През идващите 10 до 15 години развитието на България няма да е нагоре

anonymous

Не искам да съм лош пророк, но през идващите 10 до 15 години развитието на България няма да е нагоре, а надолу. Това, което е сега след 10 год. ще ни се струва рай.

България върви към своя естествен край на пълен банкрут и вече е късно за промени. Пътят нагоре минава през производство и износ, не през строителство на молове и вземане на милиарди заеми (заем за нови машини или нови технологии – да. Hе ми е напълно ясно за какво бяха сегашните заеми).

Да произведеш е половината работа, остава да изнесеш и продадеш. Ние не умеем и двете – нито можем да произведем стока с добра печалба, нито можем да я продадем. Не можем да произведем, защото нямаме производствена инфраструктура (фабриките бяха откраднати или съборени), нямаме и качествена работна ръка (вече). Не можем да продадем, защото в цял свят е пълно с ненатоварени мощности за производство на всякакви стоки – просто няма платежоспособно търсене. Така че пътя е надолу до снижаване на жизнения стандарт до 1/2 от сегашния, което означава и загуба на инфраструктура, тъй като българите няма да могат да плащат нито ток, нито вода.

Близкия фалит на топлофикациите е първата лястовичка, която ни известява, че България се е запътила към 19 век. Тази траектория на пълно икономическо фиаско беше предначертана от бившата номенклатура и нейния боен отряд – ДС. Пропуснах да кажа, че пенсии и медицинско обслужване ще има само за ограничен кръг от държавни служители, и то ако все още съществува ЕС, иначе ни чака съдбата на Сомалия и Етиопия. Aко ЕС се разтури – а то натам върви – София, Пловдив, Варна, Русе ще заприличат на Пном Пен по времето на Пол Пот и Йенг Сари, ще бъдат напуснати малко по малко от населението поради липсата на елементарна инфраструктура – ток, вода, канализация и т. н. При тези обстоятелства единствената стратегия за оцеляване на българите е тяхното сдружаване с цел колективна обработка на земята и колективна защита от върлуващите – да не казвам какви – банди; ще се появят глад и епидемии от болести, за които сме забравили, че съществуват, или сега ни изглеждат невинни. Този кошмар ще продължи дълго, възможно е столетия и хората ще свикнат със своето битие – така, както е било многократно в човешката история.

Няма какво да се чудим защо с всеки изминал ден кандидатите за напускане на България стават все повече и терминалите по летищата се задъхват. Ежедневен стрес, насилие, агресия, убийства, блудства, бедност – душевна и финансова. Комплекс от фактори, превръщащи ежедневието в кошмар. То и няма как да е по-различно – 25 г. една и съща политическа банда прави хората на луди. Тъпче, лъже, краде, лапа, пърди и дебелее на наш гръб. Убиха и живеца, и надеждата, съсипаха народеца. Дадоха простор на най-перверзната част от човешката природа, на простащината, агресията, малоумието. Това е резултата. За щастие света е голям и спасение дебне отвсякъде …..

Евгени Тодоров

Искате ли да публикуваме вашия материал в ANONYMOUS BULGARIA? Пратете ни го тук.


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!
Advertisements

17 thoughts on “През идващите 10 до 15 години развитието на България няма да е нагоре

 1. Нека спестим взаимни нападки – написаното е глас на един от нас, утре може да си ти или ти, или той или тя.
  Следва да се замислим… впрочем, когато някой събере сила да изпрати материал, означава едно – има какво да ни каже и е решил да го направи – не искаш да го прочетеш, недей тогава. Нека не се правим на по-умни от другите. НИЕ сме другите…
  Никога не знаеш кой стои срещу теб. Винаги внимавай. Нека се отнасяме с уважение и респект един към друг!

  • Да, вярно! Извинявам се. Просто малко се издразних, че човекът хем е недоволен, пише и споделя откритието си – колко било всичко лошо, хем пък нищо не е в състояние да предложи. Но, какво пък… Все е нещо. Да го погледнем от добрата страна! Днес се е усетил, че работата е зле – ОК, и това си е напредък. Някои и до там още не са стигнали. Твърдят, че било супер готино сега тука, „при демокрацията“.
   А утре Евгени може да отиде и по-нататък. Може и да се усети кой е виновен. Пък току-виж, вдругиден му дошла и някоя спасителна идея. Дано по този път да върви.

