Готово ли е федералното правителство за война срещу американския народ?

Джоаким Хагопян*, „Глобал Рисърч”, 03 май 2015 г.

Превод: Р. Григоров/Българска Легия за информационна защита


Преди още дори да е започнала провокацията „Джейд Хелм” (Операция „Джейд Хелм-15” е тренировъчна програма на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, предназначена да „провери” готовността на федералните оперативни служби да реагират по най-бързия начин в случай на започване на бунтове и масово недоволство сред гражданското население на Щатите, подробности за програмата: The Pentagon’s “Operation Jade Helm 15″, стратегически анонсирана месеци предварително и предназначена да задейства червената лампичка на реакция сред американското гражданство под страх от въвеждане на военно положение и FEMA-арести, планирани от федералните още преди години /2010-та/, и сегашната вихрушка от полицейски убийства в градове по цялата страна, напрежението в градовете вече е доведено до точката, в която гражданските размирици ще дадат на федералните извинението, под което да имат възможността да обявят военно положение, още далеч преди „летните игри” на „Джейд”, насрочени за провеждане през лятото в американския Югозапад. По проект събитията се организираха в Балтимор, а сега и в Детройт с ново полицейско убийство, което отново да предизвика обществен протест и гражданско неподчинение и така да бъде „оправдано” повикването на националната гвардия.

police-shooting-missouri-8-630x332

Майкъл Снайдър съвсем наскоро написа статия, озаглавена „Ще бъдем ли готови психологически да приемем военно положение в Америка?”. Той сочи източници от първа ръка, според които балтиморските полицейски власти може би са целяли умишлено да подмамят ученици от гимназиите и да ги въвлекат в насилията и че кметицата е заповядала на полицията да си прави пас докато градът потъва в пламъци и докато в крайна сметка бъде изведена на сцената в момент, когато събитията бяха вече излезли извън всякакъв контрол.

Излезе също така информация, че докато хаосът в Балтимор ескалираше, различни подразделения на националната гвардия на територията на цялата страна са били подложени на едновременно обучение за „потушаване на граждански размирици”. И всичко се развива перфектно, като по часовник. Точно когато полицията и военните тренират за потушаване на „гражданско неподчинение”, някъде в страната изведнъж се случва „изостряне” на обстановката, което именно им налага да си сътрудничат. Това „съвпадение” продължава да се повтаря.

По-рано тази седмица, по време на шоуто за кучета и понита в окръг Бастроп в Тексас, лейт.-полк. Ластория, говорител „специални операции” на „Джейд Хелм”, призна, че при провеждане на всяко военно обучение, по всяко време може да бъде дадена заповед за пристъпване към провеждане на операция „на живо”. И при това положение федералните се чудят защо се вдигна такава олелия около „Джейд Хелм”. Тик-так, тик-так – като бомба с часовников механизъм, цъкаща в градовете в цялата страна, сякаш в подготовка операция „Джейд хелм 15” да бъде задействана на живо.

Гражданинът Боб Уелс, участник в шоуто в окръг Бастроп, коментира по следния начин:

„Случва се същото както в нацистка Германия. Имате хора, използвани за войници на улицата, присъствие на униформени войници и милитаризация на полицията… Те засилват събирането на разузнавателна информация. Това е, което правят. И съсредоточават логистика за обявяване на военно положение. Това е моето усещане.”

Накъдето и да погледнете тези дни ще видите как американците стават свидетели на това как полицията им в пълно бойно снаряжение, обурудвана за борба с безредици и въоръжена с автоматично оръжие, води градска война, доведена у дома от войните на Америка, за да се настани в крайна сметка и тя по американските улици. Нацията ни вкуси за първи път от военното положение, когато целият град Бостън беше поставен под пълна обсада след взривовете на Бостънския маратон през 2013 г. – още една от федералните измами, планирани специално, за да бъде чрез нея тествана на „сухи тренировки” реакцията на американците на безпрецедентните условия на военно положение, въведено на територията на цял един от главните градове в страната. Междувременно, през последните две десетилетия федералното правителство тотално милитаризира в цялата страна местните полицейски подразделения чрез „сладки сделки”, като ги въоръжи за сражения на територията на страната с оръжия и боеприпаси, доставени директно отвън от зоните на външните войни, водени от Американската империя.

