Майкъл Дъглас и анти-семитизма

Норман Финкелщайн: „Щом като на евреите им е позволено да говорят за 6 милиона, 6 милиона, 6 милиона, ние може да говорим за броя на убитите палестинци.“

douglas_1782268c

Майкъл Дъглас, мъжът който се хвалеше, че играе „тъмните страни“ в подривни филми като „Първичен инстинкт“ сега пищи, че той и семейството му са обект на тормоз от страна на анти-семити.

„С малкото познания, които имам за това, какво точно е да бъдеш евреин, намирам себе си страстно защитаващ евреите. Сега, половин век по-късно трябва да защитавам сина си. Анти-семитизма, видях че е като зараза, която се приспива, чакайки да се разпали със следващия политически спусък.“

Както би казал Джим Дийн, „просто не можеш да накараш тези неща да се случат“. Дъглас не ни казва, какво точно са казали така наречените „анти-семити“ на семейството му, но ни кара да се зачудим за момент върху историята, която създаде в „LA Times“ и дали е напълно истинска.

Има много страдания в Газа, прекалено много болка и глад на места като Афганистан, прекалено много хаос в страни като Сирия, прекалено много разрушени и наранени животи в Ирак, и сега този човек, който има милиони и милиони долари в банки се жалва, че бил уплашен, защото някакви „анти-семити“ са излязли за да се нахвърлят върху него и семейството му.
Ако Дъглас се притеснява, че някои хора могат да кажат няколко думи, то защо не пише по въпроса? Защо не се притеснява за анти-арабите, които са астрономично вибриращи и реални в ционисткия лагер? Дали не ни казва, че напълно е забравил за това, което се случва в Близкия изток и оживения расизъм в Израел?

Боб Дрейфус от „The Nation“ направи публикация през 2013 г., където казва:

„Една трета от всички израелци казват, че незаконните саморазправи чрез насилие срещу не-еврейските африкански имигранти – не им пречи.“

Също така, 86% от израелците, които гласуваха за дясното-крило на политическата партия Шас и 66% от гласоподавателите на Ликуд са съгласни с твърденията на крайно десният израелски политик Мири Регев, че африканските имигранти, предимно тези от Судан и Еритрея са „рак“ в израелското политическо тяло.

Израел строи бежански лагери (нека да не използваме обремененото „концентрационни лагери“) за много от очакваните 55000 от Еритрея, Судан и други африкански бежанци, които бягат от граждански войни и конфликти, и които са влезнали в Израел предимно без документи през последното десетилетие.

Израелският адвокат Дов Вайсглас пък заяви, че Израел се стреми да сложи палестинците на диета, за да не могат да се възпроизвеждат. Т.е., че Израел ще умори до смърт от глад тези палестинци, но Вайсглас използва думата „диета“, само защото изглежда по-хуманно.

Да се върнем на Дъглас, който говори за „анти-семитизма“.… и някои причини, за това защо и къде се появявал.

Първата от тях, за която говори е, че погледнато исторически същият винаги расте по-вирулентен в страни, които са икономически в лошо състояние. В момент, когато доходното неравенство нараства, и когато стотици милиони хора живеят в голяма бедност. Тогава според него някои хора намират евреите за удобна изкупителна жертва, а не гледат истинският източник на проблемите.
Втората основна причина за анти-семитизма излизала от нерационалната омраза към Израел. Твърде много хора възприемали Израел за апартейд и обвинявали хората от една цяла религия за това, което в действителност са вътрешни национално-политически решения.

И продължава: „Дали някой наистина вярва, че невинните жертви в онзи кашер магазин в Париж и в този бар мицва в Дания имат нещо общо с израелско-палестинските политики или изграждането на селища на 2000 мили разстояние?“

Това е това, което казва Дъглас. Тоя на сериозно ли?

Може би Дъглас прекарва много време в корумпиране на младите хора с филмите си и следователно не разполага дори с няколко часа за да отвори историческите книги. Може би трябва да посети местните библиотеки и да потърси новата книга на Норман Финкелщайн „Метод и Лудост: Скритата история на израелските атаки срещу Газа“.

Ето един интересен цитат, който са споменавали много хора:

„Еврейската държава не би се появила без изкореняването на 700 000 палестинци. Затова беше необходимо да ги изтръгнем. Нямахме друг избор, освен да изхвърлим това население. Трябваше да почистим земите и границите и да изчистим основните пътища.“

Кой го е казал това? Някой анти-семит? Член на ККК? Може би Ясер Арафат? Хизбула? Някой нео-наци?