   • И не само – дори може да се окаже, че се връща оттам, накъдето сме тръгнали. Това времето ще покаже! Дотогава е необходимо единствено да помагаме, за да има повече будни и прогледнали хора. А това става с доста сериозни усилия. Смятам, той дава своя глас в правилната посока.

 2. Няма ясен анализ ЗАЩО стана така. Е, освен клишираните глупости за „другарите от ДС“… Да, точно така – ДС, и „другарите“. ТЕ са, те! (Ха-ха…) Но те, милото ми то, бяха само изпълнителите. Кой стоеше ЗАД тях, кои са силите, на които те се продадоха, и на които и до днес се продават нашити политикани, предавайки и интереса на България? Унищожавайки „между другото“ страната и народа?
  Ни гък – ни мък. Не знае човекът. Лошо щяло да бъде. Ами мерси, колко си умен, аплодисменти! Аланколу, ние това и без тебе си го знаем! Само кретените още не са го разбрали. (То не, че те са малко в България, де…) Естествено, че при това положение – след като няма анализ ЗАЩО се е стигнало до тук, нормално е да няма и някакво ясно, членоразделно предложение, как да се излезе от ямата.

  И така, да обобщим: нито причини са посочени, нито предложения са дадени.
  И тогава, каква е ползата от този жален сополив и плачлив самосъжалителен пасквил? НУЛА.

  Евгени, язък за ресурсите, които си заел на сайта. Още малко поработи над себе си, порасни малко в политическо и идеологическо отношение, и тогава ела пак да се пробваш.

  • Анализите прави всеки сам… Големецо! Не тъгувайте за използвания ресурс, замислете се вие вашия оползотворявате ли!..

  • Бе, направо „анализа“ на Вигени, т.е. Евгени е в стил „Една жена каза на опашката за пенсиите пред пощата“. 🙂

   Протестомрежовисти, соросоиди и др. подобни се развихриха в последно време с черногледи коментари, т.е. „анализи“, кой от кой по-черен, кой от кой по-ултра виолетов. 🙂

   Че е зле положението в България – ЗЛЕ Е!
   Странното е, че се прокрадват тук-там малки светлинки, които могат да се видят дори в черните новини по телевизията, но всичко е процес. 😉 Не може след 45 години комунизъм и 25 години умишлена разруха, за 2-3 месеца всичко да се оправи.

   То, ако не се тръгне към подобряване, „големите“ няма да успеят да се оправят срещу „пролетаризираните от самите тях маси“! 🙂

   „Това не са новини. Това са следствия. Това са неНОВИНИ.“

   http://www.lentata.com/search/?keywords=%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8

   Неновините са не само по отношение на „чалга културата“, а по отношение на цялото общество в световен мащаб. Неновините са следствия от поредица умишлени действия; неновините са резултат на единен и умишлен процес в световен мащаб, който е започнал ( да не се изхвърлям много, но ) през 17 век, най-видимото събитие/действие от началните действия на този процес е Парижката комуна. Неприятното положение в България в момента е частен случай. Лошото е, че нашия частен случай е по-лош от частния случай в … UK, например. Или в Париж и по-конкретно предградията му. :-/

   Да го кажем на Вигени, т.е. на Евгени: Момче, не е достатъчно да кажеш, че стаята в която живееш е разхвърлена и може да бъде по-разхвърлена. 😉 Дай причините и се замисли, дали маменцето ти, няма да ти „набие обръчите“, че да си я оправиш. 🙂 🙂 🙂

  • Добре бе, аланкоолу – сядай и напиши кой дирижира играта, кого слушат БКП и нейните отрочета заедно с ДС и как да се излезе от това положение! Нали казваш че това е най-важното и щом критикуваш, значи знаеш и решението на критикувания от теб проблем! Най-лесно е да се намират кусури във всичко – много стара истина, но ползата от това е малка!

