Как медиите скриха един от големите грабежи

Вече 10-15 години всички „български“ правителства крият договорите за златните находища. Концесиите ощетяват държавата ни с около 2 млрд. лева годишно. Концесионната такса за златото, което се изнася от България е 1,5%, а останалите ценни метали концесионерите разграбват без да заплащат никаква такса. Находищата са собственост на всички български граждани и така всеки от нас е ощетен с огромни суми от криминалните концесионни договори и приватизация. Подземните богатства на България – управление или грабеж

1323239675

Престъпното бездействие на институциите накара хиляди българи да подадат заявления за достъп до обществена информация относно златните концесии, но Министерски съвет отказа да покаже договорите, което доведе до подаване на съдебни искове.

Равносметката:

1. На 18.12.2014 г. на последна инстанция, 5-членен съдебен състав на ВАС – Красимир Коцинов печели делото за договорите на Дънди прешъс за мината в Челопеч и Крумовград, Асарел Медет – 2 договора и Елаците Мед. (Определение)

2. Втора победа на 3-та инстанция, 5-членен състав на ВАС – Павлина Карабоюкова печели делото срещу Министерски съвет, против отказа на Ралица Тоширова – Директор на дирекция „Правителствена информационна служба“ да предостави договорите за златните концесии. (Определение Номер 1722)

3. На 02.12.2014 г. Роман Кендеров окончателно печели дело за годишните работни проекти и цялостния работен проект на „Дънди прешъс метълс“ – Челопеч, най-голямата златодобивна компания в България, относно спазването на договора на корпорацията с държавата, за контрола, упражняван (или неупражняван) от държавната администрация върху добива и т.н (Решение Номер 14415)

Отговорът на Министерски съвет от 09.02.15г. до Красимир Коцинов: „Съдът не е предоставил преписка за изпълнение, затова искането е преждевременно.“ (Отговор, от Ралица Тоширова МС)

На 17.02.2015 г. – поредно спечелено дело във ВАС за предоставяне на златните договори на обществото. Съдът постановява, че жалбата на Министерски съвет, с която продължават да се опитват да скрият договорите е НЕОСНОВАТЕЛНА.

Още 20 дела чакат реда си на последна инстанция, за да станат победни. Още граждани продължават да се включват и да пращат писма до Министерския съвет с искане да покаже договорите, разсипващи България. Можеш да се включиш и ти, виж как: Можем да спрем ограбването на подземните ни богатства.

На 09.12.14 г. е пратено писмо до медиите, които да информират българските граждани за спечелената битка със златната мафия на втора инстанция.

НИТО ЕДНА МЕДИЯ НЕ Е ПРОЯВИЛА ИНТЕРЕС И НЕ Е ПОЖЕЛАЛА ДА ИНФОРМИРА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ГОЛЕМИЯ ГРАБЕЖ И ОПИТИТЕ НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ДА СКРИЕ ПРЕСТЪПНИТЕ ДОГОВОРИ.

11018578_10205441651097347_8395799448303725731_n

Всички български граждани сме ощетени от златната мафия. Всеки, до когото е стигнала тази информация може да поиска от медиите, да излъчат репортаж по темата, като им изпрати писмо или тази статия и да разпространява информацията навсякъде:

