Съобщение от Муамар Кадафи

muammar_al_gaddafiЗа 40 години, може и повече, не си спомням, направих всичко, което можах за да дам на хората къщи, болници, училища, и когато бяха гладни им дадох храна. Дори направих от пустинята Бенгази земеделска земя.

Изправих се пред атаките на този говедар Рейгън, когато уби моята осиновена дъщеря сираче. Опита се мен да убие, но вместо това уби това невинно бедно дете. Тогава помогнах на моите братя и сестри от Африка с пари за Африканския съюз.

Направих всичко по силите си за да помогна на хората да разберат концепцията на реалната демокрация, където народните комитети управляваха нашата страна. Но това никога не беше достатъчно, както ми казаха някои, дори хора, които имаха 10 стайни жилища, нови костюми и мебели. Тези не се задоволиха никога, заради алчността си искаха повече. Те казаха на американците и на други посетители, че се нуждаят от „демокрация“ и „свобода“, но никога не осъзнаха, че тази система е за рязане на гърла, където голямото куче изяжда останалите. Те бяха очаровани от тези думи без да осъзнават, че в Америка няма безплатна медицина, няма безплатни болници, няма безплатни жилища, няма безплатно образование и няма безплатна храна, освен когато на хората им се налага да просят или да чакат на дългите опашки за да получат супа.

Не, няма значение какво съм направил, никога не беше достатъчно за някои, но за другите – те знаеха, че съм син на Гамал Абдел Насър – единствения истински арабски и мюсюлмански лидер, който сме имали от времето на Салах-ал Дин, който доминира Суецкия канал за народа си, както аз доминирах Либия за моите хора. Опитах се да вървя по неговия път за да запазя моя народ от колониалното господство – от крадци, които ще крадат от нас.

Сега съм под атаката на най-голямата сила във военната история и моят малък африкански син Обама иска да ме убие за да отнеме свободата на страната ни, за да отнеме нашите безплатни жилища, нашата безплатна медицина, нашето безплатно образование, нашата безплатна храна, и да ги замени с кражбите в американски стил наречен „капитализъм“. Но всички от нас в Третия свят знаем, какво означава това. Означава, че корпорациите управляват държавите, управляват света и хората страдат. Затова за мен няма алтернатива, трябва да се изправя и ако Аллах желае, ще умра следвайки неговия път, пътят който направи нашата страна богата със земеделски земи, храна и здраве, и дори ни позволи да помогнем на нашите африкански и арабски братя и сестри да работят тук с нас, в Либийската Джамахирия.

Не желая да умра, но ако с това ще спася тази земя, моите хора, хилядите които са мои деца – тогава нека така да бъде.

Colonel-Muammar-Gaddafi-w-036Нека този завет бъде моят глас към света, че аз застанах пред кръстоносните нападения на НАТО, застанах пред жестокостта, застанах пред предателството, изправих се пред Запада и колониалните му амбиции. Застанах с моите африкански братя, моите истински арабски и мюсюлмански братя като светлина от морски фар. Когато другите строиха замъци аз живеех в скромен дом и в палатка. Никога не съм забравил моята младост в Сирт. Не похарчих безумно националното ни съкровище, и като Салах-ал Дин, нашият велик мюсюлмански лидер, който спаси Йерусалим за исляма, аз взех малко за себе си…

На Запад, някои ме нарекоха „луд“, „откачен“, но те не знаят истината, за която все още продължава да се лъже. Те знаят, че земята ни е независима и свободна, а не в колониалната хватка. Те знаят, че зрението ми, моят път, беше ясен и, че ще се боря до последния ми дъх за моя народ, за да го запазя свободен. Нека всемогъщият Аллах ни помогне да останем верни и свободни.

Муамар Кадафи, 2011/05/04

Източник: pravda.ru

„Не можете да ме убиете, въпреки че можете да унищожите тялото ми, духът ми ще живее в сърцата на милиони.“
– Муамар Кадафи

Advertisements

4 thoughts on “Съобщение от Муамар Кадафи

  1. Е, Сирийски Дневник е показателен, какво се случва, когато наистина си поставят за цел да те унищожат. Бог да е с нас…

  2. Видя се, че арабската народна република е оптимална форма на управление за арабска държава – иначе се стига до гражданска война и управление на крайни ислямисти. Муамар Кадафи, Саддам Хюсеин и Башар Асад успешно се противопоставяха дълги години на чалмите и брадите.

  3. Повече от половин век съм жив, но не знам и не помня да има такъв човек, който да се жертва като него за България в този момент…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.