Същевременно наблюдавахме как американските правоохранителни органи извършват брутални убийства на невъоръжени американци, които дори не са ги провокирали по някакъв начин… От полицейското убийство от засада, излъчено по YouTube, на невъоръжен психично увреден човек, мирно лагеруващ на хълмовете над Албукърки, Ню-Мексико, до уличния търговец на цигари Ерик Гарнър, садистично удушен до смърт в Ню-Йорк сити, до беззащитното бебе в люлка, почти взривено от полицейска шокова граната по време на претърсване на дома му при „наркооперация” в Джорджия, през фанатизма на милитаризираната полиция срещу невъоръжения афроамерикански тийнейджър Майкъл Браун във Фъргюсън, Мисури, миналото лято до още един невъоръжен чернокож, прострелян от късметлия – полицай в гърба „при опит за бягство” в Южна Каролина по-рано този месец, до скорошните жертви в Балтимор и сега в Детройт и следващите, които предстоят в кой да е американски град около вас.

В наскоро публикувана в „Ню-Йорк Таймс” статия се цитират сочените от ФБР бройки на „оправдани” убийства, извършени от полицейски служители, които започват от 397 случая през 2009 г. и достигат до 461 през 2013 г. Криминолози и експерти по правоохрана са категорични, че цифрите на ФБР са изключително занижени като според други данни, които се считат за по-достоверни, полицейските убийства варират около 1100 случая годишно. При това многото случаи на такива убийства от миналата година не са били включени в този последен доклад. Освен това е налице и отчетлива тенденция в мейнстрийм-медиите да бъде минимизирано увеличаването на случаите на полицейски убийства. Важно е също така да се отбележи, че ФБР включва в статистиката си само случаите на т.нар. „оправдани” убийства. По очевидни причини правоохранителните органи избягват самообвиняването си като дори не отчитат „неоправданите” полицейски убийства, а да не говорим пък за отчитането на расовата принадлежност на убитите жертви.

Очевидно е, че младите черни мъже са приоритетна цел за „расово профилиране” и упражняване на прекомерно насилие, много повече от кой да е друг американец. Нарастването на протестите и на напрежението в национален мащаб е директно свързано с ежегодното увеличаване на убийствата на невинни американци, извършени от полицията, нещо, което прилича на „институционализиран смъртоносен расизъм” /”institutionalized lethal racism”/, който някои дори наричат „етническо прочистване” на фона на допускащите го полиция и Министерството на правосъдието и абсолютно неприемливото им в отговор на тези убийства системно „проваляне” в подвеждането под наказателна отговорност на виновните в извършването на убийствата полицейски служители. Последователно „тънката СИНЯ линия” защитава престъпниците в собствените си редици, подкрепяни също толкова последователно и от федерална защита.

КАКВО ВИ КАЗВА ТОВА?

През цялото време агресивни полицаи на стероиди, които са полагали клетва да защитават американските граждани, всъщност брутално ги избиват, също както и последният създаден фалшив терористичен враг на стероиди, ISIS /”Ислямска държава в Ирак и Сирия”/, които в действителност са платени от САЩ наемници, воюващи като американски мрежови съюзници, на които, за да предизвикат ефект на шок и ужас, им е позволено в излъчвани по целия свят видеа да обезглавяват християни и репортери. Определено съществува една престъпна организационна връзка между федералното правителство на САЩ, престъпленията, извършвани от американските правоохранителни органи, вкл. Американската разузнавателна общност, и престъпленията срещу човечеството, извършвани от приятелчетата на сенатор МакКейн от ISIS. Този криминален международен заговор, представящ се за американското правителство, е пряко или косвено отговорен за цялото това продължаващо ужасяващо кръвопролитие.

