В Украйна e обявен кръстоносен поход срещу православието

В Украйна върви пълномащабна религиозна война. Провежда се активно налагане на католицизма. Горят православни църкви. Православните свещеници търсят начини да преселят семействата си от Западна Украйна в други региони на страната.

Hram

За това съобщи киевския правозащитник, координатор на движението „Майка Украйна“ Галина Запорожцева, коментирайки последните събития в Суми.

Както по-рано бе съобщено, на 01.03.2015г., в седмицата на тържествата на Православието, на входа на сумската катедрала Преображение, 20 човека с маски и камуфлажи с емблеми на „Десен сектор“ устроиха поредната провокация.

С тях беше и активистът на партия „Свобода“ Владимир Ганзин, който по време на богослужението преби дежурния охранител на Катедралата. След това „Десен сектор“ блокираха входа и заплашиха със саморазправа управляващия архиерей, духовенството и миряните. Съобщава се, че част от нападателите са били под въздействието на наркотици. Все пак миряните успяха да изблъскат радикалите от архиерея и на нападателите се наложи да се оттеглят.

Преди две седмици на 12.02.2015г., националистите оскверниха храмове в областите Волин и Ровно, строшиха вратите на катедралата „Възкресение“ в град Ковель, а в храма „Св. Йоан Богослов“ повредиха църковната ограда и разбиха стъклата на църквата. По-рано в обл. Ровно вандали оскверниха осем храма, още два бяха изгорени в Киев.

На Рождество беше подпалена сто-годишна църква в Львов.

Напомняме,че в нощта на 27.01.2015г. зломишленици подпалиха една от църквите на Московска патриаршия в Киев,а ден преди това се опитаха да запалят църквата в национално-историческия мемориален резерват „Бабий Яр“.

Огромен брой храмове пострадаха в зоната на т.нар АТО. Те специално бяха обстрелвани от ГРАД. Десет храма в Донецка епархия бяха превърнати в руини, повече от 70 пострадаха частично. Галина Запорожцева забеляза, че всички кръвопролития и актове на вандализъм се провеждат по време на православни празници.

Това само потвърждава събитията от миналата година. На Рождество възникнаха стълкновения на Крешатка в Киев. Цветница беше отбелязана с безредици в Запорожие, когато митингуващи обкръжиха пет хиляди радикала, докарани от Днепропетровск. В седмицата преди Великден, радикалите обсипваха хората с брашно и ги замеряха с яйца.

Правозащитничката също напомни за трагедията в Дома на профсъюзите на 02.05.2014г., в деня, когато православните ходят на гробищата и правят помен. По това време цялата милиция беше ангажирана именно там. И радикалите, възползвайки се от това, устроиха в Дома на профсъюзите „Одеското клане“.

„Всичко,което се случва в Украйна е кръстоносен поход срещу православието. Към мен вече се обръщат свещеници от Западна Украйна, които ме молят да им помогна да преселят семействата им в други региони. Обект на нападения са не само свещениците, но и техните жени и деца. Самите те не могат да се преселят, защото за това е нужно разрешение от Патриаршията. СМИ не показват това, но в Украйна действително върви пълномащабна религиозна война, целяща разкол в страната.“ – резюмира Запорожцева. В Московска патриаршия също са уверени, че унищожавайки православните храмове в Украйна, определени политически кръгове в сегашната киевска власт преследват мултиполитически цели и се опитват да придадат на противостоянието между Изтока и Запада на страната религиозен характер.

„Твърде печално е, че някой се опитва да напада храмове.. даже по времето на най-страшните войни местата за богослужение обичайно остават невредими, воюващите страни не ги закачат. Даже по времето на най-острите противостояния в Киев, хората са намирали убежище в храмовете. И призиви за завладяването на едни или други божи храмове слава Богу не бяха осъществявани. Никой не се е опитвал да осъществява актове на вандализъм“ – коментира събитията председателя на Синодалния отдел по взаимодействие на църквата с миряните към Московската патриаршия отец Всеволод.

Ето какво съобщи по-рано Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил:

„Десен сектор не само, че издевателства с иконите и светините, но и жестоко малтретират служителите на църкви. По този начин, националистите вече убиха трима православни свещеници и арестуваха повече от десет монаси. Православните служители постоянно са подлагани на мъчения, издевателства и гонения. От страна на „бандеровци“.

