Истините на един ветеран за Чечня

Представяме ви този разказ, защото е много показателен, колко ужасяващи може да са последтвията от овчедушието и апатията, обхванали един народ. Илюстрира с невероятна точност, как мисленето „всеки за себе си“ може да доведе до почти пълно изтребение на цяла общност. Добре е да се помнят такива истории и от тях да се вади поука, защото в противен случай, някой уроци на историята се учат по трудния начин.

4e4na-44

Сергей Масленица е роден на 6 май 1972 г и израсъл в Чечня, станица Шелковская – в семейство на терски казаци и потомствени военни. През 1991 г. родителите на Сергей и повечето му роднини загиват, по това време той учи в рязанското въздушно-десантно училище. След това се завръща в Чечня…
Воюва в двете чеченски кампании, получава рани и висши военни награди.

След съда над Улман и неговите бойци пише грубиянски рапорт, в който нарича Путин «говнокомандващ» и излиза в запас, като предварително връща наградите си. Занимава се успешно със строителен бизнес, заделя част от печалбата за семейства на загинали офицери от спецназа. Работи с «проблемни» юноши, наркомани, бездомни деца, спасява ги от наркотиците и алкохола, учи ги на руска история и руски език, пътешества с тях из планините.
На 1 септември 2010 г.Сергей и жена му пътуват по магистрала, когато пред тях става катастрофа – една от колите се преобръща и пламва. Той успява да извади двама от пътниците, а когато се връща за третия, автомобилът експлодира…
Ето една подборка от негови постинги в 2 форума, където той участваше. Полезно е да се прочетат мислите и спомените на един обикновен руснак за Русия, Чечня, войната и руския характер…


Цитат от опонент:

«А вас, господа, ви правят на последни глупаци и ви карат да загивате за нечии дребнособственически интереси…»

Уважаеми Гурон,

Отстрани, разбира се, Вие виждате по-добре, отколкото аз. Аз само съм се родил и израсъл в Чечня (Надтеречни район, станица Шелковская), после извеждах оттам семейството си и съседите (когото успях), а сетне бях «последен глупак» – от 1994 до 1996 г., и от 1999 до 2004.

И ето какво искам да Ви кажа.

През 1991-1992 гг. (още преди първата война) в Чечня бяха изклани десетки хиляди руснаци. В Шелковская през пролетта на 1992 г. милиционерите-чеченци иззеха всички ловни пушки на руското население – а подир седмица в обезоръжената станица влязоха чеченските «боевики». Те се занимаваха с прехвърляне на недвижима собственост. За целта имаха разработена цяла система от съответни знаци. Например: човешки черва, намотани по оградата, означаваха, че собственикът го няма, в къщата има само жени, готови за «любов». Женски тела, набити на коловете върху такава ограда: домът е свободен, може да се заселва. Ето защо, уважаеми Гурон, аз и онези, които воюваха заедно с мен, не мислехме за «нечии дребнособственически интереси». Мислехме за съвсем други неща.


Да, вярно е, че военните не са политици. Спомних си една история…

Моята рота беше вдигната, за да разоръжи едно чеченско змийско гнездо; тогава действаха «вованите» (спецназът на ВВ на МВР), а ние само прикривахме. Когато при командира на вованите доведоха старейшините на селото, той поиска от тях до 2 часа да му предадат 24 автомата. На това един от старейшините започна да се ебава в стил «Лукашенко». Той заяви, че в тяхното село действа законен отряд за самоотбрана, но на самите тях не им достигат автомати, затова военните са длъжни да му дадат незабавно още 20 автомата. От този отговор вованите се сащисаха – обаче ние не се смутихме. Пред очите на всички старейшината получи автоматен откос, който го преряза на две. И докато краката му още подритваха, другите старейшини чуха деликатна молба: да предадат не 24 автомата, а 100. И не за 2 часа – а за 1 час. Чеченците предадоха точно 100 автомата за 40 минути.

Поуката от тази история е следната: политиката и дипломацията са подходящи за партньор, който се държи в някакви рамки. За «партньор», който е излязъл от тези рамки, трябва да се използват други инструменти.


Виждал съм колони автобуси, към които поради вонята не можеше да се приближиш на по-малко от сто метра. Бяха натъпкани с тела на руснаци, изклани от чеченците. Виждал съм жени, които чеченците бяха разрязали на две половини с резачка за дърва. Руски деца, набити върху коловете на пътни знаци. Черва на руснаци, които чеченците «художествено» бяха намотали по оградите. Нас, руснаците, ни изчистиха от собствената ни земя, както се чисти кал изпод ноктите. И това беше още през 1992 г. – до «първата чеченска» война оставаха цели 2 години.


Грозни не го «връщаха в каменния век». В Грозни се водеше сражение. За пример мога да кажа, че моят взвод за половин ден изразходва пълен камион ГАЗ-66 със заряди за огнемети «Шмель». А местното «население» го питах къде през 1991-94 г. са изчезнали 200 хиляди руснаци…


По време на първата чеченска война бяха заловени видеозаписи на развлеченията на непълнолетни чеченци (вайнахи) с руски жени. Те караха рускините да застават голи на четири крака. После хвърляха по тях ножове като в мишени. Стараеха се да улучат влагалището. Всичко това се снима на видео и се коментира.


Руснаците през 2009 г. кардинално се различават от руснаците през 1991 г. През 1991-ва в станица Шелковская един въоръжен чеченец изби над сто руснаци – ходеше от къща на къща, спокойно презареждаше и стреляше. И никой не посмя да се съпротивлява. Но само 15 години по-късно в Кондопога, Твер и Ставропол чеченците си счупиха зъбите.


