Миротворци на ООН разменят храна и лекарства за секс!

Миротворците на ООН, заминали в Хаити на доброволни начала, злоупотребявали сексуално с 225 жени и непълнолетни момичета.

m6840147_514x260-mission-history

Жертвите разказват, че са принуждавани да спят с доброволците в замяна на продукти и консумативи от първа необходимост.

Жените от селските райони получавали храна и лекарства, а жителките на градове се сдобивали с лаптопи, телефони, парфюми, обувки, дрехи и пари.

Всичко това става ясно от доклад, разработен от службата за вътрешен надзор на ООН. Службата изследва как миротворческите мисии на световната организация се справят с проблема със сексуалните злоупотреби и експлоатация, който е известен от десетилетие.

Докладът установява, че около една трета от предполагаемите сексуални злоупотреби включват лица под 18-годишна възраст. Отбелязва се още, че помощта за жертвите е „крайно недостатъчна”.

Следователи са разговаряли с 231 души в Хаити, които свидетелстват, че са имали разменни сексуални контакти с миротворци на ООН.

Само 7 от тях, обаче, били запознати с политиката на ООН за забрана на сексуалната експлоатация и злоупотреби, а нито една не е знаела за горещата линия на мисията за подаване на сигнали за такива случаи.

Източник: lentata.com


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!
Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s