С ФБР начело и с куража от практическия опит, натрупан през 2011 г. от системните нападения и разрушения в цялата страна, извършени под знамето на движението „Окупирай” , преимуществено враждебните бели полицейски органи бяха насочени срещу преимуществено невинни тъмнокожи американски граждани, което пък от своя страна доведе до правопропорционално увеличение на убитите американци от бруталните ръце на американската полицейска държава, ясно показваща с действията си, че тя се намира във война със собствения си народ. Броят на убитите американци, избити в тази война, водена от американската полицейска държава след 11/9, НАДВИШАВА броя на американските войници, загинали по време на бойни действия в Ирак. След като общият брой на тези жертви преди година и половина беше 5000, като се вземат предвид и „епидемията” от наскорошните смъртни случаи, по всяка вероятност повече американци са били убити от полицията, отколкото са загинали в двете най-продължителни войни, взети заедно /Ирак и Афганистан/. В резултат на това, за американците вероятността да бъдат убити от американската полицейска държава е вече 55 пъти по-голяма в сравнение с тази да станат жертва на т.нар. чуждестранни терористи.

Доклад от 2008 г. на Военния колеж на американската армия /US Army War College/ прозвуча като предупреждение към военните да бъдат готови за смазване на граждански бунтове в Америка. Журналистът-активист Крис Хеджис написа, че въпросната армейска монография предупреждава за:

„Насилствена, стратегическа вътрешна дезорганизация в САЩ, която би могла да бъде предизвикана от непредвиден икономически колапс”, „целенасочена вътрешна съпротива”, „повсеместно извънредно положение в здравеопазването” или „отсъствие на функциониращ политически и правов ред”. „Повсеместното гражданско насилие ще наложи отбранителните структури да преориентират приоритетите си и в екстремна ситуация да защитават основите на вътрешния ред и гражданската сигурност”.

Джон У. Уайтхед проницателно посочи, че на практика всяка правителствена агенция, несвързана било с въоръжените сили, било с правоохранителните органи, се е превърнала във военизирана SWAT /”Special weapons & tactics – Специални оръжия и тактики” – спецподразделения на американските полиции, б.пр./ – част.

Министерството на земеделието, Пенсионният съвет на железниците, Управлението за долините на Тенеси, Службата за управление на персонала, Комисията за безопасност на хранителните продукти, Американската служба за дивеча и рибата и Министерството на образованието. От 2008 г. насам, в 73 американски правоохранителни агенции са на служба на пълно работно време приблизително 120 000 въоръжени служители с правомощия да извършват арести. 4/5 от тези служители са под командването или на Министерството на вътрешната сигурност (DHS) или на Министерството на правосъдието на САЩ. Уайтхед продължава с изброяването на огромния арсенал от оръжия и боеприпаси, натрупан от същите тези „мирни” агенции. Зловещото заключение, което може да се направи е, че те ще бъдат използвани срещу собствените им американски съграждани.

От „вътрешната работа” /”inside job”/ 11/9 насам, когато американо-израелският престъпен синдикат уби 3000 американци на американска територия, федералното правителство използва „националната сигурност”, за да ни лиши тайно от всичките ни права на лична неприкосновеност, от всичките ни граждански свободи, както и от правото ни на справедлив съдебен процес. Междувременно, в чужбина американското правителство задейства глобалната си програма за дестабилизиране на нации и икономики по целия свят, незаконно нападайки, окупирайки и избивайки милиони невинни цивилни в Близкия изток и Северна Африка в една отвратителна „кръв срещу петрол” шахматна игра, потъвайки в руините на една разрушена държава след друга. По империалистичния план натискът на Цар Мидас е засегнал всяка нация, в чиито дела се е намесила Американската империя – от Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и Йемен до Украйна. Този списък на нации, подложени на унищожение, продължава да нараства и краят му не се вижда.

На фона на това целенасочено световно унищожение федералните продължават да настояват над лъжата, че тяхната „война срещу тероризма” е направила света „по-сигурен” при положение, че постигнатият от нея резултат е тъкмо обратният. Т.нар. „Ал-Кайда”/ISIS – терористичен враг ставаше само по-силен и поставяше под контрола си все по-голями територии във все повече държави в сравнение с когато и да било преди това (разбира се, създаден в пълна тайна, въоръжен, обучен, финансиран, снаряжен и подкрепен от предателските престъпници във Вашингтон и Тел-Авив). Жертвайки и унищожавайкиамериканската средна класа – „данъчната основа” на страната, в името на това да бъдат финансирани най-дългите и най-скъпи войни в американската история, за сметка на пожертването на собствения си народ, „икономиката на длъжника по схемата на Понци” се задушава, изпаднала е в застой, разрушена е и е неустойчива. Така и балонът на тактиката на помощта на Федералния резерв, която разчита на безконтролното отпечатване от нищото на неограничено количество книжни пари, за да я поддържа е пред спукване, а САЩ и американският начин на живот сега са на ръба на тоталния колапс.

