Руско изследване доказва, че ГМО ще направят човечеството стерилно до 3 поколения

Подозираше се вече, че загубата на потентност е с фатални последствия. Едно скорошно изследване показва точно това. Един научен експеримент, който ако не бе потулен би имал огромни последствия за бъдещето!

През 2009, близо 3% от земеделските земи бяха покрити с ГМО с 134 милиона хектара, според Международния институт за придобиване на агробиотехнологични приложения – International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications (ISAAA), който всяка година докладва за състоянието на трансгенетичните култури по света. И досиетата на културите ГМО – от които доста страници са все още мъгляви и до ден днешен – биха се утежнили след като едно ново доказателство с произход от Русия е на път да бъде добавено.

KRYSY-USMANOV_ZAMIR_-3_copy

То е под формата на изследване, чиито фрапиращи резултати са представени пред руската преса рамките на откриването в страната на Дните на Защита срещу Рисковете в околната среда. То дори е известено и от Джефрей Смит, основател на Института за Отговорна Технология в САЩ и признат световен автор за ГМО, особенно с книгата си Семена на заблудата (Seeds of Deception – Jeffrey Smith), публикувана 2003.

Изследването, водено заедно от Националната Асоциация за Генетична Сигурност и от Института по Екология и Еволюция, продължава общо 2 години с лабораторни тестове над хамстери от расата Камбъл, раса с изключителено високо ниво на възпроизводство (раждания). Така, Др. Алексей Суров и неговият екип хранят в продължение на 2 години и по съвсем стандартни методи малките бозайници, с изключение на това че от време на време накой от тях са захранвани с извести количества Гено Модифицирана соя (внасяна редовно в Европа) и устойчива на хербициди.
В началото били отделени 4 групи с по 5 двойки (женски/мъжки): първата група били захранвани с храна без соя; втората, следвали режим със стандартна соя; третата, били захранвани нормално и с добавки на ГМО соя; четвъртата получавали още по-голяма доза трансгенетична храна от третта група.

След края на тази първа фаза, общият брой раждания на всички групи взети заедно бил 140 малки. Изследването продължило с втора фаза на тест с избора на нови двойки, поколения на всяка една от предните групи. И по същата логика на нещата тези нови двойки имали и те малки, създавайки по този начин трето поколение хамстери. Така най-накрая имало 52 раждания от индивидите от 3то поколение, които изобщо не били захранвани със соя и 78 от тези от които яли стандартна соя.

Но третата група, тези които били на режим с ГМО соя имали само 40 малки от които 25% мъртви. И още по-зле, в групата в която били захранвани с най-много ГМО соя, една единстена женска успяла да роди, което представлява 16 малки от които 16 % мъртви.

Така при третото поколение, хамстерите които, в името на науката, имали в дажбите си значителни количества ГМО соя, не успяли да се възпроизведат…

Но друго по-странно явление било наблюдавано: някои от хамстерите деца на третото поколение се родили с косми … в устите, изключително рядък феномен.

Според Джефрей Смит, изследването на Др. Суров и на екипът му биха могли да изтръгнат индустрия струваща милиарди долари. Аферата е с продължение, но каквото и да стане, след вкарването на пазара, в околната среда и в хранителната верига през 1996 на трансгенетичните селскостопански продукти, свързаните с тях рискове остават засега широко непознати, тъй като не са под наблюдение. Дори може да се предположи, че това широко отсъствие на предпазни мерки и липса на прозрачност спрямо хората вредят и на експерименталните селскостопански ГМО (от второ поколение) които не могат да бъдат оценени в най-подходящи условия понеже настоящите на пазара са били само частично.

Дали все по-навлизащото използване на ГМО не застрашава и човешкото здраве? И заслужава ли си човечеството да поема такъв риск? Защото проблемът в крайна сметка е че ние, консуматорите, сме на края на хранителната верига и ние сме реално лабораторните мишки!

Източник: rusofili.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

One thought on “Руско изследване доказва, че ГМО ще направят човечеството стерилно до 3 поколения

  1. Това не е само руско изследване а на учени от цял свят, ГМО пораждат куп болести и аномалии, най вече онкологични и генетични но и сърдечно-съдови, автоимунни…Има случаи на присаден ген от насекомо светулка на царевица и се получава светеща царевица, а погледайте филми на ужасите за да се усетите какво се твори в лабораториите секретни, ген при доматите комбиниран със свински ген или каквото можете да си наредите от един страховит пъзел и мозайка, за генното инженерство се използват ДНК на микроба за да се инплантира носейки другият ген в клетката, само че никой не знае как се развиват тези уродливи процеси в естественната приорода, а най вече онкологични,генетични,автоимунни,сърдечно-съдови заболявания,стерилност, за съжаление няма да ни изникнат три пениса и шест топки 🙂

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s