Замислете се: кой даде заповед да се воюва? Не ми казвайте, че го е направил алкохоликът Елцин. Всички решения вместо него винаги са били вземани от е…е наоколо му. Престъплението на Елцин е не в това, че въведе войските през 1994 г. – а, че не ги въведе през 1991-ва.

Роден съм и съм израснал в Чечня – станица Шелковская на Шелковския район на Чечено-Ингушската автономна република. От ранно детство пътят ми се пресече с този на вайнахите. И още тогава ме порази колко много те са по-силни духом от нас, руснаците. В детската градина между руските и вайнахските деца постоянно имаше сбивания – след които викаха родителите. И ето, че от «руската» страна винаги идваше мамичка, която започваше да се кара на своето синче.

 • «Как може така, Васенка (Коленка, Петенка), да се биеш? Не трябва да се биеш, това не е хубаво!

А откъм «вайнахската» страна винаги идваше бащата. Той шибваше един зад врата на сина и започваше да му крещи:

 • Как ти, джяляб, си посмял да се оставиш да те бие този вонящ руснак – син на алкохолик и проститутка?! Утре искам така да го набиеш, че той после винаги да се насира от страх, като те види!

В училище рядко минаваше ден без сбивания – при това на мен ми се налагаше винаги да се бия сам. И това независимо, че в моя клас имаше петима вайнахи и петнадесет руснаци. И докато аз сам се бранех срещу петимата, другите 14 «горди руси» в това време внимателно разглеждаха обувките си.

(По принцип, ако Вие използвате обществен транспорт, неведнъж сте виждали подобна картина: някакъв тъпанар се заяжда с някого, а половин автобус мъже в този момент непременно започват да се интересуват от собствените си обувки).

Върху нас постоянно упражняваха психологически натиск, търсеха слабите ни места. Малко да се огънеш – и край: ще те смажат така, че вече за нищо няма да ставаш.

Веднъж след часове ме причакаха вайнахи от горните класове. Сбихме се, разбих главата на един от тях с водопроводна тръба. Другите прекратиха боя и отнесоха ранения. На другия ден в класа дойдоха непознати вайнахи и ми определиха среща, като заявиха, че ще се бием с ножове – на смърт. Отидох. Те бяха петнадесет души, и всички яки мъже. Рекох си: край, сега ще ме заколят. Но те оцениха, че не се бях изплашил и бях дошъл сам – затова определиха срещу мен да се бие само един. Дадоха ми нож, а чеченецът излезе без оръжие. Тогава и аз хвърлих ножа и се бихме с голи ръце. След това се озовах в болница със счупвания.

А когато излязох, ме срещна бащата на онова момче, на което бях строшил главата с тръбата. Той ми каза:

 • Виждам, че си воин и не се страхуваш от смъртта. Заповядай на гости в дома ми!

После дълго разговаряхме с него. Той ми разказа за «адатите» (чеченските родови обичаи), за възпитанието, чрез което превръщат чеченските момчета в бойци, че ние, руските педераси, сме се откъснали от корените си, престанали сме да уважаваме своите старци, пропили сме се, изродили сме се в тълпа страхливи овце и сме престанали да бъдем народ. Именно оттогава започна и моено «преобуване» или, с други думи, оформяне. После настанаха «веселите времена». Чеченците започнаха да колят руснаци по улиците посред бял ден. Пред очите ми на опашка за хляб едно руско момче беше обкръжено от вайнахи, един тях се изплю на пода и му предложи да излиже плюнката. Когато той отказа, разпраха корема му с нож.

В един от класовете по време на час влязоха чеченци, избраха трите най-красиви руски ученички и ги отведоха със себе си. После разбрахме, че момичетата са били връчени като «подарък» за рождения ден на местен чеченски големец.

А после станало съвсем весело. В станицата дошли «боевики» и започнали да я прочистват от руснаци. Нощем се чували виковете на хора, изнасилвани и заколвани в собствените им домове. Никой не им идвал на помощ. Всеки бил сам за себе си, всички се тресяли от страх, а някои се изхитрявали да се оправдават «идеологически»: «Моят дом е моята крепост». (Да, уважаеми Родо, тази фраза я чух именно тогава. Човекът, който я произнесе, вече не е жив – вайнахите намотаха червата му върху оградата на собствения му дом). Ето така нас, страхливите и глупавите, ни изклаха един по един. Десетки хиляди руснаци бяха убити, няколко хиляди попаднаха в робство и в чеченските хареми, стотици хиляди избягаха от Чечня само по долни гащи. Така вайнахите решиха «руския въпрос» в отделно взета република. И успяха, защото ние бяхме нищожества, абсолютни лайна. Ние и сега сме лайна, вярно, не чак толкова редки – в лайната започнаха да се мяркат и стоманени парченца. И когато тези парченца се съберат заедно – се случват Кондопоги. Засега те са малко, но вайнахите са юнаци. Истински санитари на гората. Като резултат от тяхната културно-просветна мисия в Русия руските овце отново се превръщат в хора. Въобще, който веднъж е срещнал чеченци, има за какво да ги мрази.


Внимание! Графични кадри на насилие. Видеото не се препоръчва за деца под 18 години, бременни жени и хора със слаба психика: http://www.liveleak.com/view?i=315_1313176550

Видеото е снимано от боевиките през 1999 г. по време на нахлуването на групировката на Басаев в Дагестан. На пътя й имало наш блок-пост, личният състав на който се насрал от страх и се предал в плен. Нашите военни са имали възможност да умрат мъжки, в битка. Те не поискали това – и в резултат били изклани като овце.

