Учен от MIT свързва пестицида Roundup с бума на аутизма

Стефани Сенеф, учен-изследовател от MIT и автор на множество научни изследвания, която изследва явлението аутизъм в продължение на близо десетилетие, наскоро представи изводите от своята досегашна работа във връзка с покачващите се нива на аутизма по света. Сенеф вярва, че ако сегашните темпове на разпространение на болестта продължават, до 2025 г. Едно от всеки две деца, родени в САЩ, ще бъдат диагностицирани с аутизъм. Тя свързва възхода на болестта с увеличеното използване на хербицида Roundup и неговата активна съставка – глифозата. Освен това Сенеф отбелязва, че излагането на въздействието на тежки метали (като живак и алуминий, които са налични във ваксините) също са вероятен фактор, особено във връзка с глифозата.

Autism-02

Активното излагане на населението на въздействията на Roundup започнаха през около 1990 г. и постоянно нараства. Сходно е и увеличението на случаите на аутизма през зъия този период от време.

Въпреки че има множество генетични и екологични фактори, за които се смята, че допринасят за развитието на аутизма, Сенеф смята използването на Roundup за особено важно звено. По нейни наблюдения много деца с аутизъм имат биомаркери, показващи прекомерно наличие на глифозат в телата. Много от засегнатите групи еколози и родители са съгласни с нея.

Monsanto отговори на обвиненията, като заяви, че хората нямат онези части от организма, коиот растенията имат и които се влияят от глифозата. Затова хората не би трябвало да се влияят от препарата.

Сенев пък на свой ред отхвърля това твърдение, като обяснява, че полезните бактерии в организма на човека имат такава част от организма си и се влияят от Roundup, а това води до разрушаване и унищожаване на здравословната бактериална среда в човекото тяло. Сенеф вярва още и, че този химикал е виновен за проблеми с червата, които децата с аутизъм често имат.

Ако този химикал наистина е основният виновник за всички тези проблеми, то промяната, кяото трябва да направим, е голяма: глифозатът е съставна част на повечето пестициди, използвани през последните над 10 години.

Източник: greentech.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

One thought on “Учен от MIT свързва пестицида Roundup с бума на аутизма

  1. Няма ли да е по-лесно да стерилизират хората, вместо да ги избиват бавно и мъчително с пестициди, ГМО и разни синтетики. 😦

    Аман от „наука“! 😦

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s