БРУТАЛНО: Лъсна личният финансов интерес на антигръцкия „Ястреб” Ги Верхофстад в приватизацията на гръцката енергетика

„Hat 4 UK”, Джон Уорд, 17 юли 2015 г.
Превод: Р. Григоров / Българска Легия за информационна защита


Ги Верхофстад, видният депутат в Европарламента, който показно нахока пред целия свят Алексис Ципрас в Брюксел на осми юли т.г., е член на директорските бордове на две компании, които ще спечелят от приватизацията на гръцката енергетика… и получава по 190 000 /сто и деветдесет хиляди/ британски паунда годишно от милиардера Николас Бьовел /Nicolas Boël/, за да лобира за това!! Той беше също така и анти-Путиновски ястреб по отношение на Украйна, където пък династията Бьовел съучаства в заговора за смяна на режима на Янукович, мотивирана от сметката да получи печеливши договори за фракинг на шистов газ.

guy-verhofstadt-krijgt-renovatiepremie-van-327-784-euro_1000x667

Несъмнено мнозина от вас са гледали в Ютюб този саркастично-презрителен спектакъл, който изнесе срещу Ципрас белгийският член на Европарламента Ги Верхофстад:

Та в този спектакъл, той е един доста неприятен и отмъстително-саркастичен човек, който иска смяната на „режима” в Гърция повече от всичко друго на света. На будещата обаче единствено дълбоко отвращение смесица от ожесточение и лицемерие на Верхофстад обаче й липсва един доста съществен елемент – декларацията на този корумпиран бомбаст, че той има личен финансов интерес от това да изхвърли СИРИЗА от Министерския съвет в Атина.

Ето тук можете да видите, че „хер Многоизключителносмърдящ” /”mijnheer Veryhighstink”/ е член на борда на една енергийна компания, наречена „Софина” /Sofina/. Софина се търгува на Брюкселската фондова борса – без съмнение, много удобно за Ги – и да, разбира се, той фигурира в списъка на „Блумбърг”:

sofina2

Ако програмата за гръцката приватизация, изисквана от Verhofshit и другите започне да се изпълнява, то тогава акционерите на „Софина” ще направят много пари от акциите й, стойността на които ще се изстреля в космоса със скоростта на ракета, но още и от също така стремително нарасналите дивиденти, които впоследствие тези акции ще им донесат. На 24-ти февруари, Лакомият Ги /”Go-getter Guy”/ разви убедителни доводи щото да бъде започната ПРИОРИТЕТНО приватизацията на гръцката енергетика. Този ход, Ципрас и Варуфакис изрично го блокираха. Сега обаче, съучастникът на „Софина” в извършването на престъплението – „GDFSuez” е фаворитът в надпреварата за спечелването на този приватизационен договор.

Забавно е, но „хер Многодебел” /”mijnheer Veryfat”/ е изключително близък със старейшината на милиардерската фамилия Бьовел – Николас, който притежава 53,8% от „Софина”. И нека да не го увъртаме тук – Ги Верхофстад е получавал по 130,000 € годишно, за да лобира за Николас Бьовел.

Опасявам се, че по-нататък става още по-лошо. „Многолицемерен” /”Verhypocradt”/ е в борда на директорите и на белгийската корабна компания „Ексмар” /Exmar/, специализирана в добива и превоза на природен газ и тук също случайно ще му проработи късмета с продажбата на пожар на гръцките газови находища в морето. Тук черешката на тортата е, че Ги Верхофстад получава годишно по 60 000 €, за да лобира и за „Ексмар”.

Затова мисля, че трябва да попитаме г-н Европарламент и анти-Ципрас Високоговорител Мартин Шулц, защо неговото приятелче Ги Верхофстад не е декларирал тези очевидни конфликти на интереси преди да се нахвърли върху Алексис Ципрас – неопетненият премиер на една суверенна държава-членка на ЕС. А също така и какво конкретно смята да предприеме по повод на настоящите разкрития.

И докато Мартин Прикриващ /”Martin Shutzstaffel”/ се чуди коя ли е най-добрата стратегия, чрез която да покрие Ги, той би могъл да хвърли едно око и към някои други негови захаросани и външно напудрени „хобита”… и забележителното им преливане в бизнес-интересите му.

Например хер Верхофстад беше страстен привърженик на скоростното сближаване на Украйна с ЕС. Това е, защото фамилята Бьовел е решила да грабне парче от фракинга на огромните шистови залежи на Украйна: и те отново му плащат, за да улесни и тук нещата за тях. И така, ЕС досега е имал досега щастието да си взаимодейства с корумпирани политици и мафиоти в Украйна, защото Верхофстад поддържаше, че нуждите оправдават средствата. За постигането на тези цели Верхофстад ходи на Майдана в Киев и се обръща там към митингуващите антиправителствени протестъри, правейки цяла серия от подстрекателски изявления, изобличени впоследствие от лидерите на Британската партия на независимостта /UKIP/. Украинските полицейски снайперисти, които стреляха тогава по протестиращите срещу тогавашния подкрепян от Русия украински президент Янукович, напуснаха Киев по-късно същия месец…

С ескалирането на украинската криза, Русия анексира Крим. Учудващо, отново Верхофстад се включва с участие, но като яростен генератор на противопоставяне в най-тежкия сблъсък между суперсилите от времето на Студената война насам.