Преди няколко дни бойци от „Десен сектор“ завзеха храма в село Бутин, Чернополска област. В западна Украйна. Радикалите отказваха да пропускат прииждащите в църквата миряни, заради което вярващите не можаха да проведат сутрешната литургия. А когато свещеникът дойде в храма, той беше вече зает от представители на Киевска патриаршия. А в деня на годишнината от Майдана, в Украйна бяха разпространявани листовки, съдържащи призиви за унищожението на свещенослужители на Московска патриаршия в Украйна. Фашистите правят всичко за да изкоренят Руската православна църква в Украйна, а нито т.нар. „чисто“ правителство, нито обикновените граждани не предприемат някакви мерки, за да бъдат спрени тези страшни репресии. Напомням, че именно от бандеровци през 1941-1945г. беше устроен истински терор срещу православието в Украйна. Планирайки да създадат толкова бленуваната от тях Киевска патриаршия, за пет години те убиха над 900 православни свещеници.

Източник: sputnikbig.ru

В Киев вандали замерят православен храм с молотов:

В Горловка изгоря православен храм:

В Новорусия наемници на киевската хунта запалиха православен храм:

Украйна, “Десен сектор“ унищожават православен храм:


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

8 thoughts on “В Украйна e обявен кръстоносен поход срещу православието

 1. Лъжа в подзаглавието – няма нищо общо с католицизма и никъде в статията не се доказва такава връзка.

 2. Демокрация това е – ВЛАСТ за ГРАЖДАНИТЕ. ВСЕКИ представителен политик ВИНАГИ „вярва“, че представителната демокрация е демокрация, което си е просто психологическа болест. Вярванията, вярата НЕ са интелигентност. Те са взимане на решения ПРОТИВ твоята интелигентност. Представителната демокрация НЯМА нищо ОБЩО с демокрацията, защото представителната демокрация е РЕАЛНО фашизъм. Защо. В представителната демокрация ВИНАГИ чрез фалшиви и фасадни „избори“ се изземва безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин – това е фашизъм. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че Вие ТРЯБВА да го СЛЕДВАТЕ – това е фашизъм, а ВСЯКА представителна демокрация е изградена върху ТОЗИ основен закон, това е ЗАКОНЪТ на фашизма. В представителната демокрация гражданите НЯМАТ право на власт, в представителната демокрация гражданите НЯМАТ право на реална и пълна ИНФОРМАЦИЯ – това е фашизъм. Ето защо – Фашизмът, това е представителната демокрация. Представителната демокрация е ПЪЛНА диктатура (цялата власт) на шепа „хора“ (ЛИДЕРИ) НАЛОЖЕНА единствено чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ върху ВСЕКИ гражданин, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н. Винаги реалната (пряка) ДЕМОКРАЦИЯ (Швейцария, Исландия) и СВОБОДА е била и е – постоянна власт за ВСЕКИ гражданин, постоянна пълна реална информация за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за своите действия. Представителната демокрация (ФАШИЗЪМ) е била и е – ВИНАГИ цялата власт е на ШЕПА „хора“ (ЛИДЕРИ) и наложена безусловно върху ВСЕКИ гражданин, никога ВСЕКИ гражданин НЯМА достъп до постоянна пълна и реална информация, НИКОГА ШЕПА „хора“(ЛИДЕРИ) НЕ носят индивидуална отговорност за своите действия. Именно това е фашизъм, а НЕ демокрация. Държавата – това е ВСЕКИ гражданин. Демокрация това е – ВЛАСТ за ВСЕКИ гражданин.

  • Полека да не се ЗАДАВИШ с тия главни БУКВИ. Това не е възможно да бъде извършено от истински вярващи християни. Атеисти или/и атеисти-фанати са го извършил. Нищо общо с демократичните ценности има този акт, това акт на престъпници. Свести си пяната от устата за да пропагандираш някой друг път. Придържай се към темата.

   • Главните букви, защото човекът е наясно с това, какво се случва там. Тези актове в момента там се смятат за актове на демокрация, а хората, които ги извършват се смятат за герои на Украйна. Който няма поглед на това, което се случва в Украйна, по-добре да не коментира.

   • И какво става мило момиче?ДОБРЕ Е ДА ЗНАЕШ! Става беззаконие и невиждано насилие в името на чужди,задокиански интереси ,а не за доброто и благоденствието на Украйна,която е братска с Русия. Такива ми ти работи мойто момиче.БЪДИ УМНИЧКО!!!

 3. да не повярва овек на очите си! в 21-и век да се палят православни храмове и да е избиват свещенослужители. Товаъ е някаква масова лудост сред уткраинците! А как световните/западните медии отразяват тия варварщини? И тях ли приписват на Русия и на Путин? А дали тия бандити наричани бандеровци не са някакви внесени отвън ислямисти? А Ватиканът какво казва за тия безчинства?

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s