Пентагона възпира Русия с помощта и на България

България е включена в плановете на Пентагона за възпиране на Русия, стана ясно от изказването на зам-военният министър Кристин Уормът на слушания в Конгреса.

Спирайки се на някои положителни резултати от предишната политика на „рестартиране“ в отношенията с Русия, тя в същото време каза, че сега „за нас е много по-необходимо да препотвърдим голямото значение на възпирането и нашите задължения по член 5-ти“ от Североатлантическия договор“, както предаде ТАСС. Става дума за колективната отбрана на страните-членки на НАТО.

140304-D-NI589-206

Уормът поясни, че САЩ възнамеряват да „възпират по-нататъшната руска агресия“ в Европа, застрашаваща стабилността на континента. По думите й САЩ вече са предприели редица мерки, включително „са осигурили същественото си военно присъствие в страните от Балтика, Полша, Румъния и България“.

Освен това по думите й през последната година САЩ „трикратно са увеличили участието на своите ВВС в патрулирането на въздушното пространство в района на Балтика“, разширили са съвместните учения с полските военни летци и 14 пъти са изпращали свои военни кораби в Черно и Балтийско море.

БГНЕС припомня, че късно снощи американският държавен секретар Джон Кери очерта „огнева линия“ около България на Балканите.

Пред Комисията по външна политика на Сената Кери заяви, че редица европейски страни, сред които Македония, Косово, Сърбия и Черна гора се намират на „огневата линия“, когато става въпрос за отношенията между Вашингтон и Москва. По време не дебатите в Комисия сенаторът Кристофър Мърфи заяви, че Русия буквално марширува в Сърбия, както никога досега. „Когато става въпрос за Македония, Косово, Сърбия и Черна гора, както и за страни като Грузия, Молдова, Приднестровието – те се намират на огневата линия“, каза Кери, отговаряйки на сенаторски въпрос за руското влияние в Европа. Той се съгласи с твърдението на Кристофър Мърфи, че „Русия води успешна пропагандна война в контекста на украинската криза“. /ТАСС

Източник: bgnes


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

2 thoughts on “Пентагона възпира Русия с помощта и на България

  1. БГ е държава на всички бг граждани, а не бойно поле, възпиращ фронт или територия където САЩ да си прилагат лудостите,които и хрумват. БГ политици защитете държавата и бг граждани. Навлизаме в много опасен период.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.