Неизвестната сага за Владислав Варненчик – славянския крал

anonymous

„Голяма е радостта на откривателя,
но още по-голяма е тази на самото търсене”
– Мъдрост на древногръцки философ

Авторът на тази книга, е роден през втората половина на 20 век във Варна. Завършил Института по Международен Туризъм с полски и английски език през 1981-83 г., специализира в Германия /бившата ГДР/, по-късно се установява трайно в Полша. В момента живее в Лондон, Великобритания, откъдето тръгват неговите изследвания за живота на славянския крал Владислав, борил се за свободата на българския народ, на когото по-специално варненци са признателни и до днес като тачат паметта му по подобаващ начин. В негова чест е именуван един от главните булеварди в града, съществувал е спортен клуб „Владислав”, а още през 1935 г. завършва изграждането на парк-музей, който е може би един от най-големите паметници на славянското бойно братство в Европа.

Желаейки лично да се увери в кръжащите от години мълви и легенди за оцеляването на Владислав, автора посещава португалския остров Мадейра, който се слави не само със своите прочути вина и екзотична природа, но и като съхранител на спомените за полския благородник, наречен тук Хенрике Алемао. Жителите на Магдалена до Мар, селище разположено на западното крайбрежие на острова, предават от поколение на поколение легендата за крал Владислав, и са твърдо убедени в правотата на своите думи.
Все още, макар и в плачевно състояние могат да се видят тук къшата на краля, наречена „casa del rei”, запазени са множество артефакти в столицата на острова, Фунчал, които недвузначно потвърждават тезата за неговото пребиваване.

Авторът се е старал да изложи в систематичен ред всички събрани документи, изследвани обстойно от многобройни историци от миналото до ден днешен. Най-голяма заслуга за разбулването на тази загадка има Д-р Леополд Киелановски, който посвещава последните 15 години от живота си прекарани на Мадейра. Посещава Ватиканар Германия, Португалия, Испания и благодарение на тези неуморни търсения, намира неоспорими доказателства, свързани с Владислав III Ягело. Почти всички изследователи на живота на Владислав Ягело, след Д-р Киелановски се позовават на неговите открития, търсейки нови доказателства или оборвайки стари такива. Историкът Збигниев Швиенх в своята книга „Последният кръстоносец на Европа“ – Издателство Вавел, 1995 г., пише: „….направо е за учудване,че това е постигнато от автор – кон аморе (аматьор), а не се е удало на редица изтъкнати учени историци“. В същност за още един автор, за когото споменаваме по-долу във Уикипедия му е прилепен същия етикет – историк аматьор!
Съвсем наскоро, през 2012 г. излезе от печат книгата на Мануел Роса /португалски историк, емигрирал в Съединените Щати/ – „Колумб – непознатата история”, преведена на португалски, испански, полски и латвийски, предизвиквайки истинска сензация в досегашните схващания за произхода на Христофор Колумб – откривателя на Америка. Авторът, имайки това предимство, че работи в библиотеката на Дюк Юниверсити, в щата Северна Каролина, в продължение на повече от 20 години неуморни изследвания доказва, че Христофор Колумб е син на … Владислав Варненчик! Горещо препоръчваме на читателите българското издание на книгата, което още веднаж потвърждава убежденията, че славянския крал не е загинал в битката край Варна, неговото оцеляване и пътешествие като каещ се грешник и отшелник са проследени чак до установяването му на остров Мадейра.

Пламен Чакъров – приятел на автора

Описаните събития и факти, изложени в настоящата книга, не затварят вратата за бъдещи изследвания и дискусии от страна на, учени, историци и други изследователи на сагата за крал Владислав Варненчик.