Следователно, затягането на примката с поддържането на американците болни и уморени от това да бъдат принасяни в жертва и предавани от тяхната собствена престъпна правителствена клика, която сега избива законопослушните американски граждани, използвайки извинението на военното положение, е за да се премине в настъпление за потушаване на гражданските безредици, които федералното правителство умишлено създаде и преди всичко то самото причини. Вашингтон не толкова тайно се подготвяше за настъпването на този Ден на разплата, откакто на 11/9 обяви война на собствения си народ. И чрез глобализацията това, което така трагично се случва тук в САЩ, се случва също толкова коварно и в целия индустриален свят – в Канада, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея, Израел и в по-голямата част от Европа. Всички тези западни нации са контролирани от едни и същи олигархични глобалисти, чиято програма за Нов Световен ред успешно изобрети и произведе тяхната „война срещу тероризма”, за да бъдат приети законите за борба срещу тероризма, напълно драконовски по своята същност, и която успешно унищожава нашите граждански свободи, докато същевременно ни заробва в една версия от 21-ви век на сбъдващия се тоталитарен кошмар на Джордж Оруел.

Точно сега глобалистите се мъчат да прокарат тяхното „Транстихоокеаско сътрудничество” /Trans Pacific Partnership (TPP)/, което също се държи в секретност под изтърканата лъжа за „националната сигурност”. Действителната причина за това обаче е, че предателското ни правителство пробутва договор, който позволява на чуждестранни корпорации буквално да бъдат поставени над американския закон. Блумбърг дефинира ТРР като „нищо повече от грабеж, извършван от корпоративната власт”. Рон Пол смята, че ТТР сериозно би застрашило националния ни суверенитет и е още една голяма крачка към установяването на едно световно правителство по линия на Новия Световен ред.

От нас, гражданите, зависи да се противопоставим на тиранията на правителството, което е лоялно към своите олигарси-кукловоди. Трябва да сме готови за предстоящия колапс на САЩ, сплотени като досетливи съседи, които се включваме и развиваме местни хранителни кооперативи, за да си осигурим прехраната и да оцелеем. Трябва да започнем да въвеждаме местни и щатски валути, както и да бъдат изграждани банкови институции, които да отговорят на нуждите на местните жители. Трябва да бъде преустановена опеката на големите банки. Продължавайки да бъде зависим от централното банкиране, заговорът само ще ни вкарва в нови по-нататъшни дългове, съдирайки кожата от гърба ни за векове напред. Начинът е да слагате парите си в местни малки банки или кредитни съюзи. Пионер в това отношение е Северна Дакота, която създаде своя държавна щатска банка. Бартерът на стоки и услуги на местно ниво би подпомогнал заздравяването и независимостта на общността.

Друга защита срещу тоталитарното нападение е на бойното поле, където всеки щат да обяви своята независимост и основните си права пред тираничното федерално правителство. В момента имаме необходимото мнозинство от 2/3 на щатите, обявяващи се за сключването на безпрецедентна Конституционна конвенция. Тя би могла да се превърне в повратната точка за възвръщането на местната и регионалната ни власт и отнемането ѝ от злоупотребяващите с нея федерални чрез отмяната на Patriot Act заедно с National Defense Authorization Act (NDAA) от 2012 г., двата варварски закона, по силата на които бе въведено тоталното и безконтролно подслушване на гражданите на САЩ, правото, под предлог на „терористична заплаха” и „борба с тероризма”, да бъдат извършвани претърсвания, изземвания, гражданите да бъдат задържани за неограничено време без предявяване на обвинения без да е нужна каквато и да било санкция от съд, правомощия те да бъдат подлагани на изтезания по време на разпити от правоохранителните органи и т.н., б. пр./, които ликвидираха справедливия ни съдебен процес. Трябва да устоим пред съдиите и политиците, които предадоха Конституцията на САЩ, която се бяха клели да опазват, защитават и отстояват. Те трябва да бъдат обвинени и преследвани за нарушаване на федералния закон, забраняващ им да нарушават положената клетва.