Ако сте разгледали внимателно видеото, ще видите, че само на един ръцете са вързани, него колят последен. Другите имали шанс да загинат човешки. Всеки от тях е можел да се изправи, да направи последното в живота си рязко движение – и ако не успее да захапе гърлото на врага, поне да получи нож или автоматен откос изправен. Но те, виждайки, чувайки и чувствайки, че до тях колят другаря им, и знаейки, че по същия начин ще заколят самите тях, така или иначе предпочели овча смърт. Точно такава беше цялостната ситуация с руснаците в Чечня. Там ние се държахме по същия начин. И точно така ни изклаха. Впрочем, аз на всяко ново попълнение във взвода, а после в ротата ми, непременно показвах трофейни чеченски видеокасети, при това още по-шокиращи. Моите бойци гледаха и изтезания, и разпорване на корем, и рязане на глава с ножовка. Внимателно гледаха. И след това никому не можеше и да хрумне да се предаде в плен.

Вече ви разказах за речта на Рохлин. Сега да ви разкажа и какво беше после… После беше страшен бой, в който от 19 души в моя взвод живи останахме 6. И когато чеченците нахлуха в позиците ни и се стигна до хвърляне на гранати, и разбрахме, че вече може би идва краят ни – тогава видях истински руски хора. Вече никой не се страхуваше. Имаше някаква весела злоба, откъснатост от всичко. Мисълта ни беше само една: «батя» помоли да не го подвеждаме».

Ранените сами се превързваха, сами си инжектираха промедол и продължаваха боя. После влязохме в ръкопашен бой с вайнахите. И те побягнаха. Това беше преломният момент в битката за Грозни. Това беше сблъсък на два характера – кавказкия и руския, и нашият се оказа по-твърд. Именно тогава аз разбрах, че сме способни на това. Тази твърда опора съществува у нас, трябва само да бъде почистена от облепилите я говна.

В ръкопашната схватка взехме пленници. Когато ни гледаха, те дори не скимтяха – а виеха от ужас. После ни прочетоха прехванати радиограми, сред тях заповед на Дудаев: «Разузнавачите от 8 армейски корпус и от спецназа на Въздушно-десантни войски да не се вземат в плен и да не се изтезават – а веднага да бъдат доубивани и погребвани като воини».

Ние много се гордеехме с тази заповед…

Оттогава наблюдавам и се старая да забелязвам избуяването на руския на характер. По принцип, динамиката на промените е приятна – но до пълното прераждане на руснаците в правилна посока все още е твърде далече.


Някои мразят всички «чернилки». Но това е само първата, най-елементарната форма на омраза. После идва разбирането, че нито чеченците, нито арменците, нито евреите са ни виновни. Те правят с нас само онова, което ние им позволяваме да правят.


Аз съм благодарен на чеченците за урока, който ми преподадоха. Те ми помогнаха да видя моя истински враг – страхливата овца и педерас, които здраво се бяха настанили в собствената ми глава.

Ако руснаците се държаха като истински мъже – нямаше да има нужда от никакви войски. Населението на Чечня през 1990 г. беше около 1,4 милиона, от тях руснаци – 700 хиляди. В Грозни – 470 хиляди жители, от тях руснаци – 300 хиляди. В изконно казашките райони – Наурски, Шелковски и Надтеречни, руснаците бяха около 70% от населението.

Ние на собствената си земя се предадохме на враг, който беше по-малоброен 2-3 пъти от нас.

А когато дойдоха войските – просто вече нямаше кого да спасяват.

Превод: Любомир Чолаков
Източник: frognews.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

33 мнения за “Истините на един ветеран за Чечня

 1. Слава богу, че не допуснахме руски войници да пишат такива мемоари и от задунайската губерния. За незнающите 1878 – 1882 доста руски барони и графове са се облизвали да вземат на безценица ктинти местенца по морето и балканите ни …

 2. Лично мнение: Във някакъв етап от развитието си, всяка държава е провеждала „политика“ на прочистване.Ние сме дошли от майната си и сме изтрепали една камара народ за да наречем след време земите ,завзети от нас, България.След това с цената на всичко сме я бранили от други подобни „хищници“.Естествен подбор.Ако успееш да задържиш една територия достатъчно дълго ,вярваш твърдо,че е твоя.Извод: „Мачкай ,не прощавай и не се поддавай на манипулации“Доброто и злото са въпрос на гледна точка.

 3. Admin отделете моля, някаква отделна страничка за коментари на „Knight“.Задръстил е страницата.10 коментара ! Явно няма друга работа.И не мога да не го изкоментирам първия ти пост, явно не си разбрал статията Това ще последва ако не се изправим срещу безумията на „българската политическа върхушка“.Горе няма партии има понки които изпълняват нареждания отвън, а дори вече и само ги уведомяват (Танковете на Ново Село)…..

 4. AB Администратор: Внимание!
  Иванов, откланяте се от темата. Придържайте се към изложените теми в различните публикации. Нарушенa e точкa 1. Прочетете правилата за коментарите!

  „Бау-бау-бау!“
  „Бау-бау-бау!“ ☺

  Така ти звучат комент▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

 5. Мирише ми на манипулация тази статия. Да, имало е такива неща. Това е била картинката в Чечня. Е, и? Какъв е изводът? Каква е ЦЕЛТА на тази статия?

