Човешка смърт заради ГМО

Лекари от болницата Карлос III потвърдиха наскоро първия истински случай на човешка смърт, причинена от поглъщане на генетично модифицирани храни. Хуан Педро Рамос е починал от анафилаксия след консумиране на наскоро разработени домати, съдържащи рибни гени, които са предизвикали бурна и смъртоносна алергична реакция.

genetic experiment

Това изненадващо изявление дойде след аутопсията на 31-годишният испанец, който почина в Мадрид в началото на януари. Здравето на Рамос рязко се влошило, след като той претърпял необяснима алергична реакция и всички лекарства, използвани за спасяването му от анафилаксия, се оказали напълно неефективни. Екипът от експерти твърди, че никой от лекарите не е могъл да определи, че именно генетично модифицирани домати, погълнати от жертвата по време на обяд, са причина за алергичната реакция, предизвикала смъртта му.

Рамос работел като чиновник в склад на 7 януари, когато започнал да се чувства зле веднага след обяд. Започнали да се явяват симптоми, включително остър сърбящ обрив, сериозен оток на гърлото и рязко спадане на кръвното налягане. Мъжът, който знаел, че има алергия, бързо се инжектирал с противоалергично лекарство, но състоянието му продължило да се влошава.

Младежът бил закаран в болницата от колегите си, но медицинският персонал не бил в състояние да установи причината за алергичната му реакция – нито едно от обичайните лечения не помагало. Рамос бил обявен за починал малко повече от час след пристигането в болницата.

Медицинските експерти и съдебните експерти в болницата карлос III трябвало да проведат много тестове и анализи, преди да могат да определят точно какво е причинило смъртта на Рамос. Отначало те установили, че става дума за алергична реакция към морска храна. Това било учудващо, тъй като на обяд той бил ял сандвич с бекон, маруля и домати. Лекарите били много озадачени, когато открили, че доматите, огълнати от Рамос, съдържали алергени, типични за рибата. Нещо повече, те съдържали и „някои резистентни на антибиотици гени“, които са попречили на белите кръвни клетки в тялото на Рамос да спасят живота му.

„В началото си мислехме, че е имало някаква форма на заразяване на храната му чрез контакт с риба или морски дарове по време на подготовката“, обясни д-р Рафаел Перес-Сантамарина. „Едва когато тествахме доматите, установихме, че съдържат някои алергени, които обикновено се намират в морските дарове. Направихме много различни анализи и всички те потвърдиха, че доматът наистина е източник на алергените, които убиха господин Рамос“.

Много досегашни експерименти с ГМО са оказвали развитие на ужасни тумори и смърт при плъхове и други лабораторни животни. Но случаят с Рамос е известна човешка смърт, настъпила заради ГМО. Това противоречи на повечето официални изследвания на ГМО, които заключавта, че ГМО културите са напълно безопасни за ядене.

Източник: greentech.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

9 thoughts on “Човешка смърт заради ГМО

 1. Пак нагли фалшификации.
  Проверка в испанското интернет пространство показва, че този текст е пълна измислица и е поредната безочлива лъжа.
  Ако имаше нещо вярно в пропагандата за ГМО, защо тогава средната продължителност на живота в САЩ, където се консумира ГМО е 80г., а в Русия, където няма ГМО, е 71г. ?

  • Пак неподготвени коментари.
   Много е остроумно да пишеш уж коментар за публикацията, но в същото време да правиш МИНЕТ на Съединените американски щати 😀 Да не си от посолството?
   Вижте, на, колко е хубаво там, американската мечта. Раят на демокрацията. САЩ ни пазят от световното Зло, от Луцифер, Сатаната и Папата 😀

   Нека подскажа на всички, които ще прочетат от къде се събира информация по различни статистически данни. От: U.S. Census, The World Bank, CIA World Factbook, YR.NO, National Weather Service, Google and Yahoo data APIs. Да ви изглежда всичко наред с тези източници? 😉

   Важно е да се отбележи, че става въпрос за жените, когато се информира, че в САЩ е 80г, за мъжете е винаги по-малко, поне с 5г. Винаги я има тази разлика. Това е според данни на ООН, до колкото може да им се вярва.

   Също е МНОГО важно в случая да се дадат и други статистики. Те се отнасят за броят на хората (и от двата пола) в различните държави, които имат РАК:

   Най-високият % на засегнати хора от рак има в Дания. Веднага след тази страна се нарежда Франция (в градските зони), а после са така както гледате под ред:

   Австралия
   Белгия
   Норвегия
   САЩ
   Ирландия
   Република Корея (това е южната част, демократично „спасената“)
   Холандия
   Нова Каледония (това е малък остров принадлежащ към Франция)
   Словения
   Канада

   Това са данни взети от Световната агенция за изследване на рака. Странно, но Русия някак си я няма в тази листа. България, вече за съжаление, влиза на 43-то място в тези данни, и расте нагоре %.

   51 783 американски граждани са умрели през 2011г. от рак на дебелото черво.. Той е на 2-ро място във вземането на жертви. Преди няколко седмици умря мой приятел от този рак, в Ирландия. Преди няколко дни го откриха на друг мой познат, в Англия. Случаите зачестяват, а възрастовата граница спада. Вече са засегнати от него и много хора под 35г възраст, докато беше до преди известно време м/у 40 и 60. Примерно в Япония този вид рак почти не съществува поради хранителната верига там, но я има тенденцията на появата му поради вноса на западната храна.

   Така, че яжте си ГМО. Може пък да ни правите услуга, че се включвате активно в борбата със световното пренаселяване на планетата 🙂

   • http://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Lie_with_Statistics

    Препоръчвам ти да прочетеш тази книга преди да се задълбаваш в статистики. Грешно интерпретиране на статистики е довело до глупавото движение в САЩ против ваксини. След това отдели над 5 години на биологията и тогава вече обяснявай на хората за това колко са вредни ГМО. Хора много по- интелигентни и по- образовани от теб и мен са си направили труда и са стигнали до извода, че ГМО не са опасни за консумация.
    Трябва с тази логика и с извратената си интерпретация на статистики да отидеш при някой, който взима инсулин и да му обясниш как трябва да спре, защото инсулина се получава от генно модифицирани бактерии. Радвам се, че хората който мислите така нямате никаква власт иначе щеше 50% от света да са приключили курса.

 2. Новината е от сатиричен сайт. Направете си рисърч преди да поствате. Отнема точно минута.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.