Интервю с Юлий Москов: „Протестна мрежа“ е задкулисието в България

Продължаваме да ви информираме за всички новини и информации, които откриваме в Интернет свързани с „МРЕЖАТА“ в нашия канал Think Tanks Watch, следете го.


Интервю на Стефан Николов

ivo_prokopiev1

– Г-н Москов, може ли да се говори за политически амбиции на представителите на „Протестна мрежа“ и това не е ли неприемливо за техния статут?

– В момента в парламента има 47 партии, обединени в различни коалиции, но все пак са отделни партии. Близо 90, а може и 95% от хората, които гласуваха, са представени в Народното събрание. Такова широко представителство не е имало никога в историята на България. И изведнъж едни 100 души искат да кажат, че милионите, които гласуваха, нямат значение, а сега тези 30 или 100 ще управляват, ако не – ще тероризират обществото. Това е обществено опасно.

Защото е брутално обезправяване на цялото общество, което трябва да се дръпне настрана и да остави 30 самозванци да се катерят по главата на всички. Но това от тяхна страна не е нито наивност, нито глупост, а далече отиваща цел – мерак за власт. Предполагам, че по този начин те се домогват до политическо присъствие. Защото на тях им е ясно, че партия не могат да създадат, а те търсят решение на един проблем – как да пробутат още веднъж Росен Плевнелиев да повтори мандата си.

Това е невъзможно да се случи, но вредите, които ще понесем всичките от тяхното провокативно поведение, могат да бъдат значителни. Ако гледаме в чист вид тяхното поведение – това е терор на улицата, това е дребнава площадна политика. Единствените места, където присъстват, са тв студиата.

– Но те вече имат свои представители във властта. Може ли да се говори за осребряване на протестите?

– В крайна сметка се оказва, че те не са против властта, а против всяка власт, която не е тяхна. Те са против участието на другите във властта и искат те да участват в нея. В това няма нищо гражданско и нищо честно към обществото.

Иначе по линия на осребряването има тревожни неща и в друга посока. Досега тези хора не казват кой ги финансира. Те не казват кой от тях какво и къде работи. За единия става ясно, че продава презервативи и не знам какво си. Не е ли срамота амбулатни търговци на сексартикули да се месят в управлението на държавата? Това е обида за държавата.

Те не казват какви доходи имат, с какво се препитават техните семейства. Ето, в събота, в предаването „На светло с Люба Кулезич“ аз трябваше да дискутирам с един господин – Теодор Михайлов. За него научавам, че не работи. А има жена и две деца. С какво се издържат тези деца и жена?

– Но с присъствието си в различни тв предавания тези хора създават впечатление, че са много. За колко души реално става дума според вас?

– Те не казват колко души са! Обидили се, че съм казал, че са 30 души с лаптопи. Когато протестираха пред Съдебната палата, преброиха ги – 32-ма души. И минувачи. Те не казват кой стои зад тях, кого представляват. Те се превръщат в най-тревожното задкулисие в България. Ето това е задкулисието.

Скрито и неясно финансиране, неясни професии, месторабота, социален статус, противоречиви и взаимоизключващи се тези, открито обслужване на лични, частни и корпоративни икономически и политически интереси. Това е задкулисието. А те протестирали срещу него.

Източник: trud.bg


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

2 thoughts on “Интервю с Юлий Москов: „Протестна мрежа“ е задкулисието в България

  1. Много дребни буболечки са тези от „Протестната мрежа“. Мързеливи, необразовани, противни с вид на наркомани, без доказана трудова реализация. Задкулисието според мен е базирано във Виена, международен център и канали на всякаква подривна паплач още от началото на миналия век. И сега Пешето Стоянов, онова дребно бракоразводно адвокатче там ходи да мисли дали да приеме да стане висше шефче в правораздаването, там отиде веднага мангасарът, самоограбил банката си Цв.Василев. Явно плати достатъчно и го пуснаха да се оттегли в близката територия Сърбия. Пак там беше дълги години и прословутия Огнян Дойнов. Там него и сина му ги неутрализираха. Та тази е една мрежа с насекоми и разни ципокрили, които заработват дребното си съществуване със долнопробен слугинаж. Не рядко е гарнирана с някой и друг престъпник за по-голяма настъпателна активност.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.