  Ще ви кажа. Тънката цел на статията е не да ни направи по-силни, а по-злобни. Да ни подтикне да се борим не с тези, които създават циганския проблем в България, а със самите цигани. Защото тук намекът е прозрачен и ясен: циганите и чернилките в България, демек, са същите като в Чечня – и следователно, са способни на същите работи. И излиза, че единственият начин да се справим с тях е да бъдем силни – тоест, способни смело да ги колим и да ги гърмим. По-смело и по-добре, отколкото го правят те.

  Е, да… То ние това трябва да можем да го правим. Вярно е. Но само в отговор и само ако се наложи. Но кажете ми по-добре, кой превърна младежите в България в лигави жалки педерасти и в тъпи страхливи овце? Не бяха ли тези същите, които създадоха и циганския проблем?

  ТЕ СА НАШИТЕ ИСТИНСКИ ВРАГОВЕ – не циганите, а ОНЕЗИ, ЗАД КУЛИСИТЕ.

  Не го забравяйте и не позволявайте да ви прилагат фокуси с отклоняване на вниманието! Защото овца е не само безхарактерното, страхливо и малодушно нищожество. Овца е също и безмозъчният глупак. Не бъдете, прочее овце – осъзнайте кой какво иска от вас и кой накъде ви води. Не всеки, който води овцете е добрият овчар. Днес овцете ги води касапина. Имайте го предвид.

  • Подкрепям те. Не са врага циганите,а тези,които създадоха тези условия те да станат паразити,и престъпници.Насочвайки омразата и енергията на обществото срещу тях само я разпиляваме глупаво и безсмислено,а и опасно. Статията показва как руската държава е предала народа си, и е съдействала за войната. За мен този извод е притеснителен защото и ние сме така.

   • … статията показва едната гледна точка в конфликта. 😉

    … а конфликта е следствие от предходни събития …

    Жал ми е за всеки загинал, но … „ако посадиш ветрове, ще пожънеш бури“.

    Знам, че ще прозвучи грубо, но като са позволили руснаците да седне на трона им внука на последния византийски император и като са позволили до наши дни да им се налага византийската политика, особено ВЪТРЕШНАТА – хак им е!

    И чечените, т.е. хазарите са си заслужили големия бой по време на императорска Русия, но се посъвземат в последно време и се връщат към корените си.
    … защото не си мислете, че чечените не са били клани, като пилци на есен!!! … от „добричките“ руснаци!!! … много преди конфликтите през 90-те!

    И си припомнете родната история, велики хуманисти и русофили: Звучите ТОЧНО така, сякаш защитавате избитите османци през 1878 г. 😉

    Да седим и да казваме, „Ах, горките хорица, т.е. войничета, които са умрели на фронта!“, „Ах, горките заселници, които са изтласкани от местните!“ … Ми, не се получава! :-/

    … и не забравяйте, че тази статия е за събития от 90-те!!! ВИЖТЕ, КАК СА СЕГА НЕЩАТА!!! 😉
    Забравихте ли, как през 90-те се палеха сгради в София, не помните ли, как тогава се роди фразата „Нека дойдат танковете“ … 😉 Много бързо забравяте! 🙂

   • Стига елементарна пропаганда, „Иванов“!… Ние тука някои не сме вчерашни. Знаем чудесно как и защо се роди фразата „По-добре танковете да дойдат“ (цитирайте точно!). Нищо не сме забравили. Точно затова сме такъв голям проблем, както виждам. Май вие (!) не помните. Или вярвате на глупости. Или се пробвате да ни манипулирате и си мислите, че наоколо всички трева пасат.

    Не ни носете вода от 99 кладенеца! Всеки народ има своята национална политика, отстоява своите интереси и може би даже, осъществява някаква цивилизационна мисия. Това са философски въпроси и не им е мястото тук, да разводняват темата.

    Не ми е жал за ислямските страни и за османците, защото аз съм от другата страна. Историята за някои като вас е като дъвка. Вашите исторически анализи и тълкувания не ме интересуват. Стойността им в дадения момент и конкретно в България, е нула.

    Впрочем, национално-освободителната борба на българския народ не е била като „освободителната борба“ на чеченците. Явно, някои народи не заслужават свобода. Просто никой няма да пусне агресивен неандерталец в супермаркет. Свободата трябва да даде статус на освободения, отговарящ на нивото на световната цивилизация. Ако народът е на нивото на орки, диваци, демони и садисти, считащи морално-духовното си състояние за „културна особеност“, той заслужава ли свобода? Дорасъл ли е за нея, ако е опасен е и за другите, и за самия себе си?

    От друга страна, руската цивилизация по-често има териториални завоевания в резултат на победи, във водените от нея защитни (!) войни (напр. с разни турски народи). Или в резултат на нулевата съпротива на местното население, което е било на много по-ниско цивилизационно ниво (сибирски „чукчи“ – евенки и др.под.). При това, руската цивилизация винаги е приобщавала местното население, цивилизовала го е и го е включвала в своята система като органична част. Колониалното мислене е абсолютно неприсъщо на руската цивилизация. Експлоатацията, расизмът, ограбването, поробването, сегрегацията, кастовизацията, геноцидът – това са типични черти на англосаксонската цивилизация, не на руската. Достатъчно е да си спомним два примера: американските индианци и чернокожите роби в САЩ… Или пък раята в Османска Турция, която е плащала верски данък и е била принизена до низша каста – ограбвана, тормозена и унижавана. Нищо подобно не е имало в руския свят.

