Броят на децата под 15 г. е намалял с над 500 000 за 10 г.

Само за 10 години броят на младите българчета под 15-годишна възраст е намалял с 557 хиляди, сочат сравнителни данни от анализ на Евростат относно децата в ЕС.
Очертава се тенденция за намаляване на младото население в Евросъюза за периода 1994-2014 г. с около 10 милиона, сочат данните на европейската статистика, предаде БТА.

Government Unveils Respect Zones To Combat Anti Social BehaviorПрез 2014 г. населението на ЕС е било малко под 507 милиона души, а младите хора на възраст /0-14 г./ са били 79 милиона, сочи анализът.

През 1994 години у нас е имало 1 573 000 млади българчета под 15-годишна възраст /18,6 на сто от общия дял на населението на страната/, докато през 2014 г. техният брой се е стопил до 996 000 /13,7 на сто от населението/.

Прогнозите на Евростат са, че през 2050 г. у нас ще има около 813 000 българи под 15-годишна възраст, което ще е около 14 на сто от населението на страната. Като цяло най-нисък дял на млади хора под 15-годишна възраст спрямо общия брой на населението е отчетен в Германия – 13,1 на сто.

България е на предпоследно място по този показател – 13,7 на сто. Следват Италия – 13,9 на сто, Австрия и Унгария – по 14,3 на сто и др. Най-висок процент деца спрямо общия брой на населението е отчетен в Ирландия – 22 на сто, Франция – 18,6 на сто, Англия – 17,6 на сто, Дания, Швеция и Белгия – по 17 на сто и др.

Прогнозите на Евростат са, че през 2050 г. в три европейски страни се очаква повишение на броя на младите хора спрямо общия броя на населението – в Англия – над 13 милиона младежи, във Франция – над 12 милиона и в Германия – около 10 милиона.

Въпреки че общият брой на населението на ЕС-28 се очаква да продължи да нараства през 2050 г., надхвърляйки 525 милиона жители, делът на децата и младите хора в общия брой на прогнозираното население ще намалее от 33,5 на сто през 2014 г. – до 30 на сто през 2050 г., сочи анализът на Евростат. Тези прогнозни данни играят важна роля в оценката за напредъка на стратегията на ЕС към младите хора, отчита европейската статистика.

Източник: dnes.dir.bg

Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

2 thoughts on “Броят на децата под 15 г. е намалял с над 500 000 за 10 г.

  1. Причината българите да не раждат деца на първо място не е икономическа, а е въпрос на подменен мироглед и светоусещане. Например индийците са много бедни, но това не им пречи да имат по много деца.

    От комунистическо време на сам, а особено от демократическо на хората се внушава по косвени начини, че децата са бреме, че за тях трябват много пари и прочие възгледи, които нашите деди по никой начин не са споделяли. Въпреки робското бреме и бедността в някои региони по време на турското робство българите не са преставали да отглеждат по 6-10 деца на семейство. Те не са гледали на децата през егоистичния мироглед, който владее умовете на съвременниците ни. А са мислили за неща като национална кауза, бъдещето на българския народ, силен и задружен род и други неща, които нямат място в плитките и себични душици на „модерните“ хора.

    Децата са бреме само до определена възсраст, след това стават незаменими помощници в семейството. А когато има повече деца, вече по-големите поемат част от грижите за по-малките. Така голямото семейство е напълно самодостатъчен организъм, способно да развива своя собствена микро икономика, като собствена ферма, стопанство, или семеен бизнес с малко бутиково производство. Малките семейства са хилави и нестабилни социални единици, изпадащи в зависимост от държавни подаяния, които неизбежно водят до държавен контрол и в последствие до държавен монопол във всяка сфера на семейния живот. Тази тенденция се вижда ясно в ювеналната юстиция, която е пряко свързана със очакванията на хората държавата да се грижи за тях. Когато някой се грижи за теб, и ти не се грижиш сам за себе си, тогава ти си в позицията на кокошките в кокошарника. Дават ти храна на готово, но ти взимат яйцата, и от време на време някоя кокошка скача в тенджерата според избора на този, които дава храната (разбирай социалните помощи, пенсии и други социални „придобивки“).

    В момента малък, но стабилен брой българи се завръщат към фундаменталните принципи, които са направили в миналото народа ни силен и многоброен. Те са онези (или по-скоро тяхното поколение), които ще продължат българския род и няма да позволят той да бъде ликвидиран. Обаче плиткоумните, себични, „модерни“, „млади и красиви“ заразени от кваса на съвременните идеологии и мироглед са обречени на изчезване, защото не само не раждат деца, но и защото дори да имат деца, те ги оставят да бъдат превърнати от системата в още по-глупави и объркани същества от тях самите, които елита ще ликвидира още по-лесно в своята програма за депопулация.

    Малцината, които осъзнаят своята отговорност към рода, родината и Създателя, няма да позволят рода ни да изчезне, но тяхното поколение ще оцелее по-силно от всякога и ще положи фундамента за възкресение на България. А останалите ще изгорят като плявата в огъня, или ще бъдат ответи на посоки от вятъра, където ще изсъхнат в забвение.

  2. А сега познайте защо кабинетът иска да национализира парите в частните пенсионни фондове, да вдигне възрастта за пенсиониране за 3-та категория труд на 65-67-70 години, да увеличи осигуровките, стажа и т.н. Държавната осигурителна система е фалирала. При 9млрд бюджет парите от вноски са по-малко от половината. Сегашните работещи пенсионери заемат малкото работни места и подбиват цената на труда. Младежите стоят безработни, но дори и да имат работа, заради ниските заплати не създават деца. Това заедно с емиграцията задълбочава демографската криза. Малкото млади, които остават в България, са изправени пред мрачна перспектива: висока безработица (340 хиляди са без работа по официални данни,а всъщност са 1млн), ниски заплати и никакъв шанс да се пенсионират. Добавете корупцията, престъпността и очертаващата се гражданска война с един определен етнос и картинката става съвсем трагична.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s