Държавния департамент на САЩ дресира новите български поколения

Знаехте ли, че в България се прокарват от десетилетия наред програми в училищата, библиотеките и на други места, чрез които се наглася една удобна за корпоративните държавни интереси на САЩ среда?

Някои хора си мислят, че всичко това е конспирация, но запитвали ли са се същите, „Защо да не е абсолютно в границите на нормалното една огромна икономическа и световна сила като САЩ, която е разгърнала военните си бази по цял свят и е нападала [и напада] чрез военни и всякакъв друг вид операции и действия десетки и десетки други държави, че хвърля милиарди и милиарди долари за да ликвидира всякакъв вид противно на техните цели действия?“ Та това е била военна стратегия, която е съществувала от столетия. Отслабва се противника вътрешно чрез поставени лица и подкупи, за да е по-лесна победата над същия.

brainwashingДа не би да им се струва на тези хора, че северноамериканският елит го е грижа за благото на народа и развитието на икономиката ни? Е, тогава да обяснят, защо вече четвърт столетие българите обедняват все повече. Да не би да вярват, че американският народ е приятелски с българския? Колко ли американци познават хората, които го твърдят? Ако са толкова приятелски настроени от Вашингтон, защо продължават да ни налагат визи за да затрудняват българи да пътуват до САЩ? Явно сме им много неприятни, нали така изглежда?

Във времена, в които емиграцията е считана за свобода, а експлоатацията на труда за право – можете да бъдете сигурни, че нещо не е наред със самото мислене на българите. Но къде е проблема в това мислене, защо толкова много хора все още искрено вярват, че Русия е това, което е бил някогашния Съветски съюз, и че именно руския народ и власти са виновни за положението, в което се намира нашата нация? Отговора е прост. Защото грантовите чиновници и експерти получават много пари за да ви „проповядват“ всичко, което трябва да вярвате и мислите.

О не, тук не става въпрос за неща от рода на „вярвайте на дедь Иван, не на гранпа Джон“, или обратното. Тук пишем, че зародиша на този „феномен“ се поставя в съзнанията на българите още от ранна възраст. Подкарват гражданското общество към желаната посока. Днес всички засегнати искрено вярват, че се намираме в едно демократично общество, което се е запътило към миличкия Европейски съюз, и че народите от западна Европа ни чакат с топли прегръдки. Не, народите на другите държави не са виновни за отношението им на някои от техните власти и структури към нас, на тях също им е разказано „разни неща“ за нас.

Една от тези програми е „Проект АBLE“, която има за цели:

Да засили активността на българските библиотеки за да може да достигне до повече граждани удобната информация използвайки онлайн режим за местната администрация и българските граждани в публични библиотеки.
– Да подобри разбирането и подкрепата на българското правителство и обществените лидери за ролята на библиотеките в обществото.
– Да използва партньорските библиотеки като среда за пращане на информацията от САЩ.
Да развива постоянна мрежа, съставена от български и американски библиотеки, които ще търсят допълнително финансиране чрез неправителствени организации за осъвременяване на възможностите на компютърната техника в българските библиотеки.

Края на януари тази година се задейства клон на този проект в гр. Казанлък. „ABLE Mentor“ цели да достигне до учениците от 10 и 11 клас.

Организациите на Джордж Сорос, като „Отворено общество“ е известно, че работят за интересите на Държавния департамент на САЩ. Също е и известно, че се занимават с българските библиотеки.

От 1990 г. библиотечно-технологичните процеси по обработка на библиотечните единици и документи и обслужване на читателите се автоматизират и в регионалната библиотека във Варна „Пенчо Славейков“. В библиотеката е изградена локална компютърна мрежа, с финансовата подкрепа на фондация „Отворено общество“.

Тук можете да видите още някои проекти създавани от „Отворено общество“ и САЩ в библиотеката при Народното читалище, проекти като: Изграждане на локална мрежа в Библиотеката, “Училище за жени”- ПРОО, “Да опознаем Европа”, Програма Глобални библиотеки и др.

Организират се и конкурси по история за да продължава да се прави подмяната и да се насочва обществото от ранна възраст към светлото ни американско бъдеще.

Какво ли учат българите американски правителствени и неправителствени организации за да се ровят в обучението на децата ни, на българите? Не само, че ги подхващат още от училище с промяна на история, но и пускат удобна литература за гражданското общество. По този начин унищожават всякакъв вид съпротива докато точат ресурсите и настаняват войските си.