За съжаление обаче войната срещу нас едва сега започва. Ние все още имаме правото по силата на Втората поправка да се защитаваме, както и да защитаваме нашите семейства и домове. Съседи могат да се изправят заедно и, подкрепяйки се един друг, да застанат в защита на техните местни общности. Все още имаме и нет-а и силата мигновено да се свържем помежду си и да се обединим за противодействие на тези, които посягат да ни унищожат. Множество религии и църкви проповядват сред своите последователи, че те ще изпълнят Божията воля, ако се противопоставят на правителството тогава, когато то е станало авторитарно и потисническо.

Ние трябва да достигнем до нашите братя и сестри в униформа от армията и от правоохранителните органи и да ги подкрепим в действията им по съвест, която може да изисква от тях съзнателно да откажат да изпълняват противоконституционни задачи, възлагани им от тяхното командване, каквото би могло да бъде извършването на убийства на техни съграждани.

В миналото многократно наши смели войници са се изправяли и са отказвали да изпълняват предателски и морално осъдителни заповеди, дадени им от техни командири-психопати. Веднага ми идва на ум примера с ядрените бойни глави за ракетите „Круз”, предназначени за превантивен удар срещу Иран, за които незаконно беше заповядано от високо място в режима на Буш да бъдат транспортирани от ВВС-базата в Северна Дакота до база на ВВС в Луизиана.

Може да бъде създадена Комисия за установяване на истината и на националното помирение, подобно на тази на Нелсън Мандела, когато той застана начело на Южна Африка след падането на правителството на апартейда, която да подбуди изменниците вътре в правителството да разкрият вършените злодеяния, както и да сложат край на настоящия дяволски дневен ред, насочен към подпалване на световна война и потенциално ядрено, биологическо и/или химическо унищожение на човечеството.

Тъй като подобно на нас мнозина граждани по света са изправени пред същите бруталност и унищожение, провеждани от предателите в съответните правителства на престъпната конспирация, ние всички трябва да се изправим солидарни в една международна борба в името на истината, световния мир и глобалната справедливост. На фона на черните облаци на нашия хоризонт, вместо да треперим от страх и пасивност и да си заравяме главите в пясъците на отричането, като овластени и мислещи с главите си граждани на света ние трябва да осъзнаем, че заедно можем да променим нещата. Трябва да изберем Светлината пред Мрака и живота пред смъртта. Самото оцеляване на човешкия ни вид може би зависи от това, което ние, жителите на тази Земя, можем да направим в този критичен, драматичен последен час в настоящите изключително опасни, мъчителни времена.


*Джоаким Хагопян е възпитаник на военната академия „Уест Пойнт” и бивш офицер от американската армия, автор на текста, базиран на неговия уникален военен опит Не позволявай на копелетата да те повалят, посветен на темите за американските международни отношения, лидерството и националната сигурност. След армията, Джоаким получава степен по клинична психология и работи повече от 15 години като лицензиран терапевт в сферата на психичното здраве. Понастоящем се е концентрирал върху писането, има собствен блог – American Empire Exposed, а също е и колумнист във Veterans Today.

Източник: globalresearch.ca


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

10 thoughts on “Готово ли е федералното правителство за война срещу американския народ?

 1. По тенденциозна и смотана статия от тази здраве му кажи. За това, че в САЩ свободата е на изчезване съм съгласен ама само до там. В крайна сметка всичките жертви на побеснелите полицаи се оказват я дилъри я някакви други престъпници, и просто защото са черни да се обвиняват полицаите в расизъм е направо смешно. Че те половината от куките в САЩ са черни бе и президента им е черен. А това че се навират между шамарите именно неграта не е проблем на полицията а на циганетата. Автора на статията ако иска да дойде в България да види нагледно какво ги чака там ако полицаите ги е страх да посегнат на някой самозабравил се мангал. Даже тук положението тепърва ще се изостря защото наглоста и простотияна на мангалите(негрите) край няма. Само че тука ще е обратно чернилките ще стрелят по полицаите а полицаите ще са толерантни. Тогава ми е интересно каква статия ще се напише по темата.

