Този текст е за расизма…

Поредицата дивашки прояви на нашенци от изминалите дни, като пребития до смърт болен от шизофрения във варненски МОЛ (защото извършителите „мислили, че няма близки, които да ги съдят”) или пребитата собственичка на фермата за малтретирани животни Вера (отново край Варна) – някак ме обезверяват и отказват да коментирам това озверяло, наше общество.

6863_big

Няма да се оправим. Зли сме. Лоши хора с лошо общество, което категорично отказва да се ангажира с каквото и да било, стоящо по далече от чинията му с боб. Няма бъдеще тази държава с такъв народ и не я виждам българската държавност налична след 30-50 години. Повече живот на международната, политическа карта не и давам.

За това днес, отвратена от нашенеца ще обърна взор към други географски ширини, някои от които също са населявани от народи, за които явно природата не предвиждаше дълго съществуване, обаче, световната звездна общественост, така се вкопчи в спасяването на угасващите им животи, че дори смъртта се оказа безсилна.

Апропо, този текст е за расизма. Против него много се бори всеобщата законодателна мисъл, но засега борбата е, макар и безмилостно жестока, но безрезултатна. Защото расизмът е природно заложена даденост. А против природата е много трудно да се върви.

И не, нямам предвид, това, че расизмът е заложен чисто емоционално, като лошо  отношение към представителите на други раси. Не, просто расите наистина са различни. Те са с различни заложби и дадености. Природата е дарявала неравномерно или преднамерено различно – къде дарявала, къде ощетявала.

Именно поради което, всякакви напъни на представителите на различни раси да бъдат поставени при равни условия са обречени на неуспех. Не можеш да втълпиш на глобалната, човешка мисъл, че всички сме равни на този свят, при положение, че просто не сме! Раждаме се различни. По пол, по цвят, по интелект, по красота, по здраве, по сила. Различните дадености изискват различно третиране, уви! Колкото и да не ви се иска и да ви боли от това.

Глупакът не може това, което може умният.

Нито слабият може това, което може силният.

Нито черният може това, което може белият.

Тук се връщаме на онези националности, които според мен не са предвидени от природата за оцеляване, но Анджелина Джоли ходи да ги прегръща толкова често, че те някакси са все още на тази Земя.

Всички знаем умилителните снимки с тънкокраки негърчета, кожа и кости, накацани от мухи…

Неизвестно защо, въпреки че тези създания са обект на хуманитарни помощи от десетилетия, нито коремите им са спаднали, нито мухите си избират други площи за кацане.

Не ви ли се струва, че нещо куца в цялата схема?! Така де, ако тези раси подлежаха на някаква интеграция в съвременния етап на цивилизицонното развитие на човечеството – вярвам след толкова визити на Анджелина Джоли все щяха да претърпят някакво подобрение… Но, не би.

Освен това, лекциите за тънкостите на половия живот и раздаването на безплатни презервативи на тези многодетни негърски майки с дълги до земята бюстове, струва ми се дават ефект точно толкова, колкото биха намалили популацията на бездомни кучета. Но, там някак по-разумно се премина към програмата „Кастрирай и върни”.

Не искам да си изгубите времето в глупави, съжалително-обвинителни коментари как нямали какво да ядат и вода за пиене, защото дори животните мигрират към по-добри условия на живот…

Тия не мърдат и продължават да се подставят за удобна писта за кацане на мухите. Трудно мога да си обясня този „стил на поведение” с друго, освен с отсъствието на достатъчен интелект просто да се сетят какво, аджеба да правят. Интелектуално капацитетът им е толкова.

На пръв поглед по-нисък, отколкото на една маймуна, защото маймуната винаги е в състояние да намери водоизточник…поне. И някак да си премести местообитанието в близост до храна и вода. Тези не мърдат с години – в пряк и преносен смисъл.

Тааа, някак не съм съгласна да ме убеждават, че съм равна на тях. Или те на мен. Не, нямат право на същите права, като мен. Най-малкото мога сама да си разгоня мухите – нямам нужда Анджелина Джоли да идва за това.

Освен това потокът на миграцията, който все пак се забелязва у някои по-напреднали в еволюцията представители на черната раса е някак инвазивен по отношение на обитаваните от нас територии и в съответствие със законите на природата ми се струва логична неприязънта, да не кажа чувството, отбранителното чувство за самосъхранение да не ги приемаме като свои…

И, както вече отбелязах, естествената миграция винаги е по посока на по-добрите условия на живот, та щом те идват към нас, а не ние към тях, явно ние сме си устроили къщичката по-добре…

Това говори за две неща – те или не могат, или не искат сами да си поправят положението и идват наготово. А, след като не могат или не искат, а идват наготово, а ние от своя страна им дадем равни с нашите права, значи вече сме се поставили сами себе си в неизгодна, обслужваща спрямо тях позиция. Оттук отново сме изгубили, направо изтървали положението с равенството. Да не говорим за справедливостта.

Та, както ви казвам расизмът си е природно явление. Расите са различни, не са равни по дадености. Не са равни по нрав, по интелект, по интереси, дори цивилизационният етап, на който се намират и темповете, с които еволюират не са им равни.