    Така, че не ми хленчете за горките чеченци – те не били виновни, че са примитиви, които взели, та побеснели. Защото те били, видите ли, поробени и се борели за свобода. Дрън-дрън! Никога не са били унижавани и потискани от руснаците. И винаги са били доволни. Всъщност нещата в Чечня бяха съвсем, съвсм други. В един момент агентите на Фашингтон подкокоросаха чеченците, пратиха им ислямски идеологически диверсанти и терористи – да бунят народа и да го озверяват. Това си беше чиста постановка по антируски сценарий – щатска агресия с чужди ръце, както е сега в Украйна. „Националното освобождение“ не е общо желание на мнозинството чеченци. Така соросоидите искат да си мислим. Което ме кара да си мисля, дали и вие не сте поредният агент на САЩ – „агент на влияние“. Тоест, соросоид на хонорар.

    Тук говорим за конкретни събития и КАК ТЕ СА СВЪРЗАНИ С НАШАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. Кой как манипулира хората, накъде ги води и какво иска да постигне. По-добре коментирайте ТЕЗИ въпроси.

   • Иванов,,ако може да те питам нещо? Утре ,ако 4ма души(леко мургавички) започнат да колят съседа ти. Как ще реагираш?

   • Като ти чета въпроса – сам можеш да си отговориш.

    Представи си, че тези „4ма“ мургави, не са мургави, а са четирима руси руснаци, които са си купили жилища … във Варна, Сл.Бряг … или някъде другаде. Ти как ще реагираш?

    От друга страна, въпросните изстрадали руснаци от статията от преди поне 10 години са потомци на принудително заселени руснаци – крепостни селяни, заселени на мястото на преди това изкланите чечени.

    С такива закъснели статии, какво се цели? 😉

    В момента, какво става в Чечня? В МОМЕНТА!!!
    Освен това, Чечня е надежден партньор на федералното правителство в момента.
    Путин и Кадиров, така да се каже, си пият редовно чая. 🙂

    Чечня е един от най-спокойните, най-стабилните райони на РФ в Прикавказието.
    Ти, как ще коментираш това, Анонимен?

    http://rusofili.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0/

   • Ники, само една забележка– статията показва, как след като държавата не се намесила навреме, трябва народа да вземе нещета в свои ръце преди да е станало късно. Защото тогава и да се намеси държавата, вече няма да има българи, които да спасява…

  • Изводът и целта на статията, според мен могат да са различни за всеки човек и аз не съм съгласен с Вашата интерпретация.

   За мен изводът от целия материал е, че е нужна активна борба с/у тези които се опитват да ни унищожат, защото пасивността с/у агресор е пагубна и ако в даден момент агресора се опитва с „благи думи“ да възпре борбата – да не се поддаваме, понеже враговете в днешно време не бива да се оставят, колкото и слаби да изглеждат, преди да се унищожат.

   • Вие не искате да ме разберете. Аз не съм против това, което казва авторът и против ПЪРВИЧНИТЕ изводи от статията. Да, правилно – трябва да сме силни, трябва да си връщаме, когато ни бият, трябва да умеем да се защитим. Трябва да сме мъже, а не парцали , мухльовци и овце. Дотук – добре. Съгласен. Браво!
    Но зад очевидната истина, която ни се предлага, има и ВТОРИ план. Има и по-дълбоко ниво. Което вие, ако не го разберете, нищо няма да ви помогне.
    Защото май сте толкова късогледи, че виждате само пръчката, която ви бие. Но не виждате ръката, която я държи. Не виждате и на кого е тази ръка. И още по-важно, кой дава заповедите на бияча. А този, който дава заповедите – и той също може да не е най-главният. Търсете ГЛАВНИЯ враг, а не изпълнителя! Срещу него трябва да се борите – и ако успеете, всички останали по-малки проблеми автоматично ще се решат сами.
    Едва ли има по-жалък и по-нисък враг от циганите. Те са такива, каквито им е ПОЗВОЛЕНО да бъдат. А кой им е позволил? Вие ли? Или аз? Или някой ДРУГ? И ако е друг – то КОЙ е ТОЙ?…
    Освен това, отново наблягам и на ТРЕТИЯ план, който вие също не искате да видите. А той е този, че вас не случайно ви заливат, особено в последно време, с такива статии. Целта е да ви бъде отклонено вниманието от Истинския Агресор, а да бъдете насъскани срещу най-долния му под-изпълнител. Как ли ви се смеят, че се нахвърляте да хапете пръчката, с която ви шибат… И с такива статии още повече ви подкокоросват.
    Затова ви казвам: когато се съгласявате с нещо, не забравяйте, че истината е по-дълбока от онова най-първично, най-просто и елементарно послание, което ви се предлага. С него може даже да се съгласите. Но внимавайте какво ви внушават, НАКЪДЕ ВИ БУТАТ! Ако сте толкова примитивни, че не можете да се напрегнете дотам – не можете даже да разберете изобщо „ко ми приказвъ тоз пък сиа?“… или пък разбирате, но не обичате да си давате зор, защото ви боли глава… Значи ви харесва да бъдете овце. И тези, които са ви направили на овце, много ще се радват. Те даже повече ще се рават да сте агресивни, отколкото малодушни. Важното е само едно – да сте управляеми, манипулируеми и тъпи. Ако това не ви безпокои – ОК, бъдте такива, ваша си работа.

   • Явно не съм се изразил правилно, така като за мен няма никакво съмнение, че едни бедни, неграмотни и изключително лесно манипулеруеми хора като циганите(а вече и доста голяма част от българите и други народи), могат да бъдат главния проблем, а не „симптом“.
    Факт е, че са проблем, факт е също, че ако се опитваме да решим първо този проблем, то все едно да се опитваме да третираме симптомите на едно заболяване без да лекуваме източника – т.е. абсолютна загуба на време и енергия, което означава по-голям шанс заболяването да се окаже фатално.