Неговите господари се нуждаят от смяна на режима, така че стоящият нонстоп на разположение Ги им помага да я получат. Предизвиквайки гражданска война там, където преди това имаше просто една криза, през май 2014 г. Верхофстад пише вече като колумнист на „Гардиън”:

„Преди всичко и на първо място, международната общност не може да допусне военна агресия срещу суверенна държава от естеството на извършената от Русия, да бъде премирана. Всеки резултат оттук-нататък трябва да включва изтеглянето на руските въоръжени сили в местонахождението им отпреди конфликта…режимът в Кремъл може и да не зачита толкова мнението на избирателите колкото западните демокрации, но той не ще остане безразличен към един икономически натиск и особено към такъв, който би свалил обменния курс на рублата спрямо долара и би довел до евентуална загуба на преки чужди инвестиции след като инвеститорите решат да защитят или продадат базираните им в Русия активи… Русия ще поддаде на икономически натиск”.

Разбира се, той сгреши по всички точки, но същественото тук е друго: че това е, което неговите кукловоди са поискали от него – всичко друго, което би било по-малко, би осуетило договорите им за шистов газ.

Това е лицемерът, който имà безочието да обвини в Европейския парламент Алексис Ципрас, че не бил демократ /”This is the hypocrite who had the audacity to accuse Alexis Tsipras of not being a Democrat in the European Parliament”/.

Това е хитрият лобист, който обаче е вече осветен като инструмент, обслужващ корпоративните нужди на неолибералните фашисти…за сметка на възстановяването на Гърция и мира в Украйна.

Това е самопромотиращият се евродепутат-гаргойл, от когото сега би трябвало да бъде поискано – ако не успее да даде задоволителни обяснения – да се оттегли незабавно.

Източник: hat4uk.wordpress.com


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!
Advertisements

5 thoughts on “БРУТАЛНО: Лъсна личният финансов интерес на антигръцкия „Ястреб” Ги Верхофстад в приватизацията на гръцката енергетика

  1. Което не оправдава по никакъв начин галените деца южно от нас.

  2. На видеото чичкото с перверзната устичка лъже най-нагло. Обвинява Ципрас, че не бил предложил нищо – никакви реформи, никакъв график за тях, никакви конкретни предложения. Никакви закони, които да прокарат реформите. А това е лъжа – предложения от страна на гръцкото правителство имаше – абсолютно конкретни. И то с график. Но те са били отхвърлени с ледено мълчание от брюкселските финансови лешояди, както каза и финансовият министър на Гърция Варуфакис.
    Не бил искал мистър Гей да плаща вместо гърците. Все едно, че ще плати нещо той – той не е от тези дето дават, а от тези, дето лапат… Ама добре, да речем, че се представя за „данъкоплатец“. Ако гърците бяха излезли от еврозоната и изобщо от ЕС, колко щяха да платят еврейопейските данъкоплатци? По-малко ли? Но май гърците точно така трябваше да направят. Пък тогава нека такива тарикати като мистър Гей да ги бомбардират, ако им стиска. Или да им насъскат Турция, какъвто намек вече беше направен с нахлуването на турски изтребители над Гърция. Няма по-добър начин зорлем да натикат гърците в Митническия съюз и в ОНД. И тогава гърците много по-бързо щяха да излязат от кризата. Само ако имаха здраво стиснато дупце – да вземат смело решение. И ако Ципрас не се беше оказал слабак, или може би, даже предател. Защото не, че няма какво да отговори на този самозабравил се брюкселски (белгийски) изрод. Но въпреки това не му отговаря както заслужава. Въпреки, че зад гърба си има цял един народ, който го подкрепи на референдум! Срам ме е, като гледам Ципрас как се държи. Чудя се как ли щях да се чувствам, ако бях грък?

  3. Много секси устенца има чичкото! Личи си, че е еврейопеец. Свикнал е да лапа, явно. Предимно парички, но вероятно и други работи, както дойде.
    Апропо, такъв един жабешки, стъклен-оцъклен поглед съм виждал само при… при… а! – сетих се! – при педофили и разни сексуални манияци. Вгледайте се и вие по разните снимки, където ви паднат някакви сексуални изроди – всичките имат точно такива опулени и празни зъркали. Което говори, че зад фасадата им няма никой. Или във всеки случай и да има, това нещо там определено не е човек.
    Ама какво ли да се чудим. Все пак, става въпрос за еврейопейски дупетат. Демек, ГМО – плод на брюкселското генно инженерство. Резултатът просто няма как да не е изрод-мутант. Системата е такава. Каквото дървото, такива му и плодовете.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s