„Уестингхаус“ иска удължаване на дискусиите за нов блок в АЕЦ „Козлодуй“

„Уестингхаус Електрик Къмпани“ обяви, че въпреки изтеклия срок на споразумението за 7-и блок на „АЕЦ Козлодуй“, ще продължат да се водят дискусии за нова структура и времеви период, съобщиха от компанията.

c5f1c618764cc09b80e3b31895efe0e5

„Това решение бе взето съвместно от всички страни и отразява сегашните условия в България за подкрепа на инфраструктурен проект от такъв мащаб“, заяви президентът и главен изпълнителен директор на енергийния гигант Дани Родерик. „Макар да съществува единодушие, че в дългосрочен план този проект е атрактивен, страните са на мнение, че ще трябва да се разгледат различни модели за внедряването на технологията AP1000® за в бъдеще“, добави той.

„Уестингхаус“ е доволна от сътрудничеството, което разви с „АЕЦ Козлодуй“, и в близкото бъдеще ще се фокусира върху незабавни и количествено измерими подобрения на ядрените мощности в страната чрез представяне на най-модерната технология на компанията, използвайки големия си международен опит. Продължаваме да предоставяме и предлагаме съдействието си и своята международна технология на целия спектър дейности на „АЕЦ Козлодуй“ – от гориво и услуги до извеждане от експлоатация и управление на отпадъците“, допълни Родерик.

Осем реактора с технология AP1000® вече се изграждат в света – по два на всяка от площадките „Vogtle“ и „V.C. Summer“ в САЩ, както и по два на площадките на АЕЦ „Sanmen“ и AEЦ „Haijang“ в Китай. Неотдавна бяха сключени акционерни споразумения за изграждането на ядрени мощности с технология AP1000® на площадката „Мурсайд“ в Обединеното кралство.

„Уестингхаус Електрик Къмпани“, компания от групата „Тошиба Корпорейшън“, е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят. През 1957 г. „Уестингхаус“ доставя първия в света ядрен реактор с технология вода под налягане в Шипингпорт, Пенсилвания, САЩ. Днес технологии на „Уестингхаус“ са основа за приблизително половината от действащите атомни електроцентрали в света, включително над 50% от тези в Европа.

Източник: hashtag-bg


Бележка: Трябва да отбележим, че протеста дансwithme, който уж избухна срещу обявяването за назначаване на Делян Пеевски за шеф на ДАНС се водеше от представителите на мозъчните тръстове през 2013 г., както бяхме писали тогава ние и много други. Което остана тогава скрито от нашите медии, беше че същия този протест беше прекратен след като Уестингхаус подписаха договорите в България. Сега ще продават на България на по-скъпи цени електричество в продължение на десетилетия, ако не и повече.


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

3 thoughts on “„Уестингхаус“ иска удължаване на дискусиите за нов блок в АЕЦ „Козлодуй“

 1. Уестинг Хаос го хоме, нищо добро не е дошло от Запада особенно от САЩ, макар че може да е произлязло и на Изток, но факт е че японските централи бяха строени именно от Запада, не съм спец по ядренна енергетика макар че може да се обуча много по добре от действителните такива,нашите технологии на Изтока си бяха и са доминиращи на пазара ако не беше геополитиката, но за момента не ни дават друга алтернатива, никакви ВЕИ и ФОВ няма как да изпълнят енергийната ефективност или потребление…Тук вече идват проектите за евтина или почти не използваща суровини енергетика, тези проекти които не се допускат в производство за да няма независимост от енергийните източници, с които ни държат в смъртна зависимост, Психично Болните Управляващи Слуги…

 2. Това някак проуестингхауско ми прозвуча. Няма да го прочета отново.

  А за това, че ядреното гориво за тези реактори не е съвместимо с доставяното от Русия дали знаем? Дали знаем, че отработеното ядрено гориво се връща в Русия за преработка? Или отсега да намислим място за съхранение на ядрени отпадъци. Дали Добруджа не е подходяща площадка?! Не, момент! Нека първо достатъчно да я замръсим с добив на шистов газ!

  Ето това е затворен кръг. Колелце!

  • Подадох сигнал и са добавили редакторска бележка на края за пояснение на това откъде е споделена тази информация. Да се има едно на ум винаги. Добро допълнение.

   Поздрави!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.