Интервю с Юлий Москов: „Протестна мрежа“ е задкулисието в България

Продължаваме да ви информираме за всички новини и информации, които откриваме в Интернет свързани с „МРЕЖАТА“ в нашия канал Think Tanks Watch, следете го.


Интервю на Стефан Николов

ivo_prokopiev1

– Г-н Москов, може ли да се говори за политически амбиции на представителите на „Протестна мрежа“ и това не е ли неприемливо за техния статут?

– В момента в парламента има 47 партии, обединени в различни коалиции, но все пак са отделни партии. Близо 90, а може и 95% от хората, които гласуваха, са представени в Народното събрание. Такова широко представителство не е имало никога в историята на България. И изведнъж едни 100 души искат да кажат, че милионите, които гласуваха, нямат значение, а сега тези 30 или 100 ще управляват, ако не – ще тероризират обществото. Това е обществено опасно.

Защото е брутално обезправяване на цялото общество, което трябва да се дръпне настрана и да остави 30 самозванци да се катерят по главата на всички. Но това от тяхна страна не е нито наивност, нито глупост, а далече отиваща цел – мерак за власт. Предполагам, че по този начин те се домогват до политическо присъствие. Защото на тях им е ясно, че партия не могат да създадат, а те търсят решение на един проблем – как да пробутат още веднъж Росен Плевнелиев да повтори мандата си.

Това е невъзможно да се случи, но вредите, които ще понесем всичките от тяхното провокативно поведение, могат да бъдат значителни. Ако гледаме в чист вид тяхното поведение – това е терор на улицата, това е дребнава площадна политика. Единствените места, където присъстват, са тв студиата.

– Но те вече имат свои представители във властта. Може ли да се говори за осребряване на протестите?

– В крайна сметка се оказва, че те не са против властта, а против всяка власт, която не е тяхна. Те са против участието на другите във властта и искат те да участват в нея. В това няма нищо гражданско и нищо честно към обществото.

Иначе по линия на осребряването има тревожни неща и в друга посока. Досега тези хора не казват кой ги финансира. Те не казват кой от тях какво и къде работи. За единия става ясно, че продава презервативи и не знам какво си. Не е ли срамота амбулатни търговци на сексартикули да се месят в управлението на държавата? Това е обида за държавата.

Те не казват какви доходи имат, с какво се препитават техните семейства. Ето, в събота, в предаването „На светло с Люба Кулезич“ аз трябваше да дискутирам с един господин – Теодор Михайлов. За него научавам, че не работи. А има жена и две деца. С какво се издържат тези деца и жена?

– Но с присъствието си в различни тв предавания тези хора създават впечатление, че са много. За колко души реално става дума според вас?

– Те не казват колко души са! Обидили се, че съм казал, че са 30 души с лаптопи. Когато протестираха пред Съдебната палата, преброиха ги – 32-ма души. И минувачи. Те не казват кой стои зад тях, кого представляват. Те се превръщат в най-тревожното задкулисие в България. Ето това е задкулисието.

Скрито и неясно финансиране, неясни професии, месторабота, социален статус, противоречиви и взаимоизключващи се тези, открито обслужване на лични, частни и корпоративни икономически и политически интереси. Това е задкулисието. А те протестирали срещу него.

Източник: trud.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

2 thoughts on “Интервю с Юлий Москов: „Протестна мрежа“ е задкулисието в България

  1. Много дребни буболечки са тези от „Протестната мрежа“. Мързеливи, необразовани, противни с вид на наркомани, без доказана трудова реализация. Задкулисието според мен е базирано във Виена, международен център и канали на всякаква подривна паплач още от началото на миналия век. И сега Пешето Стоянов, онова дребно бракоразводно адвокатче там ходи да мисли дали да приеме да стане висше шефче в правораздаването, там отиде веднага мангасарът, самоограбил банката си Цв.Василев. Явно плати достатъчно и го пуснаха да се оттегли в близката територия Сърбия. Пак там беше дълги години и прословутия Огнян Дойнов. Там него и сина му ги неутрализираха. Та тази е една мрежа с насекоми и разни ципокрили, които заработват дребното си съществуване със долнопробен слугинаж. Не рядко е гарнирана с някой и друг престъпник за по-голяма настъпателна активност.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s