ООН гласува да се развее палестинския флаг

Общото събрание на ООН гласува с голямо мнозинство да се позволи на Палестина да се вее нейния флаг пред централата на Организацията на обединените нации.

20115145420263734_20-618x409От 193 членове на ООН, 119 гласуваха в полза. Знамето ще бъде издигнато в централата на ООН на 30 септември, когато палестинския президент Махмуд Абас ще ходи да се обърне към общото събрание. Съединените щати и Израел бяха сред осемте страни, които гласуваха против резолюцията, която казва, че флаговете на държави, нечленуващи наблюдатели като Палестина „не трябва да бъдат издигани в щаба на ООН (в Ню Йорк) и офисите на ООН.

Повечето от 28-те страни на Европейския съюз бяха сред 45-те нации, които се въздържаха от гласуването, България беше сред тях. Въпреки това, Франция и повечето от другите гласуваха в полза на Палестинската резолюция, след като ЕС се изплю върху темата.

Палестинците първоначално представиха своята инициатива като съвместно усилие със Светия синод, но Ватикана каза, че няма да кооперира с резолюзията и поискаха името им да бъде заличено от текста.

Дали не прилича цялата история на нещо от рода на Обединените нацисти, а не на Обединените нации? Ако разбирате, какво имаме предвид, хе-хе.

Бележки


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!
Advertisements

One thought on “ООН гласува да се развее палестинския флаг

  1. Нищо чудно… Проказата, която разяжда света не може да не засегне и ООН. Това учреждение се превръща все повече в инструмент на гРобалистите от „световния елит“. То, като такъв е било и замислено – още при самото си създаване. Но днес все по-често става очевАдно на кого служи. Във всеки случай, задачата на ООН не е да защитава интересите на отделните страни и да се бори за мир и справедливост по света. Все по-често ООН защитава интересите на фашингтонската империя, а в по-общ план, интересите на юдео-англосаксонската цивилизация. Нали именно там са базирани идеолозите на „Новия световен ред“.
    Така, че въпросното решение на ООН не е изключение. Вместо мир, то ще донесе само ескалация на конфликта в Близкия изток.
    Но това си е нормално. Днес „световният елит“ се опитва да преразгледа следвоенното устройство на света. Опитва се да пренапише историята, да прекрои границите, да преразгледа основни нравствени понятия и принципи… Опитва се даже да реформира самата ООН. Затова изобщо няма да се учудя, ако скоро ООН закачи отпред и знамето на Ислямска държава, или знамето на педерастите, или, ако щете, даже „веселия Роджър“… Каквото във Фашингтон решат за уместно – това. И най-интересното е, че мнозинството в ООН весело ще гласува всички тези решения, без никакъв проблем. Защото няма нищо смешно и гротескно, което днес да се отхвърля с възмущение, с присмех и презрение, а утре да не може да бъде прието като норма.
    Светът става все по-интересно място. Седете си на дивана, гепите по една биричка, грабвайте компютъра, включете телевизора… И – приятно забавление!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.