От членството ни в Евросъюза сме на загуба с 29 млрд. евро.

ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., платили сме членски внос и такси от 5 млрд. евро, пише в блога си Евгени Йовчев и продължава:

Въпреки уволнението на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев, парите за глобите няма да са нито от неговия джоб, нито от джоба на премиера Борисов, ще ги плати пак българският данъкоплатец.

Финансовият резултат на България от членството ни в Европейския съюз показва, че за този период българските граждани са загубили общо около 15 милиарда евро.

Всички поети ангажименти на страната ни са над 7,5 милиарда евро (отделно са глобите, които ни е наложил Съда на ЕС).

За същия период всички получени от България средства от Брюксел са около 4 милиарда евро.

До днешна дата от Евросъюза продължават да ни глобяват за неизпълнение на клаузи по различни директиви.

Едва ли закъснялото уволнение на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев ще промени с каквото и да било поредната надвиснала над страната ни заплаха за санкция.

germany-europe-financial-crisis-2011-10-26-6-41-54

Европейската комисия сезира Съда на Европейския съюз, защото България не е спазила директиви, заложени в изискванията от Запада. Този път делото е заради нарушение на правилата на ЕС относно вътрешния енергиен пазар. Страната ни е извършила непълно транспортиране на енергия и поради този факт ЕК предлага да ни бъде наложена дневна глоба от 8448 евро за всяка частично изпълнена директива. А директивите, отнасящи се за страната ни, са две – за транспортиране на природен газ и за транспортиране на електроенергия, което прави обща глоба от 16 896 евро на ден. Тези средства ще бъдат плащани, докато правителството не се съобрази с европейското право. Всичко това става ясно от прессъобщение, изпратено до всички медии от Европейската комисия в края на миналата седмица.  По този начин управляващите глобяват българските данъкоплатци защото на всички е ясно, че именно от  джоба на обикновените граждани ще бъдат „елегантно откраднати“ средствата, необходими както за тази, така и за всички останали санкции, наложени ни от Съда на ЕС.

Разбира се, нямаме право да се сърдим на „големите“ от Европейския съюз, защото те следват собствения си интерес да бъдат енергийно независими. Още през 2011 г. ръководители и представители на ЕС обявиха нуждата от завършване и изграждане на вътрешния енергиен пазар до 2014 г. „Своевременното и пълно прилагане на европейското законодателство за единния пазар на природен газ и електроенергия в националното право е от съществена важност за постигането на тази цел“, информираха тогава от Брюксел. „ЕС се нуждае от вътрешен енергиен пазар, за да се справи с предизвикателствата в Европа, свързани с енергията и климатичните промени, и за да гарантира сигурни доставки на енергия на достъпни цени за домакинствата и предприятията. Закъсненията в прилагането на правилата относно вътрешния енергиен пазар на ЕС имат отрицателни последици за всички участници и следователно са недопустими“, заяви Гюнтер Йотингер, европейският комисар по въпросите на енергетиката.

При това положение, при този явен натиск от страна на ЕС за следване на разпоредбите им, защо българското правителство си позволява да не изпълнява наложените на България директиви? Така или иначе сме вече в кюпа и ни третират като колония на Германия и Франция, защо управляващите показват нехайство, което води до санкции, касаещи най-вече народа? Защото истината е, че именно българският народ ще изгладува всички глоби които Съдът на ЕС ни налага … А тези дела не са никак малко.

Доказателство за това са извършените преди седмица пет наказателни процедури за един ден на Европейската комисия срещу България – две в областта на енергетиката, две в околната среда и една при конкуренцията. Това е равносметката от публикувания на 25 януари пакет с процедури на Брюксел, в който страната е „шампион“ с най-много отправена критика. Заедно с неизпълнението на енергийните директиви, едно от най-сериозните нарушения е свързано с нашумялата наскоро кампания за цифровизация. Брюксел установи, че следваната от България процедура по издаване на разрешения за цифровия радиочестотен спектър се е основавала на прекалено ограничителни условия, което е довело до изключването на потенциални кандидати от пазара.

Останалите две наказателни процедури срещу България са свързани с опазване на околната среда. Еврокомисията призова страната ни да се заеме незабавно с мръсния си въздух, като такива предупреждения имат още 16 държави от ЕС. Качеството на атмосферния въздух е влошено в много държави от ЕС, въпреки задължението на правителствата, съобщи Европейската комисия. Тези констатации са направени след извършени измервания на въздуха във всяка една от страните. Проблемът касае фините прахови частици, които могат да причинят дихателни проблеми, рак на белите дробове и преждевременна смърт. Лошото качество на въздуха е резултат от пътното движение, промишлената дейност и отоплението на сградите, се казва в становището на Комисията.