Не. Тези думи излизат от устицата на циониста от Израел, историка Бени Морис. Въпросът ми към Дъглас е простичък: дали може да се назове анти-семитизъм да говориш подобна лудост на тази, която беше изречена от Морис?

Ако отговора му е „да“, то тогава той признава, че „анти-семитизма“ е рационален.

И накрая, ако Дъглас иска да говори за „анти-семитизъм“, тогава ще трябва да обясни, защо продължават да бъдат преследвани хора, които имат „незаконни“ мисли за Холокоста.

Моят добър приятел доктор Фредерик Тобен излежа 7 месеца в затвора Манхайм, Германия през 1999 г., за оспорването на ключови аспекти на повелите за Холокоста. Също така изкара 2 месеца в затвора в Уандсуорд в Лондон, Великобритания през 2008 г., и 3 месеца в тренировъчния център в Кадел, Австралия, който той описа като затвор-ферма с ниска степен на сигурност.
Тобен е трябвало да плати 200 хиляди долара за греховете на Холокоста. Каза, че след няколко години направил своят канал в Youtube, който бил затворен, защото Г-н Джереми Джоунс, от Изпълнителния съвет на австралийското еврейство се оплакал.

Тобен също казва:

„Години наред получавам смъртни заплахи по имейл и по телефона. Едното обаждане беше от Канада, в което беше замесен един индивид известен със заплахите си над други ревизионисти. След като подадох сигнал до местната австралийска полиция, те ми отговориха, че не може нищо да се направи. Въпреки това знам, че австралийските служби по сигурността подслушват моите телефонни линии и знаят всичко за мен.“

Въз основа на опита, който е натрупал през годините той стигна до заключението, че „единствената свобода, която може да имаме на запад е тази да ходим да пазаруваме“.

Може да изброяваме множество случаи, в които хора са били изтръгнати от своите академични позиции, защото са имали смелостта да се опълчат на ционистката сила.

Доктор Фредерик Тобен на конференция в Калифорния:

Така че ако Дъглас иска да говори за „анти-семитизъм“, тогава трябва да говори за реалният еврейски расизъм.

Има една история за един евреин във влака, който стенел „Ах как ме боли, ах как ме боли, ах как ме боли …Аххх“ Накрая един от пътниците скочил на крака и преобърнал да търси из вагоните, накрая се върнал с лекар, който да даде на евреина хапче… гласът утихнал за минута две и пак започнал „Ах, боли ме, оу, боли ме.“

„Май е дошло време“, както каза Бермант, „да се прекрати с това стенене. Чувството за вина не прави по-здравословни взаимоотношенията на бившия преследвач и бившата жертва.“

 • Michael Douglas, “Michael Douglas finds Judaism and faces anti-Semitism,” LA Times, March 14, 2015.

 • Bob Dreyfuss, “Racism in Israel,” The Nation, December 23, 2013.

 • Mouin Rabbani, “Israel Mows the Lawn,” London Review of Books, Vol. 36, No. 15, July 31, 2014.

 • Ari Shavit, “Survival of the Fittest?: Interview with Benny Morris,” Counter Punch, January 16, 2004.

 • See for example “George Brandis Says Holocaust Denier Frederick Toben Is ‘a Nutcase,’” Sydney Morning Herald, May 28, 2014.

 • Harriet Alexander, “Holocaust Denier Found Guilty of Contempt,” Sydney Morning Herald, April 17, 2009.

 • Chaim Bermant, The Jews (New York: Times Books, 1977), 2.

Автор: Джонас Алексис, учил математика и философия като бакалавър в „Palm Beach Atlantic University“ и има магистърска степен в областта на образованието от университета „Grand Canyon“.

Източник: veteranstoday


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

2 thoughts on “Майкъл Дъглас и анти-семитизма

 1. Винаги ме боли главата, когато някой поставя равенство между семит и евреин. :-/

  … забравят ли тези хора, че:

  1) освен евреите, семити са и арабите, и етиопците, и данайците, и дорийците, и грузинците, и арменците …
  2) над 90% от „евреите“ са, като етническа принадлежност хазари, а хазарите са арийци, а не семити. ( Няма да подхващам темата за седемте племена на българите и че едното от тях са хазарите. )

  😦 😦 😦

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.