Нова хакерска атака срещу САЩ: заподозрян е Китай

Успешните чуждестранни кибератаки срещу американски правителствени бази данни продължават: първо беше обвинявана Русия за проникването, сега е ред на Китай. Очевидно, Северна Корея ще е следващата в листата със заподозрени.

o.phpПреди няколко дни, Русия беше обвинена в разпространението на фишинг-атака в електронната пощенска система на служителите на Пентагона. Последната доведе до излагането на около 4000 цивилни и военни служители. Сега докладите падат върху отделни китайски хакерски атаки насочени срещу топ-служители в сферата на сигурността и търговията. Тези прониквания търсели личната информация от електронните пощи на хора от висшата администрация, започнали още преди 5 години. Според докладите тези хакерски атаки все още продължават, но не са изложени имена на конкретни служители.

В момента американското правителство се занимава с редица разследвания на нарушения в сигурността. Най-голямото от тях е хакването на Службата за управление на персонала, което изложи личните данни на 22 милиона души.

Трети лица занимаващи се с изследването на сигурността са скептични относно ролята на Китай в последната атака. Те посочват, че атаките насочени срещу електронните пощи са се провели в периода, когато Хилъри Клинтън получаваше кореспонденции в собствените си имейли.

Източник: capitalfm.co.ke

Advertisements

3 thoughts on “Нова хакерска атака срещу САЩ: заподозрян е Китай

  1. Докладите… на кого – на Пентагона?!… Хъм… На нищо, идващо от властите на САЩ, не може да се вярва – освен, ако самите те кажат, че не може да им се вярва. Но и тогава си струва да проверите.

  2. Следва се схемата – проблем-разрешение… Ето едно видео в тази връзка:

    Не бъдете безразлични към очевидното!..

    • E как, след като от 25 години ни възпитават да бъдем дебили… Ние вече сме безразлични почти към всичко. Е, може би, освен към ядене, ракийка, чалга, секс, футбол, парцалки – такива работи… (Грух-грух, швайнзайн истфайн… ръйш…)

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s