Припомням, че от влизането на България в ЕС, държавата ни е претърпяла много присъди от Съда на Европа. През 2009 г. ЕК заведе иск за 15 200 евро дневна санкция за боклука на Бойко Борисов. Европейският съд за правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ) осъди България през ноември 2012 г. за нарушаване правото на живот на Тодор Димов Тодоров – Чакъра, който загина при операция на полицията през 2003 г., когато самият Бойко  Борисов беше главен секретар на МВР. Държавата ни беше осъдена да заплати 50 000 евро на двамата синове на Чакъра и на съпругата му. Освен това държавата плати и 4 684 евро на адвокатите по делото. Европа осъди България и за нечовешко забавяне на заплати.

Деветима работници от фалиралата рафинерия „Плама“ в Плевен осъдиха в Страсбург правителството за неизплатени с години заплати. За това държавният бюджет олекна с 51 361 евро за материални и морални щети плюс съдебни разноски през юли миналата година. Държавата ни бе осъдена и за незаконно подслушване. Правителството бе заставено от Европейския съд да обезщети ищеца Александър Савов и семейството му с 4500 евро за морални вреди и 2000 евро за разноски.

Може би най-покъртителната присъда за България обаче беше през април 2012 г., когато се оказа, че ЕС ни съди за нещастните ни кокошки. Държавата за пореден път не беше спазила европейска директива – този път за хуманно отношение към носачките … Да не говорим за всичките евросредства към България, които бяха спрени от страна на Европейския съюз. Излиза, че е истина това, което единствена партия АТАКА се осмелява да каже в прав текст – че България е на „минус“ от членството си в ЕС, защото на практика ние сме дали повече средства чрез вноски и различни глоби, отколкото сме взели по европрограми и финансирания.

Предлаганите санкции от ЕК са съобразени с продължителността и тежестта на нарушенията. В случай на положително решение на Съда на ЕС дневната санкция се заплаща от датата на постановяване на решението до приключване на пренасянето на директивата в националното законодателство. Окончателният размер на дневните санкции ще бъде определен от Съда на ЕС. Въпреки всичко, сигурно е едно – ако правителството ни не се задейства да изпълнява препоръките на Европейския съюз, българските граждани ще бъдат заставени да плащат от джоба си за некадърното управление на ГЕРБ.

*Базовите данни, които представям са взети от НСИ, Министерство на финансите, Евростат и страницата на Европейската комисия.

Завеждат иск и заради мултиплексите

Комисията е установила, че в процедурата е имало прекалено ограничаващи условия за издаване на разрешения за мултиплекси, което е довело до изключването на потенциални кандидати.

Европейската комисия реши да заведе иск срещу България пред Съда на ЕС заради неправомерно предоставяне на разрешения за цифрово наземно радиотелевизионно разпръскване. Комисията установи, че следваната от България процедура се основава на условия, ограничаващи по непропорционален начин предоставянето на разрешения за ползване, което е довело до изключването на потенциални кандидати. Това пречи на конкуренцията на бъдещия пазар на инфраструктурата за цифровата наземна телевизия в България (DTT) и нарушава приложимите директиви на ЕС за електронните съобщения.

Ефикасното преразпределяне на радиочестотния спектър в резултат на прехода от аналогово към цифрово радиоразпръскване е част от целите на политиката на ЕС по програмата в областта на цифровите технологии.

За да се гарантира, че този процес води до навлизането на нови участници, способни да засилят конкуренцията на пазара и да осигурят по-богат избор за зрителите, Брюксел прие норми за разпределяне на този допълнителен капацитет на радиочестотния спектър. Те изискват разпределянето на радиочестотния спектър да се извършва според открити, прозрачни, обективни, недискриминационни и пропорционални критерии.

Еврокомисията смята, че България не се е съобразила с изискванията, заложени в Директивата за конкуренцията, когато през 2009 г. е предоставила наличните пет лота чрез две конкурсни процедури, като по този начин е ограничила без основание броя на дружествата, които могат потенциално да навлязат на пазара. Освен това в нарушение на три директиви критериите за подбор в конкурсните процедури са били прекомерно ограничителни, като са били отхвърлени кандидати, свързани с доставчици на съдържание (оператори на телевизионни канали), включително оператори, действащи само извън България, или с оператори на мрежи за радиоразпръскване.