Явно живеем в тези времена, които можем да наречем новото робство. Дали наистина не е време да слизат от горите съвременните хайдути?


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

10 thoughts on “Държавния департамент на САЩ дресира новите български поколения

 1. Млади българи бъдете достойни и честни хора.Обичайте труда и родината си.Не позволявайте да Ви лъжат повечеВървете с гордо вдигната глава.Вие сте наследници на героичен и славен народ.

 2. Знаете ли,че в американското посолство студентите,които ходят на обмен и квалификация са само цигани!!По този начин ги подготвят за успешно вклиняване в обществото ни,затова е и тяхното поведение такова!!Всичко лошо идва само от запад!!

 3. това е така . даже са стигнали по-далеч . От френският културен институт разпространяват по българските училища с фр. език едни стихотворения на някакъв равин израелски на френски . Целта да се съберат на рецитация и който най добре го каже получава награда??? Нашият инспекторат спи

 4. С огромна неохота ще напиша, че изглежда е настъпило времето за хайдутите!

  Дошли са „…времена, в които емиграцията е считана за свобода, а експлоатацията на труда за право!..“ Не е това онуй, за щото са се борили ни Левски, ни Ботьов!!!

  Събуди се българино! Търговците на смърт преследват тяхната нечестива цел – ще горят в ада за онуй що вършат!!! Милейте за родината повече от личните интереси!!! Не се прекланяйте на захаросано представената „американска мечта“, бъдете реалисти, четете и учете – внимавайте в избора си! Различавайте подвеждащата евроатлантическа пропаганда от реалността!

  • Много точно написано, но един умен народ би се сетил кога го заблуждават. Днес всеки драска какво ли не в интернет, затова е хубаво да се проверява информацията от още 2, 3 източника.

 5. Много жалко,сълзите ми напират от безсилие,опитах се да прокарам преди време пред различни институции,програма за защита на ценностната ни система,систематизирана,точна, индивидуална и предвидена за всяко ниво на обществото,да спрем разрухата и загубата на душите си,това което срещнах беше отговора нямаме пари за това и вероятно не ни е изгодно…ще живеем явно до смърта си с надеждата за справедливост и истина,безсилни пред злото…

 6. днеска завърших препрочитането на една от л\юбимите ми книги от по-младите години – „Последните царе на Туле“, от Жан Малори, френски географ, етнолог, геоморфолог, живял и изследвал съвсем отблизо гренландските ескимоси. Книгата завършва са инвазията на тоталните вредители нса планетата Земя – американците каквито вие описвате тук! Построяването на най-голямата военновъздушна база на САЩ в Гренландия през 1951-52 г., точно в района на Туле! И като я чета и аз, също като автора, се измъчвам от болка поради безцеремонността на САЩ (които изтребиха – колко? – милиони от североямериканските (после и от южноамериканските) индианци, за да построят (ужким) „обетованата земя“? Същото правят и с изключително интересните от общочовешка гледна точка (а защо не и от космическа!?!) ескимоси от северозападна Гренландия (Туле). Книгата завършва доста песимистично – логично! Нашата история – на най-древните бели хора-индоевропейци и създатели на първата човешка цивилизация (имам предвид древните пелазги и траки – наши преки праотци) на тази планета – също ще завърши трагично! И то именно заради генетичните уроди от САЩ и побъркаността на техните пионки у нас! Но – това че един обитаван от разумни (ужким) същества ще изчезне поради собствената и тъпотия (на разумните) не е повод за плачене! При десетки милиони светове в нашата гарактика само, на които би могло да се зароди и съществува разумен живот, това че някой такъв свят ще изчезне защото „разумността“ на обитателите му не е била достатъчна, въобще не е събитие! Колкото им стига акъла!

  • Ей помак, яж сланина и мълчи, че с такива обобщения „…ще изчезне защото разумността не била достатъчна…“ се излагаш като ходжа без брада!

 7. Хайдутите също са нежелани в новата историография.
  Това са “ разбойници в ранната ОИ, после бунтовници, избиващи и грабещи селяни от различни религии и етноси, както и противопоставящи се на властите на реда в ОИ.В последния период взимат участие в процесите за нашънъл билдинг“.

  Урока може да го научим.Но не сме задължени да му вярваме.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.