Учен от MIT свързва пестицида Roundup с бума на аутизма

Стефани Сенеф, учен-изследовател от MIT и автор на множество научни изследвания, която изследва явлението аутизъм в продължение на близо десетилетие, наскоро представи изводите от своята досегашна работа във връзка с покачващите се нива на аутизма по света. Сенеф вярва, че ако сегашните темпове на разпространение на болестта продължават, до 2025 г. Едно от всеки две деца, родени в САЩ, ще бъдат диагностицирани с аутизъм. Тя свързва възхода на болестта с увеличеното използване на хербицида Roundup и неговата активна съставка – глифозата. Освен това Сенеф отбелязва, че излагането на въздействието на тежки метали (като живак и алуминий, които са налични във ваксините) също са вероятен фактор, особено във връзка с глифозата.

Autism-02

Активното излагане на населението на въздействията на Roundup започнаха през около 1990 г. и постоянно нараства. Сходно е и увеличението на случаите на аутизма през зъия този период от време.

Въпреки че има множество генетични и екологични фактори, за които се смята, че допринасят за развитието на аутизма, Сенеф смята използването на Roundup за особено важно звено. По нейни наблюдения много деца с аутизъм имат биомаркери, показващи прекомерно наличие на глифозат в телата. Много от засегнатите групи еколози и родители са съгласни с нея.

Monsanto отговори на обвиненията, като заяви, че хората нямат онези части от организма, коиот растенията имат и които се влияят от глифозата. Затова хората не би трябвало да се влияят от препарата.

Сенев пък на свой ред отхвърля това твърдение, като обяснява, че полезните бактерии в организма на човека имат такава част от организма си и се влияят от Roundup, а това води до разрушаване и унищожаване на здравословната бактериална среда в човекото тяло. Сенеф вярва още и, че този химикал е виновен за проблеми с червата, които децата с аутизъм често имат.

Ако този химикал наистина е основният виновник за всички тези проблеми, то промяната, кяото трябва да направим, е голяма: глифозатът е съставна част на повечето пестициди, използвани през последните над 10 години.

Източник: greentech.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

One thought on “Учен от MIT свързва пестицида Roundup с бума на аутизма

  1. Няма ли да е по-лесно да стерилизират хората, вместо да ги избиват бавно и мъчително с пестициди, ГМО и разни синтетики. 😦

    Аман от „наука“! 😦

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s