Искаме да извадим и очите на Самуил!

Точно така! Не стигат извадените очи на 14 хиляди български войници. Сега трябва да извадим и очите на самият Самуил. Това което не довърши византиецът Василий Българоубиец трябва да го довършим днес – 1000 години по-късно. Така трябва. Някак си, никак не е модерно и умно, нито пък красиво да подклаждаме българската гордост или да възкресяваме спомена за историята. Национализма, както си спомняте беше убит от Иван Костов още през 1998 година, когато самият Костов тогава се похвали от трибуната на Народното Събрание, че го е убил. След това убийството на българския национализъм беше присвоено от Надежда Михайлова, след това от Симеончо, Соломончо, и т.н. и т.н., та до наши дни.

През наши дни всеки достоен соросоид трябва да се отрече от кръвта си, да плюе на историята си, да обругае произходът си и да лисне една кофа боя някъде. Ако розовата е свършила – има черна, черна като продажната и безродна душа на соросоида. Култивираното „Гражданско общество” не може да преживее факта, че някой може да мисли вместо него. Може и да събере едни пари без фондация „Америка за България” и „Отворено общество“. Може да има добра и истинска идея и без „изработваните” от „Работилницата за гражданските инициативи”. Това е нечувано.

Boia 2

Лампите около паметника бяха залети с боя.

Sveteht

Клоун със светещ костюм прави маймуджалъци около паметника

Разбира се умните и красивите веднага го измислиха. Интересно е тук, че и двете „акции” на „гражданското общество” са отразени на момента от „OFFNews”. Това вероятно е случайност. В „OFFNews” пишат само изтъкнати и изявени граждани, както е видно. Малко по-надолу обаче се вижда кои са партньорите на сайта – Фондация „Америка за България“!! Ето на чия хранилка са „гражданите”. Същото измислено сайтче прави и анкета наречена „Харесвате ли паметника на цар Самуил?” Същото измислено сайтче час по час бълва манипулации и „оформя идеологически” гражданите. За съжаление не е само то. Но сега няма да правим списък на „умните, красиви и богати“ медии.

OFFFСега полицаите протестират. Малко са им парите, тежка им е работата. Живи да ги ожалиш. А те заслужиха ли повече? Заслужиха ли по-големите си заплати? Колко пъти наказаха крадците по селата? Колко пъти си затваряха очите за циганските набези? Колко пъти са оставяли безнаказано да се измъкне престъпник и убиец? Колко бабички и дядовци са спасили от побои и грабеж? Докато седяха с ръце в джобовете пред парламента и пазеха друсани моми по голи цици, нашите майки и бащи, деца и роднини ставаха жертва на „ромската интеграция”. Селата обаче свършиха – паразитът пъпли към града. Там знае, че е на сигурно и гладен няма да остане. „Български Хелзинкски комитет“ го пази, МВР – също. То ще арестува, ако някой посегне на „интеграцията” и се опита да защити национализма.

1014-та след битката при Ключ, без очи остават 14 хиляди български войници. 1000 години по-късно става ясно, че жертвата им и очите им са отишли напразно. 1000 години по-късно, техните потомци продават земята напоена с кръвта за 1.50 квадратен метър. За да е „законно”. 1000 години по-късно техните наследници съвсем „законно” се отказват от държавата си. 1000 години по-късно наследниците на самуиловите войници искат да извадят очите и на самият Самуил. Ще го направят срещу един банков превод от „Америка за България”.

SamuilP.S. Мястото на паметника на Самуил е избрано точно. Той се намира срещу другия паметник, увековечил трагедията на самуиловите войници. Samuilovi voiniciP.S. Скулптурната техника, при която очите се инкрустират с цвят или друг материал е позната от дълбока древност.

1_big-257x360IICM

Бронзовата глава на Севт ІІІ,  Тракийска монументална портретна пластика от елинистическия период.

ANONYMOUS BULGARIA


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!
Advertisements

3 thoughts on “Искаме да извадим и очите на Самуил!

  1. Паметникът пречи на соросоидите и на господарите им да погребат истината, за да бъде забравена. Защото им е неудобна. И преди всичко истината, че Самуил е БЪЛГАРСКИ цар. Пък и някои други неща, противоречащи на днешната идеология на гРобализма. Хеле, пък за кръстовете – единият в ръката му, другият на короната му – как ли пикаят газ от злоба, като го гледат? Хич не са политкоректни, нали? Но сигурно няма да посмеят да си признаят, ако ги питаш. По-скоро ще ти донесат от 99 кладенеца вода, че уж очите му били „страшни“. Е, па нека да са страшни! Точно това е идеята! И на вас, изроди такива, ще са страшни, ако видите, че са ви ослепили децата – комбалите ви сами ще изскочат. А за Самуил тези 15 000 воини са били като деца. Това не са ви на вас Симеончо Саксофонкиборготски, или Боко Тиквоча, или тям подобни днешни властелини – лакоми предатели и подлеци, без морал и съвест. Самуил е бил вярващ, нравствен човек.

    Да не се отклонявам, направо ще обобщя: понякога историята е грозна и неудобна, но тя трябва да бъде пазена и помнена такава, каквато е, защото дадени събития действително са се случили, те са обективни факти. И Батак трябва да се помни, и Ахелой. Нека бъдещите поколения сами да си правят изводите. Дано да не са по-глупави (и) от нас. Впрочем, отдавна беше нужен паметник на Самуил. Не знам дали е избрано най-подходящото място, но приветствам самия паметник.

    Във всеки случай паметникът на Самуил ми харесва много повече, отколкото скулптурите на ослепените му войници. Не съм фен на социалистическия модернизъм – оня грозно-страшен стил, който тотално се намърда в България, па нагади и окъка пейзажите по цялата страна. И май няма да си отиде, докато и последният болен ненормалник от нея щкола не умре и не престане да трови душите на младите художници.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s