novinite@ntv.bg, news@btv.bg, news@bnt.bg, news@tv7.bg, k.klimentievna@capital.bg, mvasileva@thecitymedia.bg, radiosf_dobreva@abv.bg, panorama@bnt.bg, bnt2@bnt.bg, news@btv.bg, news_sf@skat.bg, news@skat.bg, office@kanal3.bg, bhamalski@bta.bg, focus@focus-news.net, agency@standartnews.com, 24politika@24chasa.bg,  reporteri@trud.bg, vstoinev@trud.bg, government@capital.bg, office@livemedia.bg, ekip@darik.net, office@tvevropa.com, politics@segabg.com, 12plus3@bnr.bg, 168@press.zgb.bg, 24inter@24chasa.bg, 24ojivlenie@24chasa.bg, 24zivot@press.zgb.bg, 4000news@gmail.com, 4asat@ntv.bg, a.tihchev@mail.bg, afpsofia@afp.com, benyvo@yahoo.com, albenab@dnevnik.bg, albert.dess@europarl.europa.eu, annap@dnevnik.bg, anne.delvaux@europarl.europa.eu, annemie.neyts-uyttebroeck@europarl.europa.eu, anovska@abv.bg, anovski@yahoo.com, apetkova@media.zgb.bg, arlene.mccarthy@europarl.europa.eu, bgnes@bgnes.com,  news@blitz.bg, main@bta.bg, velikova_s@bnr.bg, milanova_bnr@abv.bg, bta@bta.bg, btv_reporterite@btv.bg, bulgaria@bgnewsroom.com, bulgaria@dw-world.de, npetrov@media.zgb.bg,  novinar@novinar.net, novinar@novinar.bg, novini@7dni.tv, novini@ruse24.bg, novini@telecablenet.com, editor@novinite.com, novinite@btv.bg, novinite@novinite.com, novovreme@novovreme.com, novpogled@abv.bg, obstestvo@maritsa.com, office@bgradio.net, reporters@bta.bg, reporters@focus-news.net,  rizova001@yahoo.com, rlinet@ruleoflawinstitute.bg, robert.atkins@europarl.europa.eu, robert.dusek@europarl.europa.eu, radiok2@mail.bg, imihalev@trud.bg, kgeorgieva@trud.bg, dtribuna@dobrich.net, ndt@dobrich.net, darikdobrich1@gmail.com, radiodobrudja@dobrich.net, studio3@kanal3.bg, office@ihtimandnes.bg, rchernev@marica.bg, info@marica.bg, sofia@bnr.bg, office@cross-bg.net, ntvblago@abv.bg… списъкът беше прекалено дълъг и се наложи да го съкратим значително.


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

16 thoughts on “Как медиите скриха един от големите грабежи

  1. Положените е такова ако продължаваме даси забиваме главите в гъ**те и не започнем ЕДИННА борбра няма да постигнем нищо докато народа не спре да мисли когато някоя институция вдигне протест пример МВР тея пък защо се вдигат те са си добре да ама не стъпка по стъпка като си подаваме ръка а не даси мислим че дадена група от дребни хора са добре а ние сме зле и само ревем но не действаме онея дето ние им даваме ВЛАСТ ще ни смажат тотално. Затова нека всички се замислят че в тая държа всички сме в едно положение ОКАЯНО! Съединението прави силата!!

  2. Няма разлика между пероните наричащи се Вип и циганите и едните и другите крадат, но едните за да се хранят….

  3. Не е вярно тв алфа редовно съобщава за ограбването на българия другите телевизии мълчат защото са на бате ви бойко

  4. Едва 8 процента от новините са верни всичко друго е прах в очите. Одавна негледам новини,

  5. България отдавна е една малка европейска колония на големите англосаксоюдомасонски пари, какво толкова има за коментиране? Революция му е майката и разбира се след това ГИЛОТИНА!

  6. Защо не пробвате с Господари на ефира, досега винаги са били коректни. Нека потърпевшите с делата да сигнализират, би трябвало да обърнат внимание.

  7. Докато при диктатурата хората са НАЯСНО с обстоятелството, че са потиснати и контролът ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се поддържа чрез сила, при режимите на представителна демокрация социалната система е стабилна, тъй като КОНТРОЛЪТ върху информацията се извършва ТАЙНО, за да МОЖЕ хората да ВЯРВАТ, че живеят в свободен свят. За да се определени РЕАЛНОТО ниво на прозрачност и на плурализъм на информационната система на една страна, която нарича СЕБЕ СИ демократична, е абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се разбере кои са собствениците на вестниците, телевизионни и интернет канали (сайтове) или тези, които представляват Борда на директорите. Този обикновен контрол е в СЪСТОЯНИЕ да РАЗКРИЕ например в страните от Западна Европа и САЩ, определени КАТО демократични, – че информационните източници са концентрирани в РЪЦЕТЕ на обичайните ГОЛЕМИ финансови и индустриални ГРУПИ. Медиите НЕ са независими и НЯМАТ задачата да откриват и съобщават истината, а да ПРЕДСТАВЯТ света така, както „те“ ИСКАТ да бъде ВЪЗПРИЕТ. „Ние трябва да казваме истината, истината и САМО истината. Но – НЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА.“ Йозеф Гьобелс – министър на ПРОПАГАНДАТА на Нацистка Германия.

  8. Им една телевизия,която е излъчлава истината за откраднатото злато-телевизия Алфа.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.