През идващите 10 до 15 години развитието на България няма да е нагоре

anonymous

Не искам да съм лош пророк, но през идващите 10 до 15 години развитието на България няма да е нагоре, а надолу. Това, което е сега след 10 год. ще ни се струва рай.

България върви към своя естествен край на пълен банкрут и вече е късно за промени. Пътят нагоре минава през производство и износ, не през строителство на молове и вземане на милиарди заеми (заем за нови машини или нови технологии – да. Hе ми е напълно ясно за какво бяха сегашните заеми).

Да произведеш е половината работа, остава да изнесеш и продадеш. Ние не умеем и двете – нито можем да произведем стока с добра печалба, нито можем да я продадем. Не можем да произведем, защото нямаме производствена инфраструктура (фабриките бяха откраднати или съборени), нямаме и качествена работна ръка (вече). Не можем да продадем, защото в цял свят е пълно с ненатоварени мощности за производство на всякакви стоки – просто няма платежоспособно търсене. Така че пътя е надолу до снижаване на жизнения стандарт до 1/2 от сегашния, което означава и загуба на инфраструктура, тъй като българите няма да могат да плащат нито ток, нито вода.

Близкия фалит на топлофикациите е първата лястовичка, която ни известява, че България се е запътила към 19 век. Тази траектория на пълно икономическо фиаско беше предначертана от бившата номенклатура и нейния боен отряд – ДС. Пропуснах да кажа, че пенсии и медицинско обслужване ще има само за ограничен кръг от държавни служители, и то ако все още съществува ЕС, иначе ни чака съдбата на Сомалия и Етиопия. Aко ЕС се разтури – а то натам върви – София, Пловдив, Варна, Русе ще заприличат на Пном Пен по времето на Пол Пот и Йенг Сари, ще бъдат напуснати малко по малко от населението поради липсата на елементарна инфраструктура – ток, вода, канализация и т. н. При тези обстоятелства единствената стратегия за оцеляване на българите е тяхното сдружаване с цел колективна обработка на земята и колективна защита от върлуващите – да не казвам какви – банди; ще се появят глад и епидемии от болести, за които сме забравили, че съществуват, или сега ни изглеждат невинни. Този кошмар ще продължи дълго, възможно е столетия и хората ще свикнат със своето битие – така, както е било многократно в човешката история.

Няма какво да се чудим защо с всеки изминал ден кандидатите за напускане на България стават все повече и терминалите по летищата се задъхват. Ежедневен стрес, насилие, агресия, убийства, блудства, бедност – душевна и финансова. Комплекс от фактори, превръщащи ежедневието в кошмар. То и няма как да е по-различно – 25 г. една и съща политическа банда прави хората на луди. Тъпче, лъже, краде, лапа, пърди и дебелее на наш гръб. Убиха и живеца, и надеждата, съсипаха народеца. Дадоха простор на най-перверзната част от човешката природа, на простащината, агресията, малоумието. Това е резултата. За щастие света е голям и спасение дебне отвсякъде …..

Евгени Тодоров

Искате ли да публикуваме вашия материал в ANONYMOUS BULGARIA? Пратете ни го тук.


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!
Advertisements

17 thoughts on “През идващите 10 до 15 години развитието на България няма да е нагоре

 1. Нека спестим взаимни нападки – написаното е глас на един от нас, утре може да си ти или ти, или той или тя.
  Следва да се замислим… впрочем, когато някой събере сила да изпрати материал, означава едно – има какво да ни каже и е решил да го направи – не искаш да го прочетеш, недей тогава. Нека не се правим на по-умни от другите. НИЕ сме другите…
  Никога не знаеш кой стои срещу теб. Винаги внимавай. Нека се отнасяме с уважение и респект един към друг!

  • Да, вярно! Извинявам се. Просто малко се издразних, че човекът хем е недоволен, пише и споделя откритието си – колко било всичко лошо, хем пък нищо не е в състояние да предложи. Но, какво пък… Все е нещо. Да го погледнем от добрата страна! Днес се е усетил, че работата е зле – ОК, и това си е напредък. Някои и до там още не са стигнали. Твърдят, че било супер готино сега тука, „при демокрацията“.
   А утре Евгени може да отиде и по-нататък. Може и да се усети кой е виновен. Пък току-виж, вдругиден му дошла и някоя спасителна идея. Дано по този път да върви.

