Свински бизнес (с български субтитри)

PB-logosmall„Свински бизнес“ разследва възхода на фабриките за свиневъдство – система, която злоупотребява с животните, замърсява околната среда, застрашава човешкото здраве чрез опасната прекалена употреба на антибиотици и разрушава селските икономики и общности. Филмът показва как тази система, която е разработена в САЩ, в момента се използва в Източна Европа, откъдето свинското месо, често произведено под стандартите за хуманно отношение към животните, се изнася в другите страни от ЕС, изхвърляйки местните фермери извън бизнеса.

Advertisements

2 thoughts on “Свински бизнес (с български субтитри)

  1. ами да ще има и ще продължават да съществуват подобни фабрики защото хората не се замислят и консумират всеки ден месо и се тъпчат като невидяли… от нас трябва да започне промяната трябва да се спре консумацията на месо или поне да се сведе до минимум, едно време се е ядяло месо 2 пъти в месеца и не е имало такива проблеми а сега всеки ден слушам от познати как ходят по супермаркетите и се хвалят чак колко евтино месо си били купили и после го бутат в устата на децата си отврат…. фризерите са им пълни с разни части на животни като в кланица това нормално ли е питам? и после защо сме болни и защо фабриките ни тъпчат с отрови…. от нас зависи всичко !!!!

    • Филмът не е конкретно за консумацията на месо. Той е за това какво следва, когато големите корпорации стъпят на девствен пазар. Какъвто, впрочем, бяхме и ние…

      Този филм също ще ти хареса:

      А ако имаш време, прегледай и останалите:

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s