В Украйна e обявен кръстоносен поход срещу православието

В Украйна върви пълномащабна религиозна война. Провежда се активно налагане на католицизма. Горят православни църкви. Православните свещеници търсят начини да преселят семействата си от Западна Украйна в други региони на страната.

Hram

За това съобщи киевския правозащитник, координатор на движението „Майка Украйна“ Галина Запорожцева, коментирайки последните събития в Суми.

Както по-рано бе съобщено, на 01.03.2015г., в седмицата на тържествата на Православието, на входа на сумската катедрала Преображение, 20 човека с маски и камуфлажи с емблеми на „Десен сектор“ устроиха поредната провокация.

С тях беше и активистът на партия „Свобода“ Владимир Ганзин, който по време на богослужението преби дежурния охранител на Катедралата. След това „Десен сектор“ блокираха входа и заплашиха със саморазправа управляващия архиерей, духовенството и миряните. Съобщава се, че част от нападателите са били под въздействието на наркотици. Все пак миряните успяха да изблъскат радикалите от архиерея и на нападателите се наложи да се оттеглят.

Преди две седмици на 12.02.2015г., националистите оскверниха храмове в областите Волин и Ровно, строшиха вратите на катедралата „Възкресение“ в град Ковель, а в храма „Св. Йоан Богослов“ повредиха църковната ограда и разбиха стъклата на църквата. По-рано в обл. Ровно вандали оскверниха осем храма, още два бяха изгорени в Киев.

На Рождество беше подпалена сто-годишна църква в Львов.

Напомняме,че в нощта на 27.01.2015г. зломишленици подпалиха една от църквите на Московска патриаршия в Киев,а ден преди това се опитаха да запалят църквата в национално-историческия мемориален резерват „Бабий Яр“.

Огромен брой храмове пострадаха в зоната на т.нар АТО. Те специално бяха обстрелвани от ГРАД. Десет храма в Донецка епархия бяха превърнати в руини, повече от 70 пострадаха частично. Галина Запорожцева забеляза, че всички кръвопролития и актове на вандализъм се провеждат по време на православни празници.

Това само потвърждава събитията от миналата година. На Рождество възникнаха стълкновения на Крешатка в Киев. Цветница беше отбелязана с безредици в Запорожие, когато митингуващи обкръжиха пет хиляди радикала, докарани от Днепропетровск. В седмицата преди Великден, радикалите обсипваха хората с брашно и ги замеряха с яйца.

Правозащитничката също напомни за трагедията в Дома на профсъюзите на 02.05.2014г., в деня, когато православните ходят на гробищата и правят помен. По това време цялата милиция беше ангажирана именно там. И радикалите, възползвайки се от това, устроиха в Дома на профсъюзите „Одеското клане“.

„Всичко,което се случва в Украйна е кръстоносен поход срещу православието. Към мен вече се обръщат свещеници от Западна Украйна, които ме молят да им помогна да преселят семействата им в други региони. Обект на нападения са не само свещениците, но и техните жени и деца. Самите те не могат да се преселят, защото за това е нужно разрешение от Патриаршията. СМИ не показват това, но в Украйна действително върви пълномащабна религиозна война, целяща разкол в страната.“ – резюмира Запорожцева. В Московска патриаршия също са уверени, че унищожавайки православните храмове в Украйна, определени политически кръгове в сегашната киевска власт преследват мултиполитически цели и се опитват да придадат на противостоянието между Изтока и Запада на страната религиозен характер.

„Твърде печално е, че някой се опитва да напада храмове.. даже по времето на най-страшните войни местата за богослужение обичайно остават невредими, воюващите страни не ги закачат. Даже по времето на най-острите противостояния в Киев, хората са намирали убежище в храмовете. И призиви за завладяването на едни или други божи храмове слава Богу не бяха осъществявани. Никой не се е опитвал да осъществява актове на вандализъм“ – коментира събитията председателя на Синодалния отдел по взаимодействие на църквата с миряните към Московската патриаршия отец Всеволод.

Ето какво съобщи по-рано Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил:

„Десен сектор не само, че издевателства с иконите и светините, но и жестоко малтретират служителите на църкви. По този начин, националистите вече убиха трима православни свещеници и арестуваха повече от десет монаси. Православните служители постоянно са подлагани на мъчения, издевателства и гонения. От страна на „бандеровци“.

Преди няколко дни бойци от „Десен сектор“ завзеха храма в село Бутин, Чернополска област. В западна Украйна. Радикалите отказваха да пропускат прииждащите в църквата миряни, заради което вярващите не можаха да проведат сутрешната литургия. А когато свещеникът дойде в храма, той беше вече зает от представители на Киевска патриаршия. А в деня на годишнината от Майдана, в Украйна бяха разпространявани листовки, съдържащи призиви за унищожението на свещенослужители на Московска патриаршия в Украйна. Фашистите правят всичко за да изкоренят Руската православна църква в Украйна, а нито т.нар. „чисто“ правителство, нито обикновените граждани не предприемат някакви мерки, за да бъдат спрени тези страшни репресии. Напомням, че именно от бандеровци през 1941-1945г. беше устроен истински терор срещу православието в Украйна. Планирайки да създадат толкова бленуваната от тях Киевска патриаршия, за пет години те убиха над 900 православни свещеници.