   • И не само – дори може да се окаже, че се връща оттам, накъдето сме тръгнали. Това времето ще покаже! Дотогава е необходимо единствено да помагаме, за да има повече будни и прогледнали хора. А това става с доста сериозни усилия. Смятам, той дава своя глас в правилната посока.

 2. Няма ясен анализ ЗАЩО стана така. Е, освен клишираните глупости за „другарите от ДС“… Да, точно така – ДС, и „другарите“. ТЕ са, те! (Ха-ха…) Но те, милото ми то, бяха само изпълнителите. Кой стоеше ЗАД тях, кои са силите, на които те се продадоха, и на които и до днес се продават нашити политикани, предавайки и интереса на България? Унищожавайки „между другото“ страната и народа?
  Ни гък – ни мък. Не знае човекът. Лошо щяло да бъде. Ами мерси, колко си умен, аплодисменти! Аланколу, ние това и без тебе си го знаем! Само кретените още не са го разбрали. (То не, че те са малко в България, де…) Естествено, че при това положение – след като няма анализ ЗАЩО се е стигнало до тук, нормално е да няма и някакво ясно, членоразделно предложение, как да се излезе от ямата.

  И така, да обобщим: нито причини са посочени, нито предложения са дадени.
  И тогава, каква е ползата от този жален сополив и плачлив самосъжалителен пасквил? НУЛА.

  Евгени, язък за ресурсите, които си заел на сайта. Още малко поработи над себе си, порасни малко в политическо и идеологическо отношение, и тогава ела пак да се пробваш.

  • Анализите прави всеки сам… Големецо! Не тъгувайте за използвания ресурс, замислете се вие вашия оползотворявате ли!..

  • Бе, направо „анализа“ на Вигени, т.е. Евгени е в стил „Една жена каза на опашката за пенсиите пред пощата“. 🙂

   Протестомрежовисти, соросоиди и др. подобни се развихриха в последно време с черногледи коментари, т.е. „анализи“, кой от кой по-черен, кой от кой по-ултра виолетов. 🙂

   Че е зле положението в България – ЗЛЕ Е!
   Странното е, че се прокрадват тук-там малки светлинки, които могат да се видят дори в черните новини по телевизията, но всичко е процес. 😉 Не може след 45 години комунизъм и 25 години умишлена разруха, за 2-3 месеца всичко да се оправи.

   То, ако не се тръгне към подобряване, „големите“ няма да успеят да се оправят срещу „пролетаризираните от самите тях маси“! 🙂

   „Това не са новини. Това са следствия. Това са неНОВИНИ.“

   http://www.lentata.com/search/?keywords=%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8

   Неновините са не само по отношение на „чалга културата“, а по отношение на цялото общество в световен мащаб. Неновините са следствия от поредица умишлени действия; неновините са резултат на единен и умишлен процес в световен мащаб, който е започнал ( да не се изхвърлям много, но ) през 17 век, най-видимото събитие/действие от началните действия на този процес е Парижката комуна. Неприятното положение в България в момента е частен случай. Лошото е, че нашия частен случай е по-лош от частния случай в … UK, например. Или в Париж и по-конкретно предградията му. :-/

   Да го кажем на Вигени, т.е. на Евгени: Момче, не е достатъчно да кажеш, че стаята в която живееш е разхвърлена и може да бъде по-разхвърлена. 😉 Дай причините и се замисли, дали маменцето ти, няма да ти „набие обръчите“, че да си я оправиш. 🙂 🙂 🙂

  • Добре бе, аланкоолу – сядай и напиши кой дирижира играта, кого слушат БКП и нейните отрочета заедно с ДС и как да се излезе от това положение! Нали казваш че това е най-важното и щом критикуваш, значи знаеш и решението на критикувания от теб проблем! Най-лесно е да се намират кусури във всичко – много стара истина, но ползата от това е малка!