Оставете расизма на мира, здравословен е. Полезен и даже животоспасяващ. Не го пипайте, няма да изчезне. Не и преди да изчезнат расите. Но, така, както напирате да ги омешвате и изравнявате това ще стане съвсем скоро. Не е много сигурно обаче, коя именно раса ще оцелее…Молете се да е вашата правозащитници.

Има и нечовеци сред човеците – научете се най-сетне, пренебрегвайки финансовия интерес, да правите и тази разлика. Защото в една особено застрашителна по обем и размери маса – черните са недоеволюирали, арабите са диваци, а жълтите садистични изуити…

Шансовете ни определено не са големи. Особено като се има предвид, че ние все напираме да ги спасяваме, а те нас – не.

Автор: Албена Вулева
Източник: lentata.com


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

21 thoughts on “Този текст е за расизма…

 1. Абе Knight, ти коментари ли пишеш или цели фермани? Па той последният ти коментар по-дълъг от статията бе, ,,умнико“! Нещо си наблегнал на количеството, за сметка на качеството! Многото говорене (респективно – писане) не означава непременно, че си и умен! Умният човек умее да каже много неща с малко думи! При теб е обратното, малкото стойностни неща, които виждам в коментара ти – си ги затрупал с плява, т.е. с глупости!
  Аа … и вземи научи значението на думата ,,антропология“, щото великата ти сентенция ,,моята антропология е православно-християнска“ звучи меко казано смешно, да не употребявам по-груба дума, :)!

  • Извинявам се за неудобството. Все пак, не задължавам никого да ми чете писанията, нали?
   Бихте ли уточнили в това, което съм написал – кое е плява и кое е глупости? Кое е стойностно и кое е безполезно, или пък невярно? Вярвам, че вие много кратко ще ми обясните.
   Жалко, ако не сте чувал за понятието „християнска антропология“, с частен случай „православна антропология“.. Няма проблем, не всеки се интересува от теология. Радвам се, че поне съм ви разсмял. Няма нужда да сте много начетен, за да сте добър човек. Желая ви добро настроение!
   ПП. Що се отнася до това кой колко е умен, прочетете нещо за ефекта на Дънинг-Крюгер… Това може да ви направи по-скромен в оценките.

 2. Във връзка с религиозните приказки изприказвани от Knight – ами според тебе сигурно и 40-годишния цигански изрод Илиан, който наскоро уби невинното момиче Валерия за да го ограби и той е божие творение, а? Интересно защо тоя господ в който вярваш създава и изроди? За да наказва праведните сигурно?! Ами той значи е твърде гадно същество! То като четеш и библията и там току измисли някакъв върховна гадост за да подложи на изпитание тия дето му вярват. Защо – ако приемем че са грешка в производствената технология твоят господ не си прибира изродите при себе си, да си ги гледа, а не да опустошават всячески нормалните му творения? Аз знам едно – ако човекът не започне да използва разума си по най-добрия възможен начин за да съхрани и развива както на своята общност, така и обкръжаващата го природна среда със всичко което тя е създала – той е обречен на изчезване! И част от разумното ръководене на човешките дела на планетата е прочистването на човешката популация от дефектни индивиди – както циганите, които в 95% от числеността си са носители на генетични дефекти, така и всички подобни на тях.

  • Сигурен съм, че конкретен отговор от Knight няма да получиш! Когато поставиш натясно някой заблуден религиозник с неудобни въпроси, той обикновено започва да увърта, усуква и изопачава, опитвайки се да се измъкне от трудната ситуация … като примерно обяснява, че думите му не били правилно разбрани … или почне да цитира кратки (неслучайно подбрани и разбира се извадени от контекста) пасажи от ,,свещените“ книги – Тора (плюс Талмуд), Библия, Коран – в зависимост от това към коя доктрина за манипулация принадлежи религиозният талибан! Иначе въпросът ти е много точен, защото от всички глупости, които е напляскал Knight в коментара (фермана) си по-долу на тема ,,християнски ценности и добродетели“ излиза, че християните са длъжни да търпят всякакви черни примитиви (цигани, араби, негри) да издевателстват над тях (т.е. да ги ограбват, изнасилват, малтретират и убиват), а християните трябвало да отвръщат на цялата тая гнусна мерзост с примирение и благост, с покорство и разбиране … даже и с любов(?!), т.е. да обичат своите палачи! Па то тва по-лошо и от робство бе, Knight … да ти пикам на християнските ,,ценности“!!!

   • Напротив, Zabergan, мисля, че написах пределно ясно – всеки трябва да си стои в страната си и на земята си, която му е от Бога дадена. И там да прави каквото си реши – със своите си сънародници, по техните им традиции, да са живи и здрави. Но същевременно никой да не бива да нахлува при другите раси и нации. Особено пък за да ги ограбва или поробва, под предлог, че уж ги „цивилизова“.

