Приемат кошмара ТПТИ въпреки недоволството на народа

Управляващите правят първата сериозна крачка на страната ни към одобряване на споразумението

парламент-нс-депутати-e1431079574263-400x225

Въпреки общественото недоволство в България към опасното споразумение ТПТИ (Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции), управляващите у нас правят първата сериозна крачка към одобряването му. Макар че досега страната ни нямаше дори официална позиция по преговорите между САЩ и ЕС за ТПТИ, в сряда депутатите, започват обсъждане на споразумението под оптимистичния надслов „Ново начало на Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство“. За да се стигне до подписване на ТПТИ, американците инвестират много в лобистки акции и у нас, и в много други държави в Съюза, категорични са неправителствени организации.

Очаква се в сряда, 13-ти май, чрез положителен доклад за ТПТИ, да се направи опит експертите от Комисията по икономическа политика да бъдат предразположени към споразумението. Дискусията ще открият министърът на икономиката Божидар Лукарски и председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.Ще участват и депутати от самата Комисията по икономическа политика и туризъм на парламента. Подкрепа за ТПТИ ще декларира още евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. Докладът за „новото начало“ ще бъде представен пред политиците от Йозеф Янинг, старши анализатор на Европейския съвет за външна политика. В София тази организация е под шапката на Центъра за либерални стратегии.

Вълната от обществено недоволство в ЕС и у нас срещу търговското споразумение беше провокирана от множество спорни текстове в преговорите по него, както и фактът, че документите са засекретени. Подписки срещу ТПТИ се проведоха във всички страни членки като миналия месец в седем държави, сред които и България, беше регистрирано увеличаване на броя на участниците в петицията. Към момента общият брой на подписалите се европейски граждани е близо 1 млн. и 800 хил.

За Европа един от негативните ефекти от ратифицирането на ТПТИ ще е загубата на работни места, които според различни оценки варират между 600 хил. и един милион. Преди дни пък експерт на Върховния комисар по правата на човека към ООН призова спорните преговори да бъдат преустановени поради опасения, че „съмнителната система от тайни съдилища, която големите корпорации използват, ще подкопае основните човешки права“.

Френският евродепутат Яник Жадо, зам.-председател на Комисията по международна търговия на Европейския парламент, коментира, от своя страна, че подготвяното Трансатлантическо споразумение за инвестиции и търговия е „машина за произвеждане на политическо безсилие“. Друго сериозно опасение е, че, ако се приеме в сегашния си вид, ТПТИ ще доведе до понижаване на европейските стандарти за качество и безопасност на стоките, за екологична безопасност, за защита на потребителите и много др.

Източник: forumnews.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

4 thoughts on “Приемат кошмара ТПТИ въпреки недоволството на народа

 1. Значи започва пълното унищожаване на всеки малък и среден бизнес в България! С подкрепата на 250те курви, педераси и проститутки в парламента!

  AB Администратор: Внимание!
  Редактирано за да се намалят буквите. Нарушенa e точкa 6. Прочетете правилата за коментарите!

  • О, да – правилно виждаш. Единствено може да смириш тона и внимаваш с възмущението!..

   Използвай силата на мисълта! Нека тя бъде с теб!

 2. Не знам вече доколко да проявяваме християнските си добродетели с тези жалки подобия на хора, тези дефектни хибриди, независимо от коя партия проститутка са, гласуват единодушно за всяко национално предателство, независимо дали са концесии, закони, референдуми, конституции-проституции-реституции-ликвидации…Бях християнин с милостиво и състрадателно сърце и душа, явно нещо което няма смисъл в този уродлив и извратен свят…Вече дълбоко вярвам че тези хора които не спазват собствените си закони и създават за другите други жестоки такива, трябв да бъдат линчувани, публично поругани и наказани най жестоко…“Защото Бог от Небето гледаше тих невъзмутим…“-„Баташкото клане“
  Колониалната администрация по Джордж Оруел е много по жестока дори от чуждото управление и именно за това ни налагат нашите олигарси подчинени на чужда воля за власт и пари изпълняващи заповеди за унищожение на собственият им народ, те ще умрат или бъде отнето всичко от тях въпрос на време, но злините които ще причинят поради алчността си и глупоста си ще са безкрайни…Ще ви чакам там в отвъдното след време отрепки, за да плащате за Земните си грешни дела, и там страданието ви ще е ОГРОМНО!!!

 3. Отвратително положение, къде сте българи, не ви ли боли за родината, за нашата България! Докога ще се прекланяме пред капиталистическия башибозук! Да бяха живи патриотите Левски, Ботев… от онова време… В момента патриотът е един, уви недостатъчен за пробуждането на силно приспания български народ…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.