Г л а в а I

През далечната 1444 г. двадесет годишният Владислав , коронован за крал на Полша и Унгария още на десет годишна възраст, се готвил за решителна битка. Сключил споразумение с турците при Яломница със самият султан Мурад II, който разрушил емирството Карамански, превзел Сърбия и голяма част от Гърция. Мирният договор бил подписан в Сегед за срок от 10 години. Това може да се разглежда като тактическо решение на проблемите в двете им страни. В Полша продължавали междуособиците сред властващите, а в Унгария, Елизавет, вдовица на покойния крал Албрехт II, все по-гласно настоявала че законен крал трябвало да бъде синът и Ladislaus Posthumus.
……………………………………………………….
Португалия – президентът Каваку Силва приветства книгата на Мануел Роса през 2007 година.

Значителни разкрития са били постигнати, когато през 2002 г., двама професори от района на Севиля в Испания, Марсиал Кастро Санчес и Серхио Алгарада, решили да проведат ДНК тестове на костите на Христофор Колумб. През септември същата година изследователи изровили кости в Севиля смятайки, че принадлежат към по-малкия брат на Христофор Колумб, Диего Колумб. На 2 юни 2003 г., изследователите най-накрая извадили от Катедралата на Севиля. кости смятани, че принадлежат на дон Христофор Колумб и сина му, дон Фернандо Колумб (единствените останки за които няма съмнение за произхода им).

Професор Жозе Лоренте провел съдебномедицинските и ДНК тестове в университета в Гранада. Тези криминалистични изследвания са доказали още, че дон Христофор Колумб не е могъл да бъде италианския тъкач Христофоро Коломбо.

Въпреки че дон Христофор Колумб е централната нишка в тази книга, става ясно, че по-голямата картина на политическия живот в който се е подвизавал и португалски тайните на откритие трябва да се вземат под внимание.

Така че, който е бил Кристобал Колон, ако не син на беден тъкач от Генуа? Това е въпросът, на който тази книга се опитва да отговори, докато в същото време разсейва много митове и заблуди по отношение на общоприетата историята.
Много историци са отказали да прочетете книгата, избирайки вместо това да вярват на старата приказка, а в същото време непочтено критикуват това изследване като още една посредствена теория на конспирация. Най разумно в случая би било да се игнорират подобни историци.

За сметка на това, тези учени, които са чели изследването са осъзнали, че няма друг начин да се тълкува доказателства, различни от очевидното заключение, че историята, тъй както е била написана, не отговаря на истината.(Виж подкрепа за работата на Роза по-долу.)

Световната история може да бъде само една, въпреки че има безброй начини хората да я интерпретират по различен начин. Всички ние търсим истината. Като средство за насърчаване на обмена на нова информация, както между учени и духовници, уебсайтът на книгата в 1492.us.com съдържа линк към блога и имейл адрес, така че тези, които се интересуват от решаването на този пъзел, може да участват в дискусията.

Няколко факта

Животът на Христофор Колумб е бил оплетен в международно политиканство, почти като в романите за Джеймс Бонд; пълен с интриги, измами, тайни и част от най-високите ешелони на международния шпионаж и обратно. шпионски заговори, където животът му е висял на косъм, а уменията му непрекъснато се използвали до краен предел. Разликата между Бонд и Колумб е тази, че животът на Колумб бил реален и неговата тайна мисия толкова успешна, че е просъществувала незабелязана повече от 500 години. Представените по долу доказателствата ни убеждават, че:

• Всички съвременни рецензенти са съгласни, че Колумб е бил експерт по ветроходство и морски познания наравно с португалските мореплаватели по това време.
• продължавал да комуникира тайно с краля на Португалия, докато е бил в Испания.
• Умишлено подхвърлял неверни твърдения на Испания по отношение на Индия и въвлякъл и други, като Америго Веспучи да направят същото.
• Скрил истинското си име и националност не заради владетелите, като исторически книги твърдяха, а заради нас, обществото като цяло.
• През цалото време знаел, че не е достигнал Индия и никога не смятал да достигне Индия. Лъжел, когато заявил, че е достигнал Индия и погрешно убеждавал другите, че според него това е Индия.
• Завещанието му „Последната Волята от 1498 г.,за което се твърдяло че е написано от Колумб е фалшификат, написан около 80 години след смъртта му.
• Жена му не била само португалска благородничка, а също така е била леля на много високи благородници, включително високостояща личност, свързана с Лорд Чембърлейн.
• Историците отхвърляли, че той би могъл да достигне Канада през 1477 г.. Ние доказахме, че той го е достигнал.
• корабът Санта Мария никога не е потънал край бреговете на Хаити в навечерието на Коледа 1492 г. Бил зашвартован като мишена и пдтопен с с топовни гюллета, за да заблуди съдебните експерти за да не разкрият истината на кралица Изабел.
• Подчертавало се е , че крал Жоао II отхвърлил идеята на откривателя като фантастична и глупава. Доказали сме ,че Жоао II участвал в планирано пътуване в 1492 г., защото това не е бил ни повече, ни по-малко заговор срещу Испания.