Предупредиха ни да не замърсяваме въздуха

Европейската комисия изразява загриженост, че България все още не спазва таваните за емисии на серен диоксид, азотен оксид и прах от промишлени предприятия

ЕК официално предупреди България за лошото качество на въздуха, съобщиха от представителството на Комисията в София на 24 януари.

В общо три страни – България, Латвия и Словения, въздухът е по-мръсен от допустимото, въпреки задължението на правителствата да осигурят добро качество на въздуха за гражданите. Затова тези страни са призовани да вземат незабавни мерки за разрешаване на проблема. Главната причина за притесненията е наличието на най-вредните миниатюрни частици, известни като ФПЧ10. Те могат да доведат до дихателни проблеми, рак на белите дробове и преждевременна смърт. ФПЧ10-частиците се причиняват от пътното движение, промишлената дейност и отоплението на сградите. Като цяло, качеството на въздуха е влошено в много държави от ЕС. Положението е толкова сериозно, че Комисията ще предприеме действия срещу 17 държави. Според последните изследвания 56 % от европейците считат, че качеството на въздуха се е влошило през последните 10 години, завършва коментарът си г-н Йовчев от Ямбол.

bultimes.com, 25.07.2015

Advertisements

11 thoughts on “От членството ни в Евросъюза сме на загуба с 29 млрд. евро.

  • Чухте ли последното? Тъкмо стана на въпрос за „nationalizing the banks“ и времето свърши, темата се закри… Ха-ха, това обсъждане има изобщо някакъв смисъл само тогава, когато в обществото има вече ясен консенсус и всички са решили, че искат да живеят в капитализъм. Иначе разговорът трябва да започне от някаква съвсем друга, много по-начална изходна точка.

   Капитализмът си има свой мироглед, своя ценностна система, свои правила и методи. Това е цяла система на обществото, с органичен, системен набор от принципи, където не можеш просто да изтръгнеш един от тях. Ей-така да го изхвърлиш, или да го замениш със социалистически, да речем. Те затова и толкова спориха всичките, по-скоро, двамата гости – срещу третия. Двамата бяха за пълна липса на банкова регулация, а третият беше за проста, но ясна и здрава (ефективна) регулация на банковия сектор.

   При капитализма държавата или не трябва да се намесва изобщо, или трябва да го прави само, за да създаде правила – здрава и честна, ясна конкурентна среда. Всички бяха против това капитализмът да нарушава собствените си правила, което го превръща, ако се замислиш, не в социализъм, но по-скоро в някаква държавно-корпоративна мафиотщина, а оттам има една крачка до фашизма. Но, за съжаление, някои бяха и против това изобщо да има контрол. А това пък би направило капитализма „зверски“ – тогава всички рискове се поемат не поравно от данъкоплатците (солидарно), а от конкретните нещастници, които са имали великия „късмет“ да вложат парите си в „неподходяща“ (неудачна) банка.

   Да, при капитализма е по-добре да се оставят банките да фалират, а не да се „спасяват“ от джоба на данъкоплатците. За да не се краде масово, да няма „зомби-банки“, да не се стига до корпоративно-държавна мафиотщина, тоест, до бандитизъм на гърба на народа. Но от друга страна, никой няма сметка от това, държавата да позволява на банките да фалират лесно. Особено, ако банките с тази цел са и създадени. Ей-така, вчера се създали, днес натрупали пари, утре ги дали на някой дето не ги връща и край, взели та фалирали – толкоз. Пийте сега по една студена вода. Застрахователите да му мислят, а някои „тарикат-банкери“ са доста доволни и потриват потни ръчички. Защото при това винаги едни пари несправедливо попадат в едни джобове. А както е известно, в природата нищо не се губи. Парите отнякъде трябва да дойдат. Или държавата ще ги напечата, или ще бъдат по разни пътища и начини измъкнати от джобовете на всички граждани. Така или иначе, става нечестно преразпределение на богатството. Затова при всеки банков фалит страдат и конкретни хора, и предприятия, и икономиката като цяло. Така, че третият събеседник също беше прав. Да си банкер не бива да е по-малко отговорно от това да си адвокат или лекар, защото носиш много висока социална отговорност. А значи, и изискванията към банките, и отговорността им, и регулацията на банковата дейност трябва да е достатъчно висока.