    Ясно съм написал, че съм против мултикултурализма и лицемерната толерантност. Мисля, стана ясно и кои са хората, които според мен насаждат тези отровни идеологии. Категорично съм против насилственото смесване на раси и нации, когато неизбежно едната се чувства ощетена. А понякога и двете. И това най-често е вярно – едната става паразит върху гърба на другата.

    Но именно същите тези хора, които ви приказват за „толерантност“ и „мултикултурализъм“, за „бедните нещастни емигранти, които имат нужда от помощ“, именно ТЕ ви карат да изпадате в другата крайност – в расизъм и нацизъм! Те имат сметка да мразите черните и да презирате жълтите. Тези „илюминати“ ли да ги наречем, или просто „световен елит“ – те не искат ред и справедливост. Те искат хаос и война, а вие им играете по свирката.

    Не виждате ли, че като изкуствено създават проблем, кукловодите ви тласкат да го „разрешите“ по начин, който е още по-лош от самия първоначален проблем? Методът се нарича се теза-антитеза – синтез. Но всъщност става въпрос за елементарна двуходова манипулация.

    За да няма такива неща, за които пишете, всеки трябва да си знае мястото под слънцето. Никой не е длъжен да се подлага и да търпи. Защо лъжете? Вие първо твърдите, че съм щял нещо да извъртам, защото уж съм бил щурав религиозник. После вие самият лъжете и ми вкарвате разни неверни неща в устата. И когато аз, естествено, не се съглася, веднага ще кажете – ха сега, видяхте ли го как „извърта“?

    Не на мене тези номерца!… Не „извъртам“ нищо, а просто отричам вашите непочтени спекулации. Не ми слагайте в устата глупости, които никога не съм твърдял! Ако не ви стига капацитет за да ме разберете, добре сте дошъл да ме попитате, с удоволствие ще ви отговоря. Няма как да бъда още „по-конкретен“. Ако не ме разбирате, проблемът явно е във вас.

    А за грубостите по повод на „заблудените религиозници“ – благодаря, с това вие прекрасно показвате моралния облик на един атеист. Впрочем, вие не сте изолиран случай. За съжаление, атеизмът не е само духовен сакатлък. Той често е свързан и с нравствен, и интелектуален дефицит. По мои наблюдения, това е масовият случай.

  • Господин Помаков, освен с разум, човекът е дарен и с други качества. Не случайно има и ум, и т.нар. „сърце“. И дяволът има разум, при това брилянтен. Вие към сатанинския образец ли се стремите? Няма такова нещо като „чист интелект“. Интелектът винаги има и нравствена оценка. А нравствените принципи нямат материално, научно и логично обяснение. Те не са извод на „разума“. Не са следствие на някаква целесъобразност.

   Естествено, че Божие творение са всички неща, в т.ч. и болестотворните микроби, и паразитите, и хищниците, и вулканите, и земетресенията… Когато е измислил света Бог прекрасно е знаел, че ще бъде пълен с опасности и трудности. Нарочно го е направил такъв. Предвидено е да има препятствия пред Божиите хора. Затова има и цигани-убийци. И други разни раси, които са добри в музиката и танците, но не в науката или в производството.

   Но, целта на Бог не е да „наказва“ своите хора, а да ги учи и да ги възпитава. Всички наказания служат единствено за тази цел. Човек, който счита, че животът е само в този свят и нищо друго не съществува, няма да разбере защо са нужни тези изпитания. Но хората, които вярват, че животът в този свят е само малък „подготвителен клас“ за бъдещия, истинския живот – те разбират защо са нужни тези неща.

   Всъщност вашият коментар означава следното, преведено на български език:
   Аз съм атеист, ни ви вярвам, бог за мен не съществува, затова считам, че говорите глупости. Предпочитам не милостта, благородството и любовта, а животинската борба за оцеляване в ТОЗИ свят. И по-специално, оцеляването на МОЯТА раса. Мисля, че само с насилие може да се въведе справедливост и ред. А най-справедливо би било низшите раси изобщо да ги няма (както и мухите и паразитите). Понеже съм социал-дарвинист – без значение, осъзнат или не, идеите на Албена са ми близки. Мразя низшите раси, считам се за по-добър и по-висш от тях, а те ме душат и ми пречат. Затова расизмът и нацизмът са добри и полезни идеологии. За да бъде света по-добър, вредните раси и нации и „дефектните генотипове“ трябва просто да се изтребват. Никакви морални глупости и религиозни плямпания не ме трогват.

   Има и такава гледна точка. Разбирам ви прекрасно. Естествено, не съм съгласен. Виждам духовното ви състояние и ми е жал за вас. Вашият мироглед е противоположен на моя. Надявам се хората като вас да са по-малко. Но както Бог е казал, така ще бъде. Само не се чудете, защо на вас самия ви е лошо да живеете. Ще ви подскажа: защото тези, които ВСЪЩНОСТ правят живота ви лош, имат сметка да мислите по този начин. И най-вече имат сметка да не подозирате за тяхното съществуване.