Минали са повече от 500 години, за да се стъкми една лъжа, а само две десетилетия, за да се развенчае. Историята на откриването на Америка никога няма да се разглежда по същия начин отново.

Подкрепа за работата на Роса

Тази книга е « опус магнум» и по никакъв начин не следва да се счита за дело като псевдо история или просто още един източник на хитри, конспиративни теории. Множеството надеждни констатации и теории на автора Роса биха накарали Шерлок Холмс да му завижда. Историята на Колумб съдържа множество объркани факти и личности, и затова може би е дошло времето, живота на откривателя да бъде правилно пренаписан. “
– Известният гръцко-полски историк, Милтиад Варвунис

„Още една остроумна теория на конспирацията! Това, което аз подозирах от самото начало. Сега вярвам, че Колумб е виновен за огромна измама, извършвана в продължение на две десетилетия. “
– Професор Джеймс T. Макдощ Младши, Университет Св. Йосиф.

“ Тази книгата представлява обширна и добре документирана работата на все още енигматичната фигура на Христофор Колумб, наситена с емоции и прословути изводи, за които с абсолютна сигурност ще се говори още дълго време.“
– професор Г. Феликс Мартинез Йоренте, Университет на Валядолид

„Колумб се е родил португалец.“
– Професор Мануела Мендонча, декларира това пред медиите след лекция в Португалската академия по история, 16-ти май 2012, като нейн председател

„Всеки историк, който се определя като реалист ( ако не е такъв, то едва ли може да се нарече историк), като се има предвид познаването на обществените отношения, които са доминирали в момента, не може да има никакво съмнение относно факта, че е повече от очевидно, че Христофор Колумб е бил някой, РОДОМ от най-високо благородно потекло. Ако не осъзнава това то по нататъшни дискусии са излишни. Сега имаме толкова доказателствата, че е дстотйчно САМО да ги изредим за да стигнем до това очевидно заключение. Негово високоблагородсно потекло е факт , с който вече не си струва да си губим времето за обсъждания. “
– Абел да Фонсека – Жоао, заместник-генерален секретар на Морската академия, секретар на Катедрата по морската история, Кореспондент на Португалската академия по история, заместник-председател на Отдела по история на Лисабонското географско дружество, както и председател на Съвета на Института за Европейска култура и Атлантическия Океан

„Аз съм професор по история, който се специализира относно португалски контакти в Западна Африка през 15-ти и 16-ти век. Също специализирам португалски палеография, и моите изследвания подкрепят заключенията на Роса, че Колумб е бил португалска шпионин на крал Жоао II. “
– Професор Тревър Хол, – доктор. по история от университета Джон Хопкинз

Световноизвестният професор Жоаким Верисимо Серрао, бивш декан на университета в Лисабон заявява, че „е съгласен с изследвания на Мануел Роса на сто процента.“ Той пише в предговора, „Нищо не обезсилва концепцията, че се е родил (Колумб) в нашата страна.“
„Никой сериозен историк, след като прочетете оригиналните португалски, испански и италиански документи от 15-и 16-ти век и след като е направено правилно проучване на оригиналния хералдически щит на Колумб, не може да бъде безразличен към истината, и в същото време да продължава да настоява в недвусмислено санкциониране на това, което други са написали преди новите доказателства. Мануел Роса е извършил изключително методическо разследване, добре документирано. “
– Професор Жозе Карлос Калазан, университет Лусофона, Лисабон

