Радио Прага: Армията на Чехия е готова да защитава войници на САЩ от собствените си граждани

Чешката армия ще обезпечава сигурността на „Драгунска разходка” на военнослужещи от САЩ по територията на страната, съобщи Радио Прага. Националното радио предаде, че армията вече е определила местата, където вероятно от 29 март до 1 април могат да станат провокации по време на преминаването през страната на военен конвой на САЩ.

20150321.gqdblolgws

По-рано излязоха съобщения, че мнозина граждани на Чехия са против преминаването на US-войски и даже подготвяли „доматени протести”.

Радиото цитира думи на военния министър Мартин Стропицки, който коментирал изказаните съмнения в необходимостта от преминаване на конвоя по територията на Чехия.

„Чехия по собствено желание като демократична държава влезе в НАТО и стана член на общността на демократичните страни, създали най-компактната и най-ефективната отбранителна общност. По такъв начин Чешката република си осигури безпрецедентна охрана” – заявил министърът.

Чешкото правителство на 20 март одобри преминаването през страната в края на март на военна техника на САЩ, връщаща се след учения в Полша и страните от Балтика към местата на постоянната си дислокация в Германия. Това е съобщил на журналистите лично премиерът Богуслав Соботка.

За три дни през страната трябва да преминат 118 единици техника (основно бронемашини на пехотата) и 515 американски военнослужещи. Те ще навлязат на територията на Чехия в три колони през границата с Полша и ще се съединят в покрайнините на Прага в района на военните казарми край летище „Вацлав Хавел”. Този марш вече получи името „Драгунска разходка”.

Източник: blitz.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

One thought on “Радио Прага: Армията на Чехия е готова да защитава войници на САЩ от собствените си граждани

  1. Да се смее ли човек, да плаче ли? ☺

    САЩ се излагат навсякъде. Лошото е, че има и други, които се излагат с тях на високо ниво.
    … не само наш Роско. ☺☺☺

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.