   • Защо – след като вашата религия съществува от 2000 години (оная, старозаветната, тя пък си е направо това, против което заставате като богослов) и вашият бог е избрал да ни „тренира“ (възпитава) все с едни и същи упражнения/наказания/и-каквото-още-го-наричате – днес човечеството е по-изродено и ненормално от когато и да било? И по-нещастно? Докога с това „обучение и възпитание“? Сега тъкмо си препрочитам „Пътешествията на Гъливер“. Както сигурно знаете Джонатан Суифт е свещеник, англикански. Ами и той се тюхка и кахъри че човечеството по него време и по-точно тия дето се опитват да управляват обществото, са същите серсеми и боклуци като днешните наши. Които аз наричам „генетични уроди“! И най-важното всеки що-годе способен човек зда проектира и създава нещо щеше така да проектира, после да създаде такава технология, че да не се налага постоянно да наказва и превъзпитава творението си и то все по един и същи начин. Да, като остарях вече и мисля по-честичко за това че ще напускам тоя свят като му дойде времето, взех наистина да, религията е измислена само за да бори страхът у смъртта у човека, за да може да го организира по някакъв начин да изживее живота си ако не без страх то поне да не е без никаква надежда. Но като погледне човек нашия висш клир – надали ще се намери един да си вярва на приказките!

   • Християнството стъпва на Стария завет, но революционно го променя. То запазва Десетте заповеди, защото са универсални правила за поведение. Но напълно отменя старозаветния Закон. Вместо „око за око, зъб за зъб“, „да се убие с камъни“ и мн.др.под.страхотии се въвежда принципът на любовта към ближния (притчата за самарянина, за двете ризи, за другата буза, правете на другите това, което искате те да правят на вас и т.н.). Не бива да забравяме, че Бог е учил хората ПОСТЕПЕННО и поетапно. Не е можело веднага да им заговори за любов и прошка до 70 пъти по 7, и т.н. Тогава хората са били езичници – принасяли са в жертва деца като живи са ги изгаряли в пещ, блудствали са, занимавали са се масово с хомосексуализъм (даже и по-докъсно, като във „възвишена“ езическа Елада, напр.), насилието и жестокостта са били норма. Планът на Бога е бил първо да се наложи строга дисциплина, да се обясни на хората, че има само един Бог, за да знаят кого да слушат. После е трябвало да се отсекат вредните обичаи. Трябвало е да се въведе справедливост, ред, единен етичен закон. Трябвало е да се създаде теократично общество, където всеки ден хората да помнят за Бога. Тези задачи са сложни, обвързани. Бог е приложил комплексно решение върху един конкретно избран народ. Опитът да се наложи един и същ модел на всички хора едновременно би бил неуспешен. (А с брутална сила Бог не е пожелал да работи.)

    Всичко това е искало голяма строгост, която днес се възприема даже като жестокост. Но по кои мерки? Ами по християнските мерки и по християнския морал. А по старозаветно време и мерките, и моралът са били други (страшни). А това, че днес сме забравили корените на днешния си мироглед и морал (християнски корени!) определено е наш проблем. Малко преди Христа започва да се оформя, под Божие ръководство, „надстройката“. Подготвят се новите принципи – любовта заменя Закона, милостта и покаянието получават предимство пред справедливостта. Бог е винаги един и същ. На някои им изглежда зъл и жесток в Стария завет. Но не е имало друг начин. Иначе е нямало да бъде разбран. Когато е дошло времето и вече е можело да бъде разбран, е показал истинското си лице – това на своето Слово, или Сина Божи – Христос.

    Да, човечеството отива на все по-зле, въпреки „прогреса“. Не забравяйте, че както на земята, така и на небето се води война между Доброто и Злото. Ще отида и по-нататък. Историята има Край, Светът не е вечен. В този Свят, Злото накрая ще победи. Мъките на хората ще бъдат непоносими. Но и греховете им ще бъдат тотални и масови. Това е „естественото развитие“ на събитията. Тогава Божието решение ще бъде едно – светът се изтрива, проектът се прекратява. Зърното се отсява от плявата, плявата се изгаря. Започва се от нулата и на друго място.

    Ако силите на злото ги нямаше, не би било така. Но при това положение, няма друг начин. Така, че нямам добри новини. Светът може да стане още по-лош. Серсеми не само винаги е имало и има, но за съжаление, много е вероятно да станат още повече. Съществуването на света има смисъл за Бога само дотогава, докато достойните хора са мнозинство. Но те неизбежно ще станат малцинство. Това ще предизвика чисто и просто прекратяване на проекта „Свят“. Да го кажем така, поради неговата по-нататъшна „неефективност“. (Малко есхатология за десерт. 🙂 )

    Вие просто не разбирате. Бог не се стреми да създаде в този свят съвършено човешко общество. Това е невъзможно. Той се стреми да създаде колкото може повече отделни съвършени (или поне достатъчно добри, достойни) ЛИЧНОСТИ. Които после прибира и трупа. Светът е като нива, където Божиите хора са зърното, а негодниците са плявата. Бог няма нужда от свръх технологии, от благосъстояние на хората, от съвършен обществен строй и т.н. Добри възможности за израстване на отделни (!) достойни хора дава и античността, и средновековието, и технологичното общество. Всяко общество може да даде достойни хора в определено количество и съотношение. Днес условията за „реколтата“ са даже, може би, по-лоши от преди.