„За първи път в историята, книга за Колумб е написана без да се започва от всякакви предубеждения и сигурности, всеки елемент от този пъзел е обяснен точка по точка.“
– Професор Антонио Висенте, професор по история в Лисабон университет

„Най-накрая получихме едно дело – разследване за историята на откриването на Америка, което е богато удокументирано и показва истинската измамата създадена от привържениците на приетата приказка за невежата Колумб. Мануел Роса предлага изобилие от улики, за разнищване на великата тайна, която обгражда «откривателя на Америка» и изисква дългоочакваната необходима промяна от гледна точка на анализа за тази историческа личност. “
– Жозе Родригес дос Сантос, новините «Нощна котва» за RTP, Португалия

Америка може би открива внука на Владислав Ягело

В ръцете на полския читателя най-накрая попада делото на историка Мануел Роса, чиято «идея фикс» е да се открие истинския произход на Колумб. Изключително вникливите изследвания, за които е посветил повече от двадесет години, водят до фасциниращи заключения подкопаващи досегашната версия на историографията. Откривателят на Новия свят не е син на генуезки тъкач, вероятно е имал и португалски корени, макар и много за това да говори, но все повече и повече доказателства сочат факта, че той е бил син на Владислав III от Ягелонската династия, който не е загинал в битката при Варна през 1444 година, а е намерил убежище на Мадейра, където под името Хенри Германеца се оженва за португалска аристократка.
Мануел Роса, португалски историк, произхожда от Азорските острови, остров Пико. Той работи в Университета Дюк в Северна Каролина. Владее седем езика, смятан е за най-великото живо хранилище на знания за Колумб. Изследва живота му повече от 20 години, през което време написва три книги за известния авантюрист и пътешественик. В момента работи върху постановката- Колумб. Неразказаната история.
След публикуването на книгата веднага става известен. Интервюта с автора, излъчват испански и португалски обществени телевизиионни канали, а също и Discovery Channel. Сензационните вести привличат също интереса и на пресата. Британският вестник „Дейли Телеграф“ съобщава, че „Христофор Колумб е син на полски крал“, „Daily Mail“, нарекъл пътешественика Кшиштоф Коломбович( характерно окончание за полско фамилно име, подобно на сръбските – бел.прев.) , а „New York Daily News“ започва статията си по тази тема с думите: „Мамма миа, Христофор Колумб е бил поляк, а не италианец „.

Изпратено от: Йордан Незнайков


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

3 thoughts on “Неизвестната сага за Владислав Варненчик – славянския крал

  1. Какави „славяни“ са ви патили, бре? Иде реч за 1444 г., участниците в битката са описани по нации и почти поименно?!? „Славянското“ животно се появява едва края на XVIII в. от съвместните усилия на рАЗИЯ и Австро-Унгария да си делнат Балканите! Четете поне Александър Фол, ограмотявайте се, стига хибридки!!!

  2. След писаното от приятеля на автора на книгата за Владислав Варненчик преводът очевидно е правен от гугъл и не може да се разбере на места какво точно е искано да се каже в оригинала. Така или иначе тази хипотеза за произхода и деянията на Колумб е интересна, но дали наистина е било така?! Нещо не ми се вярва и то не защото професионалните историци са хора на които винаги и изцяло може да се вярва – напротив! Но все пак личностите и събитията са от сравнително ново време и чак такива радикални лъжи да са били разпространявани толкова векове?!?! Макар че именно като имаме предвид официалната история трябва напълно да допуснем че продажното, пристрастно, политически увличащо се непрекъснато и т.н. и пр.съсловие на „официалните“ или професионалните историци може и да е направило обичайните си фалшификации, леки извръщения на смисъл, фактология и т.н. – все неща които в наши дни обезмислят голям обем от официалните исторически трудове…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s