Гръцките медии: Борисов се хвали с малка задлъжнялост, но заплатите са му мизерни

Премиерът на България Бойко Борисов влезе в основния новинарски поток на гръцките медии. Там той грейна с три теми, които касаят енергетиката, Шенгенското пространство и финансите. 

Журналистите в Атина анализират общите действия на двете страни в борбата с нелегалния трафик на хора и товари, спазването на междуправителствените договорености и енергийната независимост.

Борисов дава пример със собствената си държава, която през 1990 година е имала задлъжнялост равна на 100% от БВП, а сега е успяла да погаси огромна част от борчовете, които обаче са нараснали с 8,4 млрд.евро, откакто дясната партия и още 3 малки формации са съставили кабинет на стабилизацията, но и на ниските доходи.

 

GR-Text-620x405

Там, на север, в България заплатата е 350-400 евро, а една пенсия не е повече от 100 евро, масово старците вземат по толкова, отбелязва iefimerida.gr.

Рядко някой българин получава 400 евро, това са заплати за градове като Бургас, София и няколко големи компании във Варна и Пловдив могат да дадат средна заплата в този порядък. В страната се проявяват малцинствени проблеми, свързани с кражбата на ток, неплащането на данъци, такси и забележете …. вода, пише в коментарите на южните ни съседи.

По-бедните ни дават съвети как да живеем по-богато и щастливо, това е абсурд.

Точно Борисов да ни дава съвети, това звучи нелепо, допълват пишещите колеги от страната на Ципрас, който изпълнява засега три от петте си ангажимента към гърците, и това само в рамките на 1 месец.

Източник: bgnews.me


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

6 thoughts on “Гръцките медии: Борисов се хвали с малка задлъжнялост, но заплатите са му мизерни

  1. С това си изявление Боку Тиквата е казал всъщност нещо много съществено … без да иска разбира се, защото е тъп като галош! Разбираемо е гърците да се чувстват жегнати от малоумно-тъпанарската наглост на Пожарникаро, но в действителност думите му: ,,нека гърците вземат пример от нас“ означават, че Гърция я очаква същата жестока мизерия, която наложиха през последните 25 г. в България юдо-американските ни ,,приятели“! Рано или късно Гърция ще попадне в смъртоносните пипала на юдейския банкстерски Октопод! Въпреки, че все още опитва да се защити, това просто е неизбежно – такава беше целта на огромните заеми, които юдейските банкстери отпуснаха на Гърция, вкарвайки я в злокобния капан на невъзможния за изплащане дълг! И когато Ротшилд (мозъкът на Октопода) изпрати една от своите специално създадени за такива случаи организации наречена МВФ, която чрез зловещите си ,,реформи“ ще докара в Гърция същата брутална мизерия върлуваща и в България, притискайки хората до ръба на своето физическо оцеляване, тогава ще се окаже, че думите на Боку Тиквата – една проста, раболепна марионетка на Сорос, поставена от своя господар да управлява България – са били направо пророчески!

  2. Дежурен аргумент за ниските заплати в България е, че производителността и БВП са 30-40% от средноевропейските, само че заплатите ни са около една пета от тези в ЕС. Интересно къде отива разликата?

  3. Ако някой може да докаже, да предостави дори и един факт, че България е имала задължения, каквито и да били, при Бай Тошо, много бих се радвал да ги видя 🙂 Защото, когато се пише,че 1990 сме имали 100% задлъжнялост е добре да се спомене, че всичко това идва след свалянето на Тодор Живков.

    • Много ясно,че не е имала задължения БГ преди 1989 година. Дълговото заробване на цели държави и обикновени граждани е американо-еврейски патент.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s