Главата на руския програмист Валери Спиридонов ще бъде присадена на ново тяло

Валери Спиридонов

Валери Спиридонов

Руският програмист Валери Спиридонов от гр. Владимир , на когото му предстои първата в света трансплантация на глава, разказа в ексклузивно интервю за телевизионния канал „Звезда“, как се е решил на подобен експеримент.

Според Валери, той просто няма избор – или да се съгласи с експеримента, или не, и да стигне в състоянието на Стивън Хокинг.

„Аз трябва да го направя, защото нямам много избор. Моето решение е окончателно и не планирам да го преосмислям, „- каза Спиридонов.

Той също така заяви, че той е готов на всичко.

„Това е проривен експеримент. Това е еквивалентно на полета на Гагарин. Обективно аз не разполагат с необходимите средства за да платя, но съм готов да се предоставя на науката „, – каза Спиридонов.

30-годишният Спиридонов страда от рядко заболяване – спинална мускулна атрофия, при която мускулите на тялото му атрофират, като се засягат и невроните на гръбначния мозък – в резултат човек напълно се обездвижва. Заболяването се счита за нелечимо. Той ще бъде първият експериментален пациент по присаждане на глава. Операцията ще проведе италианският лекар Sergio Kanavero.

Източник: 30dumi.eu


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

6 thoughts on “Главата на руския програмист Валери Спиридонов ще бъде присадена на ново тяло

 1. Много ненормално ми се струва всичко…и мисля че ще убият човека с този експеримент!

 2. Хора, оправете си понятийната система. Не се присажда глава, а тяло. Нека приемем, че личността е по-скоро главата. На човека ще му „присадят“ тяло, не глава! Тялото му е проблемно. Макар че, донорът явно ще е обратният случай. 🙂

 3. Човекът не е само тяло. В момента който му отрежат главата от настоящото тяло, този човек ще умре и душата му ще напусне тялото. Дори да успеят успешно да пришият главата му към новото тяло на чисто физиологично ниво, аз не виждам кое ще оживотвори това ново хибридно тяло.

  Духът на човека се намира в областта на корема, където е пъпа. Именно затова бебетата са свързани с майката чрез пъпната връв, а не чрез някаква връв излизаща от мозъка или главата. Ако тялото на което ще пришият главата е все още живо и има дишане (дух) в него то е възможно и хибридния човек да оживее, но дълбоко ме съмнява, че той ще има съзнанието и личността на този програмист.

  Много е важно също чия кръв ще тече в новото тяло, защото душата на човека се намира в кръвта му. Има много случаи когато хора на които е преливана кръв от други хора и техния характер се променя сериозно. Например хора които никога не са псували почват да псуват като каруцари. Непушачи започват да пушат и други подобни аномалии, при това следствие от преливане на незначително спрямо общия обем на кръвта в тялото количество кръв.

  Ето защо мисля, че ако извършващите операцията не вземат предвид духовния аспект на подобни трансплантации, аз се съмнявам, че ще имат добър успех. Да не говорим, че подобни опити на човека да си играе на „бог“ никога не са водили до нищо добро.

  • Напълно съм съгласна с предходния коментар, не разбирам защо не потърсят начин да се преборят с болестта ,вместо тази трансплантация, която ще е не само неуспешна, но и безмислена. Не вярвам в успеха и много жалко за програмистта и неговото решение, защото се обрича на смърт. В днешно време компютърното програмиране е в разцвета на своето развитие. Предстоят нови ,много по-съвършени методологии на комуникации, които ще се имплементират с био-инженеринг технологии, които ще олекотят и направят живота на тези хора, много по-лесен. Напремер въпрос на може би десетилетие е да се изобретят високотехнологични устрйства- четци на различните вълни в мозъка, които ще бъдат трансформирани в движения на тялоно с помощтта на импланти. С помощтта на тези четци ще можем да управляваме безжично нашите телефони и компютри, всичко което работи с електричество и може да се причисли за мини компютър. Вече съществуват такива mindreaders , които се използват в game индустрията, въпрос на няколко години е да се усъвършенстват. Жалко за решението.

   • Защото е по-лесно да си сатанист… Не виждаш връзката? Помисли, ще я откриеш.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.