ООН гласува да се развее палестинския флаг

Общото събрание на ООН гласува с голямо мнозинство да се позволи на Палестина да се вее нейния флаг пред централата на Организацията на обединените нации.

20115145420263734_20-618x409От 193 членове на ООН, 119 гласуваха в полза. Знамето ще бъде издигнато в централата на ООН на 30 септември, когато палестинския президент Махмуд Абас ще ходи да се обърне към общото събрание. Съединените щати и Израел бяха сред осемте страни, които гласуваха против резолюцията, която казва, че флаговете на държави, нечленуващи наблюдатели като Палестина „не трябва да бъдат издигани в щаба на ООН (в Ню Йорк) и офисите на ООН.

Повечето от 28-те страни на Европейския съюз бяха сред 45-те нации, които се въздържаха от гласуването, България беше сред тях. Въпреки това, Франция и повечето от другите гласуваха в полза на Палестинската резолюция, след като ЕС се изплю върху темата.

Палестинците първоначално представиха своята инициатива като съвместно усилие със Светия синод, но Ватикана каза, че няма да кооперира с резолюзията и поискаха името им да бъде заличено от текста.

Дали не прилича цялата история на нещо от рода на Обединените нацисти, а не на Обединените нации? Ако разбирате, какво имаме предвид, хе-хе.

Бележки


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

One thought on “ООН гласува да се развее палестинския флаг

  1. Нищо чудно… Проказата, която разяжда света не може да не засегне и ООН. Това учреждение се превръща все повече в инструмент на гРобалистите от „световния елит“. То, като такъв е било и замислено – още при самото си създаване. Но днес все по-често става очевАдно на кого служи. Във всеки случай, задачата на ООН не е да защитава интересите на отделните страни и да се бори за мир и справедливост по света. Все по-често ООН защитава интересите на фашингтонската империя, а в по-общ план, интересите на юдео-англосаксонската цивилизация. Нали именно там са базирани идеолозите на „Новия световен ред“.
    Така, че въпросното решение на ООН не е изключение. Вместо мир, то ще донесе само ескалация на конфликта в Близкия изток.
    Но това си е нормално. Днес „световният елит“ се опитва да преразгледа следвоенното устройство на света. Опитва се да пренапише историята, да прекрои границите, да преразгледа основни нравствени понятия и принципи… Опитва се даже да реформира самата ООН. Затова изобщо няма да се учудя, ако скоро ООН закачи отпред и знамето на Ислямска държава, или знамето на педерастите, или, ако щете, даже „веселия Роджър“… Каквото във Фашингтон решат за уместно – това. И най-интересното е, че мнозинството в ООН весело ще гласува всички тези решения, без никакъв проблем. Защото няма нищо смешно и гротескно, което днес да се отхвърля с възмущение, с присмех и презрение, а утре да не може да бъде прието като норма.
    Светът става все по-интересно място. Седете си на дивана, гепите по една биричка, грабвайте компютъра, включете телевизора… И – приятно забавление!

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s