Източник: sputnikbig.ru

В Киев вандали замерят православен храм с молотов:

В Горловка изгоря православен храм:

В Новорусия наемници на киевската хунта запалиха православен храм:

Украйна, “Десен сектор“ унищожават православен храм:


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

9 thoughts on “В Украйна e обявен кръстоносен поход срещу православието

 1. Лъжа в подзаглавието – няма нищо общо с католицизма и никъде в статията не се доказва такава връзка.

  • Ти латински еретик ли си?
   Защото само сляп и побъркан не би видял или чул от записа очевидното!
   Ти знаеш ли западна Украина , каква вера изповядват?! – латинската ерес!
   Ти слепец ли си да видиш латинския „свещеник“ , който държеше реч от трибуната?!
   Ако си сляп , то не си ли чул , кои са десен сектор и , кой ги поддържа?
   Ти си или евреин или латински еретик – нищо повече!!!

 2. Не се тревожете! Те само предизвикват Путин да ги завладее по скоро!

 3. Демокрация това е – ВЛАСТ за ГРАЖДАНИТЕ. ВСЕКИ представителен политик ВИНАГИ „вярва“, че представителната демокрация е демокрация, което си е просто психологическа болест. Вярванията, вярата НЕ са интелигентност. Те са взимане на решения ПРОТИВ твоята интелигентност. Представителната демокрация НЯМА нищо ОБЩО с демокрацията, защото представителната демокрация е РЕАЛНО фашизъм. Защо. В представителната демокрация ВИНАГИ чрез фалшиви и фасадни „избори“ се изземва безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин – това е фашизъм. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че Вие ТРЯБВА да го СЛЕДВАТЕ – това е фашизъм, а ВСЯКА представителна демокрация е изградена върху ТОЗИ основен закон, това е ЗАКОНЪТ на фашизма. В представителната демокрация гражданите НЯМАТ право на власт, в представителната демокрация гражданите НЯМАТ право на реална и пълна ИНФОРМАЦИЯ – това е фашизъм. Ето защо – Фашизмът, това е представителната демокрация. Представителната демокрация е ПЪЛНА диктатура (цялата власт) на шепа „хора“ (ЛИДЕРИ) НАЛОЖЕНА единствено чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ върху ВСЕКИ гражданин, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н. Винаги реалната (пряка) ДЕМОКРАЦИЯ (Швейцария, Исландия) и СВОБОДА е била и е – постоянна власт за ВСЕКИ гражданин, постоянна пълна реална информация за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за своите действия. Представителната демокрация (ФАШИЗЪМ) е била и е – ВИНАГИ цялата власт е на ШЕПА „хора“ (ЛИДЕРИ) и наложена безусловно върху ВСЕКИ гражданин, никога ВСЕКИ гражданин НЯМА достъп до постоянна пълна и реална информация, НИКОГА ШЕПА „хора“(ЛИДЕРИ) НЕ носят индивидуална отговорност за своите действия. Именно това е фашизъм, а НЕ демокрация. Държавата – това е ВСЕКИ гражданин. Демокрация това е – ВЛАСТ за ВСЕКИ гражданин.

  • Полека да не се ЗАДАВИШ с тия главни БУКВИ. Това не е възможно да бъде извършено от истински вярващи християни. Атеисти или/и атеисти-фанати са го извършил. Нищо общо с демократичните ценности има този акт, това акт на престъпници. Свести си пяната от устата за да пропагандираш някой друг път. Придържай се към темата.

   • Главните букви, защото човекът е наясно с това, какво се случва там. Тези актове в момента там се смятат за актове на демокрация, а хората, които ги извършват се смятат за герои на Украйна. Който няма поглед на това, което се случва в Украйна, по-добре да не коментира.

   • И какво става мило момиче?ДОБРЕ Е ДА ЗНАЕШ! Става беззаконие и невиждано насилие в името на чужди,задокиански интереси ,а не за доброто и благоденствието на Украйна,която е братска с Русия. Такива ми ти работи мойто момиче.БЪДИ УМНИЧКО!!!

 4. да не повярва овек на очите си! в 21-и век да се палят православни храмове и да е избиват свещенослужители. Товаъ е някаква масова лудост сред уткраинците! А как световните/западните медии отразяват тия варварщини? И тях ли приписват на Русия и на Путин? А дали тия бандити наричани бандеровци не са някакви внесени отвън ислямисти? А Ватиканът какво казва за тия безчинства?

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.