Посолството на САЩ защитава „Протестна мрежа“ и активистите си

Нека уточним нещо.

Фондация „Америка за България“ е плод на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), които са създадени от САЩ чрез Американската агенция за международно развитие (ААМР), с цел подпомагане развитието на частния сектор в България, поне официално. ААМР се превежда на английски „United States Agency for International Development“ или написано на кратко – USAID. Ще стигнем и до тях, но сега е важно да се спомене, че БАИФ са създадени от правителството на Джордж Буш-старши и Конгреса на САЩ.

Джордж Буш-старши е бивш шеф на Централното разузнавателно управление (ЦРУ). Семейството му е от много години в бизнеса с енергетиката. От столетия неговото семейство е също така и в банкерството. Семейство Буш има отношения със страни, които стрелят на месо срещу протестиращите, това са Бахрейн и Саудитска Арабия. Буш са имали връзки включително и със семейството Бин-Ладен. Салем бин-Ладен дори е инвестирал 50 000 $ в „Arbusto Energy“, където е бил вицепрезидент Джордж Буш-младши.

БАИФ са инвестирали от началото на прехода 400 милиона щатски долара за програмите си в България (поне официално са толкова). На базата на тези инвестиции бе създадена и Българо-американската кредитна банка (БАКБ). Да ви напомним, че Цветелина Бориславова е в Надзорния съвет на тази банка. Известна е под прякора „Цеца Секса“, беше партньорка на сегешния премиер на България – Бойко Методиев Борисов. Баща му Методи Борисов е бил милиционер, служител в Софийско градско управление на МВР. Бил е активен член на БКП и доносник на ДС. Уволнен заради извънбрачна връзка с малолетна. Сестра му на Бойко (под прякор „Рапона“, лепнат му по време на мутренските му години), Красимира, е лекар-педиатър в 3-та АГ болница — вече приватизирана, в което тя има дялово участие.

USAID е държавна агенция на САЩ, която официално има за цел оказване на помощ зад граница, т.е. дейността и е изцяло извън пределите на Съединените американски щати. USAID са широко известно на света формирование на американското разузнаване, имащо за цел, под маската на легитимността, да предизвиква културна и политическа дестабилизация в множество държави.

Уилям Блум (известен американски счетоводител, държавен служител, журналист и компютърен програмист) каза, че през 1960 и началото на 1970г. USAID са поддържали тесни работни отношения с ЦРУ, и служителите на агенцията често са били пращани в чужбина под прикритието на USAID.

Много е просто за обяснение. Службата за обществена безопасност (OPS) е правителствена агенция на САЩ, създадена през 1957 г. от американския президент Дуайт Айзенхауер с цел да се обучават полицейски сили на съюзниците на САЩ. Тази служба официално е част от USAID. Тя е близка до ЦРУ. Екипи за обучение на полицаи са били пращани до Южен Виетнам, Иран, Тайван, Бразилия, Уругвай и Гърция. Били са провеждани курсове на френски, испански и английски език за целта. Според документ на ЦРУ от 1973 г., разкрит в едно бижутерско семейство, са били обучавани годишно около 700 полицейски служители, включително как да боравят с взривни вещества, изтезания и др. Повече можете да прочетете ТУК.

Folha de São Paulo, най-големият вестник в Бразилия, обвини USAID, че се намесва във вътрешните политики по начин, чрез който да се възползват десните партии. USAID похарчили 95 000 американски долара през 2005 г. на семинар в бразилския конгрес за насърчаването на разни съмнителни реформи. Според документи на USAID, придобити от Folha по „Закона за свобода на информацията“, семинарът е бил планиран така, че да съвпадне с навечерието на преговорите в Конгреса.

Защо мислите, че не чувате в България новини от Южна Америка? Може би примерно, защото през лятото на 2012 г., страните от АЛБА (Венецуела, Куба, Еквадор, Боливия, Никарагуа, Сейнт Винсент и Гренадини, Република Доминика, Антигуа Барбуда) призоваха членовете си да изгонят USAID от техните страни – ALBA Expels USAID from Member Countries.

