Мародерството на Хелзинкските комитети

Може би знаете, че ние сме едни от най-големите фенове на Български хелзинкски комитет (БХК) и понякога обичаме да споменаваме за тях с цел да заформим агитката, както се казва. Хлъц!

Тъй като те заблуждават гражданското общество в страната, че са независима неправителствена организация за защита правата на човека, е редно да припомняме какво всъщност са.

Създадени са веднага след така наречената „подмяна“ през 1992 г., естествено когато „топката е прехвърлена“ на другите големи. Работата им е да защитават малцинствените групи в страната и по точно тези на циганите (ромите, ако желаете). Също така обръщат специално внимание на защитата на радикалните ислямисти и трафика на бежанци с цел да се поддържа специално създадените от служби и сътрудници коридори към Европа. Тъй като е трудно незапознатите да свържат двата края, нека ви го напишем директно: БХК са създадени за да поддържат външната военна политика на САЩ. Целите са следните:

  1. Циганите в България бяха извадени от жилищата, където живееха и им създадоха гета на стратегически позиции в почти всички населени места, като по този начин ги разделиха от коренното население. Това се казва разделение, което се използва за поддържане на вътрешни конфликти и дестабилизации чрез хора, които не се чувстват с национално самосъзнание.

Циганските зони в страната продължават да растат и някои села вече са тотално или почти превзети от тях. На полицията е забранено да се меси, а медиите са спуснали огромна мъглява завеса над тези зони. Всеки дръзнал да изкаже мнение се набеждава за нетолерантен и расист.

От тази стратегия също се получава желания резултат с поевтиняването на недвижимите имоти в тези зони, което довежда до тяхното изкупуване от чужденци.

  1. Международните коридори за трафик на обучаваните от САЩ и Израел в Близкия Изток терористи се нуждаят от радикални елементи в определените страни. Нужни са хора, които да се занимават в тези страни с предаване на информация, организация, подкупи и др. неща от значение за улесняване прехода на тези елементи прикриващи се сред създаваните за целта бежански вълни.

Тези две точки са основната цел, но другите също са с не по-малко значение: промоцирането на хомосексуализма като му се придава характер на преследван и дискриминиран; преследването на национализма и патриотизма като им се придава негативен характер; и общо взето други защитни тактики за създаване на мнение, че инфраструктурата е била много зле изградена от край време, което може и да е така, но целта им е да се създаде друга по-удобна за геополитическите им цели.

Естествено става въпрос за „игри на гиганти“, основно между САЩ и Русия. Така попадат по-слабите страни под ударите и стъпалата им в зависимост от това кой какви отношения има с едните или другите.

Хелзинкски комитет за човешки права съществува в множество европейски страни или по точно в тези от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Но какво е това? ОССЕ е най-голямата междуправителствена организация в САЩ, Канада и ОНД (запомнете това съкращение). Мандатът ѝ включва контрол над въоръжаването и утвърждаването на „човешките права, свободата на пресата и честните избори“. Да, както знаете хората по „горните етажи“ във Вашингтон ги интересуват изключително много изброените в предното изречение неща и затова водят агресивна политика срещу целия свят, които войни някак си все нямат край. Самото създаване на тази организация е ключово. Създава се през 70-те години по време на продължителното напрежение между Източния блок и Западния блок, или наречено по друг начин от Бернард Барух (евреин приближен до лидерите на Западния блок) „Студената война“, използвано след това масово. Тази война е водена точно до края на 1991 г. Обърнахте ли внимание на годината? Да, ако внимавате в текста сте обърнали внимание, че веднага след това се създаде БХК в България!

Общо взето от 70-те до 90-те се засилва военният обръч срещу руснаците благодарение на ОССЕ и подписания така наречен Заключителен акт в Хелзинки, Финландия.

