Германците протестират срещу световния милитаризъм и подстрекаванията към война на НАТО

В навечерието на Великден, хората излязоха по улиците на Германия в подкрепа на световния мир и разобличаването на световната милитаризация, търговията с оръжие и ролята на НАТО в конфликтите по целия свят.

CBwNLIAVEAE-cG2.jpg:largeОсновната пацифистка демонстрацията се състоя в центъра на Берлин в събота, където според полицията са участвали над 1000 души. Участниците представляват около 40 различни организации, активисти, обединени под мотото „свалете оръжията“

Десетки полицаи съпровождаха протеста, докато хората маршируваха към Александерплац.

Знамената и лозунгите на протестиращите ясно показваха тяхното съобщение: „Северно атлантическа терористична организация“ (от анг.: North Atlantic Terrorist Organisation = NATO). Други носеха флагове на самообявени, непризнати и криминализирани държави и организации по целия свят, които се борят да получат признание от Запада. Някои от тях включваха Кюрдската работническа партия и Палестинските знамена, както и самообявилата се република на Донбас в източната част на Украйна. „Никога повече фашизъм – война никога повече“, гласеше един друг техен лозунг.

„От началото на участието на Германия във военната агресия срещу Съюзна република Югославия, имаше парламентарни мнозинства, но никога по-голямата част от хората в Германия не подкрепи тези войни. Вместо това имаше през цялото време – стабилни мнозинства срещу тези войни.“, заяви за говорител от Германската асоциация за мир.

Притесненията за увеличаването на разпространението на радикалните ислямски идеологии и заплахата от Ислямска държава също се отразяваха от тълпата, както и използването на безпилотни военни самолети и техните „съпътстващи щети“, под формата на невинни цивилни животи също бяха осъдени.

Активистите изискаха да се отстранят 20-те ядрени бойни глави разположени във военното летище в Бюхел. Чуха се и викове за примирие с Русия.

Бремен, Лайпциг, Рощок, Хамбург, Хановер, Мюнхен, Олденбург, Щутгарт, Брауншвайг Волфсбург – във всички тези градове хората бяха свидетели на шествия и митинги от този род в събота.

Днес се очаква според едно от движенията за мир в Германия, да има около 80 протеста в цялата страна.

Източник: rt.com


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

One thought on “Германците протестират срещу световния милитаризъм и подстрекаванията към война на НАТО

  1. Както виждате прогресивната световна общественост се надига и няма да позволи нови войни и насилия, подстрекавани от военнолюбивите управници на САЩ. Къде сте обаче Вие юначни българи, спите ли или се изпокрихте?Срам!Страх Ви е от едни недоучени улигофренни джонита? „Стани,стани,юнак балкански, от тежък сън се събуди !“.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.