    Бог има нужда от съвършените хора, готови да живеят в Неговия (!) свят. А такива е имало преди, има и днес и ще има и занапред (макар и в намаляващ брой). Зърното Му продължава да се трупа. Човешкият „прогрес“ не дава на Бога нищо. Критериите на Бога за „ценности“ са принципно различни от критериите на днешното светско общество за „ценности“, „стремежи“, „добруване“, „блага“ и пр. Просто за вас светът е затворена система, освен която няма нищо друго. Затова не разбирате Бога. А Светът е отворена система. Той не е единственият възможен свят. Нещо повече, именно той не е истински, а е само виртуален свят в истинския свят на Бога. Ето защо пред вечността, пред Истинския свят (на Бога) неудобствата и страданията в този свят бледнеят, губят значение. Те са нищо. И благосъстоянието е нищо. Важно е само какви сме като хора – достойни ли ще бъдем, когато „излезем от матрицата“?

    Ако съдите за Бога по клириците, горко ви. Все едно да съдите за медицината по селския фелдшер. В България много от докторите са калпазани и полицаите често са бандити. Но когато сте болен отивате при лекар. Иначе къде, при водопроводчик? А когато ви нападнат нощем на улицата, кого ще повикате? Стоковед, филолог? Не, полицай. Каквито и да са, по-добре е с тях, отколкото без тях. Те вършат мръсната работа. Може да са недостойни, но такива сме си отгледали и така сме ги възпитали. Такива условия сме създали. Ние сме точно толкова лично отговорни за калпавите полицаи, колкото и за калпавите попове.

    Извод: Не е толкова важно, колко добре ще живеят белите или черните. По-важно е какво ще бъде ОТНОШЕНИЕТО на черните и белите един към друг. Това никога не бива да се забравя. Защото първото определя земната справедливост, което също не е лошо. Но второто определя къде ще прекарате Вечността. Ето това е гледната точка на един вярващ човек.

 3. Според мен тази статия е много отровна, невярна и вредна.

  Не съм атеист и не вярвам в човекоцентричния „хуманизъм“ и в ценностите на съвременната западна „цивилизация“, построена на основата на груб материализъм и на разни безбожни либерални идеологии. Моята антропология е православно-християнска, както и целият ми мироглед.

  В статията, според мен, само началната теза е правилна.
  „…расизмът си е природно явление. Расите са различни, не са равни по дадености. Не са равни по нрав, по интелект, по интереси, дори цивилизационният етап, на който се намират и темповете, с които еволюират не са им равни.“ – да, съгласен съм. Това е точно така!
  Но, признаването на расите все още не е „расизъм“.

  Наистина, расите съществуват обективно, и те са различни. В едно те са по-добри, в друго са по-лоши, като критерият за „добър и „лош“ (лично за мен) е само един – богоподобието.

  Категорично не съм съгласен обаче, с ИЗВОДИТЕ.

  От това, че расите са различни (а може да допуснем, че не са и равни), ИЗОБЩО НЕ СЛЕДВА, че някои от тях са „непълноценни“ и „низши“, а други пък са „висши“. Защото по тази извратена линия на разсъждение лесно може да се отиде и по-далеч. Особено са склонни да разсъждават по този начин фанатичните материалисти и атеистите. Пък и просто примитивните, злите, егоистичните, жестоките хора.

  Първо, кой е в състояние да извърши обективна оценка на расите и нациите? И по какви критерии ще ги измери и претегли, по каква точкова система, по какъв въпросник, за да определи, коя „колко струва“ като цяло? Кой му е дал правото и увереността, че тези са единствено Истинните критерии?

  Второ, ако се допусне, че има „висши и пълноценни“ раси и „низши и непълноценни“, то тогава остава да направим само една малка лесна крачка, за да влезем направо в дивия сатанизъм. Крачката е да решим, че няма нищо лошо и неморално в това, „низшите“ раси да бъдат експлоатирани, угнетявани, поробвани, ограбвани, мачкани, избивани и репресирани. И няма нищо лошо даже в това, да бъдат напълно изтребени. Ако се стигне до там, че поради развитието на технологиите експлоатацията на „низшите“ се окаже ненужна или неефективна. Тогава „низшите“ ще станат „бреме“, „баласт“ и ще трябва просто да бъдат унищожени, за да не хабят ресурсите на „висшите“. („Нежно“, естествено. С „хуманни“, „цивилизовани“ методи. А ако пък вземат да се съпротивляват, то тогава може и с не дотам хуманни…) И в това няма да има нищо „неестествено“. Следователно, няма да има нищо неморално, според „биологичния“ атеистичен материалист, „хуманист“ и социал-дарвинист.

  Ето така възниква расизмът, в неговата най-отвратителна, зверска и сатанинска форма.

  Само идеалистичният мироглед, и особено християнският, ни дава защита срещу такова подхлъзване. За да не полетим по наклонената плоскост на подобни разсъждения право към ада. Православно-християнският мироглед ни учи на любов и търпимост, а не на изкуствената лицемерна „толерантност“.

