Оставете Facebook, ако не искате да бъдете шпионирани, предупреждава ЕС

Европейската комисия признава, че не може да гарантира неприкосновеността на личните данни на гражданите на ЕС, когато са изпращани до САЩ от американски фирми в Интернет, съобщава The Guardian.
jUdevZiGl3Phw.pngЕвропейската комисия предупреди гражданите на ЕС да затворят своите регистрации в социалната мрежа Facebook ако искат да запазят информацията си лична и в безопасност от службите за сигурност на САЩ, защото законодателството не предпазва данните на гражданите.

Това заявление беше направено от представителя на Европейската комисия Бернхард Шима, в рамките на дело, което разглежда защитата на данните на европейските граждани.

Шима препоръча на Ив Бот в Европейския съд в Люксембург:

„Може да помислите да затворите вашия Facebook акаунт, ако имате такъв“.

Случаят, наречен „Случаят за поверителност на данните във Facebook“ се отнася до текущата рамка „Safe Harbour“, която включва трафика на данните на граждани на ЕС през Атлантика до САЩ. Без тази рамка ще е незаконно да се пращат лични данни извън ЕС.
Случаят е събрал жалби срещу Apple, Facebook, Microsoft и техния Skype, Yahoo.

Компаниите опериращи в рамките на ЕС не трябва да им се разрешава да прехвърлят данните на европейските граждани към САЩ използвайки защитата на „Safe Harbour“, САЩ вече не отговарят на изискванията за подобен статус.

Случаят твърди, че американската правителствена програма за събиране на лични данни „PRISM“, разобличена от Едуард Сноудън във файловете на Агенцията за национална сигурност (NSA), показва че нарушава европейските права и текущата рамка вече не може да се прилага.

Полша и няколко други държави-членки, както и застъпнически групи като ирландската „Digital Rights“ се присъединиха към аргумента, че рамката „Safe Harbour“ не може да гарантира защитата на данните на гражданите на ЕС и поради това е в нарушение на два члена в директивата за защита на данните.

Комисията обаче твърди, че тази рамка е политически и икономически необходима, и че все още е в процес на работа.

Това естествено означава, че еврократите позволяват да ви се пращат личните данни поради натиска на техните партньори и сътрудници в САЩ.

Facebook отказва да коментира!

Източник: The Guardian


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

2 thoughts on “Оставете Facebook, ако не искате да бъдете шпионирани, предупреждава ЕС

  1. Малко несериозно защото всеки трябва да си прави сметка какво публикува

    За мен фейсбука и въобще интернет е “5-власт“ щото “4-власт“ малко се изложи тъй като е под натиск и има изключения журналисти които си гледат съвестно работата но си е за страх защото могат да бъдат уволнени и т.н.

    Който иска да чете отвореното ми писмо до Нар.събрание,Премиера,Президента и т.н. държ.институции и недържавни т.е. до всички хора – ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

    AB Администратор: Внимание!
    Нарушенa e точкa 3. Прочетете правилата за коментарите!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.