    Моят пост беше основно насочен към източника на заболяването или най-малкото към най-опасните симптоми – не към „ринита“.

   • Забравих да добавя само още 1 нещо – времето е с/у нас – с всеки изминал ден, в който ние не унищожаваме заболяването, всички симптоми – включитекно и хремата, стават по-силни и опасни.

    Хремата днес ще стане синузит утре, а синузита ще докара още повече усложнения за вече итощения и „осакатен“ организъм…..

   • Ами дано да се усетим най-после, че проблемът е в колониалния ни статут и в отказа ни от НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ и независимост. Като се подложиш и станеш слуга (па даже и роб), не бива да се сърдиш, че са те сложили на двора да ядеш с кучетата. А пък кучетата взели, че те нападнали, нахапали те и ти изяли манджата. Ами, много ясно – прецакал си се! Значи, трябва да направиш нещо. Може би, трябва да се опиташ да се освободиш от робството си, поради което някой има и правото, и възможността, да те приравнява с кучетата (си)? Колкото повече чакаш, толкова по-лошо ще става. Няма да надвиеш животните – вместо това кучетата, ако ги нападнеш, накрая и тебе ще те изядат.

  • Братко,добре си го написал,спор няма!Имаш право за политиците!Но да казваш,че циганите не са ни проблем или си луд ,или си господин чичко от София ,където досега не е имал проблем с цигани.Ако е второто е по-лошо (в случая) ,защото тепърва ако ти се случи(не ти пожелавам),ще гледаш като луд,ако не изключим факта ,че си.. Тая измет тероризира нашето население,а ти ми говориш,а ти ми лафиш приказки от 1001 нощ!Жив и здрав да си,търси виновните пак в интернер,но не забравяй,че и до твоята къща ще дойдат !

  • Каква е ЦЕЛТА на тази статия?Когато дойдат циганите с ножове и брадви ще разбереш.

   • С ножове и брадви, казваш? Е, то и аз съм им приготвил нещичко, да ги посрещна ако дойдат. И то не е хляб и сол, ако си мислиш нещо подобно.

    Но за да не дойдат ИЗОБЩО, има само един правилен начин – трябва да бъдат спрени соросоидите от БХК, АИ, ПБГ и цял куп тям подобни, начело с Отровено общество. Трябва да им се забрани всякаква намеса в нашата политика. А за да е ясно на кого служат, трябва да бъдат дамгосани като в Русия – по закон, с добавка в името – „чуждестранен агент“. Пък после нека пак да ни дават акъл… Но, преди всичко, България трябва да стане суверенна страна, която не се интересува кой какви изисквания й налага от Брюксел или направо от Фашингтон.

    Независимост и суверенитет за България – ТОВА е решението. А не изненадата, която съм си приготвил в къщи за неканени гости. Защото както на руснаците в Чечня самоотбраната не им е помогнала особено, а е трябвало да им помогне Държавата… Така също и в България. Едни и същи правила. Една колонизирана страна (било то Русия, България или коя да е) не може да поддържа вътрешен ред. Не може даже да осигури мир и сигурност на гражданите си. Защото това също е част от националната сигурност. А гарантираната нац. сигурност би я направила силна. А пък метрополията няма сметка от това.

 6. Твърде вероятна версия и за България. Само, че тук ще насъскат да ни колят цигани и всякаква друга измет пришълци от целия свят. Нашият враг е чисто “български“ и стои в управленчески кресла по върховете на властта. Ние ги избираме, храним, поим и накрая ще позволят да ни изколят като пилета или гергьовски агнета, като няма да им мигне окото и без да има кой да ни защити-(виж линка от статията по-горе).
  http://www.liveleak.com/view?i=315_1313176550

  • Flashman, нашият враг стои в главите ни на първо място. Ако успеем да го изгоним оттам, ще успеем да го изгоним и от „креслата на властта“ и от циганските гета и отвсякъде. Но първо трябва да го изгоним от главите си, от самите нас.

   • Как го виждаш да стане това – изгонването на врага от главите?

   • Като спрем да се страхуваме, Светла. Като спрем да считаме „Преклонена глава сабя не я сече“ за народна мъдрост.

 7. 1) Това е „неновина“. Това е следствие от времето на имперска Русия: Всички чечени са изтласкани в планината и на тяхно място са заселени по разпореждане руснаци;
  2) Няколкото войни в Чечня са освободителни от гледна точка на чечените. Справка – т.1

  Хайде сега да заплачем и за източника на кръвта, с която е написал кървавото писмо Каблешков, а?

  Чечените са наследници на хазарите. При тях религиозната реформа ги е изкривила доста и са отслабнали до там, че да бъдат не просто поробени, а дори изтласкани от руснаците.

