ЕС се нуждае от тласък за регулацията на истински биологичните продукти

Никога няма да имаме 100% биологични съставки, но може да работим за засилването на настоящите задължителни 95%“, казват от Международната федерация на движенията за биологично земеделие (IFOAM EU).

EU-Organic-Logo

Съгласно действащия био регламент, обработените продукти могат да бъдат етикетирани като биологични ако 95% от техните съставки са от биологичен земеделски произход.

Този проблем се появи на радара на група потребители от „Foodwatch, след като са намерили , че френската марка „Vrai“, която продава био-продукти, е използвала легално не-биологични оцветители и аромати в едно от своите кисели млека. Компанията казва, че това се дължало на лошото предлагане и качество на биологичните плодови червени аромати.

Европейският клон на IFOAM каза на Европейската комисия още през 2013 г., че е необходима законодателна промяна, за да се подобри тази ситуация. Наложително е да се вземат мерки и да се премине към 100% биологични съставки, като се вземат предвид пропуските на пазара, където някои от съставките не са налични или с добро качество.

Несъмнено законите в ЕС се нуждаят от ревизия и промяна, а не да бъдат единствено от полза за корпорациите, които си служат с дупките в правилата.

Европейският пазар за биологични храни и напитки беше оценен на 14,8 милиарда евро през 2013 г., само от продажбите на дребно, по данни на „Euromonitor“.


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

2 thoughts on “ЕС се нуждае от тласък за регулацията на истински биологичните продукти

  1. Шепа представителни политици в Америка ИСКАТ да използват днешната ситуация, за да ОТКЪСНЕ икономически Европа от Русия и да изтъргуват САМО за себе си МАКСИМАЛНО благоприятни условия в контекста на преговорите за създаване на трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство. За да се приключи с дълговете, на САЩ им ТРЯБВАТ нови пазари, съпоставими по мащаб с американските. Единственият такъв пазар СЕГА е европейският. Следователно, ТРЯБВА да се намери НАЧИН изцяло да се ОТВОРИ европейският пазар за САЩ. Главната задача на събитията в Украйна е да РАЗДЕЛИ Европа и Русия дотолкова, че европейците ИЗЦЯЛО да се откажат от сътрудничеството си с Русия и да преориентират икономиката си към ПЪЛНО сътрудничество със САЩ. Главната цел е по-здраво да се върже икономиката на Европа към икономиката на САЩ, а какво ще се случва с Украйна – никого не го интересува. Трябва 500 милиарда долара, които са стокооборотът на Европа с Русия, да СТАНАТ стокооборот на Европа с Америка. Тогава Америка има реален ЩАНС да уреди безумните си финансови задължения и да НАЛОЖИ отново със сила, и манипулация постоянно печатаната хартийка с картинки, наречена долар КАТО световна валута. За да бъде една държава МНОГО богата, много ДРУГИ държави ТРЯБВА да бъдат много бедни.

  2. В скромния Азербайджан имат вече практически опит с този проблем: ЗАБРАНА!
    Забрана на ГМО и др. подобни! :-/

    Толкова ли са тъпи „държавниците“ в EU и USA, че да не могат да го направят или „пликовете под масата“ са повече от много сериозни? 😦

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s