  • Името ти явно идва от животинките в черепната ти кутия, които неуспешно заместват отсъстващия там мозък.

  • Бръм-бръм явно идва от животинките в нечия черепна кутия, които неуспешно заместват отсъстващия там мозък.

  • Ми нищо, само блейте по-силно „слава на великите САЩ“ и чакайте да видите какво ще стане. Или просто си седете в къщи и си гледайте животеца, докато още не са ви го взели. Що ви трябва да се напрягате? То нали, „сите политици са маскари“ и „ако с избори се променяше нещо, щяха да ги забранят“ – чували сте ги тези, нали? Да не би да ви хванат „рубладжиите“ и „путиноидите“, па да ви ухапят отзад? Я, там, мирно и кротко, с преклонената главица, и умната, ниско-ниско, трайте си… Чалга, телевизионни шоута, ракийка, парцали от секънд-хенд и „клевър“ от Била, на жената оная работа и седмичния мач – това ви е живота на вас! Затова, я марш да четете вести.бг и да не си пълните главите с глупости… А-ма-ха, щели да правят нещо, виж ги ти. Герои нещастни. Я марш обратно в стадото…

 2. ДЕМОКРАЦИЯТА УМРЯ. ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА.
  Приликите между фашизма и социализма (открита диктатура) са ИЗВЕСТНИ на всеки – еднопартийно ръководство. Това ще рече, че фашизмът КАКТО и социализмът, НЕ разполагат с резервни партии, които да бъдат “избрани” и под ДРУГО име за да ПРОДЪЛЖАТ делото на предшествениците си. А разликите между фашизма и социализма са, че ИДЕЯТА на социализма е ВСЕОБЩО социално равенство, докато ИДЕЯТА на фашизма е расово превъзходство. Освен това при фашизма средствата за производство са СОБСТВЕНОСТ на тънка прослойка от обществото, както при капитализма (“свобода” и “демокрация” – скрита диктатура). И че за тази тънка прослойка от обществото НЯМА ограничения за забогатяване, както при съвременните “демокрации” (капитализъм и “свобода” – скрита диктатура). Респективно НЯМА ограничение и за мизерията на ОСТАНАЛАТА част от обществото.
  “Свободата при демокрацията НЕ е гарантирана, когато хората ТЪРПЯТ частната собственост до такава степен да се разрастне, че да СТАНЕ по-силна от самата демократична държава. Това е залегнало и в ОСНОВАТА на фашизма – да управлява ЧАСТНАТА собственост на правителството чрез ЕДИН вожд, една ГРУПА (“шепа”) или власт на някаква ЧАСТНА клика.” Франклин Делано Рузвелт – ЕДИНСТВЕНИЯТ американски президент, избиран повече от два пъти.

  СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ ПРОСТО ФАШИЗЪМ. БИОРОБОТ ИЛИ ЧОВЕК. К О Й СИ ТИ.
  Психологът Ейбрахам Маслоу в своята „Мотивация и личност“, пише: „Мащабните експерименти са УСТАНОВИЛИ, че хората, които САМИ взимат решения (независими решения – действителни решения – реалност) варират от 5 до 30% от гражданите на една държава.“ И отново там: „Много хора НЕ вземат свои СОБСТВЕНИ решения, а РАЗЧИТАТ на мнението на ДРУГИТЕ, рекламодателите, търговците, родителите и журналистите (, и представителни политици). Те са по-скоро МАРИОНЕТКИ (само една възможност), отколкото независими, ОТГОВОРНИ (действителни – реални) хора.“ Психолог Робърт Чалдини в неговата „Психология на влияние“ дава следните цифри: 95% от хората по природа са имитатори (само една възможност) и само 5% – инициатори (действителност – реалност).
  САЩ е втора сред развитите нации, след Румъния по бедност на децата едно на ВСЕКИ 4 деца в САЩ е гладно. САЩ има най-голямото затворническо население в света 22% от световното затворническо население ПРИНАДЛЕЖИ на на САЩ, по данни на World Prison Population list 2013, при дял от световното население САМО 4%. „Тръбопровод от люлка до затвор“ е устроен от НАКАЗАТЕЛНИТЕ закони, ПРИЛАГАНИ предимно СЕЛЕКТИВНО към обществата на бедните и малцинствата. Повече чернокожи са ЗАТВАРЯНИ днес в САЩ, отколкото е ИМАЛО роби преди гражданската война. Рецидивизмът е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО висок, защото законите НЕ предоставят УСЛОВИЯ за реинтергриране. По този НАЧИН цели семейства, общества и градове агонизират и биват съсипвани, ЕЛИМИНИРАЙКИ неудобната ЧАСТ от гражданите от политическия и социален живот, и от икономически възможности, анализира Лиса Блуум, в книгата си “Swagger”. България е умалено ОГЛЕДАЛНО копие на САЩ.
  Голямата тайна на САЩ е законът, наречен NDAA. По време на неговото осъвременяване през 2012, бе пробутана антиконституционна клауза, която ВСЕ ОЩЕ не се прилага ШИРОКО, защото американското общество има СТАРИ демократични традиции и СЪПРОТИВАТА би била ТВЪРДЕ силна СЕГА. Един предтекст, като нов 11/9, би ПРЕДИЗВИКАЛ паника, в която NDAA да МОЖЕ да ЗАПОЧНЕ да бъде прилаган МАСОВО. Законът NDAA РАЗРЕШАВА на ВОЕННИТЕ да задържат в ЗАТВОР, без съд, ВСЕКИ американски гражданин, ЗАПОДОЗРЯН в сътрудничество с ВРАГА?!?, докато „враждебното?!? положение отмине“, т.е. ДО СМЪРТ. „Това са ОСНОВИТЕ на диктатура, в която изчезват безследно неудобни автори, обществени дейци, разследващи и военни журналисти, хора с мнение, отбелязва бившия военнен кореспондент на Ню Йорк Таймс, Крис Хеджис. Също така ЛЕСНО могат да бъдат ЗАПОДОЗРЕНИ американски граждани, или двойни граждани, живяли дълго в СЪМНИТЕЛНИ „държави“, като България.

  • абе пич, не си много наясно с фашизма. да не би да си чел някой хамерикански комикс?!

   • Верно не е наясно. Но не е само той. Вече никой нищо не знае за нищо. Народът ни стана тъп като слонски задник. Погрижиха се нашите еврейоатлантически „партньори“ да ни приведат в съответствие със „световните демократични стандарти“, затова сме такива сите, много умни и образовани.
    Това фашизъм, расизъм, нацизъм – хич не си правят труда хората, даже във Википедия да вземат да прочетат, какво означават тези неща. Па после да пишат. Ама не, каквото подочули тук-там, попрочели тук.-там, разбрали-недоразбрали, нещо им се сварило в черепите и давай вече да мъдруваме.
    Фашизъм – това е за тях нещо явно лошо, някаква там, диктатура един вид. Аха! – имало го това в Германия! Оная, фашистката Германия, на Хитлер. Дето нарочно бил убивал другите народи, за чистота на расата бил, нещо там против невинните и беззащитни евреи. И циганите мразел, и славяните. Пък немците били за него свръх-раса, щото са с правилни черепи. Другите народи според него били за тор и за роби. Значи, туй фашизмът ще да е един вид нацизъм плюс расизъм, и много агресивен такъв един, все войни води и много напада. Много убива ей! Значи, и милитаризъм е също. Слагаш го туй сичкото в един котел и го вариш на слаб огън половин час, и ей ти я манджата, туй ще да е фашизмът.
    А пък едно птиченце, раирано такова, на звездички, все ми чурулика наоколо, дето и социализмът бил диктатура… Значи – една партия, демек, един водач… Очевидно много си приличат, значи, та едно и също ще да са. Айде, почти едно и също, от мен да мине. (И магарето има две уши, и аз си имам две уши, ей го колко си приличаме! Почти едно и също ще да сме.)

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.