   Но, ако системата не е капиталистическа, там банките изобщо се подчиняват на съвсем друга логика. И правилата са други, защото цялата система работи по съвсем друг начин. Естесвено е, че при социализма не може да няма железобетонно регулиране на институции, опериращи с народните пари. Там би било смешно изобщо да се разсъждава по въпроса. Според моя мироглед, социалистическата банкова система е несравнимо по-добра. И може би е единствено добрата, не съм сигурен само относно ислямското банкиране. То е впрочем, напълно приемливо и от гледната точка на много други религиозни общества. Включително и от православното общество, ако би съществувало такова. Но предимството на дадена система е трудно да се докаже без дебели томове с анализи, не само икономически, но и политико-икономически, философски и т.н.

   Така или иначе, ако системата ще е капиталистическа, то тя трябва да си бъде капиталистическа изцяло. Спорът тогава се води в някакъв определен кръг от възможности, който е предварително ограничен в даден граници. Ако се заговори за смяна на цялата система – тогава естествено, този кръг се разкъсва и се отварят възможности за всякакви идеи и „решения“. Но, за да съществува някаква нормална икономика, тя трябва да бъде вкарана в система – в някакви общи правила и принципи. Излизайки от единия кръг, трябва задължително да влезеш в друг; от една система – в друга система. Най-невъзможното е да плуваш свободно и безнаказано извън всяка система, в някаква игра без правила. Или да манипулираш системата, като заимстваш от друга, чужда. Това гарантирано означава, че някой извършва пладнешки грабеж. И интересното е в случая, как така му се разминава.

 1. Много интересна статия.
  Приходите на ЕС са огромни, главно от парите на данъкоплатците. Затова би следвало да се даде информация относно разходването на тези пари. От откъслечните публикации по въпроса се създава впечатление за ОГРОМНИ разхищения – като се почне от издръжката на Европарламента (над 700 депутата + антураж + пътувания + квартири + ешмедемета и т.н.) с тези пари може да се повиши нивото на образование в целия ЕС, да се финансират безброй социални мероприятия и др. под.
  За безсмислените препоръки като например „щастливи кокошки“, криви краставици, крушки, фотоволтаични централи (които донесоха милиардни загуби!) се е писало доста. Но има още много други подобни. Да вземем „чистотата на въздуха“ – не зная доколко има ефект, като се вземе предвид, че вятъра отнася „чистия въздух“ в съседните държави (не членове на ЕС), а докарва „нов“, още по мръсен от други държави, които изобщо не си харчат парите за такива мероприятия … Изобщо става един безкраен кръговрат без голям ефект.
  Струва ми се, че повече трябва да се обръща внимание на смисъла и ефективността на парите, които ЕС засмуква със силата на черна дупка.

 2. Някой да е очаквал нещо друго? Като мед и масло по улицата и само мажеш и ядеш? Мнлго сме зле ей богу,ама мнооогоооо.

 3. Членски внос, санкции, такси… Това са само най-вулгарните материални загуби! Най-първичните, които са на повърхността, за които и глупаците се сещат. Които веднага се виждат и могат лесно да се оценят.

  Ами ако добавим и загубите в сферите на духовността, идеологията и нравствеността? Нали мекият геноцид, упражняван над българския народ почива именно на насажданите ни от 25 години „европейски ценности“? Това с какви пари се измерва? На колко се оценяват в пари емигриралите българи, неродените деца, замяната на етническия ни състав с цигански – трите милиона българи, изчезнали в небитието? Ами загубите, които произтичат от гейо-политическата ни еврейо-атлантическа циливилизационна „ориентация“? Нали те в крайна сметка се превръщат именно в огромни пропуснати ползи, тоест – в потресаващи икономически загуби? Кой ще ги оцени тях? Това, че за да попаднем в кучешката колибка на новите си господари, първо ни накараха да унищожим енергетиката си, на колко се оценява? А колко струва това, че като задължително условие за членството ни в „съюза на избраните“ ни накараха да разрушим сами икономиката си и да им я подарим на парчета? Ами това, че ни отрязаха от вековните ни пазари, забраниха ни да се грижим за селското си стопанство, орязаха ни износа на запад (иначе да живее свободата и свободния пазар, нали така – ама това май важи само за някои)? На колко се оценява (в пари) смляната ни армия, разсипана на прах и стъпкана в калта? И колко ни струва издръжката на поробителите от НАТО, които днес „ни пазят“? Колко ни струва ежегодно това, че вече нямаме уранодобив, златодобив, всичките ни богатства изтичат зад граница пред очите ни, като една огромна река? В това число безценните ни гори и води? Колко ни струва в пари това, че ни изцеждат чужди корпорации? Колко струва в пари унищожената ни наука, изгубените технологии, изпростаченият, дебилизиран и примитивизиран народ?

