Готвачът Джейми Оливър доказа в съда, че бургерите в Макдонълдс са негодни за консумация от хората

Готвачът Джейми Оливър спечели дело срещу една от най-големите вериги за бързо хранене в света McDonalds. След като Оливър разобличи от какво се състоят хамбургерите в Макдонълдс, те обявиха, че ще променят своята рецепта. Въпреки това Оливър има какво още да ни покаже от пикантната кухня на Макдонълдс!

024

Готвачът в продължение на години обяснява какво съдържат продуктите на тази верига, участва в документални филми за тях, телевизионни предавания, интервюта. Според Оливър храната в Макдоналдс преди да претърпи химична обработка с амониев хидроксид е негодна за консумация от обществото.  Според Джейми храната в Макдоналдс е един евтин и скапан продукт, който се дава първо на кучетата и после е предлаган на хората. Освен ниското качество на месото, амониевият хидроксид е вреден за здравето, допълва още Оливър.  Този готвач е известен още с това, че разкри „ процеса на розовата тиня“ на веригата за бързо хранене Макдоналдс.

„Как може хората да дават месо на своите деца с амоняк?“ се пита той. В една от неговите демонстрации, той показва на децата как се правят „нъгетс“. След като се изберат най-добрите части на пилето, останките – мазнини, кожа и вътрешни органи се обработват за да се получат тези вкусни за всички пържени храни.

Както е известно името на Макдоналдс се ползва на франчайз. От Латинска Америка са заявили, че тази процедура при тях не се практикува. Същото се отбелязва и за продуктите на тези заведения в Ирландия и Великобритания, защото там ползват месо от местни доставчици. В Съединените щати обаче това се практикува от край време. Амониевият хидроксид се използва с анти-бактериална цел. Най-ужасяващото е, че цялата тази обработка се счита като част от производствената процедура. Потребителите на Макдоналдс не могат да разбера кога и как това химично вещество попада в тяхната храна.

На официалния сайт на Макдоналдс, компанията твърди, че тяхното месо е евтино, защото докато имат милиони потребителите, те могат да си го позволят да го изкупят от доставчиците на много по-ниска цена. Но ако така наречената „розова слуз“ е наистина „най-добро качество“, защо тогава в Латинска Америка не го искат?

Оливър призовава децата в различни училища да ядат здравословни храни и колкото и да е вкусно, да забравят за отровната храна продавана им във веригите за бързо хранене като Макдоналдс, Бургер кинг и други.

Източник: scena.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

One thought on “Готвачът Джейми Оливър доказа в съда, че бургерите в Макдонълдс са негодни за консумация от хората

  1. Гледал съм клипа с розовата тиня… Не е чудно, че американците са такива дебеланковци. Тези вещества остават в организмите им с години. Така са проектирани и създадени. Клиентът е привлечен от факта, че е евтино, естествено е и вкусно. Та кой би си купил месо с вкус на говно?

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.