  Ако се прави в момента опит да се изкарат братята-чечени, че са много лоши, то нека да се види, какво е отношението на федералната власт на РФ към тях в момента:

  http://newsbabr.com/msk/?IDE=133719

  http://islam-today.ru/novosti/2014/10/07/ramzan-kadyrov-vozglavlaet-sestvie-v-cest-dna-rozdenia-putina/

  Мечтая да съм жив, когато всички българи се събудят и са отново заедно и за предпочитане отново обединени от старата вяра – „Добри мисли, Добри думи, Добри дела“. IYI

  • Иванов нещо ти куца историята. Чечените не са наследници на хазарите, ама няма толкова време и място да ти доказвам това, Който се интересува от истинската история знае откъде са чечените, и кои са наследници на хазарите. И ако тези брадясали примати, които колят деца на по 19-20 години са ти братя значи си много тежко болен. И като знам нивото на психиатрите в България си направо неизличимо болен. А сега с каква мярка Русия им отмерва на тези твои събратя по болест( защото не вярвам да си ингуш, чечен, ваинаха или каквото и да било от тези там същества, та предпоплагам че се родееш с тях по психичните отклонения които имаш) та с каквато мярка и да им отмери Русия да им е честита. Ако пък си им толкова голям брат на брадатите козли, отиди при тях да ти окачат червата на врата и на тебе щото така като гледам ни знаеш кой си ни от къде си демек файда от тебе няма.

   • крителин ( или по-скоро крЕтелин, ако ми позволиш 😉 ):

    1) не ми куца историята, за това вземи да си прочетеш малко историята ТИ, както историята на българите, не само на българите, които живеят южно от долното течение на река Дунав, така и на руската империя. 😉 Ако мислиш, че си мно’о запознат – посочи ми източниците си, научни. 🙂 Може да съм пропуснал нещо;

    2) колко чечени познаваш? Защото познавам няколко, да не казвам доста. О Грозни!

    А що се отнася до „брадатите … „, ти поглеждал ли си портрети на Филип Тотьо, на Ботев, Захари Стоянов … Друг е момента, че сега е модерно и педерасите да са с бради. Така, че мнението ти за „брадатите …“, някак си … звучи единствено и само емоционално, но без съдържание. 😉

    За кланетата: Имаш ли информация, как са клани чечените от руския царизъм, а след това и от Сталин. Нали знаеш: „Каквото почукало, такова се обадило.“

    Ако се пробваш да прокараш идеята, че хазарите са приели юдаизма през 9 век и са изчезнали, като едно от седемте племена на българите – в грешка си! Вярно е, че ашканазите са такива, но не всички са останали такива. Даже Плетнева е описала част от този период от Хазария в „История Хазария“ – отказването юдаизма през 10 век, след ( потушеното ) въстание на кабарите …
    Сядай да четеш, детенце. 🙂 Не само да изливаш неподплатени обиди. 😉

    Като ти гледам коментара, още малко и ще започнеш да ми говориш за нещо от рода на … „геноцид над османското население в Румелия през 1877-1878 г.“ 🙂

    Май не аз, а ти имаш нужда от психиатър, струва ми се. 😉

    Аман от такива … всякакви -фили, които забравят, че са българи. Особено русофили, които не са по добри от русофобите. :-/
    Аман от такива, които си мислят, че само българите в Дунавска България са българи. :-/

    Струва ми се, че от теб няма няма файда, защото „невежеството е сила“ ( „1984“, Дж.Оруел ).
    … но е сила не за невежия, ако ме разбираш. 😉

   • Ало, Иванов, „вежия“… Много знаещия и просветения. Намери в Уикипедия „Ефектът на Дънинг-Крюгер“ – много ще ти помогне, ако го прочетеш.
    Пък и на мен ми приличаш не толкова на експерт, колкото на измамник. Не ти вярвам за горките клани чеченци – я ни дай източници, да те видим от къде четеш.

   • „Иванов“, аз например, не съм „русофил“. Просто обичам истината и я защитавам навсякъде, където я виждам. Ако я виждам в Русия – значи, защитавам Русия. Не съм виновен аз, че Русия е страна, несправедливо ограбвана, експлоатирана, а отскоро вече и нападната. Вземам страната на истината и на правдата. Ако истината и правдата бяха в САЩ, щях да защитавам тях. Уви, в дадения исторически момент не е така. Пък и в миналото нещата не са били много по-различни. „Русофилството“ ми е ОБОСНОВАНО, а не е глупаво, безпринципно, сантиментално и романтично. Така, че не ни манипулирай, а бегай да тролиш другаде. Естествено е да се интересувам къде какво става по света, кой крив – кой прав. Защото ако не знам какво става и нямам отношение, утре и мен ще ме подпалят. Достойните хора защитават себе си, близките си на първо място; но СЪЩО ТАКА и правдата – навсякъде, където я виждат. Това е то истинският „интернационализъм“. Айде сега пий една бира и бегай да се успокоиш.