През 2012 г. Русия обвинява агенцията в намеса във вътрешните работи, а завоалирано – в шпионаж. Президентът на Русия дава срок до 1 октомври същата година представителите на агенцията да напуснат страната, по повод на което Виктория Нюланд (нали се сещате, тази която стана по-известна в ЕС с фразата си „Fuck the European Union“) заявява, че USAID в Русия е дала положително въздействие върху състоянието на демокрацията в страната, правата на човека и развитието на гражданското общество, като и в бъдеще тя щяла да продължава да подкрепя руския неправителствен сектор. Досещате се, нали? Тук има повече по темата. При всички случаи Руската Дума приема закон, за да се защити от външната намеса, чрез който ограничава всяко чуждестранното участие (пряко или завоалирано) в руски медии до 20% дялов или акционерен капитал.

Hill_PutinSyria

В България политици, пряко обвързани с дейността на USAID, са Ивайло Калфин и Илияна Цанова, като агенцията заедно с „Отворено общество“ (на Джордж Сорос) е и основен спонсор включително и на Американския университет в България. Ивайло Калфин е член на Консултативния съвет към системата за ранно сигнализиране „България отвъд фактите“, осъществявана от UNDP и USAID. Илияна Цанова има сертификат за следдипломна квалификация по финансов мениджмънт от Университет “Джордж Вашингтон”, САЩ (като стипендиант на USAID).

От „Протестна мрежа“ твърдят, че искат да се превърнат в постоянно действащ инструмент за съгласувано гражданско участие и контрол, готов да да се противопостави на всяко управление, което подкрепя олигархични структури, корпоративни интереси и действа против ценностите на свободата, демокрацията и гражданското общество.

Е, как е възможно това след като именно те работят като проводник на същите тези корпоративни интереси?

От „Протестна мрежа“ твърдят, че протестът ДАНСwithme бил мащабен и спонтанен израз на натрупаните и проявявали се и преди това обществени напрежения и естествена реакция срещу арогантната подмяна на гражданските интереси.

Е, как може да го твърдят след като цяла България научи за грантовете, които получават водещите фигури от този протест?

От „Протестна мрежа“ твърдят, че са някаква си среда и инструмент за самоорганизация на граждани със собствена позиция, без значение от пол, раса и политически пристрастия, протестиращи срещу, която и да е неправда.

Е, как е възможно това като открито обиждат и нападат една дузина обществени групи и частни лица с различно от тяхното политическо и обществено виждане по множество теми?

Ще ви опишем как.

Като не отчитат, за какво харчат парите, които получават от подобни на описаните в текста организации, които доказано са тясно свързани с държавни структури на САЩ. Като насаждат омраза срещу хора, които са се самоопределили открито, че имат леви и противни на тяхните виждания. Да, за тях те са комунисти и съответно ги мразят и нападат. Тук можем да заявим, че „Протестна мрежа“ са мръсни расисти, които проповядват омраза срещу Русия. Проповядват, че в България имало „руска агресия“. Е, явно е, че грантовите „експерти“ на хилядите тинк танкове в страната са се постарали да научат своите пешки как да работят за парите, които получават ако искат да продължават да ги получават. Това е просто лицемерие, задкулисие и помагане на корпорациите да нахлуват открито в страната ни.

Сега вие помислете, самостоятелно, какво се случва? Законът в България нищо няма да свърши за да се справи с този проблем, защото законът е нагласен за да е всичко легално. Това е. На ви „просрачност“, „демокрация“ и „равенство“. Пълен ташак са „Протестна мрежа“. Ето и изявлението на посолството на САЩ в България:

14072_823895817665930_2078645382153566524_n


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

10 thoughts on “Посолството на САЩ защитава „Протестна мрежа“ и активистите си

 1. Ne moga da razbera za6to e tazi isteria za dana4nata proverka na licata ot „Protesna mreja“ Te kato sa grajdani na stranata ni/Bulgaria/ i podlejat kato vsi4ki nas na proverki ili ima ne6to neredno,koeto ne biva da izliza na „bial sviat“ /sajaliavam za latinicata no ne moga da pi6a tuk na kirilica/

  AB Администратор: Внимание!
  Пишете на кирилица. Нарушенa e точкa 7. Прочетете правилата за коментарите!

 2. А посолството на Русия кого защитава и на кого плаща? Колко пари хвърля Русия в медийната война и пропагандата? Покажете и другата страна и така докажете че сте малко обективни. Все срещу САЩ пишете. Аз пък искам да знам мръсните руски игри, омръзна ми само за американците.

  • Русия няма нужда да плаща защото е искрено обичана от много българи. И мразена фанатично от малка шепа мерзавци срещу пари.

