Нова хакерска атака срещу САЩ: заподозрян е Китай

Успешните чуждестранни кибератаки срещу американски правителствени бази данни продължават: първо беше обвинявана Русия за проникването, сега е ред на Китай. Очевидно, Северна Корея ще е следващата в листата със заподозрени.

o.phpПреди няколко дни, Русия беше обвинена в разпространението на фишинг-атака в електронната пощенска система на служителите на Пентагона. Последната доведе до излагането на около 4000 цивилни и военни служители. Сега докладите падат върху отделни китайски хакерски атаки насочени срещу топ-служители в сферата на сигурността и търговията. Тези прониквания търсели личната информация от електронните пощи на хора от висшата администрация, започнали още преди 5 години. Според докладите тези хакерски атаки все още продължават, но не са изложени имена на конкретни служители.

В момента американското правителство се занимава с редица разследвания на нарушения в сигурността. Най-голямото от тях е хакването на Службата за управление на персонала, което изложи личните данни на 22 милиона души.

Трети лица занимаващи се с изследването на сигурността са скептични относно ролята на Китай в последната атака. Те посочват, че атаките насочени срещу електронните пощи са се провели в периода, когато Хилъри Клинтън получаваше кореспонденции в собствените си имейли.

Източник: capitalfm.co.ke

Advertisements

3 thoughts on “Нова хакерска атака срещу САЩ: заподозрян е Китай

  1. Докладите… на кого – на Пентагона?!… Хъм… На нищо, идващо от властите на САЩ, не може да се вярва – освен, ако самите те кажат, че не може да им се вярва. Но и тогава си струва да проверите.

  2. Следва се схемата – проблем-разрешение… Ето едно видео в тази връзка:

    Не бъдете безразлични към очевидното!..

    • E как, след като от 25 години ни възпитават да бъдем дебили… Ние вече сме безразлични почти към всичко. Е, може би, освен към ядене, ракийка, чалга, секс, футбол, парцалки – такива работи… (Грух-грух, швайнзайн истфайн… ръйш…)

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s