  Загубите от това, че ни КОЛОНИЗИРАХА и ПОРОБИХА, от това, че с измама отнеха нашия национален суверенитет и независимост, са НЕИЗЧИСЛИМИ. Робът не губи НЕЩО, робът губи ВСИЧКО. Поздравявам ви, драги българи – вие сте роби. Говорите за пари, докато ви пият кръвта. Смешно е даже да мислите, колко са загубите ви от вашето робство. Представа си нямате, умът не може да ви стигне да го оцените. Скоро и вас самите няма да ви има, и жалката ви и окаяна страна, която предадохте. Какво значение има колко точно пари сте стрували някога?

 4. Поредния малоумен имбецил насипал този пасквил. Пак се обвинява ЕС за неща, които трябваше да се свършат от българските правителства. Абе нещастници, задайте си въпроса- Защо ЕС не наказвам други държави? Има още 27 членки на ЕС, половината от тях са по-малки държави от България, защо те не са наказани, а наказана е България? Защото България има некадърни управляващи, при това у управлява олигархия, която не е заинтересувана да работи за обществото като цяло, а работи единствено за своите джобове. Сега олигарсите на основните партии- БСП, ГЕРБ ,ДПС, СДС( РФ) … откраднаха 12 милиарда лева от държавния бюджет и държавните пари въртящи се в КТБ и вместо да ги търсят и връщат , вземаха 16 милиарда заем да запълват бюджетната дупка, която отново потъна в техните джобове, но го стовариха върху гърба на целия народ да го плаща. Няма в ЕС страна да е управлявана от олигархия, при това си имат силно действаща правова държава, която не позволява политиците да работят срещу държавните и общественик интереси и да крадат 1 цент от държавната хазна. Единствено изключение прави Гърция, където поради липсваща правова държава се позволи на политическите им елит да се обедини банките в олигархия, да спретне дълговата криза и открадне голяма част от дълга.
  В България няма и помен от правова държава, плюс че я управлява вече 25 години престъпна олигархична шайка от червени сини гербеложълти и турско- сини олигарси, избрани с доброволния вот на българския избирател.
  За да не ни глобява повече ЕС, българския избирател трябва с вота си както им е дал власт, така да свали и изкара тази шайка от властта, а после да им конфискува богатствата крадени от нас и прати в пандиза да завършат живота си. На тяхно място да сложи национално отговорни политици и да изгради правова държава, която да спре корупцията по всички етажи на властта, да отреже ръцете и краката на политиците да крадат, да ликвидира олигархията, да завре крадците и предателите в пандиза. Така както направи съседния гръцки народ- спретна си своя партия СИРИЗА , вкара я с мнозинство в парламента, остави старите партии малцинство и сега СИРИЗА спасява Гърция от дълговата криза, а корумпираните политици и виновници за дълга съди и завира в миша дупка, Ето, това е спасението и за България ! Тогава правителството ни ще работи и ЕС няма да ни налага глоби!

