Какво представлява талмудът?

Талмудът (на иврит –“Указанията”) са записани разисквания на равините по въпроси, отнасящи се до юдейското право, етика, обичаи и история. В основата си това е сатанинско продължение на основния юдаизъм.

Талмудът се състои от две части: Мишна (около 200 г. след Христа) – първият записан компендиум по устно юдейско право; и Гемара (около 500 г. след Христа) – коментари върху Мишна и свързаните с нея Танаически съчинения (танаим – еврейските мъдреци, чиито мисли са записани в Мишна – б.пр.), които често засягат и други теми, и които тълкуват в по-шорок смисъл Танах (канонът на еврейската библия, известен като мазоретски текст. Наименованието е акроним от първите еврейски букви на книги Тора (Закон), Невим (Пророци) и Кетувим (Писания) – б.пр).

Пълна колекция на Вавилонския Талмуд.

Пълна колекция на Вавилонския Талмуд.

Термините Талмуд и Гемара често са взаимозаменяеми. Гемара е в осноавата на всички кодекси на равинския закон и много често се цитира в други видове равинска литература. Целият Талмуд традиционно също се споменава и като Шас, съкращение на евресйкото „шиша седарим”, Шестте заповеди на Мишна.

На какво учи Талмудът?

Само за да добиете представа:

Тук следват цитати, които се срещат из цялото талмудическо учение.

„Нашата раса е расата на господарите. Ние сме боговете на тази планета. Ние се различаваме от низшите раси, така, както те се различават от насекомите. Всъщност, в сравнение с нас другите раси са зверове и животни, говеда в най-добрия случай. Другите раси могат да се смятат за човешки екскременти. Нашето предопределение е да управляваме по-низшите раси. Нашето земно царство ще бъде управлявано с железен жезъл от наш лидер. Масите ще целуват краката ни и ще ни служат като наши роби”.

(Израелският министър-председател Менахем Бегин в реч пред Кнесета, цитирана от Амнон Капелиук (Amnon Kapeliouk), „Началото и зверовете”, New Statesman, 25 юни, 1982 г.)

В основите си това е парафраза на Талмуда.

Ето още няколко исторически цитата:

„Антисемитизмът е оръжие, създадено от поклонниците на Талмуда. Tова е тяхното най-добро оръжие за момента, тъй като на всеки, който казва истината, веднага му се слага етикет нацист, расист и антисемит, без изобщо да се обръща внимание на това, което имат да кажат хора като мен, а всичко, което казвам аз моментално се обявява за неуместно и омразно.”

Теодор Херцел (1860-1904), основателят на модерния ционизъм, признава, че антисемитизмът ще е в помощ на неговата кауза – създаването на самостоятелна еврейска държава. Той заявява, че за да се реши еврейският въпрос, „ние трябва преди всичко да го направим международен политически проблем.”

„Херцел пише, че ционизмът предлага на света желаното „окончателно решение на еврейския въпрос.” В своите „Дневници”, с. 19, Херцел твърди, че „антисемитите ще станат нашите най-добри приятели, а антисемитските страни – нашите съюзници.”

“Масонството е еврейско творение, чиято история, степени, официални събития, пароли и тълкувания са от начало до край еврейски.”
– Равин Исак Вайс (Isac Waise)

“Ционизмът не се отнася само до еврейската държава, той се отнася до еврейския световен ред.”
– Петер Майерс (Peter Myers)

„След като евреите (според Талмуда) са най-висшите и най-развити хора на земята, следователно те имат правото да подчинят останалата част от човечеството и да бъдат господари на цялата земя.”
– Равин Хари Вейтън (Harry Waton)

„Смисълът на историята от последното столетие е, че днес 300 евреи-финансисти, всичките майстори на масонски ложи, управляват света”.
– Жан Изол (Jean Izoulet), известен член на еврейския алианс Israelite Universelle, 1933 г

От прегледа на това, което съм цитирал тук, вече би трябвало да сте направили заключения за това на какво учи Талмудът.
Една от основните цели на Талмуда е да заблуди тези, които не са негови поклонници.

Ето и най-доброто обяснение за най-голямата измама, на която е станало жертва човечеството – „Юдея обявява война на Германия” е най-опасният документален филм, пуснат в интернет.

В някои части на Европа хора са били вкарвани в затвора, затова че са го притежавали, а други – само затова, че са го гледали. За никого няма съмнение, че това, което този документален филм посочва и разкрива чрез обширно изследване, повдига много въпроси за Холокоста и причините за това, че хората го поставят под съмнение и дори го отричат напълно. Всеки, който гледа този филм, веднага изпада в объркване заради научните и фактологични доказателства, които този филм предоставя, защото те противоречат на това, което са ни учили в училище и което сме слушали по телевизията.

Как е възможно нещо от такава величина да е изпълнено с толкова много празнини, непоследователности и научно доказани лъжи, в които ние всички сме били принудени да вярваме?

От този документален филм ще научите как е било невъзможно милиони тела да бъдат превърнати в пепел.
От документалните архиви и данни ще научите, че количеството кокс, или запалително гориво за огъня, предназначен за изгарянето на телата, се равнява само на 10% от това, което са ни казали, че е било употребено.
От обстойното изследване на крематориумите ще научите, че температурите, необходими за да се изгорят човешки тела, също не са в размерите, в които са ни казали.
Ще научите каква е конструкцията на газовите камери и това, че между пазачите и обгазяваните не е имало никакви запечатани врати.
Ще научите, че много изследователи са посещавали тези концентрациони лагери и са правили тестове върху стените на камерите за Циклон Б или за други агенти, използвани за избиване на евреите, и не са открили нищо.
Ще научите, че пътищата за снабдаяване на тези лагери са били бомбардирани, така че припасите от храна и медикаменти не е имало начин да стигнат до своето предназначение.
Ще научите, че заради тези бомбардировки много евреи, десет на всеки хиляда, са измрели от глад и тиф поради липсата на храна и лечение.

И още много неща.

След като изгледате този документален филм, ще изпитате страх и ще започнете да си задавате въпроси защо хора са затваряни само защото са гледали филма и защо неговия автор е хвърлен в затвора заради „омразно говорене”, след като във филма няма никаква омраза въобще, а само са представени изследвания и документирани факти.

ПРЕВОД: Десислава Атанасова/Българска Легия за информационна защита
Източник: zionismsucks.com


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!

2 thoughts on “Какво представлява талмудът?

  1. ‘Ко ста’а, Алексче-е-е-е … ?

    Не Ви виждам коментарите за талмуда, млада госпожице-е-е-е …

    Я, кажете нещо за „човеколюбието“ в талмуд, моля! ☺☺☺
    Какво ще измисли „обрязаното“ ви тяло ( без значение, дали Ви е обрязано „сърцето“ или мозъка ).

    ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s