  Ние, православните християни, също сме против изкуствените измислици и лъжите. Ние също уважаваме и признаваме естествените явления. Особено когато са и очевидни, и засвидетелствани от Свещеното писание. Прекрасно сме наясно, че съществуват не само различни раси, но и различни народи, за които може да се каже същото – че не са еднакви, че са различни. И че даже някои от тях са с дълбоко вкоренена култура, която силно пречи на тяхното богоподобие.

  Но като осъзнаваме това, ние не ги презираме, не ги възприемаме като животни, не ги мразим, не ги експлоатираме. Впрочем, ние сме длъжни да се отнасяме с уважение, любов и грижа даже към животните, защото и те са Божии творения.

  А какво останало за хората? Православните християни приемат, че всички хора, независимо от расата или нацията им, НЕ СА животни. Те са човешки същества. И следователно са образ и подобие Божие и творение Божие. Към което има само едно уместно отношение – грижа, търпимост, сътрудничество. Християнската любов не е еротична страст. Тя е саможертвена грижа. Значи, православният християнин е длъжен да обича даже слабите, болните и недостойните. Той се учи да се грижи и да търпи даже мързеливите, лъжливите и крадливите. Даже когато тези техни качества са им генетически заложени, или са традиционно възпитани. Когато се наложи, се опитва да ги възпитава и да работи с тях – но мъдро, без насилие, без методи, които не би допуснал спрямо самия себе си.

  Затова православният християнин, даже и да допуска различието, а пък даже и неравенството на расите, никога няма да се подхлъзне към теориите за тяхното „оправдано“ репресиране. Напротив, той би се отнасял към тях като към по-слаби, инвалидни братя. Докато безбожният материалист („хуманист“) моментално ще си направи сметката, че „нищо не му пречи“ да продължи и по-нататък. И да се превърне в звяр и в демон – в нацист и расист.

  Конкретно за „тънкокраките негърчета, кожа и кости, накацани от мухи“. Албена говори за тях без жал, без капка доброжелателство, с нескрито расово презрение. Тя подменя думите, смесва смисъла на „равен“ и „равноправен“. Негърчетата не са еднакви с нея; може и да не са равни (!) на нея. Фактът си е факт. Но това не означава, че те не са хора. А хората имат еднакви човешки права. И тези права идват не от човешкия закон, а от Божия. Колкото и да й е неприятно на Албена, мръсното смрадливо и болно негърче облепено с мухи е също човек като нея и пред Бога има същите права като нея.

  Майка Тереза стана светица, като облекчаваше според силите си живота на също такива мръсни и болни черни индийци, които според Албена нищо не струват и не могат да се закачат на малкия й пръст. Но ако поставим една до друга Майка Тереза и Албена, предполагам моментално ще усетите коя от двете е светицата. И коя заслужава уважение за възгледите си и за делата си. Албена никой не я кара да прави нещо за черните. Ще сме благодарни поне на това, да се въздържа и да не ги оплюва с отровата си.

  Познатата теория на расистите – че мръсните чернилки живеят зле, просто защото такава е тяхната гадна природа! И следователно не заслужават никакво уважение. И никаква помощ. И никакво съжаление или милост.

  Но защо тогава Африка е най-експлоатираният континент? Защо оттам към „цивилизованите“ и „бели“ страни текат реки от нефт, диаманти, злато, дървесина, всевъзможни полезни изкопаеми и биопродукти, храни и т.н.? Хайде да си направим един експеримент! Затваряме Африка и повече кракът на бял човек не стъпва там – не търгуваме, не общуваме, отрязваме и изолираме Африка напълно. Какво ще стане? Ами богатството и благосъстоянието на „висшето“ западно „цивилизовано общество“ моментално драстично ще спадне. Ударът ще се усети, ще бъде сериозен. А животът на африканците ще стане не по-лош, напротив – по-добър! Просто те ще си живеят в СВОЯТА, слабо-технологична цивилизация. Като природни хора. Природните хора не са „диваци“, те не са „низши“. Те са просто други. Което и самата Албена (уж) признава.

  Само какво презрение, отвращение, каква омраза към „черните“! В какъв дух само пише за провисналите им цици, за това, че приличали на популация бездомни кучета… За това, какви са тъпи и прости, ниско интелигентни и примитивни. Защо? Защото не можели да станат като нас. Но нали те изначално НЕ СА като нас, тогава защо трябва да ги съдим по нашите мерки, да ги вкарваме в нашия калъп?…

  Кой пръв се напъха при другия – ние при тях, или те при нас? Черните искат ли нещо от нас – да ни променят, да ни възпитават? Именно белите първи нахлуха в Африка, защото им трябваха „човешки ресурси“ (роби) и природни богатства. И започнаха да извиват ръцете на „диваците“, да ги правят „цивилзовани“ – за да бъдат по-ефективни като слуги и по-добре да се вписват в западната експлоататорска картинка. Сега някои се сърдят, когато реално окепазените черни хора се качват на самолета и отиват да се размножават в Лондон и Париж и да досаждат там на белите.