  • Не се скъпите на квалификации, но как ще реагирате, ако ви напиша, че на мен пък ВИЕ ми се струвате тъпа кретенясала малоумница? Дали ще ви хареса? Ако пък на администратора не му харесва моя коментар, нека да изтрие заедно с него и вашия! С какво нахалство си позволявате да наричате автора „малоумен имбецил“? Къде се намирате, госпожо? Бил „насипал“ – май на вас са ви насипали нечистотии в черепната кутия!
   Вие, безумницо, и такива малоумни като вас, докараха България до смърт! Защото преди всичко, ЕС изобщо НЕ Е ТОВА, което вие си мислите, или това, което ни карате НАС да си мислим. Това е една зловеща организация, обслужваща интересите на корпоративни глобал-фашисти. И тя е планирана като такава от самото начало. В нея няма такова нещо като демокрация, равенство или справедливост. И това отдавна е известно на всички политически грамотни хора. Достатъчно е само да послушате анализа на Лисабонския договор, достъпен в Ютюб и преведен на български език. Тези идиотизми, за прогресивния, справедлив, цивилизован и изгоден ЕС, са запазени за глупаците – да си мислят, че ЕС е съюз, който им носи някаква полза. Всъщност, това е един тираничен бюрократичен апарат, който има за цел да осъществява откровена, безжалостна корпоратокрация. Той души и убива всички европейски народи. Но особено своите т.нар. „нови членове“.
   В България има не некадърни управляващи, а такива управляващи, каквито са назначени от колониалната система. Те са кадърни точно толкова, колкото е необходимо на заинтересованите сили. А тези сили, които всъщност задкулисно управляват страната, не са български. Но в техни ръце е цялата реална власт. Няма как някой в България да стане изобщо политик и да получи какъвто и да било достъп до властта, ако първо не е минал през цедката на тази колониална система.
   Ролята на България в ЕС е ролята на страна, предназначена не само за ограбване, но и за асимилиране, с последващо пълно унищожение. Ето затова България постоянно е наказвана. Защото я управляват фигури, които неизбежно предизвикват наказанията. Но, колкото и да е парадоксално на пръв поглед – това не са фигури противни на Брюксел, а именно покровителствани от Брюксел!
   Разбира се, че в Еврейосъюза ИМА олигархия. Тя не управлява конкретно една или друга страна. По-удобно й е да управлява целия ЕС като цяло. Той затова е и създаден. А българската олигархия е изкуствено създадена от западната, за да играе ролята на разрушител, който да лапа малкото. Но при това да дава възможност на голямата еврейопейска олигархия да граби останалото, което е повече. Капиш?
   В Гърция е същото положение. Гърция също е повалена и се канят да я колят. Просто тя е по-тлъста крава и изисква много повече сили и вложения. Пък и се съпротивлява (донякъде), а не ляга доброволно под ножа като нас. И не ми хвалете СИРИЗА, защото както всички видяхме, това е поредната предателска псевдо-лява партия, която всъщност обслужва интересите на еврейопейската олигархия, на транснационалните корпорации, на банковия капитал, на т.нар. „световен елит“ („Стопаните на парите“). Това не е партия, защитаваща интересите на трудещите се или като цяло, интересите на гръцкия народ.
   Казвате какво трябва да се направи: „да свали и изкара тази шайка от властта, а после да им конфискува богатствата крадени от нас и прати в пандиза да завършат живота си. На тяхно място да сложи национално отговорни политици и да изгради правова държава, която да спре корупцията по всички етажи на властта, да отреже ръцете и краката на политиците да крадат, да ликвидира олигархията, да завре крадците и предателите в пандиза.“ Чудесен списък! Браво!
   Но, за да не ни тормози ЕС, трябва да започнем от другия край! Първото и най-важно нещо, което трябва да се направи, е едно – да признаем, че сме поробена страна. И да се освободим от колониалното си робство! Да скъсаме изобщо с въпросния ЕС! Едва когато си върнем националния суверенитет и станем независими, ще можем да направим всички тези неща, които препоръчвате. Преди това просто няма да ни позволят – и то именно обожаваните от вас брюкселски „демократи“, на които толкова много им се възхищавате. Защото докато крещят, че сме имали корупция и съдебната ни система не била в ред, в действителност те правят всичко възможно, за да поощряват корупцията и да спъват съдебната ни система. И по подобен начин постъпват във всичко, във всяко едно отношение! Защото освен лъжа, лицемерие и ограбване, от Брюксел досега нищо друго добро не ни е дошло.

   • Нали е мислен за продълженше на соц. блока..

  • Да,малоумни сме,че въобще ни набутаха там!Винаги ще намерят за какво да ни вземат парите и да не дадат.И първо трябва да осъдим и изгоним всички чужди грабители,а после и с нашите ще се оправим.Защото без гръб те сами ще изчезнат.И да побързаме,няма време вече!А който се заблуждава че избираме,а не ни назначават фигуранти,вярно е без понятие.

  • Аха, да. просто ние не сме подготвени все още да бъдем правилните роби! Добре, какво още трябва да направим, за да се харесаме на колонизаторите? Вече сме легнали под поробителя и сме си разтворили задниците. Вече правят с нас каквото си искат. Може би трябва и самички да си разпорим коремите и да им подадем на чинийка дреболийките си, със солничка, да ги папкат? И още, да им бършем със салфетка устенцата? КАКВО ОЩЕ ИСКАТЕ да направим, за да станем „по-добре подготвени“ за роби?
   Ей, говеда, вие не разбрахте ли, че Еврейосъюзът не е дом, където ни канят, уж да си живеем добре наравно с тях? Това е кланица, а ние сме телетата! Печката им в ЕС е нагрята, и приборите на масата са вече сервирани!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s