   • Сега дали ще ме наричаш Крителин или Кретелин ми е все тая. Гледам че като си излагаш аргументите си ги номерираш затова ще се оптиам за малко да бъда и аз като теб – светлия пример на историческа мисъл и блестящ ум.
    1.Г-н Иванов не мислех да влизам с теб в исторически спорове защото е дълга тема. Вадят се аргументи и източници пишат се огромни постове а аз имам и други неща за вършене които са далече от това да те инфоримирам тебе. Сега обаче освен горе споменатия проблем( с психичните отклонения ) виждам че май съвсем не си добре с мозъка. Имаш проблем с усвояването на информацията г-н Иванов ( което прави евентуална полемика на тема история между нас безмисленна понеже ще четеш а нищо няма да разбираш ),
    2. Ти може да се обръщаш към мен с Кретелин няма проблем, аз към теб ще се обръщам с „о неразумни юроде “ смятам че така е редно след като мозъка ти не може да обработва текст значи по моите китерии си неразумен.
    3. Та юроде неразумни да ти напомня че не съм се заявил и не се смятам нито за русофил нито за русофоб нито пък съм споменавал нещо за дунавски , бесарабски, волжски и прочие българи
    4.Друго което искам да ти напомня юроде ,като взе да намесваш Ботев е следното : Ботев заради подобни истъпления е сформирал чета и влязъл в бой с превъзхождаща го по въоръжение и по брой професионална турска армия. не е тръгнал с ятаган да коли цивилни турци на по 19-20 години, освен това юроде когато турските войски са клали, Ботев тогава се е противопоставил, а не 100 години по-късно да се бие с турци които идея си нямат кой кого е клал в миналото. Та твоите братя като са толкова смели да бяха скочили на Сталина не да колят момчета които преди 3-4 месеца са били абитуриенти, после постъпват на наборна военна служба и са изпратени в Чечня дори без да им кажат къде ги изпращат. Повечето от тези деца са мислели че се сформира нов уралски полк от който ще бъдат част и едва на място са разбрали че отиват на реални бойни действия.
    5. И сега неразумни юроде, искам да ти кажа че ми дреме на дедовия колко чеченци познаваш ти сигурно и числата познаваш ( или поне се надявам да е така ) но това те прави професор по математика точно толкова колкото познаването на чеченци те прави специалист по чеченската история и етнос. пример : ти сигурно и много българи познаваш ама виж колко си зле по българска история
    6.По въпроса за Плетнева юроде неразумни, още няма консенсус в историческата наука да се приема за последна инстанция написаното от нея.
    7, И друго неразумни юроде искам да ти призная ,че си нямах представа ,че има мода при педалите да носят бради, там не съм капацитет за разлика от тебе. Вероятно освен повече чечени познаваш и повече педераси от мен, но пък няма лошо и от теб да науча нещо ново. Така ще докажем с теб максимата че и от най-големия глупак човек може да научи нещо.
    8 И последно неразумни юроде, понеже от предния ми пост нищо не си разбрал, се надявам,че въпреки всички трудности от този поне нещо ще вденеш и да не пишеш после че съм казал неща които дори бегло не съм засягал.
    P.S. И чети неразумни чети! Дори и да не осмисляш текста, пак чети! Все отнякъде трябва да започнеш ,УСПЕХ!!!

   • Много си се потрудил, но дали е имало смисъл?… Сещам се за оня, изморения философ…

    Освен това, има смисъл да пишеш само при положение, че не отговаряш на уеб трол. Или, че като съзнателно отговаряш на някакъв трол, го правиш само заради ДРУГИТЕ, които четат.

    Пропагандните агенти (троловете, демек) са най-мерзката част от нета. Но за съжаление, те проникват навсякъде, за да си изкарат юдините левчета. Нямаме гаранция, че не работят и на този сайт. Формално може да спазват някакви правила, за да не ги трият. Но иначе си карат строго по методическите указания на Държ.департамент за тролове, където си пише как се води информационна война. И конкретни указания се дват.

    Това е също една от ТЕХНИТЕ тези, на Държавния департамент (и на ЦРУ, да речем, като аналитически „бекграунд“ на ДД). На едно от първите места по важност, това е да се оплюва Русия и руския народ. Конкретен начин: например, да се изкарват чеченците невинни поробени страдалци, които поради тормоза и униженията били въстанали срещу окупатора…

    Просто виж, да речем, че се засяга някаква тема. Тролът си отваря методичката, гледа, намира нещо по темата (а там има инструкции по много разни теми) и му светва: аха! – ето това пасва! – и готово, започва да си излага теорийката. И, ей го – на: два постинга – две левчета, за пет минути. Берекятверсин, си мисли тролът. А ако се счита за по-горен трол, с „аналитични способности“ (те не са особено скромни), то може да е защото вече получава и повече от левче на коментар? Та, такива ми ти работи. Не го знаеш какъв е… Но по тезите, които защитава, здравата понамрисва.

   • „ЙевалЪ, пич!“ Убедителен си! 🙂

    Нави ме! 🙂

    Освен за руснаците! 😉

    Ясно, колко познаваш историята на българите, щом така яростно защитаваш руснаците. Не забравяй, че Русия ( под каквато и да е форма ) е направила повече поразии на Дунавска България от UK, Франция и САЩ, взети заедно. 🙂 Не забравяй, че и в момента се наливат луди пари за т.нар. „македонско самосъзнание“. 🙂 Защо ли? 😉
    … но защитавай ги горките руски абитуриенти! 🙂 КОЙ ГИ Е ПРАТИЛ ДА СЕ БИЯТ В ЧЕЧНЯ? 😉 Кой ги е пратил там на „заколение“??? ☺☺☺ Нали знаеш, че не е виновен този, който яде баницата, а който я дава. 🙂 В случая, не кой коли абитуриенти, а кой ги е пратил там неподготвени. 🙂

    … виж, от кога е статия и сравни сегашната ситуация в Чечня, момче. 🙂

    Но … ТИ си прав! 🙂 Твоята гледна точка е ПРАВИЛНАТА!!! 🙂 Убеди ме! 🙂

    ПРИЕМАМ ТВОЯТА ПОЗИЦИЯ!

    Така доволен ли си? ☺☺☺

   • AB Администратор: Внимание!
    Knight, откланяте се от темата. Придържайте се към изложените теми в различните публикации. Нарушенa e точкa 1. Прочетете правилата за коментарите!

    ЦИТАТ: „ЙевалЪ, пич!“ Убедителен си! 🙂

    Това е типичният стил на един типичен трол. Дали пък не е наистина трол?… Ми, кой го знае… ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

   • Добре, съжалявам. „Иванов“ – „мило другарче, няма вече да правя така“. Но, както казал папагалът от вица – „Ей, Петров!… Ти си знаеш…“

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.