  Гадни са черните, да! Но, да копаят в златните мини тези долни кучета стават – нали, Албена? Да бачкат по плантациите стават. А май още „по-сладки“ са земите им, на които живеят. Прекрасна е Африка, само негрите са й недостатъка, нали? А „жълтите“? Те са „садистични иезуити“. Арабите пък са „диваци“. Но арабският нефт е много добър. Китайският ориз – също. Всичките им благинки са супер, и земята им е супер. Само да ги нямаше самите „черни и жълти“ и вс.под. „диваци“. Или да ги имаше, но там някъде, под земята – нека там морлоците да бачкат за нас и да не се показват, за да не ни развалят настроението. Нали?…

  „Черните“ не могат да се „интегрират“ в „съвременния етап на цивилизицонното развитие на човечеството“, защото на тях изначално не им е мястото сред белите. Те не се нуждаят от интегриране в „цивилизацията“ (на белите). Те си имат своя, самобитна цивилизация. Те нямат нужда от подобрение. Нямат нужда от съжаление. Имат нужда просто да бъдат оставени сами, на мира. Такива каквито са си, на собствената им земя, която им е от Бога дадена. Да престанат да бъдат експлоатирани, ограбвани и подлагани на „цивилизоване“. Демографските и здравните им проблеми може да са съществували и преди, но те станаха наистина драстични и страшни, СЛЕД като западът се залови да ги „цивилизова“. И даже, колко „странно“ – колкото повече се опитва да ги „цивилизова“, толкова по-страшни стават тези проблеми! Както, впрочем, и всички останали техни проблеми – икономически, социални, религиозни.

  Няма нужда да бъдат решавани със западни методи (с презервативи) проблемите, които самият запад е създал. Интелектуалният капацитет на негрите си е техен проблем. Но що се отнася до ДУХОВНИЯ им капацитет, то силно се съмнявам, че в това отношение Албена има някакво предимство пред тях.

  И преди във ФАЩ е имало хора като Албена, които са предлагали да се „реши проблемът“ с плоденето на „непълноценните раси“, и то по „цивилизован начин“ – чрез кастриране, контрацепция, „полова просвета“… Американската „Асоциация за семейно планиране“ е съществувала още преди времето на Хитлер и именно от нейните идеи Адолф е черпил вдъхновение. И от Ку-клукс-клан се е учил, и от много други щатски „авторитети“. От тях се е учила, както виждам, и Албена.

  Днес съвременните гРобалисти (предимно щатските имперски юдеомасони, илюминати и вс.подобна „елитна“ сган) се опитват насила да размесят расите. И да окачат другите раси на врата именно на бялата. Те предизвикват изкуствените миграции. Те се опитват и България да наводнят с пришълци, тотално несъвместими с българското общество. Те се опитват да циганизират и да турцизират България, да разпалят противоречия между отделните етноси. Вече много напреднаха на запад – в Германия (с турците), във Франция и Белгия (с арабите), с Британия (с индусите), да не говоря за Скандинавия… За целта насаждат фалшиви лицемерни идеологии на идиотска „толерантност“ и „мултикултуризъм“, набиват на хората комплекси, че по повод и без повод са видите ли, „расисти“. Всъщност, истинските расисти са именно кукловодите на този процес. Правят го съзнателно, нарочно, за да предизвикат противоречия, да разпалят расова и национална вражда, да предизвикат омраза сред хората. За да се стигне накрая до любимия им „контролиран хаос“, където тълпата няма да мисли за това, че я ограбват. Няма да забелязва как тяхната тирания и над бели, и над черни, става тотална.

  Естествено е нормалните съпротивителни сили на обществото да реагират остро на такава груба външна интервенция. На нахлуване на чужди маси хора от друга раса или нация, с несъвместима култура и религия, Именно на това разчита световният елит. И точно тогава ни подпъхва идейките, които ни прокарва тук и Албена. Поводът е добър и правилен; но отровата е в заключенията.

  Не трябва да се поддаваме! Първо, не трябва да приемаме насилственото, изкуствено „мултикултурно“ смесване на нации и раси. То е наистина убийствено. Но ако някой все пак се опитва да ни го прилага, тогава не бива да изпадаме в расистки и нацистки истерии. В един добре уреден свят няма „низши“ и „висши“ раси, нации, култури и етноси. За всеки се намира под слънцето свое, отделно място. И никой върху никого не трябва да паразитира, не бива да му пие кръвта и да му ограбва страната. Ще се учудите колко по-добре биха се чувствали тогава всички (с изключение на „елита“, естествено). Простичко е, нали. Дано и да се осъществи един ден.

 4. Ами, авторе, не знам дали сте запознати, но Африка е ужасно плодородна земя и до преди нахлуването на Запада там и „хуманитарните“ им помощи, хората са нямали такива проблеми и са били щастливи и наядени. Проблемите в Африка са нарочно създадени от Западния кабал напълно преднамерено 😉

  • Илюминате, ти виждал ли си по филми и снимки каква е почвата на почти целия континент? Червеникава, т.е. съдържа доста желязо, което може би не е лошо… Все пак по тоя въпрос нека се изкаже почвовед. Аз говоря за това че популационната експанзия на африканските негри от всички видове, но мисля най-вече банту, е започнала хилядолетия след същото явление при белите хора. Което показва че те са сравнително нови на сцената. Толкова! (това не се отнася за бушмените и хотентоти може би?!?!)