Написахме ви да запомните съкращението ОНД, то означава Общност на независимите държави. Това е регионална международна организация, имаща за цел да регулира сътрудничеството между страните, по-рано влизащи в състава на СССР. Тази организация е създадена веднага след разпада на Съветския съюз, началото на декември 1991 г. Създадена е с подписването на „Съглашението за създаването на Организация на независимите държави“, известно в средствата за масова информация като „Беловежкото съглашение“. След това в последствие започва създаването на военни американски бази с цел да се затяга още повече военният обръч срещу Русия.

През периода 2003-05 г. три страни-членки на ОНД сменят правителствата си след серия от цветни революции. Едуард Шеварднадзе е свален от власт в Грузия, Виктор Юшченко е избран в Украйна и Аскар Акаев e свален от власт в Киргизстан. Това става благодарение на друга голяма серия от неправителствени организации, които са свързани с американските служби за сигурност и разбира се известния на всички финансирани неолиберали, бащица на „свободата и демокрацията“ Джордж Сорос. Следват големи геополитически комбинации и събития. Резултатите ги виждаме днес.

Хелзинкският комитет за правата на човека по-рано се казваше „Международна хелзинкска федерация“ (МХФ), която беше самоуправляваща се международна група от неправителствени организации с нестопанска цел. Един вид, ако разбирате? Хлъц!

Името на МХФ произлиза от наименованието на декларацията, подписана от 31 държави на Конференция по сигурността и сътрудничеството в Европа проведена в Хелзинки, Финландия. Основана от Юри Орлов и 11 други активисти/дисиденти противопоставяли се на руската страна.

След време МХФ банкрутирала заради вътрешни финансови измами.

Хелзинкските комитети, в началото известни като Хелзинкски групи за наблюдение, започват да се появяват последователно първо в Русия през 1976-та, после в Чехословакия през 1977-ма, Полша през 1979-та и т.н. През 1992 се създаде и британският им клон, но забележете – независим от останалите групи.

Страните в които се създават хелзинкските комитети са Швейцария, Беларус, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Литва, Русия, Норвегия, Македония, Холандия, Сърбия, Словакия, Швеция и Украйна. В някои от тях са били осъждани за измами с данъци, за намеса във вътрешните политики и др.

Хелзинкските комитети не осъждат никога САЩ за това, че екстрадират мигранти, нито за това, че не се спазват правата на човека в постоянно разрастващият се Западен блок. Тези комитети никога не осъждат и Израел за извършвания геноцид над палестинците, нито за нарушенията на резолюциите на ООН извършвани от тази страна от 1955 г. до днес, които надхвърлят 77 на брой. Само през 2013 г. най-изтъкнатите нарушения на правата на човека в „демократичния свят“ изглеждаха ето така: Австрия – 4 нарушения; Белгия – 7; България – 9; Канада – 11; Чехия – 13; Естония – 15; Финландия – 17; Франция – 19; Германия – 22; Гърция – 26; Унгария – 29; Италия – 33; Латвия – 36; Литва – 38; Холандия – 40; Полша – 43; Румъния – 46; Словакия – 48; Испания – 51; Швейцария – 53; Швеция – 54; Великобритания – 56 и САЩ – 60 нарушения. В тези нарушения влизат: изтезания, жестокост, нечовешки отношения, наказания, отнемане правото на свобода и сигурност, произволни арести и задържания, отнемане правото на свободно изразяване, различни видове дискриминации, нечовешка експлоатация на човешкия труд, защита на децата и много други. Ако искате повече подробности по въпроса, можете да прочетете доклада на Министерството на външните работи на Република Беларус.

10424344_328508217325726_6018493174174169494_n

Както вече споменахме, Хелзинкските комитети работят за геополитическите интереси на Западния блок нарушавайки стабилността на паразитираните от тях страни гостоприемници. Показателният фактор за това е, че клоновете им в „по-демократичните“ страни се занимават с тези, които не са на тяхното ниво „демокрация, свобода, равенство“. Както виждате, извършваните от тях „наблюдения“ представляват двойни стандарти, лицемерие и подлост.

Общо взето може да се пише още много, но оставяме и на вас да продължите. Хлъц!

AB

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.