   • Ха, да дам отговора? Аз!?… Нищо по-лесно от това… И два реда са ми много.
    Но аз искам ВИЕ да си размърдате малко мозъците – хайде напънете се, моля ви! Знаете ли колко енергия консумира един мозък? При това, винаги – даже когато спите? Много повече, отколкото мускул със същото тегло, когато работи. И къде и за какво отива при вас тази енергия?…

  • Да, трябва ясен отговор на 2 въпроса КОЙ е виновен? и Какво да правим? Външни сили на най-високо ниво,които стоят зад глобализацията и НСР. ДС другарите бяха изпълнители. Но защо такава брутална омраза и жестокост към бг народ от тези хора на на-високо световно ниво? Само слепците не виждат,че няма вече държава БГ,а територия ,но която живеят някакви хора,които вече не са и народ. И най-лошото предстои.

   • Ники, отговори ако искаш на Владо Помаков, защото той не бил се сещал, кой стоял зад ДС. Кой се криел зад „другарите“ (пък то и зад демонократите и еврейоатлантиците, пак тези същите се крият), накратко – кой реално дърпа конците в България. Светни го човека (ако искаш), че на мен вече ми писна постоянно да го играя Прометей.

 3. Страшно черногледо, макар… Все пак твърде близо да сме до централна Европа, пък и там имат опредено нужда от външна граница… Срещу кого ли… Бих добавил единствено няколко думи и относно силната диверсификация на пазара и на зависимостта от руския газ – сега сме свободни да го купуваме същия от… Гърция… Зловеща картината е, да се мисли нужно е!

  Събуждайте се българи! От вас зависи да бъдете обективни в преценките си и да не допускате описаната картина да се изрисува докрай!

  Използвайте силата на мисълта! Нека тя бъде с вас!

 4. Автора е яко депресиран тип…..пий си хапчетата момче докато не си скочил от някой покрив….аз виждам твоя живот да става по зле и по зле….България става от ден на ден по добре, прав си само за едно….споменаването на държавна сигурност в убиването на икономиката ни….

  • Повече чети, по-рядко пиши по форумите. И още нещо – използвай си мозъка за мислене, не само за пазене на равновесие…

   Държавна сигурност е имало и винаги ще има, независимо какво е името на отдела или твоите разбирания за какво служи този отдел. А повтаряш празни приказки за нечия вина, чети – чети повече!

   • Абсолютно си прав, Владо! Това го вмяташ, предполагам, не защото НА ТЕБ или НА МЕН (т.е. НА НАС) не ни е ясно, че „бай хуй“ най-вероятно е трол. А по-скоро, като предупреждение. Да не би някой заблуден, дето от вчера е тръгнал да чете по сайтовете, да не се е усетил.

    То, и до ден днешен все още има такива хора, които хич даже хабер си нямат, какво е туй нещо „трол“. И съвсем на сериозно възприемат всички коментари. Мислят си, горките, че само някакви такива едни честни и загрижени хорица коментират по форумите и си пишат истинското, „искрено и лично“ мнение.

    То има и такива, естествено. Има и автентични, честни коментатори. Тях ги движи нещо – да речем, патриотичните им идеали… Съвест, да речем, стремеж да се оправи нещо…
    Но поне половината писачи ги движи хонорар от по левче за постинг, включително и за чуждите отговори.

    Алооо, заблудените – прочетохте ли го това? А така, браво! Ха продължавайте сега да си четете коментарите.

 5. Ами, не се пробвай да ставаш „лош пророк“. :-/

  Ако развитието е „надолу“, това означава да е гръмнал АЕЦ-а и да е настанало нещо, като в Припят.

  От друга страна, опита да се спретне нещо, като украинския Майдан в България се провали през 2013 г. Ако има гражданска война, то тя няма да е толкова унищожителна, като тази в Украйна. НАПРОТИВ: чисто и просто ще помогне за изчистване на деструктивните елементи и организации. 😉

  От друга страна, коментара ти ( визирам Евгени Тодоров ) щеше да хване ухо, ако беше направен през 2011 или по-рано.

  Също така, коментари, изказвания и др. подобни от рода „не искам да съм лош пророк, но …“ или „не съм на страната на този ( или онзи ), но …“ … много са … ШАБЛОННИ! Като по СЦЕНАРИЙ! 😉

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s