За расизма и циганите

Темата за расизма и циганите битува в общественото пространство със същия успех, както и дискусията за гей парадите – тоест основната и цел е да създава изкуствено напрежение. Сега обаче няма да се занимаваме с произхода на циганите (въпреки, че и това е доста интересна тема, тъй като те произлизат от същите племена, от които и евреите). Тук ще наблегнем основно на причината, поради която циганите, ромите или както там искате ги наречете са толкова мразени не само в нашата държава.

ер

Какво провокира омразата срещу техния „живот“ и поведение?

За огромна изненада на БХК и останалите им защитници не е нито цветът на кожата им, нито вродената им миризма, а чисто и просто категоричният им отказ да се приобщят към нормите и законите, на която и да е държава. И тук като че ли не само политиците имат вина, тъй като дори и в една цивилизована Европа, която постоянно ни се дава за пример, държавата не може да се справи с тях.

Проблемът с циганите в България обаче вече излиза тотално извън контрол. Защо?

Първо нека започнем с тяхната много специфична престъпност, отличаваща се с брутална агресия и хладнокръвно безочие – убиване чрез заколение с брадва, резачка, изнасилване, разчленяване и т.н е само част от циганската изобретателност. И тук дори не става въпрос за повода на убийството – 5, 10 или 20лв, тук става дума за една много целенасочена омраза към населението, което не е със смугъл цвят на кожата и отличаващ се аромат. И българи, и турци страдат от циганските набези, но нито една политическа партия или неправителствена организация не застава зад правата на тези потърпевши.

Нещото, което провокира написването на този материал, обаче е друго, а именно – репортажът на иначе толкова любеща мангалите Ромолюба, опс грешка – Миролюба Бенатова.

Във въпросният репортаж журналистката от еврейски произход най-любезно отива в циганската махала, опитвайки се да снима и да покаже живота на циганските майки (в повечето случаи малолетни). Какво обаче се получи – Бенатова не само не бе допусната да снима, не само че бе посрещната с едно видимо животинско поведение, ами и като за капак малките циганета щяха да се изпотрепят пред камерите, докато крещяха едно връз друго и сега много внимателно запомнете тези думи: „БЪЛГАРИТЕ НА САПУН! БЪЛГАРИТЕ НА КАЙМА!“. Ха, сега! Кой е расистът тук?

Отдавна битува в обществото ни схващането, че истинските расисти са именно мангасаряните, но какво ще се случи, когато в ефира на една национална медия невръстни циганета изпищят тези иначе толкова „толерантни“ думи?

Къде сте, правозащитници на заплати от БХК, ОО и цялата свита от НПО-та? Как ще реагирате сега? Или и този път пак не-мангалите ще са виновни, защото…ами просто защото не са мангали?? На въпроса на Бенатова защо раждат, циганките отговарят, че друго не можели да правят. Така е – защо да работят, като просто може да си изсират (без извинение) дечурлигата, а после да вземат помощи за тях и да нападат и обвиняват всеки един социален работник, отказал въпросните помощи. Разбира се, впоследствие същият този социален работник ще бъде уволнен – както и става.

Как ще реагира държавата, когато в национален ефир се показват подобни гледки и се изричат подобни реплики? Да ви цитираме ли Конституцията и основните положение в нея относно расистките изказвания..защото тези законови актове имат сила за ВСИЧКИ, без значение от етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация и т.н.

Или някои са по-равни от други – очевидно. Драги господа грантаджии, политически подлоги и не на последно място – ДРАГИ ЦИГАНИ, в заключение можем да ви кажем само едно – стягайте си четирибуквията и започвайте да работите (да, тази препоръка не важи само за циганите), защото много скоро положението наистина ще излезе извън контрол и тогава някои заровени идеи на един човек с мустаци (нека не споменаваме името му) ще се възродят отново, при това на територията на цяла Европа..просто защото все още има мислещи хора, на които някак си им писна да ви търпят безобразията!

С поздрав: „расисткaта“ част от българския народ


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

11 thoughts on “За расизма и циганите

 1. Койте днес купува циганските гласове, утре ще си купува от тях терористи!

 2. бай Мангал
  Интервю с ром:
  – Защо правиш толкова много деца, като нямаш пари?
  – Па харесва ми технологията, бе бате…

  Няма страшно, засега от новородените на всеки четири-пет ромчета се пада само едно да е българче и това е от години. След много по-малко от десет години НИЕ ще управляваме безусловно и тогава всичко ще е фрии. (FREE – свободен, щедър, изобилен, безплатен, волен, независим, доброволен).

  • За да управляваш, трябва да можеш да управляваш! 😉 Не си мисли, че тези, които ти набиват в черната глава, че само с количество ще стане тази идея е вярна. 🙂
   Трябва и КАЧЕСТВО!

