Готвачът Джейми Оливър доказа в съда, че бургерите в Макдонълдс са негодни за консумация от хората

Готвачът Джейми Оливър спечели дело срещу една от най-големите вериги за бързо хранене в света McDonalds. След като Оливър разобличи от какво се състоят хамбургерите в Макдонълдс, те обявиха, че ще променят своята рецепта. Въпреки това Оливър има какво още да ни покаже от пикантната кухня на Макдонълдс!

024

Готвачът в продължение на години обяснява какво съдържат продуктите на тази верига, участва в документални филми за тях, телевизионни предавания, интервюта. Според Оливър храната в Макдоналдс преди да претърпи химична обработка с амониев хидроксид е негодна за консумация от обществото.  Според Джейми храната в Макдоналдс е един евтин и скапан продукт, който се дава първо на кучетата и после е предлаган на хората. Освен ниското качество на месото, амониевият хидроксид е вреден за здравето, допълва още Оливър.  Този готвач е известен още с това, че разкри „ процеса на розовата тиня“ на веригата за бързо хранене Макдоналдс.

„Как може хората да дават месо на своите деца с амоняк?“ се пита той. В една от неговите демонстрации, той показва на децата как се правят „нъгетс“. След като се изберат най-добрите части на пилето, останките – мазнини, кожа и вътрешни органи се обработват за да се получат тези вкусни за всички пържени храни.

Както е известно името на Макдоналдс се ползва на франчайз. От Латинска Америка са заявили, че тази процедура при тях не се практикува. Същото се отбелязва и за продуктите на тези заведения в Ирландия и Великобритания, защото там ползват месо от местни доставчици. В Съединените щати обаче това се практикува от край време. Амониевият хидроксид се използва с анти-бактериална цел. Най-ужасяващото е, че цялата тази обработка се счита като част от производствената процедура. Потребителите на Макдоналдс не могат да разбера кога и как това химично вещество попада в тяхната храна.

На официалния сайт на Макдоналдс, компанията твърди, че тяхното месо е евтино, защото докато имат милиони потребителите, те могат да си го позволят да го изкупят от доставчиците на много по-ниска цена. Но ако така наречената „розова слуз“ е наистина „най-добро качество“, защо тогава в Латинска Америка не го искат?

Оливър призовава децата в различни училища да ядат здравословни храни и колкото и да е вкусно, да забравят за отровната храна продавана им във веригите за бързо хранене като Макдоналдс, Бургер кинг и други.

Източник: scena.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

One thought on “Готвачът Джейми Оливър доказа в съда, че бургерите в Макдонълдс са негодни за консумация от хората

  1. Гледал съм клипа с розовата тиня… Не е чудно, че американците са такива дебеланковци. Тези вещества остават в организмите им с години. Така са проектирани и създадени. Клиентът е привлечен от факта, че е евтино, естествено е и вкусно. Та кой би си купил месо с вкус на говно?

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s