САЩ на борба за гей браковете по целия свят

„Съединените щати след легализацията на еднополовите бракове в страната ще се стремят да осигурят такива права на гейовете и в други държави.“ Това се казва в декларация на американския държавен секретар Джон Кери, разпространена в събота, предава ТАСС.

53093_Qxjl1qZFAYJxARhbkPDJZY4KuHautQ

„Решението на съда изпраща ясен сигнал до всички части на света: никой закон, основан на дискриминация, няма да устои пред свободната справедливост“, се казва в изявлението.

В петък Върховният съд на САЩ с мнозинство от един глас (пет срещу четири) постанови, че правото на еднополов брак не противоречи на Конституцията на страната, и разреши регистрирането на такива бракове в повечето щати. В момента еднополовите бракове са разрешени в 37 от 50 щата.

Източник: glasove.com

Advertisements

4 thoughts on “САЩ на борба за гей браковете по целия свят

  1. САЩ като всяка друга държава може да използва дипломатически натиск и в този случай не виждам защо не.

    • Въпросът е не „защо да не го прави“, а „защо за Бога го прави“? Аз мога, например и да си пикая в устата – нищо не ми пречи, никой не ми забранява, имам пълно право. Мога даже да натискам и другите да го правят. Всеки има правото да бъде кретен. „Защо не“ – това е най-дебилното и идиотско основание да правиш нещо. Явно, има някаква истинска причина. За нея обаче е забранено да се говори.

      • Педерастки гъз деца не прави и не ражда!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s