Гръцките медии: Борисов се хвали с малка задлъжнялост, но заплатите са му мизерни

Премиерът на България Бойко Борисов влезе в основния новинарски поток на гръцките медии. Там той грейна с три теми, които касаят енергетиката, Шенгенското пространство и финансите. 

Журналистите в Атина анализират общите действия на двете страни в борбата с нелегалния трафик на хора и товари, спазването на междуправителствените договорености и енергийната независимост.

Борисов дава пример със собствената си държава, която през 1990 година е имала задлъжнялост равна на 100% от БВП, а сега е успяла да погаси огромна част от борчовете, които обаче са нараснали с 8,4 млрд.евро, откакто дясната партия и още 3 малки формации са съставили кабинет на стабилизацията, но и на ниските доходи.

 

GR-Text-620x405

Там, на север, в България заплатата е 350-400 евро, а една пенсия не е повече от 100 евро, масово старците вземат по толкова, отбелязва iefimerida.gr.

Рядко някой българин получава 400 евро, това са заплати за градове като Бургас, София и няколко големи компании във Варна и Пловдив могат да дадат средна заплата в този порядък. В страната се проявяват малцинствени проблеми, свързани с кражбата на ток, неплащането на данъци, такси и забележете …. вода, пише в коментарите на южните ни съседи.

По-бедните ни дават съвети как да живеем по-богато и щастливо, това е абсурд.

Точно Борисов да ни дава съвети, това звучи нелепо, допълват пишещите колеги от страната на Ципрас, който изпълнява засега три от петте си ангажимента към гърците, и това само в рамките на 1 месец.

Източник: bgnews.me


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

6 thoughts on “Гръцките медии: Борисов се хвали с малка задлъжнялост, но заплатите са му мизерни

  1. С това си изявление Боку Тиквата е казал всъщност нещо много съществено … без да иска разбира се, защото е тъп като галош! Разбираемо е гърците да се чувстват жегнати от малоумно-тъпанарската наглост на Пожарникаро, но в действителност думите му: ,,нека гърците вземат пример от нас“ означават, че Гърция я очаква същата жестока мизерия, която наложиха през последните 25 г. в България юдо-американските ни ,,приятели“! Рано или късно Гърция ще попадне в смъртоносните пипала на юдейския банкстерски Октопод! Въпреки, че все още опитва да се защити, това просто е неизбежно – такава беше целта на огромните заеми, които юдейските банкстери отпуснаха на Гърция, вкарвайки я в злокобния капан на невъзможния за изплащане дълг! И когато Ротшилд (мозъкът на Октопода) изпрати една от своите специално създадени за такива случаи организации наречена МВФ, която чрез зловещите си ,,реформи“ ще докара в Гърция същата брутална мизерия върлуваща и в България, притискайки хората до ръба на своето физическо оцеляване, тогава ще се окаже, че думите на Боку Тиквата – една проста, раболепна марионетка на Сорос, поставена от своя господар да управлява България – са били направо пророчески!

  2. Дежурен аргумент за ниските заплати в България е, че производителността и БВП са 30-40% от средноевропейските, само че заплатите ни са около една пета от тези в ЕС. Интересно къде отива разликата?

  3. Ако някой може да докаже, да предостави дори и един факт, че България е имала задължения, каквито и да били, при Бай Тошо, много бих се радвал да ги видя 🙂 Защото, когато се пише,че 1990 сме имали 100% задлъжнялост е добре да се спомене, че всичко това идва след свалянето на Тодор Живков.

    • Много ясно,че не е имала задължения БГ преди 1989 година. Дълговото заробване на цели държави и обикновени граждани е американо-еврейски патент.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.