Гърция очаква стотици милиони евро годишно от „Турски поток“

4516Gas

Това обяви гръцкият енергиен министър Панайотис Лафазанис. “Газопроводът ще донесе изключително важни печалби на Гърция, на първо място, по-евтин газ и естествено, други приходи, които могат да са в размер на стотици милиони евро годишно“, заяви той.

Лафазанис изтъкнал, че Атина очаква да получи значителни финансови дивиденти от газопорвода след 2019 г., когато Русия ще спре да доставя газ за Европа през Украйна. В сряда руският президент Владимир Путин заяви, че „Турски поток“ може да превърне Гърция в един от основните енергийни разпределителни центрове в Европа. Според Путин, Атина може да печели стотици милиони евро годишно от транзита на газ, ако се присъедини към проекта за газопровод „Турски поток“.

През декември 2014 г. Москва обяви отмяната на строителството на газопровода “Южен поток“, който трябваше да прекосява Черно море, за да доставя руски газ през България, Сърбия, Унгария и Словения до Италия и Австрия.

“Турски поток“ ще замести “Южен поток“, като има годишен капацитет подобен на него – около 63 млрд. куб. метра. Новият газопровод ще минава по дъното на Черно море и ще излиза на турска територия, като на турско-гръцката граница е предвиден хъб за по-нататъшно разпределение на газа към потребители в Южна Европа.

Източник: newsline.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

4 thoughts on “Гърция очаква стотици милиони евро годишно от „Турски поток“

  1. Ципрас, поредният циркаджия. Да не се заблуждаваме, всички са платени клакьорки 🙂

  2. Гърция е васална страна, докато България е колония, при това определена за унищожаване. Разликата е голяма. От там идват и разликите в отношението към енергийните проекти. Гърция може да защити (донякъде) националния си интерес. Тя има това право, защото е запазила някакъв, макар и частичен суверенитет. България има нулев суверенитет. Тя има „право“ само да дава кръвта си на вампирите и, в крайна сметка, да умре.

  3. Южен поток България имаше за цел да купи българските политици , като увеличат цената на проекта.Може да няма Южен поток през България ,но ще има друг проект за пренос на газ от Азербайджан до милата ни родина.Президента на Тюркската страна е Илхам Алиев завършил (Московски държавен институт по международни отношения) МГИМО. нещо подобно на това кое е завършил нашия външен министър в САЩ Департамента.През Декември месец Митко гестапото в интервю споменава ,че щял да се направи друг проект.Питам аз откъде знае три месеца преди посещението на Илхам Алиев това ,че ще има друг проект. Гърция ,ако толкова искаше Турски поток щеше да подпише с Путин договор.Ципрас дразни ЕС.

    • Искам да знам тези ,който са ми дали отрицателно защо аргумнтация.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.