 5. Като стана дума за Африка и нейното коренно население и във връзка с писаното в предишния ми коментар за популационната експанзия или разселването на човешките популации – ако белият чавек е започнал разселването си преди последното заледяване през последния ледников период на Земята, т.е. преди повече от 15 000 години. То при африканците този процес е започнал преди няколкостотин години.

 6. Културния марксизъм, това е политиката в Европа и Сащ, прикрит зад демокрацията и толерантноста тази идеология се среща навсякъде, училища, телевизия, филми, списания, вестници. Този модифициран марксизъм е създаден от евреи в Франкфурт през 1923 та година и започва да разлага немската култура по това време, когато Хитлер идва на власт училището е затворено и евреите бягат в Америка, там започва да се развива „толерантноста“ и лека полека прониква и в европа след втората световна война. Евреите са измислили план по мирен начин да унищожат бялата раса към която е насочена главно тази идеология, целта е да се разложи отвътре, да се промени мисленето на хората и заедно с това да започне налагането на интернационализма и извращенията, паралела на пропагандата и въвеждането на практика на културния марксизъм оставя идеологията без или с незначителна критика от страна на обществото, като за целта всеки който започне да критикува случващото се медиите веднага започват да го наричат – „фашист“, „антисемит“, „ксенофоб“. Тези клишета са оръжията на евреите с които парират всякаква форма на съпротива на тихата война срещу бялата раса, докато това не доведе до нейното пълно унищожение.

 7. Общо взето съм съгласен с Албена Вулева и ще си позволя да я поздравя за статията! Като биолог аз самият отдавна съм стигнал до почти същото нейно мнение, че расизмът и ксенофобията са напълно нормални и естествени поведенчески реакции – много сме различни наистина! Освен много други неща, които позволяват да ни обливат с „толерантност“, „политкоректност“ и прочие дивотии може би една от основните причини е, че теорията на Дарвин за произхода на видовете и тяхната еволюция е много, много куца и недъгава! Защото човекът най-вероятно не е един вид или по-точно не произлиза/не е създаден върху един вид маймуна, а всяка раса – върху различен вид, като един доста интересен момент е че днес можем горе долу да проследим родството на всяка човешка раса с определен вид висш примат и единствено не можем да установим кой примат е бил предтечата на бялата раса. Освен това – нещо също много важно – човекът не се появява в една точка на планетата, някъде в Източна Африка, както днешните псевдоучени искат да повярваме, в един определен момент от развитието на живота, а възниква на няколко места по Земята разделени едно от друго с хиляди километри в пространството и хиляди години във времето. Колко хиляди и трябвало да кажат антрополозите и популационните биолози, но преди това трябва да се освободят без остатък от всякакви следи от дарвинизъм… Бялата раса е най-старата на Земята. Едно донякъде косвено, но за мен желязно доказателство за това е, че бялата раса е единствената която предприема в много отдалечена от днешно време древност т.нар. „популационна експанзия“ или разселване извън огнището си на първоначално развитие (което най-вероятно е Балканският полуостров): целият Сибир и цялата останала част от Азия (без полярните области) на запад и югозапад от Хималаите и до днес крие огромни скитски „съкровища“ въпреки че много са унищожени и ограбени! Разселването обхваща и цяла Европа с островите около нея, както и Северна Африка. Това за мен е доказателство, че във времето, когато се извършва тази популационна експанзия на планетата не е имало друг вид/подвид човеци иначе тя не би траяло толкова дълго че да отведе предците на белите хора на такива далечни разстояния.

  • Може би основните положения, от които тръгва Албена са верни, но изводите, до които стига, не са верни изобщо.
   А пък от вашия коментар не се вижда да следват каквито и да било изводи, да не говорим за ясни. Това било, онова било… Добре. Да допуснем. Е, и?…

 8. Ти или си болна или скоро не си правила секс!
  Че ти знаеш ли защо във африка има толкова беди ?
  -ТОЧНО заради такива като нас бели!
  Америка ги задушава с техните хуманитарни помощи.
  Защо американците си играят със тях като ги тровят с най-различни болести?
  И какво ти дава право да се мислиш за нещо повече от тях ?
  Само заради цвета на кожата ти ли?
  Че тебе ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ако те оставят там ще пукнеш за 24часа без твойте кремчета за слънце хмммм.
  И как може да си расистка ти? като нас Българите във чужбина ни дискриминират !
  Нима искаш да кажеш че бащати като е откраднал или забогатял не честно те прави по хитра? Или приятеляти има bmw и ти се ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ мислиш ли че си нещо повече от тях?

  AB Администратор: Внимание!
  Нарушенa e точкa 2. Прочетете правилата за коментарите!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.