   … и продължавайте да наглеете! 😉

   Малко история:
   1416 – 1504: Ромите са изгонени от Германия, Швейцария, Италия, Испания и Франция.
   1510: В Швейцария е установено смъртното наказание.
   1512 – 1538: Ромите са експулсирани от Каталуния, Бавария, Португалия, Швейцария, Англия, Уелс и Дания.
   1538: Португалия депортира ромите в колониите си.
   1544: Англия депортира ромите в Норвегия.
   1589 : Дания въвежда смъртната присъда за всички роми.
   1637: Швеция въвежда смъртното наказание за всички роми.
   1721: Император Карл VI заповядва избиването на всички роми на територията на Австро-Унгария.
   1728: Последните живи роми са преследвани в Холандия.
   1547-1749: Ромите са прогонени от Норвегия, Бохемия, Полша, Литва, Шотландия, Дания (отново),
   Норвегия (отново), Беларус и Швеция (отново).
   1758: Императрица Мария Терезия започва програма за насилствена асимилация на ромите.
   1783: Повечето закони срещу циганите са отменени.
   1812: Ромите номади във Финландия са осъдени на каторга.
   1822: Въвежда се закон за пътната такса. Глобени са всички ромски катуни край пътищата.
   1830: Германия започва програма за откъсване на ромските деца от домовете им и настаняването им в не-ромски семейства.
   1848: Трансилвания освобождава ромите от 500-годишно робство, последвана от Молдавия през
   1855 г. и Влахия през 1856 г.
   1849: Дания разрешава завръщането на ромите в страната.
   1868: Рихард Либих измисля израза „недостойни за живот животи”. Той по-късно се използва от
   нацистите за изтребване на ромите наред с евреите през Холокоста.
   1872-1899: Ромите са изгонени от Белгия, Дания (отново) и Германия (отново)

   1906: Франция отнема личните карти на всички цигани.

   1972: В Чехия започва стерилизация на ромски жени. Правителството претендира, че тази практика е преустановена през 2007 г., но докладите за стерилизация все още се разглеждат и правителството отказва да заплати обезщетения на засегнатите жени.

   1989: Германия експулсира ромите чужденци.

   1998-1999: По време на конфликта в Косово ромската общност е нападана от всички участници в
   конфликта.
   2008-2009: Част от ромски квартал на Неапол е опожарена от тълпата. Италианските власти
   разрушават друг ромски квартал и настаняват ромите във временни лагери без вода и електричество. Министър-председателят дава пълни права на местните власти да експулсират и вземат пръстови отпечатъци от роми, включително от деца. Това е последвано от масово възмущение, но Европейската комисия не изисква от Берлускони да прекрати вземането на пръстови отпечатъци. Роми от други страни на Европейския съюз са експулсирани без право на обжалване.
   2009-2011: Неонацистите заплашват и тормозят ромските общности в Унгария и Чешката република.
   Там продължават насилията, дискриминацията по отношение на работата и жилищното настаняване, тормозът – неща, които стават и в останалата част на Източна Европа, което принуждава много роми да бягат в Западна Европа.
   2010-2011: Френската полиция убива един млад ром на контролен пункт в долината на Лоара, което
   води до бунтове. В отговор на това френският президент Саркози нарежда разрушаването на около
   300 ромски лагера, като заявява, че те са развъдник на престъпност, и заповядва експулсирането на
   роми към Източна Европа. По време на тези полицейски акции са залавяни и роми, които са френски граждани. Тези експулсирания не се съобразяват с правото на убежище и с правото на обжалване.

   НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО СЛЕД ПРИЗИВА „БЪЛГАРИТЕ НА КАЙМА!“

 3. „Сега обаче няма да се занимаваме с произхода на циганите (въпреки, че и това е доста интересна тема, тъй като те произлизат от същите племена, от които и евреите).“

  НАПРОТИВ!!!

  Точно за произхода им трябва да се види какъв е и каква е най-ранната им история.
  Да се види, как техни „братя семити“ са се пробвали да заличат от земята и т.н.
  Да не забравяме и изказването на К.Кеворкян за тях, който е арменец, а арменците са също семити!

  Защото „каквото е било, пак ще бъде“!

  И не трябва да се гледа само сега и само в този момент! Трябва да се види в дълбочина всичко, да се види, като процес и само тогава може да се намери решение.

  … иначе да не забравяме, как в държави като Чехия и Холандия на такива, които „друго не можели да правят“ освен да раждат деца, ги кастрират и ги оставят да се сношават на воля без да има последици. :-/

  • „а арменците са също семити!“
   Ти….НОРМАЛЕН ЛИ СИ????

   Боже, колко ненормални псевдо-същества хабят въздуха по таз’ земя!!!

   • Хахахахахаха!

    Да! НОРМАЛЕН СЪМ!!! 🙂

    Преди да се ядосаш, провери си теорията „Много Ядосания“. 😉

    Под „псевдо-същества“, най-вероятно разбираш онзи, който те гледа от огледалото, нали? ☺☺☺

 4. В статията се спекулира как „нито една политическа партия или неправителствена организация“ не застава зад пострадалите от циганската престъпност. Застават, но са малцинство в Парламента и се налага медийно затъмнение над дейността им. Ето например законопроект за доброволните отряди, като превантивна мярка срещу циганските банди:
  http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13702

 5. Въй, а бе анонимните, шокиран съм от използвания от вас език на омразата! Още малко ще кажете, че на електората трябва да се спрат помощите. После как олигархията ще подкупва малцинствата, за да се налага с тяхна помощ над мнозинството? Вземайте пример от мултикултурните Англия, Франция, Холандия и др. Там най-разпространените имена сред новородените са мюсюлмански.

  • Говорите за олигарсите като за не българи…..говорите за политиците също като за не българи….заложено вие генетично да сте предатели така ще ви споменава историята и така ще ви познава светът……шайка бездушни хора с робска психика….

   • Разбрал си ме погрешно. Аз говоря не само за България, а и за Запада като цяло. Истината е, че с помощите и привилегиите ( т.нар. ,,позитивна дискриминация“) олигархията просто подкупва малинствата. Ако управляващите бяха наистина загрижени за тях, щяха да разкарат престъпността от гетата и да осигурят нормални условия на труд. Дори и България има ресурс да го направи. А горепосочените привилегии имат развращаващ ефект. Нищо повече.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s