Човешка смърт заради ГМО

Лекари от болницата Карлос III потвърдиха наскоро първия истински случай на човешка смърт, причинена от поглъщане на генетично модифицирани храни. Хуан Педро Рамос е починал от анафилаксия след консумиране на наскоро разработени домати, съдържащи рибни гени, които са предизвикали бурна и смъртоносна алергична реакция.

genetic experiment

Това изненадващо изявление дойде след аутопсията на 31-годишният испанец, който почина в Мадрид в началото на януари. Здравето на Рамос рязко се влошило, след като той претърпял необяснима алергична реакция и всички лекарства, използвани за спасяването му от анафилаксия, се оказали напълно неефективни. Екипът от експерти твърди, че никой от лекарите не е могъл да определи, че именно генетично модифицирани домати, погълнати от жертвата по време на обяд, са причина за алергичната реакция, предизвикала смъртта му.

Рамос работел като чиновник в склад на 7 януари, когато започнал да се чувства зле веднага след обяд. Започнали да се явяват симптоми, включително остър сърбящ обрив, сериозен оток на гърлото и рязко спадане на кръвното налягане. Мъжът, който знаел, че има алергия, бързо се инжектирал с противоалергично лекарство, но състоянието му продължило да се влошава.

Младежът бил закаран в болницата от колегите си, но медицинският персонал не бил в състояние да установи причината за алергичната му реакция – нито едно от обичайните лечения не помагало. Рамос бил обявен за починал малко повече от час след пристигането в болницата.

Медицинските експерти и съдебните експерти в болницата карлос III трябвало да проведат много тестове и анализи, преди да могат да определят точно какво е причинило смъртта на Рамос. Отначало те установили, че става дума за алергична реакция към морска храна. Това било учудващо, тъй като на обяд той бил ял сандвич с бекон, маруля и домати. Лекарите били много озадачени, когато открили, че доматите, огълнати от Рамос, съдържали алергени, типични за рибата. Нещо повече, те съдържали и „някои резистентни на антибиотици гени“, които са попречили на белите кръвни клетки в тялото на Рамос да спасят живота му.

„В началото си мислехме, че е имало някаква форма на заразяване на храната му чрез контакт с риба или морски дарове по време на подготовката“, обясни д-р Рафаел Перес-Сантамарина. „Едва когато тествахме доматите, установихме, че съдържат някои алергени, които обикновено се намират в морските дарове. Направихме много различни анализи и всички те потвърдиха, че доматът наистина е източник на алергените, които убиха господин Рамос“.

Много досегашни експерименти с ГМО са оказвали развитие на ужасни тумори и смърт при плъхове и други лабораторни животни. Но случаят с Рамос е известна човешка смърт, настъпила заради ГМО. Това противоречи на повечето официални изследвания на ГМО, които заключавта, че ГМО културите са напълно безопасни за ядене.

Източник: greentech.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

9 thoughts on “Човешка смърт заради ГМО

 1. Пак нагли фалшификации.
  Проверка в испанското интернет пространство показва, че този текст е пълна измислица и е поредната безочлива лъжа.
  Ако имаше нещо вярно в пропагандата за ГМО, защо тогава средната продължителност на живота в САЩ, където се консумира ГМО е 80г., а в Русия, където няма ГМО, е 71г. ?

  • Пак неподготвени коментари.
   Много е остроумно да пишеш уж коментар за публикацията, но в същото време да правиш МИНЕТ на Съединените американски щати 😀 Да не си от посолството?
   Вижте, на, колко е хубаво там, американската мечта. Раят на демокрацията. САЩ ни пазят от световното Зло, от Луцифер, Сатаната и Папата 😀

   Нека подскажа на всички, които ще прочетат от къде се събира информация по различни статистически данни. От: U.S. Census, The World Bank, CIA World Factbook, YR.NO, National Weather Service, Google and Yahoo data APIs. Да ви изглежда всичко наред с тези източници? 😉

   Важно е да се отбележи, че става въпрос за жените, когато се информира, че в САЩ е 80г, за мъжете е винаги по-малко, поне с 5г. Винаги я има тази разлика. Това е според данни на ООН, до колкото може да им се вярва.

   Също е МНОГО важно в случая да се дадат и други статистики. Те се отнасят за броят на хората (и от двата пола) в различните държави, които имат РАК:

   Най-високият % на засегнати хора от рак има в Дания. Веднага след тази страна се нарежда Франция (в градските зони), а после са така както гледате под ред:

   Австралия
   Белгия
   Норвегия
   САЩ
   Ирландия
   Република Корея (това е южната част, демократично „спасената“)
   Холандия
   Нова Каледония (това е малък остров принадлежащ към Франция)
   Словения
   Канада

   Това са данни взети от Световната агенция за изследване на рака. Странно, но Русия някак си я няма в тази листа. България, вече за съжаление, влиза на 43-то място в тези данни, и расте нагоре %.

   51 783 американски граждани са умрели през 2011г. от рак на дебелото черво.. Той е на 2-ро място във вземането на жертви. Преди няколко седмици умря мой приятел от този рак, в Ирландия. Преди няколко дни го откриха на друг мой познат, в Англия. Случаите зачестяват, а възрастовата граница спада. Вече са засегнати от него и много хора под 35г възраст, докато беше до преди известно време м/у 40 и 60. Примерно в Япония този вид рак почти не съществува поради хранителната верига там, но я има тенденцията на появата му поради вноса на западната храна.

   Така, че яжте си ГМО. Може пък да ни правите услуга, че се включвате активно в борбата със световното пренаселяване на планетата 🙂

   • http://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Lie_with_Statistics

    Препоръчвам ти да прочетеш тази книга преди да се задълбаваш в статистики. Грешно интерпретиране на статистики е довело до глупавото движение в САЩ против ваксини. След това отдели над 5 години на биологията и тогава вече обяснявай на хората за това колко са вредни ГМО. Хора много по- интелигентни и по- образовани от теб и мен са си направили труда и са стигнали до извода, че ГМО не са опасни за консумация.
    Трябва с тази логика и с извратената си интерпретация на статистики да отидеш при някой, който взима инсулин и да му обясниш как трябва да спре, защото инсулина се получава от генно модифицирани бактерии. Радвам се, че хората който мислите така нямате никаква власт иначе щеше 50% от света да са приключили курса.

 2. Новината е от сатиричен сайт. Направете си рисърч преди да поствате. Отнема точно минута.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s