Свински бизнес (с български субтитри)

PB-logosmall„Свински бизнес“ разследва възхода на фабриките за свиневъдство – система, която злоупотребява с животните, замърсява околната среда, застрашава човешкото здраве чрез опасната прекалена употреба на антибиотици и разрушава селските икономики и общности. Филмът показва как тази система, която е разработена в САЩ, в момента се използва в Източна Европа, откъдето свинското месо, често произведено под стандартите за хуманно отношение към животните, се изнася в другите страни от ЕС, изхвърляйки местните фермери извън бизнеса.

Advertisements

2 thoughts on “Свински бизнес (с български субтитри)

  1. ами да ще има и ще продължават да съществуват подобни фабрики защото хората не се замислят и консумират всеки ден месо и се тъпчат като невидяли… от нас трябва да започне промяната трябва да се спре консумацията на месо или поне да се сведе до минимум, едно време се е ядяло месо 2 пъти в месеца и не е имало такива проблеми а сега всеки ден слушам от познати как ходят по супермаркетите и се хвалят чак колко евтино месо си били купили и после го бутат в устата на децата си отврат…. фризерите са им пълни с разни части на животни като в кланица това нормално ли е питам? и после защо сме болни и защо фабриките ни тъпчат с отрови…. от нас зависи всичко !!!!

    • Филмът не е конкретно за консумацията на месо. Той е за това какво следва, когато големите корпорации стъпят на девствен пазар. Какъвто, впрочем, бяхме и ние…

      Този филм също ще ти хареса:

      А ако имаш време, прегледай и останалите:

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.