Германците протестират срещу световния милитаризъм и подстрекаванията към война на НАТО

В навечерието на Великден, хората излязоха по улиците на Германия в подкрепа на световния мир и разобличаването на световната милитаризация, търговията с оръжие и ролята на НАТО в конфликтите по целия свят.

CBwNLIAVEAE-cG2.jpg:largeОсновната пацифистка демонстрацията се състоя в центъра на Берлин в събота, където според полицията са участвали над 1000 души. Участниците представляват около 40 различни организации, активисти, обединени под мотото „свалете оръжията“

Десетки полицаи съпровождаха протеста, докато хората маршируваха към Александерплац.

Знамената и лозунгите на протестиращите ясно показваха тяхното съобщение: „Северно атлантическа терористична организация“ (от анг.: North Atlantic Terrorist Organisation = NATO). Други носеха флагове на самообявени, непризнати и криминализирани държави и организации по целия свят, които се борят да получат признание от Запада. Някои от тях включваха Кюрдската работническа партия и Палестинските знамена, както и самообявилата се република на Донбас в източната част на Украйна. „Никога повече фашизъм – война никога повече“, гласеше един друг техен лозунг.

„От началото на участието на Германия във военната агресия срещу Съюзна република Югославия, имаше парламентарни мнозинства, но никога по-голямата част от хората в Германия не подкрепи тези войни. Вместо това имаше през цялото време – стабилни мнозинства срещу тези войни.“, заяви за говорител от Германската асоциация за мир.

Притесненията за увеличаването на разпространението на радикалните ислямски идеологии и заплахата от Ислямска държава също се отразяваха от тълпата, както и използването на безпилотни военни самолети и техните „съпътстващи щети“, под формата на невинни цивилни животи също бяха осъдени.

Активистите изискаха да се отстранят 20-те ядрени бойни глави разположени във военното летище в Бюхел. Чуха се и викове за примирие с Русия.

Бремен, Лайпциг, Рощок, Хамбург, Хановер, Мюнхен, Олденбург, Щутгарт, Брауншвайг Волфсбург – във всички тези градове хората бяха свидетели на шествия и митинги от този род в събота.

Днес се очаква според едно от движенията за мир в Германия, да има около 80 протеста в цялата страна.

Източник: rt.com


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

One thought on “Германците протестират срещу световния милитаризъм и подстрекаванията към война на НАТО

  1. Както виждате прогресивната световна общественост се надига и няма да позволи нови войни и насилия, подстрекавани от военнолюбивите управници на САЩ. Къде сте обаче Вие юначни българи, спите ли или се изпокрихте?Срам!Страх Ви е от едни недоучени улигофренни джонита? „Стани,стани,юнак балкански, от тежък сън се събуди !“.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s