Броят на децата под 15 г. е намалял с над 500 000 за 10 г.

Само за 10 години броят на младите българчета под 15-годишна възраст е намалял с 557 хиляди, сочат сравнителни данни от анализ на Евростат относно децата в ЕС.
Очертава се тенденция за намаляване на младото население в Евросъюза за периода 1994-2014 г. с около 10 милиона, сочат данните на европейската статистика, предаде БТА.

Government Unveils Respect Zones To Combat Anti Social BehaviorПрез 2014 г. населението на ЕС е било малко под 507 милиона души, а младите хора на възраст /0-14 г./ са били 79 милиона, сочи анализът.

През 1994 години у нас е имало 1 573 000 млади българчета под 15-годишна възраст /18,6 на сто от общия дял на населението на страната/, докато през 2014 г. техният брой се е стопил до 996 000 /13,7 на сто от населението/.

Прогнозите на Евростат са, че през 2050 г. у нас ще има около 813 000 българи под 15-годишна възраст, което ще е около 14 на сто от населението на страната. Като цяло най-нисък дял на млади хора под 15-годишна възраст спрямо общия брой на населението е отчетен в Германия – 13,1 на сто.

България е на предпоследно място по този показател – 13,7 на сто. Следват Италия – 13,9 на сто, Австрия и Унгария – по 14,3 на сто и др. Най-висок процент деца спрямо общия брой на населението е отчетен в Ирландия – 22 на сто, Франция – 18,6 на сто, Англия – 17,6 на сто, Дания, Швеция и Белгия – по 17 на сто и др.

Прогнозите на Евростат са, че през 2050 г. в три европейски страни се очаква повишение на броя на младите хора спрямо общия броя на населението – в Англия – над 13 милиона младежи, във Франция – над 12 милиона и в Германия – около 10 милиона.

Въпреки че общият брой на населението на ЕС-28 се очаква да продължи да нараства през 2050 г., надхвърляйки 525 милиона жители, делът на децата и младите хора в общия брой на прогнозираното население ще намалее от 33,5 на сто през 2014 г. – до 30 на сто през 2050 г., сочи анализът на Евростат. Тези прогнозни данни играят важна роля в оценката за напредъка на стратегията на ЕС към младите хора, отчита европейската статистика.

Източник: dnes.dir.bg

Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

2 thoughts on “Броят на децата под 15 г. е намалял с над 500 000 за 10 г.

  1. Причината българите да не раждат деца на първо място не е икономическа, а е въпрос на подменен мироглед и светоусещане. Например индийците са много бедни, но това не им пречи да имат по много деца.

    От комунистическо време на сам, а особено от демократическо на хората се внушава по косвени начини, че децата са бреме, че за тях трябват много пари и прочие възгледи, които нашите деди по никой начин не са споделяли. Въпреки робското бреме и бедността в някои региони по време на турското робство българите не са преставали да отглеждат по 6-10 деца на семейство. Те не са гледали на децата през егоистичния мироглед, който владее умовете на съвременниците ни. А са мислили за неща като национална кауза, бъдещето на българския народ, силен и задружен род и други неща, които нямат място в плитките и себични душици на „модерните“ хора.

    Децата са бреме само до определена възсраст, след това стават незаменими помощници в семейството. А когато има повече деца, вече по-големите поемат част от грижите за по-малките. Така голямото семейство е напълно самодостатъчен организъм, способно да развива своя собствена микро икономика, като собствена ферма, стопанство, или семеен бизнес с малко бутиково производство. Малките семейства са хилави и нестабилни социални единици, изпадащи в зависимост от държавни подаяния, които неизбежно водят до държавен контрол и в последствие до държавен монопол във всяка сфера на семейния живот. Тази тенденция се вижда ясно в ювеналната юстиция, която е пряко свързана със очакванията на хората държавата да се грижи за тях. Когато някой се грижи за теб, и ти не се грижиш сам за себе си, тогава ти си в позицията на кокошките в кокошарника. Дават ти храна на готово, но ти взимат яйцата, и от време на време някоя кокошка скача в тенджерата според избора на този, които дава храната (разбирай социалните помощи, пенсии и други социални „придобивки“).

    В момента малък, но стабилен брой българи се завръщат към фундаменталните принципи, които са направили в миналото народа ни силен и многоброен. Те са онези (или по-скоро тяхното поколение), които ще продължат българския род и няма да позволят той да бъде ликвидиран. Обаче плиткоумните, себични, „модерни“, „млади и красиви“ заразени от кваса на съвременните идеологии и мироглед са обречени на изчезване, защото не само не раждат деца, но и защото дори да имат деца, те ги оставят да бъдат превърнати от системата в още по-глупави и объркани същества от тях самите, които елита ще ликвидира още по-лесно в своята програма за депопулация.

    Малцината, които осъзнаят своята отговорност към рода, родината и Създателя, няма да позволят рода ни да изчезне, но тяхното поколение ще оцелее по-силно от всякога и ще положи фундамента за възкресение на България. А останалите ще изгорят като плявата в огъня, или ще бъдат ответи на посоки от вятъра, където ще изсъхнат в забвение.

  2. А сега познайте защо кабинетът иска да национализира парите в частните пенсионни фондове, да вдигне възрастта за пенсиониране за 3-та категория труд на 65-67-70 години, да увеличи осигуровките, стажа и т.н. Държавната осигурителна система е фалирала. При 9млрд бюджет парите от вноски са по-малко от половината. Сегашните работещи пенсионери заемат малкото работни места и подбиват цената на труда. Младежите стоят безработни, но дори и да имат работа, заради ниските заплати не създават деца. Това заедно с емиграцията задълбочава демографската криза. Малкото млади, които остават в България, са изправени пред мрачна перспектива: висока безработица (340 хиляди са без работа по официални данни,а всъщност са 1млн), ниски заплати и никакъв шанс да се пенсионират. Добавете корупцията, престъпността и очертаващата се гражданска война с един определен етнос и картинката става съвсем трагична.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s