската полиция се казва: „Проектът” подробно описва стратегията призвана да осигури нарастването на влиянието на братството в мюсюлманския свят. В него се казва, че членовете не бива да действат от името на братството, а те следва да се внедряват в съществуващите организации. Тогава ще бъде невъзможно членовете на Мюсюлмански братя да бъдат разкрити и неутрализирани”.

Във втори доклад на швейцарските следователи се казва, че „проектът” и други документи, намерени у Юсеф Нада „потвърждават ролята на Мюсюлмански братя в инспирирането и поддръжката – пряка или косвена – на радикалния ислям по цял свят”.

В документът се планира създаването на мрежа от религиозни, образователни и благотворителни учреждения в Европа и САЩ – цитираме документа – „да се създават социални, икономически, научни и медицински учреждения, да се прониква в сферата на социалните услуги, за да бъдем в контакт с народа. ”Днес тезисите залегнали в този конспиративен документ са вече реалност.

През 2008 г. известният американски изследовател на исляма Стив Марли публикува едно изключително детайлно изследване на организацията Федерация на ислямските организации в Европа (ФИОЕ) в което аргументирано е показано, че въпросната федерация е фасадата на Мюсюлмански братя в Европа. Организацията е пуснала своите мрежи в 28 страни от Европа, включително и такива, които са извън ЕС. Голяма част от тях са добре известни на специалните служби заради преките си връзки с Мюсюлмански братя. Тази организация е пряко финансирана от ЦРУ и Мосад , защо ли, ами помислете и си намерете отговорите сами? Отговорите на тези въпроси ще обяснят много загадки от последните десет години на вилнеещ ислямски терор, но това е вече и тема за друга публикация.

Автор: Оmon
Източник: afera.bg, 17.09.2015

Бележки добавени от AB

Shareholders in the Bank of Terror?
Мюсюлманско братство
The Muslim Brotherhood „Project“
English translation of The Project
Основните мюсюлмански организации в Европа приемат обща харта
How the CIA Helped The Muslim Brotherhood


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

One thought on “Защо американо-израелското лоби подпали войната в Сирия?

  1. без чифутите мюслитата колкото и да се пънат няма да им се получи. добре че са ярмулките да им проправят пътя, че тия рязани мързеливци нищо не могат да свършат като хората, само мухи знаят как се пъдят. то затова и 9/11 принципно не може да бъде извършено от тия брадати резаци, а и всички знаем кой го извърши – гадните чифути от Мосад заедно с гоите от хамериканското правителство и ЦРУ дето им играят по свирката още от пуританско време. братушките обаче не са прости както и дръпнатите от другия край на Азията – само те не цепят басмичка на чичо Сам. ще има панаири то е ясно – всеки чифут, резак и христиенин, си чака неговия си месия – орел, рак и щука. д’еба и света откачен, аре да се свършва и толкоз….

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.