  • И на мен ми „омръзна само за американците“, но такава е обективната истина. Ако желаеш можеш да прочетеш достатъчно антируска пропаганда, без особени усилия, само следвай търсачките!..

  • „..искам да знам мръсните руски игри, омръзна ми само за американците“

   Ники,момче младо (и глу…о?!) за разлика от теб аз съм и американски гражданин,не само български, и имам много повече основания да „изисквам“ да прочета „нещо добро и за американците“ и „нещо лошо и за руснаците“ касаещо външната политика на страните,но когато НЯМА,НЯМА – разбери го от мен, един американец,като не искаш да го разбереш от Аnonymus! Само заради твоето желание хората на Anonymus няма да тръгнат да си съчиняват истории или да повтарят тъпите американски лъжи.Последните са измислени от американци за американци,точно както най голямата измама на века – 11 Септември 2001 – и наистина болшинството в Америка… все още.. се връзва,но и тук,макар и бавно,хората почват „да мислят“ и все повече да одобряват,не Обама а Путин, въпреки „мозъко-перачницата“ в страната им и да осъзнават какви точно ги върши собственото им правителство.Ако обаче не искаш да разбереш Истината за Америка,нито от Аnonymus,нито от един американец, тогава я Разбери най после от един французин :

   Гийом Фай: Путин действа по правилата, играта без правила е патент на САЩ

   Ако обаче и французина не успее да те убеди,тогава допиши сам 3-те букви на думата в скобите в началото на коментара ми,спри да четеш публикации на Анонимус(няма смисъл,явно си тежък случай..)..и вярвай на писанията на „протестна мрежа“ и вестниците обслужващи американското колониално правителство на България. Изборът си е твой,не се сърди на никого,а най малко пък на..Анонимните!

 3. Основният ЗАКОН на обществото, или както се нарича още общественият договор, посочва ИЗТОЧНИКА на властта или суверена. Този закон е ВЪРХОВЕН и стои НАД всички други закони и те от своя страна могат да се създават САМО в СЪГЛАСИЕ с него. Ето защо, върховенство на закона означава само ЕДНО – реална ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ в РЪЦЕТЕ на гражданите. В противен случай е НЕВЪЗМОЖНО да има суверенна власт. Така, гражданите РАЗПОЛАГАТ с властта да съставят законите, да извършват изпълнителска дейност, да правораздават и съставят органите на управление. Когато гражданите извършват ВСИЧКИ тези дейности ПРЯКО, БЕЗ да прехвърлят ДРУГИМУ права, върховенството на закона е НЕОСПОРИМО и БЕЗУСЛОВНО, защото ВЛАСТТА се прилага БЕЗ уговорки. Именно това е ДЕМОКРАЦИЯ – постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ граждаин (Швейцария, Исландия). Ако гражданите бяха свободни, НИКОГА нямаше да се управлява чрез приятелски кръгове и братовчеди, така, както при абсолютните монархии ВЛАДЕТЕЛЯТ се обгражда с ВЯРНА свита. Мнозина МИСЛЯТ, че свободата е да можеш да правиш каквото си ИСКАШ. Това НЕ е свобода. Свободата е да се упражнява ВЛАСТ от ВСЕКИ гражданин и да се носи ОТГОВОРНОСТ за СВОИТЕ постъпки. Ето защо, когато някой започне ПРОТЕСТИ, то това е или израз на БЕЗПРАВИЕ, или ПРОПАГАНДА на малцинството от гражданите. Ако гражданите са свободни, те НЕ протестират, а упражняват ВЛАСТТА си. Правото на протест ЗАМЕСТВА правото на власт и е доказателство за ЛИПСАТА на граждански суверенитет. Правото на протест е манипулация над гражданите, защото упражняването на свободно ПОВЕДЕНИЕ не е свобода. СВОБОДАТА е само когато РЕАЛНО се упражнява ВЛАСТТА от ВСЕКИ гражданин винаги и ВСЕКИ ден (ТУК и СЕГА), само тогава може да съществува реално (Швейцария, Исландия), а не само в мислите Ви – „СВОБОДА“ и „ДЕМОКРАЦИЯ“.

  • Тези НАТЪРТВАНИЯ правят изложеното ТРУДНО за ВЪЗПРИЕМАНЕ! Положителен УСПЕХ ще има, РАВНОМЕРЕН и смирен ТОН. ПОВЯРВАЙ ми, ГРАНДОМАНСКО е!

   • Абсолютно е Прав! АБСОЛЮТНО си прав!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.