На дъното. Или България след 1989-та…

7497_big

Тази седмица отбелязахме ново дъно на продължаващото вече четвърт век падение на българската държавност.

В рамките на един и същи ден главнокомандващият на НАТО в Европа, американският генерал Филип Брийдлав, обяви, че ще разположи американски танкове у нас, а българският военен министър Николай Ненчев отрече.

На следващия ден обаче стана ясно, че танковете идват, а нашите властитутки изпаднаха в тих ступор как да обяснят за пореден път наведеното си положение.

Ненчев по навик обвини Путин за всичко. Американският гражданин Митов, който се изявява и като български външен министър, пък измяука, че натовските войски били наши войски. То хубаво, ама такова нещо като натовски войски няма. Има американски, гръцки, турски и прочие войски.

В този ред на мисли да питам нещо – Митов, отрепко продажна, и турските войски ли са наши войски?

И тях ли ще посрещате с хляб и сол, както американските? Три неща за вас, боклуци – военен съд, трибунал, разстрел. В този ред, когато му дойде времето.

Като заговорихме за армията, да припомним, че тази година се навършват 100 години от влизането на България в Първата световна война. През 1915 година българската армия е десета в света по численост и сила. За сравнение, американската по това време е дванадесета. Сто години по-късно, войска почти не ни е останала, а американската армия ни окупира без съпротива.

Това обаче не събужда вниманието на обществото ни. То вече няколко дни се занимава с някакви нещастни създания в София и техния „гей парад”, каквото и да значи това. Изводите всеки да си ги прави сам.

Обаче как да се събуди обществото, като дневният му ред се задава от платени медии, които определят какво да чете, чуе и види драгият гражданин.

Ето, варненският квартал „Чайка” вече десет дни протестира срещу предложеното от кмета на града Иван Портних брутално застрояване на квартала. Стотици хора излизат, протестират, блокират булеварди. Обаче по националните медии информация – йок. Ама и аз какво говоря – то по местните медии излиза с клизма, че какво да говорим за националните.

Неслучайно, днес хората викаха „къде сте, долни к…… медии. Но така е – в държавата на ГЕРБ такива протести няма. Щом не е отразено, значи не е било, и толкоз.

А като казах Варна, няма как да не отбележа, че на входа на града откъм София е началото на булевард „Владислав”, който най-добре и картинно илюстрира какво ни се случи през последните години.

От едната му страна имаше заводи, които бяха срутени и на тяхно място има сметище. От другата страна, пак имаше завод, който беше полусъборен, за да се направи мол, който фалира. Самият булевард беше ремонтиран и след ремонта почна да пропада.

Историята на България след 1989 година, накратко…

А последната седмица пък ни я показа хептен като на кино. И то да беше кино, да искам да ми върнат парите за билета и след това да подпаля киното, ама…

Автор: Костадин Костадинов
Източник: lentata.com

Advertisements

4 thoughts on “На дъното. Или България след 1989-та…

 1. Ж.К. Чайка и град Варна бяха бяха на времето най зелените град и квартал, гордеех се че живея във Варна и Чайка, сега се опитват да осерат с гнусен бетон и последните кътчета-оазиси, наложиха мораториум за брой години седем, явно сега ТИМ-аджийската подлога Портних ще изпълни заповедите на господарите си, даденият индивид е зет на един от най големите мафиоти измамници във Варна, функционер и общински съветник на БСП, сега Портних се изявява като гербераст…нека прокарутарата да разследва безкрайните му злоупотреби още като директор на Гранд Хотел Варна, такива кражби и отклоняване на средства за които има много свидетели от управленческия и редовия състав….Сега послушко краде със страшна сила но изпълнява волята на извратените си господари…

 2. В този сайт се публикуват невероятно нелепи материали с оглед на идейната насоченост и хомофобство. През последната част от 1915г. българското население е мобилизирано и армията се готви да навлезе в Сърбия и Румъния, докато Американците влизат във войната в края ня 1917г. От съседните ни държави в момента значително по-силна армия имат само Гърция и Турция, заради територялното им положение и конфликтите между двете. Ако разгледате останалите европейски държави ще разберете, че армийте им изобщо не са големи и никак нямат размера от 1915г. С оглед на провалящата се икономика и демогравска криза е абсолютно невъзможно подържането на по-голяма армия, а пък е сегашната има достатъчно проблеми с остаряло оборудване. Само примитивните мозъци и авторитарните държави се радват на големите армии и нагигантските паради.

  • „Примитивни мозъци“? Хм… Всеки педераст счита околните за „примитивни“. Това е нормален симптом за тяхното душевно отклонение.
   … … …
   Но всички НОРМАЛНИ хора ще се съгласят, че само БОЛНИТЕ мозъци се радват на собствения си, наведен и гол задник!

 3. Костадине, а ти пробвал ли си да излезеш на улицата на протест? И знаеш ли какво точно да искаш? И от кого? И то така, че да се решат не само един, а колкото може повече проблеми едновременно?

  Ако не си излизал никога на протест – да знаеш, те соросоидите винаги са готови да излязат вместо теб. Когато му „дойде времето“. Те винаги знаят какво искат. (Сведено е до знанието им, понякога и в писмен вид.)

  В това е нашият проблем – или сме ограничени и елементарни и не разбираме какво изобщо ни се случва, пък и не искаме да знаем… Или пък знаем какво се случва, но някак си, не можем да „стоплим манджата“ какво точно трябва да се направи… Или пък знаем какво се случва, знаем и какво е нужно да се направи, но не можем да завлечем дебелите си дупета на площада, защото „много работа си имаме в къщи“.

  Е, добре е поне, ако изложим нещата в една статия. И това е нещо. Истината винаги е в основата на всеки успех. Но може да дойде реда и на площада, и на гнева… Тогава ще се намерят ли хора, които знаят за какво са отишли да ги бият полицаите? Ще се намерят ли такива, да го направят не защото телевизорът ги е навил, не заради шоуто и не заради хонорарчетата на НПО-тата?

  Въпроси, въпроси…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.