   • Ха, да дам отговора? Аз!?… Нищо по-лесно от това… И два реда са ми много.
    Но аз искам ВИЕ да си размърдате малко мозъците – хайде напънете се, моля ви! Знаете ли колко енергия консумира един мозък? При това, винаги – даже когато спите? Много повече, отколкото мускул със същото тегло, когато работи. И къде и за какво отива при вас тази енергия?…

  • Да, трябва ясен отговор на 2 въпроса КОЙ е виновен? и Какво да правим? Външни сили на най-високо ниво,които стоят зад глобализацията и НСР. ДС другарите бяха изпълнители. Но защо такава брутална омраза и жестокост към бг народ от тези хора на на-високо световно ниво? Само слепците не виждат,че няма вече държава БГ,а територия ,но която живеят някакви хора,които вече не са и народ. И най-лошото предстои.

   • Ники, отговори ако искаш на Владо Помаков, защото той не бил се сещал, кой стоял зад ДС. Кой се криел зад „другарите“ (пък то и зад демонократите и еврейоатлантиците, пак тези същите се крият), накратко – кой реално дърпа конците в България. Светни го човека (ако искаш), че на мен вече ми писна постоянно да го играя Прометей.

 3. Страшно черногледо, макар… Все пак твърде близо да сме до централна Европа, пък и там имат опредено нужда от външна граница… Срещу кого ли… Бих добавил единствено няколко думи и относно силната диверсификация на пазара и на зависимостта от руския газ – сега сме свободни да го купуваме същия от… Гърция… Зловеща картината е, да се мисли нужно е!

  Събуждайте се българи! От вас зависи да бъдете обективни в преценките си и да не допускате описаната картина да се изрисува докрай!

  Използвайте силата на мисълта! Нека тя бъде с вас!

 4. Автора е яко депресиран тип…..пий си хапчетата момче докато не си скочил от някой покрив….аз виждам твоя живот да става по зле и по зле….България става от ден на ден по добре, прав си само за едно….споменаването на държавна сигурност в убиването на икономиката ни….

  • Повече чети, по-рядко пиши по форумите. И още нещо – използвай си мозъка за мислене, не само за пазене на равновесие…

   Държавна сигурност е имало и винаги ще има, независимо какво е името на отдела или твоите разбирания за какво служи този отдел. А повтаряш празни приказки за нечия вина, чети – чети повече!

   • Абсолютно си прав, Владо! Това го вмяташ, предполагам, не защото НА ТЕБ или НА МЕН (т.е. НА НАС) не ни е ясно, че „бай хуй“ най-вероятно е трол. А по-скоро, като предупреждение. Да не би някой заблуден, дето от вчера е тръгнал да чете по сайтовете, да не се е усетил.

    То, и до ден днешен все още има такива хора, които хич даже хабер си нямат, какво е туй нещо „трол“. И съвсем на сериозно възприемат всички коментари. Мислят си, горките, че само някакви такива едни честни и загрижени хорица коментират по форумите и си пишат истинското, „искрено и лично“ мнение.

    То има и такива, естествено. Има и автентични, честни коментатори. Тях ги движи нещо – да речем, патриотичните им идеали… Съвест, да речем, стремеж да се оправи нещо…
    Но поне половината писачи ги движи хонорар от по левче за постинг, включително и за чуждите отговори.

    Алооо, заблудените – прочетохте ли го това? А така, браво! Ха продължавайте сега да си четете коментарите.

 5. Ами, не се пробвай да ставаш „лош пророк“. :-/

  Ако развитието е „надолу“, това означава да е гръмнал АЕЦ-а и да е настанало нещо, като в Припят.

  От друга страна, опита да се спретне нещо, като украинския Майдан в България се провали през 2013 г. Ако има гражданска война, то тя няма да е толкова унищожителна, като тази в Украйна. НАПРОТИВ: чисто и просто ще помогне за изчистване на деструктивните елементи и организации. 😉

  От друга страна, коментара ти ( визирам Евгени Тодоров ) щеше да хване ухо, ако беше направен през 2011 или по-рано.

  Също така, коментари, изказвания и др. подобни от рода „не искам да съм лош пророк, но …“ или „не съм на страната на този ( или онзи ), но …“ … много са … ШАБЛОННИ! Като по СЦЕНАРИЙ! 😉

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.